Μπα φίλε pooky, απλά μια μέτρια κάμερα και ένα μέτριο PaintShop Pro βγάζουν άκρως αξιοπρεπή αποτελέσματα.
Λοιπόν, να και τα τελευταία...προς το παρόν. Ελπίζω να μπορέσω μελλοντικά να προσθέσω και άλλα στην συλλογή και να σας τα παρουσιάσω. Και ποιός ξέρει, ίσως κάποτε να την ολοκληρώσω κιόλας. Προς το παρόν είμαι ακριβώς στα μισά.
Super Sidekicks 2 (JAP version)
Πληρώστε:
10-15$
Προσωπική αξιολόγηση:
9/10
Ένα θαυμάσιο arcade ποδοσφαιράκι, που προσφέρει ανακούφιση με την απλότητα του σε σχέση με όλα τα μοντέρνα Pro και FIFA που μόνο χταπόδια μπορούν να τα παίξουν σωστά. Είπαμε, είμαι retro και τα 3 buttons τα βρίσκω ήδη αρκετά! Ωραία ατμόσφαιρα, θαυμάσια κίνηση και ταχύτητα. Διασκέδαση! Bonus points επειδή έχει και την Ελλάδα στις ομάδες του. Το τρίτο παιχνίδι που είχα αγοράσει στο Λονδίνο στις απαρχές της συλλογής μου. Δυστυχώς και πάλι χωρίς spinecard και έχει και ένα σπάσιμο στο case.
Shinsetsu Samurai Spirits Bushidohretsuden (JAP version)
Πληρώστε:
10-15$
Προσωπική αξιολόγηση:
1/10 λόγω εμποδίου γλώσσας
Γνωστό και ως Samurai Shodown RPG, είναι NeoGeo CD exclusive και δυστυχώς μόνο Ιαπωνικό. Ενώ φαίνεται θαυμάσιο, δεν μπορείς να το απολαύσεις αφού δεν καταλαβαίνεις την τύφλα σου. Αναμένω εναγωνίως το Αγγλικό patch που είναι υπό κατασκευή εδώ και δύο χρόνια...
Αν ψάξετε να το αγοράσετε, προσπαθήστε να το βρείτε με το sticker που φαίνεται στην εικόνα. Εγώ το είχα αγοράσει sealed και το είχε μέσα.
Πληρώστε: ακαθόριστο, αλλά με ανοδική τάση. Μπορεί να το βρείτε από αρκετά φτηνό (κάπου είδα ένα χωρίς spinecard στα 20 ευρώ), ως αρκετά ακριβό.
Προσωπική αξιολόγηση:
8/10
Το κόσμημα της συλλογής προς το παρόν από άποψη σπανιότητας, αλλά όχι και κόστους. Η έκδοση για NeoGeo CD είχε βγει σε 500 αριθμημένα αντίτυπα και την είχα αγοράσει γύρω στα 50 ευρώ απευθείας από τον κατασκευαστή. Έχω το 351/500. Η συσκευασία περιλαμβάνει και ένα DVD που περιέχει super play και κάμποσα ακόμα extras. Για ευνόητους λόγους παραμένει sealed.
Είναι το μοναδικό αξιόλογο unlicensed παιχνίδι για NeoGeo CD και κυκλοφόρησε το 2007. Δέχτηκε αρκετά πυρά από τους fans για μεγάλη δυσκολία και διάφορα άλλα προβλήματα, αλλά εγώ το θεωρώ μια πολύ καλή προσπάθεια που δεν δίνει πουθενά αίσθηση προχειροδουλειάς ούτε ingame ούτε σε συσκευασία και σαφώς αξίζε τα λεφτά της. Πάντως η έκδοση για NeoGeo CD δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στο να αναγνωρίσεις τις σφαίρες των εχθρών, αντίθετα με την DC εκδοχή όπου αργότερα κυκλοφόρησε χωριστά το "Pink Bullets". Αν σκοπεύετε να κάνετε συλλογή με original NeoGeo CD παιχνίδια, ψάξτε το τώρα. Ήδη είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί σε άψογη κατάσταση, αλλά ακόμα μπορεί περιστασιακά να βρεθεί σε σχετικά λογικές τιμές. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι εφικτό σε 5 χρόνια από σήμερα...
Και για να κλείσουμε προς το παρόν αυτή την παρουσίαση, δείτε αυτό το απαράμιλλο κείμενο από το manual της Αγγλικής έκδοσης του Samurai Shodown. Ένα κείμενο που μόνο Γιαπωνέζος θα μπορούσε να έχει γράψει και δείχνει τον σεβασμό της SNK για τους πελάτες της.
NOTE TO OUR USERS
Our most humble thanks to our gentle customers who have purchased SAMURAI SHODOWN for the NEO GEO CD-ROM. Before gracing us with the pleasure of having you play this game, we beseech you to pass your most magnificent eyes over this most wretched of manuscripts in the hope that you will gain some pearl of knowledge, some shard of insight, a glint of enlightenment to aid you in your quest to master the intricacies and challenges of our 100 MEGA SHOCK sword battle.
Respect! SNK, we salute you!