MSX vs Spectrum

Msx παιχνίδια 2 άτομα είχαν,ο aspeco,και η δέσποινα στον εγκέφαλο,μάλιστα στον εγκέφαλο είχαν έναν nsm philips 8280,o aspeco είχε τα περισσότερα παιχνίδια της konami σε cracks,προφανώς πρέπει να τα έπαιρνε από ολλανδία γιατί νομίζω οι ολλανδοί φέρναν όλα τα releases απο ιαπωνία,είχα παίξει τα περισσότερα καλά games.Ήμουν τυχερός γιατί με msx πάντα έπαιζα με δισκέττες 3,5 ιντσών και τα παιχνίδια φορτώναν γρήγορα.Τις κασσέτες τις ανακάλυψα πρόσφατα είναι η αλήθεια,για να φορτώσω στον spectrum παιχνίδια.

Θυμάμαι στον aspeco πρέπει να είμασταν 4-5 άτομα που παίρναμε msx παιχνίδια,βέβαια ήμουν μικρός τότε,το 87-88,ήμουν 6-7 χρονών και πήγαιναμε με τον αδερφό και τον πατέρα μου να πάρουμε παιχνίδια,θρυλικές εποχές!
 
Starstrike II (καταστρεφομουν!!! δεν πιστευα στα 12χρονα ματια μου!)

Solid 3D vectors yeah!

http://www.youtube.com/watch?v=2J5eaPiwtys

Starglider (η δραση ξεκινα μετα το 5ο λεπτο)

Μουσικαρα και vectooooors

 
Lol δεν υπαρχει αυτος ο ηχος στο starstrike,με το ζορι κρατιεμαι...
 
Δειτε τοτε την Lego εκδοση στον Amstrad!

(δεν κανω καν embed για να μην σας εκθεσω :) )
 
Wally είπε:
Δειτε τοτε την Lego εκδοση στον Amstrad!
για να είμαστε και δίκαιοι το βίντεο που παρέθεσες είναι από το starstrike I όχι από το II που είναι το βίντεο του spectrum :p
 
krem13 είπε:
για να είμαστε και δίκαιοι το βίντεο που παρέθεσες είναι από το starstrike I όχι από το II που είναι το βίντεο του spectrum :p
Τι κι αν συγκρίνει διαφορετικό παιχνίδι; Αυτά για τον φίλτατο Γουώλλη είναι λεπτομέρειες !! :diablotin:

Είναι άλλωστε γεγονός ότι δυσκολεύεται (χρόοοονια τώρα) να ξεχωρίσει το mode 0 απο το mode 1 (αν είναι ποτέ δυνατόν...).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μη μου τον Πάνο τάρατε...........
 
υπάρχουν και χειρότερα...το έχετε δει σε st; :p
 
Όλο κακίες είστε! :p :p
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Το QL 20 φορες δυνατοτερο απο το Spectrum και το Spectrum 2-3 φορες απο το MSX".

Καραλολ .

Το debate εληξε μιλησε ο θειος,το thread Μπορει να κλειδωσει..

http://www.youtube.com/watch?v=D730nu48xG8
 
Σε επεξεργαστική ισχύ ίσως επειδή είχε τον 68008 στα 7,5 mhz,αλλά ο msx2 νικούσε κατα κράτος σε γραφικά sprites,είχε mode οθόνης chunky με 256 χρώματα blitter,128 kbytes vram.

Ωστόσο το QL είναι ενδιαφέρον μηχάνημα και είναι ουσιαστικά ο υπολογιστής που Linus Torvards έφτιαξε το πρώτο linux νομίζω.Σαν προσπάθεια θα πήγαινε καλά αν η sinclair προωθούσε τα drivers 3,5 ιντσών τα microdrives είχαν πολλά προβλήματα.
 
Α, ναι όντως, προτιμούσα ακόμα και τη κασέτα. Τα microdrives ήταν απλά 8-track tapes σε μικρογραφία. Άσε που ήταν και πανάκριβα...........
 
Πίσω
Μπλουζα