NBA JAM μια μικρή συλλογή

Για τα μεγαλα κεφαλια πιθανον αληθεια ειναι οτι εχω να αναψω το 32X αρκετα χρονια,οσο για το πινοκιο αυτο το θυμαμαι ναι, πριν καμμια 10-15ετια που το παιζα ηταν πολυ συμπαθητικο με ωραια γραφικα,πλατφορμοφερνει,κλασσικο disney.
 
supacoopa είπε:
Off topic, αλλα δεν ηξερα οτι παραλιγο να παιξουμε NBA JAM TE και στην Amiga...
http://www.lemonamiga.com/forum/viewtopic.php?t=11221
Και τι θα πρωτοκανατε με το ενα κουμπι του joystick θα κανατε σουτ,θα δεινατε πασα η θα ηταν το τουρμπο :p
@ Jhonny19818 To πινοκιο ειναι ενα κλασικο πλατφορμακι που πηδας μαζευεις αντικειμενα,καπου καπου χτυπας και κανεναν εχθρο και εχει και διαφορα Mini games.Καλη φαση ειναι πως διαφορα αντικειμενα μεσα στης πιστες που βρισκονται στο backround εχουν αλληλεπιδραση με το περιβαλον οπως πχ καποια ταμπελα κατευθηνσης που χρησιμοποιηται ως καταπελτης για να μας ανεβασει σε καποιο ψηλοτερο επιπεδο οπως ειναι οι σκεπες των σπιτιων.Αν σαρεσουν παιχνιδια οπως το lion king η το Micky mania τοτε θα σαρεσει και αυτο αλλα μην περιμενεις και πολλα μια φορα θα το παιξεις και μετα δυσκολα να ασχοληθεις ξανα αν το τελειωσης.Μετριο παιχνιδι που προσωπικα προτιμω την snes εκδοση.
 
@metal, Aard. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Ναι, μου αρέσουν τα Lion King και τα συναφή και το Mickey Mania είναι ένα από τα παιχνίδια που έχω για μελλοντική αγορά.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα. Να πάρω το Mickey Mania για Mega Drive ή Mega CD;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
supacoopa είπε:
Off topic, αλλα δεν ηξερα οτι παραλιγο να παιξουμε NBA JAM TE και στην Amiga...
http://www.lemonamiga.com/forum/viewtopic.php?t=11221
Μαλλον η αρχικη σκεψη ηταν να βγει μονο για CD32, γιατι αυτο ειχε χειριστηριο με πολλα κουμπια, ειχε και την καταλληλη δυναμη του hardware για να βγει οπως στο ηλεκτρονικο, κατι που δεν γινοταν στις 16μπιτ κονσολες. Αλλα οταν μιλαμε για εμπορικο software, ολος ο σχεδιασμος κινειται γυρω απο εναν μονο αξονα: το κερδος. Οποτε η αναπτυξη ενος παιχνιδιου για καποιο hardware οπως το CD32 που το πιθανοτερο ηταν να μην υπηρχε στην αγορα την επομενη χρονια μιας και ειχε ηδη κλεισει η commodore, εριξε ταφοπλακα σε πολλα παιχνιδια.

Εαν εβγαινε μαλλον θα ηταν παρομοια με την εκδοση του 32Χ, το hardware ηταν παρομοιων δυνατοτητων, το 32Χ ειχε πιο γρηγορη CPU, 2 RISC 23MHZ εναντι 68020 στα 14.5ΜΗΖ, το 32X ειχε μικροτερη χωρητικοτητα cartridge απο το CD του Cd32 αλλα μια χαρα χωραγε ενα παιχνιδι τυπου NBA JAM, στα χρωματα το 32Χ ειχε 32.768 χρωματα με το CD32 να εχει mode γα 262.144 χρωματα αλλα συνηθως ειχε 256, ομως καμια σημασια δεν εχουν ολα αυτα, αφου δεν κυκλοφορησε ποτε το παιχνιδι. Και δεν ελλειψε σε κανεναν το NBA JAM σε CD32, υπηρχε σε ΟΛΕΣ τις κονσολες της εποχης και το επαιζες μια χαρα σε megadrive, και αργοτερα ακομα πιο τελεια σε ps1.

mike είπε:
Και δεν ελειψε σε κανεναν το NBA JAM σε CD32,
μαλλον γενικα το CD32 δεν ελλειψε σε κανεναν :diablotin:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Και τι θα πρωτοκανατε με το ενα κουμπι του joystick θα κανατε σουτ,θα δεινατε πασα η θα ηταν το τουρμπο :p
Αλανι, σε πιανω αδιαβαστο! :)

H Amiga ειχε χειριστηριο με καμια 40αρια κουμπια. Το λεγαμε πληκτρολογιο! :cool:
 
mike είπε:
και αργοτερα ακομα πιο τελεια σε ps1.
Αν πω ότι μου άρεσε καλύτερα στο Mega Drive από ότι στο Saturn θα ακουστώ κάπως; Και δε μιλάω για χρόνους φορτώματος γραφικά ήχο κτλ. Μιλάω για το gameplay του παιχνιδιού.
 
supacoopa είπε:
Αλανι, σε πιανω αδιαβαστο! :)
H Amiga ειχε χειριστηριο με καμια 40αρια κουμπια. Το λεγαμε πληκτρολογιο! :cool:
Το ξερω φιλαρακι μου αλλα μεταξυ μας τωρα δεν ε δεν λεει να παιζεις nba jam με πληκτρολογιο :p
 
johnny19818 είπε:
Αν πω ότι μου άρεσε καλύτερα στο Mega Drive από ότι στο Saturn θα ακουστώ κάπως; Και δε μιλάω για χρόνους φορτώματος γραφικά ήχο κτλ. Μιλάω για το gameplay του παιχνιδιού.
Να σου πω τι πιστευω εγω, με δεδομενη την διαφορα hardware αναμεσα στις κονσολες, η εκδοση megadrive ειναι απο τις καλυτερες.

Επειδη τυχαινει να εχω ΟΛΕΣ τις εκδοσεις που εχουν βγει για το συγκεκριμενο παιχνιδι, και του jaguar, οι καλυτερες κατα την γνωμη μου ειναι, στις χαμηλες εκδοσεις του GB, στις μεσαιες εκδοσεις του MD (και megaCD) και στις πιο high του ps1, αλλα του ps1 ειναι απλα η καλυτερη στα γραφικα, το gameplay ειναι δυσκολο, σχεδον αδυνατο να κανεις block και αλλα.
 
mike είπε:
Να σου πω τι πιστευω εγω, με δεδομενη την διαφορα hardware αναμεσα στις κονσολες, η εκδοση megadrive ειναι απο τις καλυτερες. Επειδη τυχαινει να εχω ΟΛΕΣ τις εκδοσεις που εχουν βγει για το συγκεκριμενο παιχνιδι, και του jaguar, οι καλυτερες κατα την γνωμη μου ειναι, στις χαμηλες εκδοσεις του GB, στις μεσαιες εκδοσεις του MD (και megaCD) και στις πιο high του ps1, αλλα του ps1 ειναι απλα η καλυτερη στα γραφικα, το gameplay ειναι δυσκολο, σχεδον αδυνατο να κανεις block και αλλα.
Μιλάς για το NBA JAM ή το NBA JAM T.E. ; Το Τ.Ε. νομίζω ότι είναι το ίδιο στα GB, GG.
 
Ναι αλλα εαν ειναι ιδιο, σημαινει οτι στο GB εχει γινει καλυτερη δουλεια, γιατι εχει χαμηλοτερο hardware απο το GG.

Μιλαω γενικα και για τις δυο εκδοσεις, που εχουν βγει σε GB, GG, MD, SNES, megaCD, 32X, jaguar, ps1, saturn. Δεν νομιζω να ξεχναω καποιο.
 
Παιδιά το NBA JAM T.E. στο Mega Drive όταν παίζω συνεχόμενα τους αγώνες κανένα πρόβλημα, βάζω κωδικό και όλα οκ με τους αγώνες που έχω κερδίσει. Όταν όμως κλείνω την κονσόλα και πάω να παίξω και βάζω ξανά τον κωδικό τότε δεν αναγνωρίζει τους αγώνες που έχω κερδίσει. Το ξέρω ότι υπάρχει θέμα με το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά τελικά τι πρέπει να κάνω;
 
Oπως λεγαμε στο χωριο μου "read the f@cking manual" !

λεει στο πορτοκαλί φυλλαδιο τι ακριβως πρεπει να κανεις, εαν δεν το εχεις θα πρεπει να ψαξω και να σου πω τι λεει.
 
mike είπε:
Oπως λεγαμε στο χωριο μου "read the f@cking manual" ! λεει στο πορτοκαλί φυλλαδιο τι ακριβως πρεπει να κανεις, εαν δεν το εχεις θα πρεπει να ψαξω και να σου πω τι λεει.
Το διάβασα αλλά λίγο στα γρήγορα. Νομίζω λέει ότι πρέπει να παίξεις 2 παιχνίδια ώστε να αναγνωρίσει κάτι και από κει και μετά δεν ασχολήθηκα. Εγώ έπαιξα τα 2 παιχνίδια που λείει αλλά μετά, τον π... Τέσπα θα το διαβάσω ξανά μπας και βγάλω ζουμί αλλιώς θα επανέλθω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαπου εδω μεσα, σε αλλο ποστ, εχω γραψει πως ξεκλειδωνεται το NBA JAM TE στο mega drive.
 
Η λύση που κυκλοφορεί στο net:

Battery Backup Problems
When playing NBA Jam TE, if your battery does not save, you must initialize it. First, play a full game using the initials XXX. Then, play another full game using the initials NBA. Do not delete either of these players, and your battery should save.
Και το σχετικό background του προβλήματος. Έχει πλάκα:

Working on a basketball game for Genesis. Its used a flash chip to store game data. Game was tested for months and everything was ready so publisher ordered 250'000 copies of the genesis cart. BUT no one for months had reset the flash chips on the test carts to make sure the flash init routines worked correctly or ordered a few hundred carts just for testing..
Turned out the flash init code was dead and the carts could not save games properly!!! Studio went into meltdown trying to figure out how to ship 250'000 broken carts. Suggestions of production lines adding extra resistors and other hacks to every cart were tried and failed , then some figured out if you played some games in a weird order the flash memory would sort of work. So i extra leaflet was added to every box explaining how to use this "feature".
http://www.gamasutra.com/view/feature/132500/dirty_coding_tricks.php

(στα comments, Chris Kirby)
 
Maddog....το διαβάζω και δεν το πιστεύω...όπως λέει και ο Angry Video Game Nerd "Did they test it before they released it".

Το είχα πριν χρόνια το NBA JAM TE για Mega Drive άλλα ευτυχώς δεν μου είχε παρουσιάσει πρόβλημα τότε!
 
Εγω νομιζα οτι ηταν απλα ενα κλειδωμα του παιχνιδιου απεναντι στην πειρατεια.

Τα πειρατικα carts δεν εχουν μανιουαλ, οποτε δεν θα ηξερες πως να ξεκλειδωσεις και να ευχαριστηθεις το πειρατικο.
 
Πολύ ωραία η συλλογή,με πήγε χρόνια πίσω όπως αναφέρθηκε στα arcades που ήθελε ένα πενηντάρικο η περίοδος και μετά στο σπίτι με τρομερές μάχες Skiles,Anderson vs Kemp,Schrempf,Stockton,Malone vs Worthy,Divac και Pippen,Grant vs Thomas,Laimbeer !

Mέτα βγήκε και το Τournament Edition που πάθαμε πλάκα όταν είδαμε οτι μπορείς να αλλάξεις παίχτη και τέλος ένα στο ps3 που δεν πήρα ποτέ γμτ !

Συλλογή με μεράκι,μπράβο !
 
SurvivalHorror είπε:
Πολύ ωραία η συλλογή,με πήγε χρόνια πίσω όπως αναφέρθηκε στα arcades που ήθελε ένα πενηντάρικο η περίοδος και μετά στο σπίτι με τρομερές μάχες Skiles,Anderson vs Kemp,Schrempf,Stockton,Malone vs Worthy,Divac και Pippen,Grant vs Thomas,Laimbeer !Συλλογή με μεράκι,μπράβο !
Σ'ευχαριστώ Γιώργο! Δε θα ξεχάσω μερικές ατάκες όπως "Can't buy a bucket", "From down town", "Put the nail in the coffin".
 
Πίσω
Μπλουζα