My first love.

Atari 2600, Atari 1040 ST, mega Drive διάσπαρτα στον ξάδερφο, ο άλλος ξάδερφος μετά μου χάρισε Game gear με αρκετά παιχνίδια, μετά ένα PC (ποτέ δεν ασχολήθηκα με PC), και μετά ήρθε η εποχή PlayStation fan boy: PS1, PS2, PSP, PS3, PS vita, και τώρα PS4.

Είπε κάτι κανείς για το playstation? Δε νομίζω!! :)

Edit: Αα, και για να είμαι on topic, να πω ότι ενδιάμεσα Atari 1040 st και mega Drive, ο άλλος ξάδερφος στην Αθήνα, είχε amstrand κι όποτε πήγαινα, του δίναμε και καταλάβαινε (όταν καταφέρναμε φυσικά να γράψουμε σωστά το όνομα του εκάστοτε παιχνιδιού σ' εκείνη την καταραμένη μπλε οθόνη.. Συνήθως; χρειαζόμασταν την βοήθεια του μεγαλύτερου αδερφού του).. Αυτά .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δυστυχως εγω πηγα απο amstrad σε PC κατευθειαν ...

oh mummy !!!! ωωω τι εποχη!!! και να φανταστεις οτι επαιζα το σγκεκριμενο παιχνιδι ουτε μια βδομαδα πριν. Το βρηκα και με το dosbox κανεις θαυματα!!! Επισης παιχνιδαρα ηταν και το TWINWORLD
 
Πω πω, βλέπω ότι ξεθάφθηκε φοβερό θέμα !!

Eίμαι και εγώ ένας ακόμα απο αυτούς που ακολούθησαν τoν δρόμο: Amstrad CPC --> Amiga --> PC. (απο τούδε και εις το εξής θα τον αποκαλώ "ο δρόμος της αρετής" :supergrin: )

Φυσικά είχα δεί home micros και πριν τον Amstrad (σε φίλους & συμμαθητές), ενώ ταυτόχρονα ήμουν και κάτοχος άλλων μηχανημάτων (τα οποία όμως δεν θα τα αναφέρω αφού ήταν κονσόλες, και βρισκόμαστε στην ενότητα των 8 bit υπολογιστών και του Amstrad). Oπως και να 'χει, ο πρώτος "δικός μου" home micro, ήταν ο Αmstrad (6128, με έγχρωμο μόνιτορ)

Οι επιλογές μου σε home micros δεν υπήρξαν ποτέ τυχαίες, ούτε μου επιβλήθηκαν ή προαποφασίστηκαν απο άλλους (π.χ. γονείς), και βέβαια δεν είχαν γίνει βάσει κάποιου είδους δικού μου οπαδισμού ή "fanboyσμού".

Πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με το σκεπτικό της αγοράς αυτού που θεωρούσα ότι θα ήταν το "best all-around" μηχάνημα της κάθε περιόδου. (στις επιλογές μου βοήθησε πάρα πολύ [μεταξύ άλλων] και ο ειδικός τύπος της εποχής - δηλ. περιοδικά όπως το πολυαγαπημένο μου Pixel) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλά τα γράφεις αλλά ο δρόμος της αρετής πρέπει στην αρχή να έχει και ένα σπέκτρουμ! Έχει σημασία όταν το γράφει κάποιος που είναι cpc fan!

Μου έκανε εντύπωση στο oneman και στο αφιέρωμα για τα cpc που έγραψαν νοσταλγικά περισσότεροι άνθρωποι από ότι συνήθως.Το δικαιολόγησα με το γεγονός ότι στην χώρα μας οι 6128 ήταν οι υπολογιστές που μπήκαν σε κάθε σπίτι αλλά κάλυψαν και εκείνους που δεν συνέχισαν στα 16μπιτ ή στα πισι άμεσα! Έτσι ξύπνησαν αναμνήσεις και σε άτομα που δεν έχουν ξαναβγει. Κάποιοι είχαν να δουν τις σχετικές εικόνες από τα 80'ς!
 
Ισως θα μπορούσε να έχει spectrum στην αρχή, για να υπάρχει και μία θρησκευτική αλληγορία: Ο χρήστης μεταβαίνει απο την ακολασία και την διαφθορά (την οποία πρεσβεύει ο spectrum :diablotin: ) στον δρόμο της αρετής. Ετσι εξιλεώνεται για την αμαρτία του, και σώζει την αθάνατη ψυχή του...

Βέβαια εγώ έτσι κι αλλιώς δεν ανησυχώ, αφού ουδέποτε αμάρτησα. (καθ' ότι δεν υπήρξα κάτοχος spectrum :p )

(δεν το συνεχίζω, για να μην πάρει την κατηφόρα το thread... ) :supergrin:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα