My NeoGeo CD Collection

Συνεχίζω να θαυμάζω την συλλογή σου!!!!!

Μέτριο side scrolling fighter. Προτιμήστε τα αριστουργήματα της Capcom (Final Fight, Punisher κλπ)
Υπάρχουν εκδόσεις Neo Geo CD για αυτά;
 
capcom σε συστηματα της snk?Σε καποιο παράληλο συμπαν ισως :p
 
Όχι φυσικά, δεν υπάρχουν.

Αυτό που προσπάθησα να δείξω, αποτυχημένα προφανώς, είναι ότι στο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού η SNK υστερεί σαφώς σε σχέση με την "μαστόρισσα" Capcom.

Για NGCD αν θέλεις να μάθεις τι κυκλοφορεί αρκεί να δεις το TOSEC, βλέπεις ουσιαστικά τα πάντα που υπάρχουν. Η συλλογή είναι 100% κομπλέ. Κάτι ελάχιστα "κόκκινα" που υπάρχουν δεν είναι διαφορετικά παιχνίδια αλλά variants των ίδιων.
 
Published και coded από την SNK/Playmore.

Απλά περιλαμβάνει χαρακτήρες της Capcom. ;)
 
Ε,ναι..Εχει ομως ενα αρωμα Capcom αυτο το παιχνιδι..
 
Να και μερικά ακόμα, θα επανέλθω σύντομα με τα τελευταία που έχω να σας δείξω.

Crossed Swords (JAP version)

picture.php




Πληρώστε: 15-20$

Προσωπική αξιολόγηση: 7/10

Αρκετά ενδιαφέρον ψευδό-3D sword fighter με στοιχεία από RPG. Βλέπετε "μέσα" από τον χαρακτήρα που ελέγχετε. Από τα καλά πρώιμα παιχνίδια του NeoGeo, χάνει κάμποσο επειδή συχνά καταλήγει σε button mashing και σπάνια έχεις την αίσθηση μιας αληθινής ξιφομαχίας. Μπορείτε πάντως να φάτε άνετα λίγη ώρα μαζί του.

NeoGeo CD Special (JAP version)

picture.php




Πληρώστε: 5-10$

Προσωπική αξιολόγηση: 2/10

Δισκάκι με κάμποσα playable demos και previews παιχνιδιών, καθώς και ορισμένα extras. Exclusive για το NeoGeo CD και υπάρχει φυσικά μόνο σε Ιαπωνική έκδοση. Δεν νομίζω να ασχοληθείτε μαζί του πάνω από 10-20 λεπτά, ειδικά αν έχετε και σε πλήρη έκδοση τα παιχνίδια που περιέχει.

OverTop (JAP version)

picture.php




Πληρώστε: 80-100$

Προσωπική αξιολόγηση: 8/10

Ένα αρκετά σπάνιο και ακριβό racing, με οπτική γωνία αντίστοιχη με το Neo DriftOut. Δυστυχώς αν σας αρέσουν τα ραλλάκια, στο NGCD πρέπει να σκάσετε μπόλικα λεφτά! Απόλυτα playable και με πολύ ωραία λεπτομέρεια γραφικών και κίνηση, χωρίς όμως τρομερές εξάρσεις. Ενώ είναι σαφώς άνω του μετρίου, του λείπει κάτι που δεν μπορώ να προσδιορίσω με βεβαιότητα...
 
Εκπληκτικά!!!

(Είσαι γεννημένος φωτογράφος Γιατρέ μου, το ξέρεις; )
 
Μπα φίλε pooky, απλά μια μέτρια κάμερα και ένα μέτριο PaintShop Pro βγάζουν άκρως αξιοπρεπή αποτελέσματα. ;)

Λοιπόν, να και τα τελευταία...προς το παρόν. Ελπίζω να μπορέσω μελλοντικά να προσθέσω και άλλα στην συλλογή και να σας τα παρουσιάσω. Και ποιός ξέρει, ίσως κάποτε να την ολοκληρώσω κιόλας. Προς το παρόν είμαι ακριβώς στα μισά. :)

Super Sidekicks 2 (JAP version)

picture.php




Πληρώστε: 10-15$

Προσωπική αξιολόγηση: 9/10

Ένα θαυμάσιο arcade ποδοσφαιράκι, που προσφέρει ανακούφιση με την απλότητα του σε σχέση με όλα τα μοντέρνα Pro και FIFA που μόνο χταπόδια μπορούν να τα παίξουν σωστά. Είπαμε, είμαι retro και τα 3 buttons τα βρίσκω ήδη αρκετά! Ωραία ατμόσφαιρα, θαυμάσια κίνηση και ταχύτητα. Διασκέδαση! Bonus points επειδή έχει και την Ελλάδα στις ομάδες του. Το τρίτο παιχνίδι που είχα αγοράσει στο Λονδίνο στις απαρχές της συλλογής μου. Δυστυχώς και πάλι χωρίς spinecard και έχει και ένα σπάσιμο στο case.

