Επαιξα κι εγώ το demo στο 360. Θα πω πρώτα για αυτό που μου άρεσε. Η 3D έκδοση του Green Hill είναι πάρα πολύ όμορφη. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να το κάνουν οπτικά καλύτερο, τουλάχιστον την συγκεκριμένη πίστα του demo. To δεύτερο που μου άρεσε ήταν η μουσική. Και οι 2 νέες εκδόσεις του κλασσικού Green Hill tune ήταν πολύ καλές. Εδώ δυστυχώς σταματούν τα καλά.
Και πάμε στα κακά. 1ον με εκνεύρισε αρκετά το χαζο-chaos ζωάκι που σου έλεγε οδηγίες. Προφανώς όμως αυτό θα το απενεργοποιείς, οπότε λογικά διορθώνεται. 2ον θα συμφωνήσω για τα physics. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που τα παλιά Sonic είναι τόσο εθιστηκά για μένα. Και πάμε στο τελευταίο κακό. Που είναι το σημαντικότερο για μένα και θα κάνω μία νέα παράγραφο γι αυτό:
Πραγματικά, δεν πρόλαβα να τελειώσω τις 2 πίστες και πόνεσαν τα μάτια μου. Τι κακό είναι αυτό με τα 25-30 fps σε αυτήν την γενιά, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Θυμάμαι στα Ps2, GC και XBOX1, το ποσοστό παιχνιδιών που έτρεχαν στα 60 fps ήταν πολύ μεγαλύτερο. Ειδικά στα παιχνίδια δράσης και ταχύτητας (μην μιλήσω για τα racing, πονεμένη ιστορία...). Και στην συγκεκριμένη περίπτωση του Sonic έχουμε πολύ μεγάλη ταχύτητα και δράση. Και τα 25-30 fps που τρέχει το παιχνίδι δεν είναι αρκετά για να αποδώσουν μία καλή οπτική εμπειρία. Τα πάντα "τρεμοπαίζουν" και δεν μπορείς να δεις καθαρά τα enviroments. Ίσως αν είχαμε ακόμα τις CRT τηλεοράσεις να ήταν κάπως λιγότερο ενοχλητικό αλλά ειδικά οι σύγχρονες τηλεοράσεις δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει για fast scrolling (εδώ και με 60fps και πάλι βλέπεις θολούρα σε σχέση με την πεντακάθαρη εικόνα των CRT αλλά τουλάχιστον δεν είναι τόσο κακό όσο να τρεμοπαίζει στα 30 fps). Και αυτό το διαπίστωσα όταν έπαιξα την δεύτερη έκδοση με τον νέο Sonic. Eκει δεν με ενόχλησε τόσο γιατί το scrolling στην οπτική πίσω από τον Sonic δεν είναι τόσο γρήγορο. Βεβαία στα σημεία που το scrolling άλλαζε προς τα δεξιά γινόταν ξανά ενοχλητικό. Πάντως, οσοι έχετε το Donkey Kong Country Returns στο Wii δείτε την τεράστια διαφορά που κάνουν τα 60fps σε ένα παιχνίδι με παρόμοιο scrolling.
Με λίγα λόγια αν ένα game έχει ανάγκη από ομαλό frame rate είναι αυτό. Πιστεύω ότι το σκοτώνει τελείως το game το χαμηλό ή "standard" αν προτιμάτε frame rate. Βεβαια υπάρχει και η περίπτωση η τελική έκδοση να είναι όντως στα 60fps. Αν και αμφιβάλλω. Ελπίζω στο PC να μην είναι κλειδωμένο το frame rate....