O βασιλιάς και το πουλί - Le Roi et L'Oiseau (1980)

Αναζήτηση τίτλου παιδικού

Το είχε δείξει στην τηλεόραση τέλη δεκαετίας του '80. Θυμάμαι μόνο μερικές σκηνές, όπου κάποιοι άνθρωποι είναι σε μια έρημη πόλη και προσπαθούν να ξεφύγουν από ένα τεράστιο ρομπότ. που τους ψάχνει. Σε μια σκηνή έδειχνε ένα τυφλό μουσικό που προσπαθούσε να τους βρει και μην ξέροντας ότι το ρομπότ είναι κοντά του, άρχισε να τους καλεί δυνατά, με αποτέλεσμα αυτό να τον αρπάξει. Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ περισσότερα. Κατάλαβε κάποιος ποιο εννοώ;
 
φλασια απο το παρελθον το θυμαμαι και εγω το σκηνικο με τον τυφλο που τον αρπαζε το ρομποτ ομως δεν το ξαναειδα ποτε και δεν ξερω καν πως λεγεται μακαρι να βρεθει....
 
θανος είπε:
φλασια απο το παρελθον το θυμαμαι και εγω το σκηνικο με τον τυφλο που τον αρπαζε το ρομποτ ομως δεν το ξαναειδα ποτε και δεν ξερω καν πως λεγεται μακαρι να βρεθει....
Ναι ρε συ, και εγώ τις τελευταίες μέρες το θυμήθηκα, σαν φλασιά και έχω σκάσει από τότε να βρω ποιο ήταν... :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό πρέπει να είναι παιδιά. Τελικά δεν ξεφεύγει τίποτα από το φόρουμ.... :)
 
Αναζήτηση τίτλου - Μεταλλικό Γιγάντιο Ρομπότ 80's

Καλησπέρα σε όλους!

Καλώς σας βρήκα και ελπίζω να με βοηθήσετε στην αναζήτηση μου στο χρόνο.

Ήδη από τη λίστα κατάφερα να βρω το Kaze no Tani no Nausicaa (1984), μία από τις 2 ταινίες που μου έχουν καρφωθεί στο μυαλό χρόνια.

Η άλλη αφορά μια ταινία με ένα μεταλλικό γίγαντα, που εμφανισιακά μοιάζει με αυτόν της ταινίας The Iron Giant.

Θα προσπαθήσω να αποτυπώσω τη μνήμη μου όσο πιο καλά μπορώ:

Νομίζω πως υπήρχε πόλεμος μεταξύ δύο παρατάξεων.

Ένας άνθρωπος περπατάει στο πίσω μέρος ενός γιγάντιου μεταλλικού κεφαλιού. Μπορεί να υπήρχε και δεύτερος που παρακολουθεί φιλικά.

Εκεί υπάρχουν χειριστήρια. Ενεργοποιεί τον γίγαντα, και τα χέρια του από λάθος χειρισμούς καταστρέφουν μέρος της πόλης που βρίσκεται.

Αυτό γίνεται μερικές φορές. Τελικά καταφέρνει και τον ορθώνει, οπότε και φεύγει.

Ίσως για να αλλάξει το αποτέλεσμα του πολέμου;

Είμαι 32 ετών, οπότε μάλλον πάνε 15-25 χρόνια που το έχω δει.

Για κάποιο λόγο νομίζω πως ήταν Σοβιετικό καρτούν ή Ευρωπαϊκό. Η τεχνοτροπία δε μου θύμιζε κάτι Ιαπωνικό.

Ευχαριστώ πολύ! :D
 
Mιας και πρόσφατα αναφέρθηκε στο forum η ταινία Ο Βασιλιάς και το Πουλί (Le Roi et L' Oiseau a.k.a. The King and the Mockingbird) αναρωτιόμουν μήπως η σκηνή που περιγράφεις είναι από εκεί; Δε θυμάμαι με λεπτομέρειες τη συγκεκριμένη σκηνή που περιγράφεις μιας και έχω τουλάχιστον 20 χρόνια να δω (ολόκληρη) την ταινία που την είχα πετύχει σε αποσπάσματα στην ΕΡΤ2 και η αλήθεια είναι ότι τότε δεν τη είχα εκτιμήσει όσο θα έπρεπε (δεν ήμουν πάνω από 12 χρονών τότε) αλλά θυμάμαι πως:

1) Yπάρχει ένα τεράστιο μεταλλικό ρομπότ (που γυρνοφέρνει στον Σιδερένιο Γίγαντα από το Iron Giant περισσότερο από τα Γιαπωνέζικα ή Κορεάτικα Ρομποτ-εμενα προσωπικά μου θυμίζει τον Τενεκεδάνθρωπο από τον Μάγο Του Οζ)

2) Τις κινήσεις του ρομπότ τις ελέγχουν άνθρωποι που είναι κάπου μέσα στο κεφάλι του και το κατευθύνουν μέσα στην πόλη (συγκεκριμένα ένας βασιλιάς που ψάχνει μια βοσκοπούλα για να την παντρευτεί)

3) Οι αδέξιες κινήσεις των χεριών του ρομπότ προκαλούν ζημιές στην πόλη μιας και κινείται σε στυλ King Kong και Godzilla (σε αντίθεση με τα Γιαπωνέζικα και Κορεάτικα ρομπότ τα οποία οι χειριστές τους τα κατευθύνουν με εκπληκτική ακρίβεια)

4) Η πόλη όπου διοικεί (τρόπος του λέγειν) ο βασιλιάς αποτελείται από δυο παρατάξεις: αυτούς που ζουν μες στην χλιδή και τους φτωχούς που ζουν σε μια σκοτεινή συνοικία.

5) To στυλ της ταινίας κάνει μπαμ πως είναι Ευρωπαϊκή παραγωγή.

Στον πάτο της παρακάτω σελίδας υπάρχουν φωτογραφίες του ρομποτ για να δεις αν σου θυμίζει αυτό που έχεις υπ'όψιν.

http://www.fangpo1.com/ja/content/view/297/42/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
NorthStar είπε:
Mιας και πρόσφατα αναφέρθηκε στο forum η ταινία Ο Βασιλιάς και το Πουλί (Le Roi et L' Oiseau a.k.a. The King and the Mockingbird) αναρωτιόμουν μήπως η σκηνή που περιγράφεις είναι από εκεί;
Ναι!!! Έχεις δίκιο, σε ευχαριστώ πολύ!!!
 
Πολυ τυχεροί οι κάτοικοι της Πάτρας καθως ο "Κινητός Κινηματογράφος 2019" θα προβάλλει τη ταινία κινουμένων σχεδίων "Ο βασιλιάς και το πουλί" αυτη τη Τρίτη 30 Ιουλίου στο παιδότοπο "Αλέα" του Royal Patras (Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα) στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο! Το σπουδαιότερο απ'ολα αποτελεί το γεγονός οτι η προβολή της ταινίας γίνεται με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα καθως και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος! Οσοι πατρινοί φιλοι του retromaniax παρευρεθούν εκει θα θελαμε ν'ακουσουμε εντυπώσεις!
 
Τι ωραια ιδεα!

Υπαρχει Πατρινο division :)
 
Πίσω
Μπλουζα