Shinsetsu Samurai Spirits Bushidohretsuden (JAP version)

picture.php




Πληρώστε: 10-15$

Προσωπική αξιολόγηση: 1/10 λόγω εμποδίου γλώσσας

Γνωστό και ως Samurai Shodown RPG, είναι NeoGeo CD exclusive και δυστυχώς μόνο Ιαπωνικό. Ενώ φαίνεται θαυμάσιο, δεν μπορείς να το απολαύσεις αφού δεν καταλαβαίνεις την τύφλα σου. Αναμένω εναγωνίως το Αγγλικό patch που είναι υπό κατασκευή εδώ και δύο χρόνια...

Αν ψάξετε να το αγοράσετε, προσπαθήστε να το βρείτε με το sticker που φαίνεται στην εικόνα. Εγώ το είχα αγοράσει sealed και το είχε μέσα.

Last Hope (unlicensed)

picture.php


picture.php




Πληρώστε: ακαθόριστο, αλλά με ανοδική τάση. Μπορεί να το βρείτε από αρκετά φτηνό (κάπου είδα ένα χωρίς spinecard στα 20 ευρώ), ως αρκετά ακριβό.

Προσωπική αξιολόγηση: 8/10

Το κόσμημα της συλλογής προς το παρόν από άποψη σπανιότητας, αλλά όχι και κόστους. Η έκδοση για NeoGeo CD είχε βγει σε 500 αριθμημένα αντίτυπα και την είχα αγοράσει γύρω στα 50 ευρώ απευθείας από τον κατασκευαστή. Έχω το 351/500. Η συσκευασία περιλαμβάνει και ένα DVD που περιέχει super play και κάμποσα ακόμα extras. Για ευνόητους λόγους παραμένει sealed.

picture.php


Είναι το μοναδικό αξιόλογο unlicensed παιχνίδι για NeoGeo CD και κυκλοφόρησε το 2007. Δέχτηκε αρκετά πυρά από τους fans για μεγάλη δυσκολία και διάφορα άλλα προβλήματα, αλλά εγώ το θεωρώ μια πολύ καλή προσπάθεια που δεν δίνει πουθενά αίσθηση προχειροδουλειάς ούτε ingame ούτε σε συσκευασία και σαφώς αξίζε τα λεφτά της. Πάντως η έκδοση για NeoGeo CD δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στο να αναγνωρίσεις τις σφαίρες των εχθρών, αντίθετα με την DC εκδοχή όπου αργότερα κυκλοφόρησε χωριστά το "Pink Bullets". Αν σκοπεύετε να κάνετε συλλογή με original NeoGeo CD παιχνίδια, ψάξτε το τώρα. Ήδη είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί σε άψογη κατάσταση, αλλά ακόμα μπορεί περιστασιακά να βρεθεί σε σχετικά λογικές τιμές. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι εφικτό σε 5 χρόνια από σήμερα...

Και για να κλείσουμε προς το παρόν αυτή την παρουσίαση, δείτε αυτό το απαράμιλλο κείμενο από το manual της Αγγλικής έκδοσης του Samurai Shodown. Ένα κείμενο που μόνο Γιαπωνέζος θα μπορούσε να έχει γράψει και δείχνει τον σεβασμό της SNK για τους πελάτες της.

NOTE TO OUR USERS
Our most humble thanks to our gentle customers who have purchased SAMURAI SHODOWN for the NEO GEO CD-ROM. Before gracing us with the pleasure of having you play this game, we beseech you to pass your most magnificent eyes over this most wretched of manuscripts in the hope that you will gain some pearl of knowledge, some shard of insight, a glint of enlightenment to aid you in your quest to master the intricacies and challenges of our 100 MEGA SHOCK sword battle.
Respect! SNK, we salute you!
 
Μετά από αρκετό καιρό επανέρχομαι με τα νέα μέλη της συλλογής. Με αυτά έχω ξεπεράσει πλέον τα μισά από τα διαθέσιμα παιχνίδια του NeoGeo CD. Ελπίζω κάποτε να ολοκληρωθεί η συλλογή-παρουσίαση. :)

Super Sidekicks 2 (JAP version)




attachment.php




Πληρώστε: 10-15$

Προσωπική αξιολόγηση: 9/10

Δεν έχω να προσθέσω κάτι το ιδιαίτερο στα σχόλια που έχω κάνει λίγο παραπάνω. Το ξανααγόρασα για να το έχω mint και με spinecard, καθώς το προηγούμενο δεν είχε. Ευτυχώς είναι από τα φτηνά παιχνίδια του NGCD.

