Nintendo Wii απορίες

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.188
Αντιδράσεις
741
Τελευταία έπεσε στα χέρια μου ενα Wii και έχω ορισμένες απορίες.

Ποια παιχνίδια είναι τα καλύτερα στη κονσόλα αυτή;

Ποια είναι τα καλύτερα προσεγμενα virtual console που αξίζει να ασχοληθεί κανείς γιατί λογικά τα πιο πολλά υπάρχουν και σε emulators; Δηλαδή καλή εικόνα, καλή ταχύτητα, features, γιατί το streets of rage που δοκίμασα παίζει πιο καλά στο mednafen!

Γιατί βλεπω το χεράκι από το ασύρματο χειριστήριο κοντά στη τιβι στο 1 μετρο αλλά στα 3-4 μέτρα δε το βλέπω αλλά το χειριστήριο δουλεύει κανονικά (ο σταυρος και τα κουμπιά σε emulators δουλεύουν)

Η εικόνα είναι ψιλοαθλια γιατί έχει καλώδιο composite, έχει βγει καλώδιο RGB; Ρωταω επειδη λίγο που έψαξα είδα ότι παίζουν πολλές μουφες που δεν είναι RGB.

Το retroarch το έχω περάσει αλλά δε σώζει όταν κάνεις quit τις ρυθμίσεις; Τι παίζει;

Η εικόνα σε TFT με το καλώδιο composite είναι τραγική πραγματικά, άντε λίγο καλύτερη από απλό RF.
 
Με αρκετό ψάξιμο έλυσα κάποια θέματα με το χειριστήριο, το πρόβλημα ήταν ο δέκτης. Το θέμα με το καλώδιο και τη κακή ποιότητα εικόνας παραμένει.

Μερικά καλά που βρήκα

Virtual console:

Shinobi-arcade

Spinmaster-Neo Geo

Solomons Key-arcade

Galaga 90-PC Engine

Black Tiger-arcade

Castlevania Rondo of blood-PC Engine

Wiiware:

La-Mulana

Cave story

World of Goo
 
Καλημέρα

Το Wii έχει μεγάλη και πλούσια βιβλιοθήκη από First Party games. Χαρακτηριστικά αναφέρω τα δύο Super Mario Galaxy, το Metroid Trilogy, το Zelda Twilight Princess και Skyward Sword. Η λίστα είναι τεράστια. Κάνε μία αναζήτηση για top 20 Wii games και δεν θα χάσεις!
 
Για καλυτερη εικονα θες Component καλωδιο οπως το παρακατω

reactwii.jpg

Μερικα απο τα καλα παιχνιδια του Wii :

Super Mario Galaxy 1+2 , Super Mario bros Wii , Smash bros brawl , Mario Kart Wii, Metroid Prime 3 / Trilogy , The legend of Zelda Twilight princess /Skyward Sword , Xenoblade Chronicles , Last Story , Pandoras Tower , Resident evil 4 wii edition , Donkey Kong Country Returns , Kirbys epic yarn , Kirbys return to dreamland , PunchOut!, Metroid other M (Imgema sorry :p ) , Fire emblem radiant war , Resident evil on rail shooter (ειναι 2 δεν θυμαμαι τα ονοματα) , Contra Rebirth (wiiware).

Εχει και αλλα καλα, που να τα θυμομαστε ολα :p .

To χερακι στα 3-4 μετρα επρεπε να φαινεται, η sensor bar ειναι ενταξει;; Ανοιξε την καμερα απο ενα κινητο και κοιτα μεσα απο αυτην την Sensor bar οταν ειναι ανοιχτη και δες ειναι ολα αναμμενα τα λαμπακια της;;





Επισης καπου μεσα στις ρυθμισεις πρεπει να εχει Calibrate ή κατι τετοιο για την Sensor bar.

Update .


