My personal Emulation Folder...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Ace
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Για Amstrad δες τον πολύ καλό CPCEC της CNGsoft, που απ' ότι ξέρω αντικατέστησε τον αρχαίο πια CPCE.
Τσέκαρε και τον DuckStation που έχει πλέον ίδιο GUI με τον PCSX2, εκτός αν τον έχεις σε core στον RetroArch. Γενικά πάντως προτιμώ τους standalone emulators.

Για Amstrad δες τον πολύ καλό CPCEC της CNGsoft, που απ' ότι ξέρω αντικατέστησε τον αρχαίο πια CPCE.
Τσέκαρε και τον DuckStation που έχει πλέον ίδιο GUI με τον PCSX2, εκτός αν τον έχεις σε core στον RetroArch. Γενικά πάντως προτιμώ τους standalone emulators.

Γενικά προτιμώ τον Beetle PSX στο RetroArch. Εχω και τον Duckstation πάντως. Γενικά το ότι δεν έχω τις συντομεύσεις δεν σημαίνει ότι δεν έχω και τους emulators. Απλά στις συντομεύσεις έχω αυτά που είναι για χρήση.

Θα δοκιμάσω τον CPCEC.

Ανανεωμένη λίστα για το 2025 ;)

Untitled.jpg

Αφαιρέθηκε ο Project 64 αφού πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης... Μονο και και μονο για λίγο καλύτερο overclocking στο Goldeneye δεν αξίζει να πιάνει χώρο στις συντομεύσεις.

Προστέθηκαν οι Parallel Launcher, RPCS3 και ShadPS4.

O Parallel Launcher ειναι ένα απλό launcher που ανοίγει μία έκδοση του RetroArch. Θα μου πεις τι το θες αφού ήδη το έχεις το RetroArch... Το συγκεκριμένο launcher ομως χρησιμοποιεί διαφορετικά forks των N64 cores τα οποία είναι πιο up to date και γίνονται πιο συχνά updates. Αυτά δεν υπάρχουν στο official RetroArch core downloader και ο μόνος τρόπος να τα κατεβάσεις είναι από το Parallel Launcher από ότι ξέρω. Μετά τα περνάω στο RetroArch setup μου αλλά το κρατάω και σαν συντόμευση για testing και κατέβασμα των cores.

To RPCS3 πήρα επιτέλους την απόφαση να το στήσω, μιας και πλέον έχω i5 12400 επεξεργαστή, ο οποίος τα σηκώνει όλα πλέον. Δεν έχω πολλά games, μόνο λίγα τα οποία ξέρω ότι παίζουν άψογα, πχ το Demon Souls που δεν υπάρχει σε άλλο σύστημα.

Και τέλος το φοβερό και τρομερό shadPS4 που τρέχει το Bloodborne (σχεδόν) άψογα! Δεν το πίστευα μέχρι που το έπαιξα ο ίδιος μέχρι το πρώτο boss. Και έχω σε αναμονή Drive Club, Shadow of Colossus Remake και P.T για όταν θα είναι compatible.

To ΜΑΜΕ δεν έχω βρει ακόμα καποιο καλό λόγο να το ανανεώσω αφού οι βελτιώσεις ειναι λίγες για τον κόπο που απαιτείται.

για n64 πλέον η καλύτερη επιλογή είναι ο Ares μιας και εστιάζει στα timings. Αν και εγώ προτιμώ το RMG κυρίως γιατί μπορώ να παίζω παιχνίδια σε ultra wide-screen . Ο Simple64 κολλάει στο Conker και δε δημιουργει λίστα με τα roms, που είναι απαραίτητη.

Εγώ δε χρησιμοποιω πλέον εικονίδια. Απλώς έχω ένα φάκελο στο δίσκο d: που λέγεται emulation και η πρόσβαση γίνεται με το total commander. Μέσα υπάρχει υποφακελος dos με τα κυριότερα dosbox forks και κάποια παιχνίδια που γίνεται mount. Υπάρχει και το Scummvm + dreamm με ξεχωριστους φακελους παιχνιδιών.
Βέβαια τα μεγάλα παιχνίδια (600mb+) συνήθως είναι σε άλλο δίσκο
τα rcps3 + Cemu είναι σε άλλο δίσκο επίσης λόγω του ο,τι με την cache πιάνουν πολλά gb.

Και στο φορητό με Linux τα έχω στο δεύτερο hdd δίσκο αλλά χωρίς φάκελο emulation. είναι όλα στον αρχικό μενού του δίσκου

για n64 πλέον η καλύτερη επιλογή είναι ο Ares μιας και εστιάζει στα timings.
Ναι σίγουρα, είναι ο πιο accurate emulator. Tον χρησιμοποιώ σαν δεύτερη επιλογή όμως γιατί είναι "νέος" και θέλει λίγο ακόμα ωρίμαση.

Ειναι open source οπότε ελπίζω σε ένα μελλοντικό RetroArch core.

Πίσω
Μπλουζα