ASO II-Last Guardian (JAP version)




attachment.php




Πληρώστε: 20-25$

Προσωπική αξιολόγηση: 5/10

Ιαπωνική έκδοση του Alpha Mission II. Shooter που σκρολάρει κάθετα, αλλά φτιαγμένο για οριζόντια οθόνη. Από τα σχετικά πρώιμα παιχνίδια του NeoGeo. Όχι κάτι το τρομερά εντυπωσιακό, αλλά αρκετά δυσεύρετο. Μου αρέσει το εξώφυλλο του πάντως.

Kabuki Klash (JAP version)




attachment.php




Πληρώστε: 25-30$

Προσωπική αξιολόγηση: 8/10

Πολύ ευχάριστο fighter με όπλα. Παραγωγή Hudson, που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους τίτλους. Δεν είναι Samurai Shodown, αλλά θα κρατήσει αρκετά το ενδιαφέρον σας, καθώς έχει ασυνήθιστους χαρακτήρες και stages και πολύ καλούς μηχανισμούς μάχης. Κακώς νομίζω έμεινε στην αφάνεια, με αποτέλεσμα να είναι και αυτό αρκετά δυσεύρετο. Α, και μην με ρωτήσετε τι στο @@!$# σημαίνει αυτό το "Zipang Changbarah Action" που γράφει το CD. Και δεν είναι καν της SNK...

Magical Drop 2 (JAP version)

attachment.php




Πληρώστε: 35-40$

Προσωπική αξιολόγηση: 8/10

Ένα ενδιαφέρον puzzle game, που χαρακτηρίζεται από τους πολύ γρήγορους ρυθμούς του και τα όμορφα anime γραφικά. Θα περάσετε ευχάριστα λίγη ώρα. Σχετικά ακριβό και δυσεύρετο πάντως, οπότε σιγουρευτείτε ότι είναι αυτό που θέλετε. Αξιοσημείωτο και το κίτρινο CD του, ευχάριστη αλλαγή στην συνηθισμένη "μαυρίλα" των NGCD games.
 
Πολύ όμορφη η συλλογή και ακόμα ομορφότερη η παρουσίαση doc. Έθεσες νέα standards για την παρουσίαση μίας συλλογής.
 
Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό με λίγα νέα αποκτήματα. :)

Sonic Wings 2 (JAP version)

attachment.php





Πληρώστε: 15-20$

Προσωπική αξιολόγηση: 8/10

Γνωστό και ως Aero Fighters 2 στην Δύση. Θεότρελο κάθετο shooter με υπόθεση "άστα να πάνε" (ακόμα και πιλότος-δελφίνι υπάρχει) αλλά παίζεται πολύ ευχάριστα καθώς δεν είναι απάνθρωπα δύσκολο. Εδώ καταφέρνω εγώ -κλασσικός κουλός- και περνάω το πρώτο boss χωρίς να χάσω... Κλασσικά λεπτομερή NeoGeo γραφικά που θα ήταν ακόμα καλύτερα αν είχαν επιλεγεί πιό ζωηρά χρώματα στην παλέτα.

Ninja Master's - Haou Ninpou Chou (JAP version)

attachment.php





Πληρώστε: 80-100$

Προσωπική αξιολόγηση: 9/10

Ένα ακόμα κόσμημα για την συλλογή, καθώς ήταν από τα "δύσκολα" που μου έλειπαν ακόμα. Αν και είναι εξαιρετικό fighter, κάπου "χάθηκε" μέσα στα πολλά του NeoGeo με αποτέλεσμα τώρα να είναι από τα πιό ακριβά παιχνίδια και στην CD και στην Cart έκδοση. Δεν θα το έλεγα πολύ σπάνιο, αλλά έχει ζήτηση. Μεγάλα και λεπτομερέστατα γραφικά με ομαλό animation και πολύ καλούς μηχανισμούς μάχης με combos που μπορούν να πραγματοποιηθούν σχετικά εύκολα. Δείχνει πραγματικά την δύναμη του hardware. Ευτυχώς ήμουν τυχερός και μου "έκατσε" auction που έμεινε σχετικά χαμηλά και καθάρισα με 50κάτι δολλάρια...