τωρα ειδα στο 2ο ποστ οτι το ελυσες το προβλημα με το χειριστηριο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οπως είπε και ο φίλος παραπάνω, component είναι το καλύτερο που μπορείς να βάλεις το οποίο θα σου δώσει ανάλυση 480 progressive. Αλλά αν έχεις μία CRT τηλεόραση κάπου καλύτερα σύνδεσε το με αυτήν. Αφού δεν βγάζει HD η κονσόλα, δεν κερδίζεις πολλά με κάποια πιο σύγχρονη ενώ σε CRT θα δείχνει καλύτερα χωρίς θολούρες ακόμα και με το composite.

Οσον αφορά το Virtual Console, να προσέχεις πριν αγοράσεις κάποιο ROM μην είναι PAL version. Καλύτερα να παίξεις κάτι σε homebrew emulator παρά στο PAL VC. Δεν ξέρω για τo Neo-Geo πάντως στο N64 σχεδόν όλα είναι PAL.
 
Με 2€ εχει στο ebay ασυρματη sensor bar!
 
Η καλύτερη λύση φαίνεται να είναι RGB σε CRT τηλεόραση αλλά δε βρίσκω κάποιο αξιόπιστο καλώδιο, τα πιο πολλά πρέπει να είναι μούφες εκτός το γνήσιο της nintendo που είναι πανάκριβο (50+ ευρώ απο ebay). Ο λόγος είναι ότι το Wii RGB το κράτησε μυστικό η Nintendo για να είχε την αποκλειστικότητα σε αυτά τα καλώδια έτσι δε βρίσκεις εύκολα κάποια φτηνή απομίμηση.

Μετά όσον αφορά τα παχνίδια σε virtual console απ' ότι κατάλαβα μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς τα παιχνίδια σε SNES/NES/Megadrive/SMS/PC Engine αφού μπορεί να τα παίξει και σε emulators πολύ καλά. Τα arcade ομως δε μπόρεσα να παίξω Solomons Key/Shinobi/Neo Geo παιχνίδια σε καλές ταχύτητες. Δε δοκίμασα όμως ακόμα retroarch εξομείωση του Neo Geo.

Μερικά καλά ακόμα

Virtual Console

Wonderboy in monsterland-arcade

Emulators

Snes9x GX

Scummvm

Homebrew παιχνίδια

L'abbaye des morts

edit: Επίσης ανακάλυψα ότι δε παίζει παιχνίδια απο usb stick, τουλάχιστον αυτά που έχω εγώ και μάλλον χρειάζεται εξωτερικό σκληρό
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To RetroArch χρησιμοποιεί διάφορες cores του MAME ή το FBA για Neo-Geo. Λογικά κάποιo core πιο παλιάς έκδοσης (πχ MAME 2003) ή το FBA να τρέχουν καλά στο Wii.

Επίσης θα μπορούσες να τρέξεις roms από SD card, εγώ έτσι το είχα κάνει πριν του βάλω δίσκο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρήκα τελικά πραγματικό RGB καλώδιο αππ το εξωτερικό σε λογική τιμη. Τη πάτησα πριν με καλώδιο από Ελλάδα που ήταν composite σε scart στη πραγματικότητα ανακατεμένο και έβγαζε μια πράσινη απόχρωση στα πάντα.

Μεγάλη βελτίωση στην εικόνα, ειδικά σε emulators σε 240p η εικόνα είναι κρυστάλλινη πάνω σε CRT γκουμουτσα εννοείται.
 
