Monty Pythons' Life of Brian (1979)

snakeyes08

RetroActive
Joined
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
339
Αντιδράσεις
119
Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Terry Jones

Πρωταγωνιστούν:

John Cleese


Graham Chapman


Terry Gilliam



Eric Idle



Terry Jones



Michael Palin


Περίληψη (από greektvsubs.gr):

Η ιστορία του Μπραιαν, ενός συνηθισμένου ανθρώπου που γεννήθηκε την ιδία ημέρα με το Χριστό και σταυρώθηκε επί Πόντιου Πιλάτου.

Κριτική (από greektvsubs.gr):

Δύσκολος ο σχολιασμός μιας ταινίας της οποίας η σκέψη και μόνο σου προκαλεί τα γέλια. Θα προσπαθήσω όσο πιο σοβαρά γίνεται να πω μερικά πράγματα για αυτήν. Για μένα είναι ίσως, η πιο ολοκληρωμένη ταινία που έχουν γυρίσει οι Monty Pythons. Μέσα από ένα εγκεφαλικό χιούμορ, ελεύθερο από συμβάσεις, καλλιεργημένο και χωρίς ίχνος γελοιότητας, παρωδείται μόνο ο θρησκευτικός φανατισμός που δε δέχεται αντίλογο και ούτε αστεία σηκώνει.[...]

Η ταινία συνάντησε πολλές δυσκολίες στη προβολή της καθώς απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες, μάλιστα χρηματοδοτήθηκε από τον Τζορτζ Χαρισσον και σώθηκε στο παραπέντε η παραγωγή της. Τα σκηνικά που βλέπουμε, οφείλονται στη ταινία του Τζεφιρέλι Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Στην Ελλάδα είχε μεγάλη επιτυχία και απέκτησε φανατικό κοινό.

[edit] dead picture [edit]

Και μην ξεχνάτε:

Always look on the bright side of life!!!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"He's not the messiah, he's a very naughty boy!!!"

Η μάνα, και ο Ρωμαίος που δε μπορούσε να πει το "Ρ" ήταν όλα τα λεφτά!
 
Γουπεγττττττ

Παραθετω τον επικηδειο του Gleese στο μνημοσυνο του Chapman το 1989...απλα απιστευτος. Τελειωνουν φυσικα με το Always look on the bright side of life(death :) )...

YouTube - Graham Chapman's funeral


Αξεπεραστοι...δεν χανουν το χιουμορ σε καμια εκφανση της ζωης/περισταση...

Οι βασιλιαδες της κωμωδιας...nough said!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποιος είπε ότι δεν γίνεται παρωδία της παρωδίας;

Not the Nine o'clock με Rowan Atkinson!

Δείτε το και θα καταλάβετε. :D

YouTube - the Life of Christ /Monty Python

http://www.youtube.com/watch?v=kqilW8OpeGc
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει! Όπως και η αμέσως προηγούμενη, "Monty Python and the Holy Grail" (1975). Πόσο σπάνιο είναι το ξεκαρδιστικό γέλιο όχι απλώς να συνδυάζεται, αλλά να προκύπτει άμεσα από την οξεία κριτική σε ιστορικά, πολιτικά, θρησκευτικά, κ.ά θέματα. Η τέχνη της ειρωνείας και του σαρκασμού στο αποκορύφωμά της.

Παρεμπιπτόντως, και τις δύο ταινίες τις είχα δει σε πρώτη προβολή (το '77 το "Holy Grail", το '79 τον "Brian")... για να κάνω κι έναν υπαινιγμό στην ηλικία μου :cool:

Για σκεφτείτε, τώρα, τι θα γινόταν αν ταινίες όπως αυτές γυρίζονταν στην Ελλάδα! Μια αλα "Holy Grail" απομυθοποίηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για παράδειγμα, κι ένας ιερόσυλος χλευασμός της χριστιανικής θρησκείας! Δεν τολμώ να συνεχίσω, όχι γιατί φοβάμαι τη σκέψη, αλλά γιατί είμαι ήδη... :rofl:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
απιστευτη ταινια με πολλες αναταραχες οταν βγηκε μιας και η αγγλικανικη εκλησια την κυνηγησε παρα πολυ ωστε να μην προβληθει αρκετα στην αγγλια..

οσο για τους Monty pythons τι να πουμε ..για το φλεγματικο τους χιουμορ η για το οτι εκαναν επανασταση με τα σκετς τους ..ολοι οι αλλοι ερχονται δευτεροι..πολυ καλη στιγμη ηταν και το live at the hollywood bowl οπου εκαναν αρκετα σκετσακια τους live !!!!!!οι τυποι δεν παιζονταν τα εκαναν καλυτερα ζωντανα αποτι μαγνητοσκοπημενα !!

φυσικα πρεπει να παρακολουθησετε το λινκ απο την συνεντευξη που εδωσαν το 1998 για την επανενωση τους και τον φορο τιμης στον αξεχαστο chapman!!δειτε τι ακολουθει.......................................


φυσικα εχει και αλλα μερη..δειτε τα ολα..