Α, και όποιος νομίζει ότι τα bouncing boobs είναι αποκλειστικότητα της Mai Shiranui, μπορεί να τσεκάρει την Natsume. :p
 
To Aero Fighters 2 είναι από τα πλέον αγαπημένα...
 
Ωραιο ο γιατρος!

Στο εξωφυλο του sonic wings 2 απεικονιζεται ενα κοριτσακι. Το ιδιο κοριτσακι απεικονιζεται και στο sonic wings που εχω για ps1,

αλλα φοραει μπλε. Ειναι το ιδιο παιχνιδι? Στο ps1 δεν ειναι το "2" ειναι το "special". Τελικα το special σε ps1 ειναι το "2" σε neo-geo ?
 
Όχι mike δεν είναι το ίδιο. To Sonic Wings Special είναι κάτι σαν remix των παλιότερων Sonic Wings 1,2 και 3 και δεν υπάρχει για NeoGeo CD, μόνο σε PS1/Saturn.

Το έχω και εγώ για Sega Saturn όπου μάλιστα συνοδεύεται και από ένα mini soundtrack CD.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 
Ανανέωση του post με ένα ζεύγος Fatal Fury. :)

Fatal Fury (JAP version)

attachment.php





Πληρώστε: 25-30$

Προσωπική αξιολόγηση: 2/10

Το παιχνίδι που τα άρχισε όλα από την πλευρά της SNK. Μπορεί για το 1991 να ήταν εντυπωσιακό, αλλά πλέον έχει γεράσει αρκετά ως πολύ. Αν και έχει τα χαρακτηριστικά μεγάλα γραφικά του NeoGeo και κάποιες μικρότερες ενδιαφέρουσες πινελιές όπως το mini game με το μπρα ντε φερ, έχει και σημαντικά μειονεκτήματα. Μόνο 3 επιλέξιμοι χαρακτήρες, κάπως "άτσαλο" animation (μεγαλώσαμε και κακομάθαμε...) και μέτριοι μηχανισμοί.

Η έκδοση για NeoGeo CD είναι σχετικά σπάνια σε σχέση με την ευρύτατη διάδοση της cart έκδοσης ενώ bonus το όμορφο cover art της Ιαπωνικής έκδοσης σε αντίθεση με το πολύ άσχημο της Δυτικής. Πάντως πλέον μόνο σαν συλλεκτικό αντικείμενο μπορεί να το δει κανείς, οι επόμενες εκδόσεις σαφώς το ξεπέρασαν ως παιχνίδι.

Fatal Fury Special (JAP version)

attachment.php





Πληρώστε: 8-15$

Προσωπική αξιολόγηση: 8/10

Χμμμ, σαφώς καλύτερα τα πράγματα εδώ. Βασίζεται στο Fatal Fury 2 -που πλέον είναι το μοναδικό της σειράς που δεν έχω- αλλά έχει ακόμα περισσότερους playable χαρακτήρες (συνολικά 15), αυξημένη ταχύτητα και αλλαγές στο σύστημα των combos. Ένα πολύ καλό παιχνίδι που σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή τιμή που μπορείτε να το βρείτε πλέον, αξίζει τον κόπο να είναι στην συλλογή σας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπραβο maddog εκπληκτικη η συλογη σου.Και γω ενα φεγγαρι που ειχα neo geo cd το sonic wings 2 ηταν απο τα πολυ αγαπημενα μου παιχνιδια.Το μονο κακο ειναι οτι ειναι πανευκολο και ειδικα ο γελοιος τελικος με την αρχικη μαιμου πανω στο μηχανοκινητο οχημα που πεταει μαιμουδακια και μετα το ηλιθειο ψαρι που δεν κανει τιποτα.Απο τους ποιο ηλιθειους αρχηγους που εχω δει σε παιχνιδι.
 
τι μου θύμησες με το Super Sidekicks 2...


εγώ βασικά έπαιζα το 3 όπως όλο το χωριό μου :)

έχω φάει μήνες στα ηλεκτρονικά κ ότι χρήματα είχα τα έδεινα εκεί.

Πάντα έπερνα Βουλγαρία κ προσπαθούσα να βγει πρώτος σκόρερ

ο sumarocof.. κάπως έτσι λεγόταν :)

Τα ονόματα των παιχτών ήταν σαν τα πρώτα χρόνια του pro evolution..

Όπως του sumarocof ήταν μάλλον ο Στο'ι'τσκοφ, τον μπατιστούτα της αργεντινής των είχε σαν baυtista νομίζω

κ τον ρομάριο της βραζιλίας σαν roman. Κάπως έτσι είχε κ τους Έλληνες παίχτες της εποχής
 
Πίσω
Μπλουζα