1,5 χρόνο έχω την κονσόλα και πρεπει να πω οτι αξιζε τα λεφτά της. Φοβερή διασκέδαση με δεκάδες τιτλους GameCube, μερικούς τιτλους Wii και φυσικά ενα φορτηγό emulators όλα σε CRT με rgb πραγματική απόλαυση. Τώρα παίζω resident evil 4 GameCube έκδοση όλα τα λεφτά. Και το Mario kart Wii είναι φοβερο. Με βλέπω να παίζω χρόνια και αν χαλάσει χτυπά ξύλο θα πάρω κι άλλο η μήπως να το πάρω απο τώρα πριν ανέβουν οι τιμες lol
 
Το Wii ειναι κονσολαρα με δεκαδες καλα παιχνιδια.Ειναι μια απο της 4 κονσολες που εχω μονιμα συνδεδεμενς κατω απο την τηλεοραση μου και αυτο λεει πολλα μιας και εχω στην κατοχη μου ολες της κονσολες που εχουν κυκλοφορησει απο το Atari 2600 και μετα.Το εχω παρει day one με το Zelda twilight princess με παρα πολλα original games αγορασμενα,soft moded φυσικα απο την πρωτη στιγμη που εμφανιστηκε,full στους emulators με πληρες λιστα παιχνιδιων για καθε emulator και φυσικα παντα κοτσαρισμενα πανω δυο game cube gamepads καθως δεν χρειαζεται να εχω συνδεδεμενο το GC αφου οτι θελω το παιζω στο Wii.

Οτι απορια μπορει να εχεις φιλε shinobi για παιχνιδια κλπ ρωτα οτι θελεις εδω ειμαι και μπορω να σε βοηθησω για οτι χρειαστης.
 
Οντως είναι κονσολάρα.

Εχω το κόκκινο 25th anniversary edition σφραγισμένο με τα αυτοκόλλητα της nortec ακόμα στο κουτί του όπως το είχα αγοράσει το 2010. Μαζί είχα αγοράσει και είναι ακόμα κλειστά τα donkey kong cr, mario galaxy2.

Δεν με βλέπω να τα ανοίγω. 
 
Μονο το resident evil 4 GameCube που παίζω τώρα και έχω λιώσει παιζει να είναι το καλυτερο παιχνίδι που έχω παιξει. Με Classic controller παίζω κοτσαρισμενο στο ασύρματο και παιζει καμπανα. Παιχνιδαρα απο τις λιγες. Και το Mario kart Wii είναι παιχνιδαρα αν και θα ήθελα να είναι πιο δύσκολο λίγο. 

Τα γραφικά πάντως που γενικά ακούγονται παράπονα, στην Trinitron που το έχω συνδέσει (RGB) είναι φανταστικά και σε υψηλη ανάλυση και σε χαμηλή εννοείται.
 
Tην κονσολα αυτη δεν την ευχαριστηθηκαν και δεν βρηκαν παιχνιδια να παιξουν μονο οσοι εχουν ακομα την καραμελα της συγκρισης με τα ps3 και xbox 360 που δεν λεει να λιωσει ακομα και δεν θα λιωσει και ποτε.Λες και δεν ειδαν τα αποτελεσματα της προηγουμενης μαχης μεταξυ Game Cube και Ps2 που το καλητερο τεχνικα πρωτο πουλησε σχεδον 22 μυρια ενω το πιο αδυναμο ps2 πουλησε 155 μυρια.Ναι ηταν πιο αδυναμο το Wii ναι βασιστηκαν στα Motion controls κλπ παρα στο ισχυρο hardware αλλα περα απο αυτα εχει παιχνιδαρες σαν κονσολα και first party αλλα και third party γιατι το Wii ηταν η τελευταια κονσολα πριν το Switch που ειχε σοβαρη third party υποστηριξη πριν ακολουθησει το αποτυχημενο Wii U που και αυτο εχει της στιγμες του ομως και αξιζει για μενα να το εχει καποιος στην κατοχη του.Δεκαδες παιχνιδαρες εχει το Wii και γενικα εχει πολλα καλα σαν κονσολα που ακομα και σημερα ανετα μπορει να ασχοληθει καποιος μαζι της και να διασκεδασει.Αν εχει μονο της συγκρισης και το hardware στο μυαλο του ας επενδυσει τα λεφτα του σε ενα ισχυρο pc και τελος.
 
Με βλέπω να παίζω χρόνια και αν χαλάσει χτυπά ξύλο θα πάρω κι άλλο η μήπως να το πάρω απο τώρα πριν ανέβουν οι τιμες lol
το Wii ειναι πολυ ανθεκτικο, αλλα ιδιαιτερη προσοχη χρειαζεται το standby mode του. Υπερθερμενει την καρτα γραφικων, και μετα απο ενα σημειο ειτε την βραχυκυκλωνει ειτε την καιει.

Δυστυχως δεν ειναι ουτε ευκολο να φτιαχτει, ουτε και πολυ πιθανο. Γιαυτο οταν δεν το χρησιμοποιεις να το κλεινεις κανονικα.

Ευτυχως παντως, βρισκεις μηχανηματα σε παρα πολυ χαμηλες τιμες, οποτε ενα δευτερο δεν θα σου κοστισει πολλα χρηματα.
 
Χωρις να θελω να ανοιξω flame, το μονο θετικο που βρισκω στο Wii ειναι το 240p video output.

Δεν εχω Wii οπως επισης δεν εχω δοκιμασει το RetroArch build για OG XBOX

Το εχει κανεις τσεκαρει (το RetroArch) και με τις δυο παραπανω κονσολες να μας πει εντυπωσεις?
 
Εχοντας την κονσόλα αυτή έχεις στην ουσία όλες σχεδόν τις κονσόλες τις Nintendo (NES-SNES-GBA-Gamecube) σε ορίτζιναλ αναλύσεις συν αρκετές της SEGA (Master System-Megadrive) και PC Engine, Spectrum, Arcades  και δεν συμμαζεύεται. Δηλαδή μιλάμε για μια τεράστια βιβλιοθήκη τίτλων τη στιγμή που το Xbox δεν είναι καν ικανο να βγάλει 240p οπότε το Wii είναι η ισχυρότερη κονσόλα που βγάζει 240p.
 
Wally το μονο θετικο που βρισκεις στο Wii ειναι η τo 240p γιατι πολυ απλα δεν εχεις καμια σχεση με την NINTENDO δεν σε νοιαζουν τα first party της που ειναι κορυφαια και περισσοτερα απο καθε αλλη εταιρια και γενικα δεν σε νοιαζουν οι κονσολες της γενικοτερα.Δεν ειναι κακο αυτο καθε αλλο ο καθενας εξαλου εχει της προτιμησεις του απλα δεν μπορει να εχει και πολυ μεγαλη βαρυτητα η αποψη σου οπως δεν θα ειχε βαρυτητα η δικεια μου αποψη πχ αν μιλουσαμε για τα xbox που τα απεχθανομαι σαν κονσολες.
 
δεν εχω δοκιμασει το RetroArch build για OG XBOX

Το εχει κανεις τσεκαρει (το RetroArch) και με τις δυο παραπανω κονσολες να μας πει εντυπωσεις?
Παιζει σουπερ σε Wii, σε γνήσιες αναλύσεις cps1, NES, mega drive, mame2000,SNES και τα λοιπά. Είναι το ίδιο retroarch όπως στο PC με λιγότερα cores ομως. Διάφορα εξωτικά cores δεν υπαρχουν, έχει όμως ολα τα κλασικά συν cave story, sinclair spectrum (Fuse), doom κλπ όλα σε 224-240p δηλαδή με κανονικά scanlines 
 
Χωρις να θελω να ανοιξω flame, το μονο θετικο που βρισκω στο Wii ειναι το 240p video output.

Δεν εχω Wii οπως επισης δεν εχω δοκιμασει το RetroArch build για OG XBOX

Το εχει κανεις τσεκαρει (το RetroArch) και με τις δυο παραπανω κονσολες να μας πει εντυπωσεις?
Ναι σε αλλα θρεντ εχουν πεσει μολοτωφ με κατι ποστ τερατα εδω παλευουμε με τα σπιρτα,χαχα.
 
Πίσω
Μπλουζα