μεχρι τωρα λενε οτι ηταν απροβαριστο και συμφωνημενο λιγο πριν την συνεντευξη!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
simonkey είπε:
φυσικα πρεπει να παρακολουθησετε το λινκ απο !την συνεντευξη που εδωσαν το 1998 για την επανενωση τους και τον φορο τιμης στον αξεχαστο chapman!!δειτε τι ακολουθει.......................................
Το θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό...

Μιλάμε για απίστευτη έμπνευση!

Και τώρα πάμε όλοι μαζί!

Aaaaaaaaalways look on the briiiiiiiiiight side of life...
 
Την είδα το καλοκαίρι του '86 στο θερινό κινηματογράφο "Διονύσια" επί της Συγγρού.

Μετά τη νοίκιασα στο βιντεοκλάμπ της γειτονιάς.

Και μετά την ξανανοίκιασα. Και πάλι και ξανά...

Μου έλεγε η υπάλληλος "μα την έχετε δει πολλές φορές" και 'γω χαμογελούσα και την ξανανοίκιαζα. Τη βλέπαμε και με τα παιδιά το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα, μέχρι που τώρα πια ξέρουν όλους τους διαλόγους απ' έξω και τους παίζουν μεταξύ τους...

Βάλαμε φίλους και συγγενείς να τη δουν κι αυτοί για να τη συζητήσουμε...

Σ' άλλους άρεσε, άλλους τους άφησε αδιάφορους... Δεν ταιριάζει σε όλους το πνεύμα των Monty Pythons.

Είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει!!!
 
Την εποχή που έκαναν ταινίες σαν το Life of Brian οι Monty Pythons' χρειαζόταν μεγάλα ... προσόντα ειδικά στην (ψευτό) πουριτανική αγγλική κοινωνία για να το τολμήσεις. Όχι μόνο ιδιοφυές χιούμορ αλλά και καυστικό. Αξεπέραστοι.
 
The knights who say "Ni!" - Monty Python and the Holy Grail


maNy thanx monty!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι Monty Pythons πρεβησαν σε νεα επεξεργασια καποιοων εκ των ταινιων τους με πρωτη αυτη του Life of Brian (τουλαχιστον αυτο διαβασα σημερα σε εφημεριδα).

Απο οτι φαινεται θα τις απολαυσουμε στη νεα τους εκδοχη φετος το καλοκαιρι στα θερινα με μπυρες και φυστικια Αιγινης...
 
πωπωπω!!!!καλα θα τις δω ολες.αλλα πως θα ξερουμε που τις παιζουν και ποτε?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
από τις αγαπημένες μου ταινίες! ειδικά το τέλος είναι κορυφαίο. (επειδή έχω καιρό να τη δω και δεν θυμάμαι,στο τέλος δεν είναι που παίζεται το always look on the bright side of life? )
 
Τρελό γέλιο η σκηνή, που ο ρωμαίος φρουρός κάνει ερωτήσεις λατινικών στον ήρωα ή που οι επαναστάτες συζητάν, τι προσέφεραν οι ρωμαίοι στην Ιουδαιά :D ...
 
Wally είπε:
Οι Monty Pythons πρεβησαν σε νεα επεξεργασια καποιοων εκ των ταινιων τους με πρωτη αυτη του Life of Brian (τουλαχιστον αυτο διαβασα σημερα σε εφημεριδα).
Απο οτι φαινεται θα τις απολαυσουμε στη νεα τους εκδοχη
φετος το καλοκαιρι στα θερινα με μπυρες και φυστικια Αιγινης...




Από που μπορούμε να μάθουμε για το πότε και το που θα προβληθούν;
 
Το Life of Brian το επαιξε πριν 2 βδομαδες στο Ριβιερα στα Εξαρχεια. Δεν ειναι η νεα κοπια και στο συγκεκριμενο σινεμα να κατσετε πισω πισω γιατι ο ηχος ειναι ιδιαιτερα χαμηλος (ειδικα στο 11-1 πρεπει να ειναι σχεδον βωβος κινηματογραφος). Για βολτα σε θερινο ειναι οκ (αφου ξερω κι απ εξω τις ταινιες αυτες) αλλα για να πεις οτι την ειδες σε μεγαλη οθονη δεν ειναι, εχει πολυ κακη εικονα και ηχο.

Αυτο, μαζι με το Holy Grail και Meaning of Life θα τα φερει η New Star φετος το καλοκαιρι, αν κοιτατε σε Athens Voice και/ή LiFO αν θυμαμαι καλα εβαζαν και καταχωρηση.
 
Η δε σκηνές με τον λιθοβολισμό και τον 'Bigus Dickus', απλά δεν υπάρχουν...!
 
Εχω δει ολες τις ταινιες, ολα τα επεισοδια του Flying circus.. Δεν εχω λογια για το μεγαλειο της ομαδας.

Τι να πρωτο-παραθεσω. Δεν ξερω. Νομιζω οτι θα αδικησω καθε αλλο δημιουργημα τους.... Μονο και μονο για να μην αφησω "γυμνο" το post μου, οριστε ενα βιντεακι απο το Flying Circus. Ενας κυριος πηγαινει σε μια ... κλινικη, προκειμενου να εχει "Μια διαφωνια". Τι 'χαζη' συλληψη! Ακομα γελαω...

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τα καλυτερα σκετσακια που εχω δει και θυμαμαι πιο καλα :)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα