Nintendo Switch

δασδσδσαδσαδ image_144570.png
 
Ε! Ε! Ερχεται!! :D

nx reveal.png

5μμ ωρα Ελλαδος , απο τι λενε θα ειναι ενα teaser 3λεπτο και αργοτερα(καποια στιγμη :p ) θα ακολουθησει η κανονικη παρουσιαση.

CHUUU CHUUU!!!!!

4nNjlJo.jpg

PS. Τελικα τα καταφερα επρεπε να κανω upload συννημενων , upload ως φωτο απο το "ανεβασμα φωτογραφιων" δεν δουλευε σωστα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δω τι πράγμα είναι αυτό τελικά. Αν και πλέον έχω εγκαταλείψει τις κονσόλες και είμαι 100% PC oriented. Αλλά αν υπάρχει μία εταιρία που ίσως να μπορέσει να με κάνει να επιστρέψω, αυτή είναι η Nintendo. Παρόλα αυτά δεν έχω και πολλές βλέψεις για το NX.
 
Καλα και εγω μικρο καλαθι κραταω , αλλα ειναι μεγαλο μυστηριο το ΝΧ... να δουμε τι θα ειναι... handheld,κονσολα ή και τα 2 μαζι;;
 
Nintendo Switch λεγεται τελικα το υβριδιο της Nintendo!!

Παρτε μια γευση στο παραπακτω βιντεο :

First Look at Nintendo Switch

Αναμεικτα συναισθηματα για μενα , σαν ιδεα ειναι καλη , σαν υλοποιηση θα δουμε...

Προς το παρον θα δω αρκετες φορες το παραπανω βιντεο :p
 
Πολυ καλο πραγματικα πολυ καλο το νεο κονσολικο της ΝΙΝTENDO και μερικες παρατηρησεις απο μενα οσον αφορα αυτα που ειδαμε στο βιντεο.

Καταρχην εχει περα απο τα αποσπομενα χειριστηρια και κανονικο Gamepad επιτελους οσοι γκρινιαζαν για το Wii U gamepad θα ειναι ηρεμοι πλεον οχι πως δεν ειχε και το Wii U κανονικο gamepad αλλα πωλουνταν ξεχωριστα και δεν ηταν μεσα στην συσκευασια εκτος απο συγκεκριμενα πακετα.

Το Dock που μπαινει το φορητο η καλητερα το ταμπλετ μου φανηκε καπως χοντρο οσον αφορα το μεγεθος οποτε πιστευω πως θα δεινει καποιο boost στα παιχνιδια οταν θα τα παιζουμε στο σπιτι και στην τηλεοραση μας και αυτο φανηκε καπως στην φορητη εκδοση του Zelda Breath of the wild και του Skyrim Που τα γραφικα μου φανηκαν λιγο πιο κατω απο την home εκδοση.Φυσικα μπορει να ειναι και η ιδεα μου οποτε δεν βαζω το χερι μου στην φωτια.

Με βαση αυτα που ειδαμε μιλαμε για τον ορισμο του Multiplayer και του ομαδικου παιχνιδιου πραγματικα εχουν να βγουν μεγαλα γουστα απο τους μελοντικους κατοχους της κονσολας αυτης και φιλων τους που θα την εχουν και αυτοι στην κατοχη τους.

Στο βιντεο ειδαμε νεο παιχνιδι mario ειδαμε splatoon και mario kart Που λογικα θα ειναι remakes η remasters των παιχνιδιων του Wii U η θα ειναι τα splatoon 2 και Mario kart 9 που προσωπικα δεν το πιστευω γιατι ειναι νωρις ακομα να δουμε της συνεχειες τους.Ειδαμε επισης NBA 2k Που εχουμε να δουμε χρονια και η μεγαλητερη εκπληξη του βιντεο ηταν που ειδαμε το Skyrim.

Επιβεβεωνεται με καθε επισημοτητα απο την ιδια την Nvidia πως το NINTENDO Switch βασιζεται σε δεικες της CPU Και GPU και μαλιστα μεσα σε 2 γραμμες λενε καποια πραγματα που με κανουν αισιοδοξο για την ισχυ της κονσολας ασχετα αν δεν ξερουμε ακομα τα specs της. https://blogs.nvidia.com/blog/2016/10/20/nintendo-switch/

Nintendo Switch is powered by the performance of the custom Tegra processor. The high-efficiency scalable processor includes an NVIDIA GPU based on the same architecture as the world's top-performing GeForce gaming graphics cards.

Τελος το πιο σημαντικο για μενα ειναι η παρακατω εικονα με εταιριες που συνεργαζονται με την Ν και που ηδη φτιαχνουν παιχνιδια για το Switch.Πρωτη φορα μετα την εποχη του SNES καταρχην του Game cube και του Wii σε μικροτερο βαθμο που ολα τα μεγαθηρια του χωρου φτιαχνουν τα παιχνιδια τους για κονσολα της NINTENDO Οποτε ναι η third party υποστηριξη ειναι και παλι με την NINTENDO και δεν ξερω αν ενθουσιαστηκαν με αυτο το concept αλλα επειδη βλεπω μεγαλες εκπληξεις οσον αφορα της εταιριες που ολες αυτες πρωτα απ'ολα κοιτανε την ισχυ αλλα και τα φραγκα πιστευω πως η Ν πηρε το μαθημα της με το Wii U και μπορει να μην ειναι 5,5 teraflops η κονσολα ομως σιγουρα εχει την δυναμη που θα ηθελαν να δουν ολες αυτες οι εταιριες για να βγαλουν τα παιχνιδια τους στην κονσολα αυτη και να κανουν το οραμα τους πραγματικοτητα αλλα εχουμε και την Ν που δειχνει ετοιμη να βαλει το χερι στην τσεπη ωστε να αποκτησει παιχνιδια για την κονσολα της.

CvN3l32WAAAfr2q.jpg
 
Δηλαδή αν το κάνουμε λίγο stripped το θέμα αυτό και βγάλουμε το γεγονός ότι η κονσόλα παίζει στο σπίτι παίζει και on the go που είναι το εντυπωσιακό;

Η ανάγκη του κόσμου είναι δηλαδή να μπορεί να συνεχίσει το ΙΔΙΟ παιχνίδι και μέσα στο αεροπλάνο, γήπεδο μπάσκετ κλπ κλπ;

Ο κόσμος ήδη έχει ένα κάρο συσκευές που παίζουν στον δρόμο και ξέρουμε πολύ καλά τι είδους παιχνίδια είναι αυτά που μπορείς να παίξεις στο λεωφορείο,

ταξίδι, τουαλέτα. Αν τώρα οι ανάγκες του κόσμου έχουν αλλάξει τόσο πολύ και θέλει να παίξει battlefield, Witcher, Forza κοκ την ώρα που θέλει να βγάλει

βόλτα τον σκύλο του, ούτε και με αφορά, σίγουρα με ξεπερνά αλλά το κυριότερο είναι αδύνατο να συμβεί. Resident Evil θα παίξεις σπίτι σου και όχι στο δρόμο

για το μπακάλικο. Εφετζίδικο μεν, ανούσιο δε.

Δε σχολιάζω τη ποιότητα κατασκευής, εργονομία, και σχεδιασμό. Σε αυτά η N πάντα ήταν πολύ σωστή, ιδιαίτερα στην ποιότητα των υλικών.

Σχολιάζω όμως την ουσία της ιδέας και την αμφισβητώ στο μέγιστο βαθμό.
 
To πρωτο πραγμα που θυμηθηκα οταν ειδα τις δυο φωτο ηταν το ηλεκτρονικο μου!

.

.

. Screen_Shot_2016-10-20_at_10.09.25_AM.0.png

Screen_Shot_2016-10-20_at_10.11.20_AM.0.png

BOXING-3.jpg
 
Fred Madison είπε:
Δηλαδή αν το κάνουμε λίγο stripped το θέμα αυτό και βγάλουμε το γεγονός ότι η κονσόλα παίζει στο σπίτι παίζει και on the go που είναι το εντυπωσιακό;Η ανάγκη του κόσμου είναι δηλαδή να μπορεί να συνεχίσει το ΙΔΙΟ παιχνίδι και μέσα στο αεροπλάνο, γήπεδο μπάσκετ κλπ κλπ;

Ο κόσμος ήδη έχει ένα κάρο συσκευές που παίζουν στον δρόμο και ξέρουμε πολύ καλά τι είδους παιχνίδια είναι αυτά που μπορείς να παίξεις στο λεωφορείο,

ταξίδι, τουαλέτα. Αν τώρα οι ανάγκες του κόσμου έχουν αλλάξει τόσο πολύ και θέλει να παίξει battlefield, Witcher, Forza κοκ την ώρα που θέλει να βγάλει

βόλτα τον σκύλο του, ούτε και με αφορά, σίγουρα με ξεπερνά αλλά το κυριότερο είναι αδύνατο να συμβεί. Resident Evil θα παίξεις σπίτι σου και όχι στο δρόμο

για το μπακάλικο. Εφετζίδικο μεν, ανούσιο δε.

Δε σχολιάζω τη ποιότητα κατασκευής, εργονομία, και σχεδιασμό. Σε αυτά η N πάντα ήταν πολύ σωστή, ιδιαίτερα στην ποιότητα των υλικών.

Σχολιάζω όμως την ουσία της ιδέας και την αμφισβητώ στο μέγιστο βαθμό.
Εντάξει έχεις ένα δίκιο αλλά δεν με χαλάει καθόλου να μπορώ να παίζω στο σαλόνι και μετά να "παίξω λίγο ακόμα" :D στο κρεβάτι πριν πάω για ύπνο. Μια χαρά φαίνεται το Switch.

To μόνο μου θέμα είναι η φορητότητα. Αν κυκλοφορείς με τσαντάκι, χαρτοφύλακα, backpack οκ, αλλά δεν το βλέπω να χωράει στην κωλότσεπη (άσε που η μία είναι πιασμένη από το κινητό). Nitpicking θα μου πείτε αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν έχεις ούτε μπουφάν είναι θέμα.
 
Ρε παιδιά κάτι δεν πάει καλά με το video. Δεν είδα πουθενά μικρά παιδιάκια. Ούτε παππούδες, γιαγιάδες, soccer moms, κλπ.

Βασικά μου φάνηκε σαν διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας (trendy, περιποιημένοι και στολισμένοι νεαροί να χαίρονται too much) παρά κονσόλας Nintendo.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορω να πω οτι η κονσολα μου φερνει λιγο σε σχεδιασμο φορητο android που παιζεις emus οπως το JXD αλλα μου αρεσει κατα αλλα. Ελπιζω η Νιντεντο να κινηθει λιγο πιο ανοικτα σε θεμα software και να κυνηγησει τιτλους. Τωρα περι αποσπωμενου χειριστηριου και οθονης και το παιρνω μαζι ειναι κατι που δεν βλεπω να το κανουνε πολλοι αλλα για μεσα στο σπιτι ειναι οτι πρεπει. Θα συμφωνησω παραπανω με τον Imgema και βασικα βλεπεις οριο ηλικιας μεταξυ 25 με 35 χρονων.
 
Nintendo Switch is powered by the performance of the custom Tegra processor.

To Tegra βασίζεται σε αρχιτεκτονική ARM, οπότε εκτιμώ ότι στην καλύτερη περίπτωση, να έχει την ισχύ ενός ipad pro. (Να θυμάστε και τις συμφωνίες που έκανε με εταιρίες κινητών τηλεφώνων) Δεν νομίζω να φτάνει τις επιτραπέζιες κονσόλες σε ισχύ, αλλά ούτε και αυτό είναι ο σκοπός της. Μάλλον το gaming on the go θα θέλει να προβάλλει και να , και να είναι συμπληρωματική κονσόλα σε ένα PS4.
 
Οπως και με το wii U, ετσι και με το switch, αυτογκολ απο τα αποδυτηρια.

Δεν περιμενα και τιποτα, αλλα tegra ? Τα αποσπωμενα controls ειναι αστεια μικρα, δεν εχει dpad πουθενα, εδειξαν το skyrim ??? Α, και ενα mario 64 remake... Nba 2k, που παιζει και σε android, αστεια πραγματα οταν οι ανταγωνιστες βρισκονται σε 4k και vr.

Ισως βρει το κοινο του σε παιδακια, οπως κανει η nintendo τα τελευταια χρονια, αν οντως στοχευε σε ευθεια κοντρα και να ειναι next gen, μαλλον απετυχε γιατι ουτε current δεν θα ειναι.

οσο για τους 3rd party, θα βγαλουν εκαστος κανα-δυο παιχνιδια το πολυ, μεχρι νσ την κανουν με ελαφρα για να μην ντροπιαστουν (στο wii u μερικοι στο τσακ την κανανε, δεν νομιζω να επιλεξουν να μεινουν στο switch αν οντως δεν ειναι υψηλα τα specs)

Δεν εχω πειστει καν για το αν εχει καλυτερα specs απο το wii u, ενω η σιγη γι'αυτο και για την τιμη μονο θετικη δεν ειναι. Θα τα μαθουμε ολα βεβαια, οπως και για την μπαταρια, το dock, τις αναλυσεις κλπ.

Ετσι προχειρα, ενα rebranded shield tv με logo nintendo βλεπω, σιγουρα απογοητευτικο και ενδεικτικο της καταντιας της εταιρειας. Ελπιζω να ειναι καλο τουλαχιστον σαν handheld, κσι να το πουλανε χωρις dock στα 250 ευρω, γιατι αν κοστιζει παραπανω απο 300 θα ειναι η τελευταια κονσολα της nintendo
 
Δεν καταλαβαινω τα τοσα απανωτα λαθη της Ν στα desktop συστηματα. Tα ιδια και με την Sony στα handhelds...
 
Αφου πλεον ξερουμε το ονομα της κονσολα και καποιες βασικες λεπτομερειες ας φτιαξει καποιος ενα υπο φορουμ με το ονομα NINTENDO Switch οπως εχουμε για ολες της αλλες κονσολες ωστε να βαζουμε εκει ειδησεις και νεα που θα προκυπτουν.
 

1@Wally[/USER] H Sony ένα λάθος έκανε με το Vita, και αυτό στην αρχή δεν βρώμαγε, οι devs την κάνανε λόγω mobile κυριαρχίας και αβεβαιότητα στις πωλήσεις. Πήρα και εγώ ο καψερός το Vita προπαραγγελία με το Uncharted, και μετά σιγή. Παρόλα αυτά, είναι φοβερό handheld, απίστευτο indie player, και έχει φανταστικό feeling και οθόνη, ενώ το remote play με το PS4 στο σπίτι με έχει βολέψει απίστευτα (Alien Isolation με ακουστικά στο κρεβάτι π.χ). Εννοείται πως δεν έχει γράψει τις εργατοώρες του PSP ούτε κατα διάνοια, όμως XCOM και Civilization στο τρένο και τον προαστιακό, δεν με χαλάει καθόλου. Έχει παιχνίδια, αλλα πρέπει να τα ψάξεις, και το μεγάλο fail είναι οι κάρτες μνήμης. Την κυριαρχία στα handheld την έχει ακόμη η Nintendo, παρόλα τα λιγοστά specs, το DS και το 3DS είναι must, αν και εμένα δεν μου αρέσουν λόγω της διπλής οθόνης και της χαμηλής ποιότητας γραφικών. Το PSVita όμως είναι ιδανικός σύντροφος για το PS4, όσοι το δουλευουν έτσι ξέρουν ακριβώς τι λέω.

Tώρα για τα desktop της Ν, το switch θεωρώ οτι είναι handheld με προοπτική να το συνδέσεις στην TV, ακόμη και το PSP το έκανε αυτό. Φαίνεται πως φευγει απο τις παραδοσιακές desktop. Δεν ξέρω τι μέγεθος θα έχουν τα cartridge, αδυνατώ να πιστέψω οτι θα χωράνε καινούργια ΑΑΑ παιχνίδια πάντως. Ασυμπίεστοι καινούργιοι τίτλοι, π.χ το Mafia 3, φτάνουν τα 100 gb, είτε οι κάρτες θα είναι πανάκριβες και τεράστιες, είτε έχουμε να κάνουμε με το σενάριο που λέει "τεντωμένα handheld games στην TV" α λα PSP. Σε κάθε περίπτωση το Switch για μένα ειναι handheld με TV out. Περιμένω φυσικά να δώ να λύνονται οι απορίες μου σιγά-σιγά, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, οι σκέψεις μου δεν βλέπω να απέχουν απο την πραγματικότητα. Μακάρι φυσικά να διαψευστώ.

 
Aν το Vita το ανοιγε η Sony για homebrew θα ηταν απολυτο εργαλειο για emulation και θα πουλαγε παλετες.
 
Ναι αν ειχε και TV OUT θα ηταν απολυτο.
 
Σαν πρώτο σχόλιο να πω ότι τα χειριστήρια μου φάνηκαν μικρά. Χάρηκα που είδα μπασκετικό παιχνίδι σε φορητο της Nintendo διοτι για κάποιο περίεργο λόγο τελευταία τα απέφευγε. Επίσης θα περίμενα να λανσαριστεί τη Χριστουγεννιατικη περίοδο και όχι Μάρτιο.
 
Ανάμεικτα τα συναισθήματα. Ουσιαστικά προχώρησαν την ιδέα του Wii U παραπέρα, όπως μάλλον θα έπρεπε να έχει βγει αρχικά το U. Δείχνει να πάσχει από κρίση ταυτότητας το μηχανάκι της Ν αφού ούτε handheld είναι (με τον όρο που η ίδια η Ν εισήγαγε εδώ και 3 δεκαετίες καθότι έχει διαστάσεις tablet, αποσπώμενα μέρη κτλ) και αν θεωρήσουμε ότι το docking station δεν προσδίδει εξτρά υπολογιστική δύναμη αλλά μόνο ρεύμα και A/V εξόδους τότε μάλλον θα είναι πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων (σε σχέση με PS4/Xbone) κονσόλα σαλονιού.

Θα δούμε στην πορεία με περισσότερες αποκαλύψεις για το hardware αλλά και με τις πωλήσεις που θα κάνει.
 
Πίσω
Μπλουζα