O θείος μας ο Μίμης

tsalk

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.719
Αντιδράσεις
920
O θείος μας ο Μίμης (1984-85), ΕΡΤ2


Πρεμιέρα: Πέμπτη 15/11/1984



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ο_θείος_μας_ο_Μίμης

Εξαιρετική σειρά με τον αξέχαστο κωμικό μας Μίμη Φωτόπουλου στά μέσα περίπου της δεκαετίας του 80. Συγκεκριμένα προβλήθηκε από την ΕΡΤ-2 στα τέλη του 1984 σε 13 επεισόδια, πάνω σε σενάριο του Γιώργου Αρμένη και σκηνοθεσία του Άγγελου Σιδεράτου. Εκτός του αξέχαστου Μίμη Φωτόπουλου πρωταγωνιστούσαν η Καίτη Λαμπροπούλου (γυναίκα του) ο Σπύρος Καλογήρου, ο Αθηνόδωρος Προύσαλης και άλλοι.

Ο Μίμης Φωτόπουλος έκανε έναν οικογενιάρχη με παιδιά και εγγόνια, προσπαθόντας να κρατήσει κάποια ήθη και έθιμα αλλά και αρχές της Ελληνικής κοινωνίας προσπαθόντας να τα μάθει και στα υπόλοιπα μέλη της Οικογένειάς του ώστε να μην αλλωτριωθούν από την σημερινή (1984) κοινωνία.

Η σειρά λογικά πρέπει να υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ (άγνωστο βέβαια σε ποιά κατάσταση) μιας και προβλήθηκε σε επανάληψη αν δεν κάνω λάθος στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Δυστυχώς δεν έχω το παραμικρό υλικό από αυτήν την πολύ αξιόλογη σειρά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστούμε Χρήστο να τις φώτο αυτές. Είχα χρόνια να δω και να θυμηθώ τους τίτλους της σειράς που παραθέτεις. Επίσης εξαιρετική ήταν και η μουσική των τίτλων.
 
Η σειρά ξεκίνησε να προβάλεται σε επανάληψη σήμερα απο την ΕΤ-1 στις 12.30 το μεσημέρι.

Είχε αν δεν απατώμαι καμιά 10αριά χρόνια να προβληθεί (ίσως και να κάνω λάθος - διορθώστε με).

Τίτλοι αρχής

[video=youtube;cX-KQQbR7ZE]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η σειρά είχε προβληθεί το φθινώπορο του 1994 ,πρίν ακριβώς 15 χρόνια.

Σε πολλά επισόδεια γίνεται αναφορά στις διαφορές των τότε νεοελλήνων(του 1984) με του Ελληνες των προηγούμενων δεκαετιών. Ο Μίμης Φωτόπουλος με ένα καυστικό ύφος για την ελληνικη πραγματικότητα των 80ς .

Eπιδή είχα την τύχη να ζώ στα 80ς δεν είταν και τόσο τραγικά τα πράγματα. Βέβε δεν μπορώ να συγκρίνο με τις παλαιοτερες εποχές.

Τι ειρονία η εποχή που ολοι εμεις αγαπήσαμε ,να ειναι κατακριτέα (περι τα μέσα της) λες και τιποτα δεν πηγενε καλα!
 
Wally είπε:
Καλη μου κοπελα γιατι δεν διαβαζεις τους κανονισμους?http://www.retromaniax.gr/vb/faq.php?faq=grm_rules_content
Γιατί είσαι τόσο αυστηρός ρε συ Πάνο ;

Νομίζω ότι η κοπέλα απλώς μας ευχαρίστησε που της θυμήσαμε τη σειρά. :p

Αυτό δεν αντίκειται στους κανόνες του φόρουμ ! :D
 
tsalk να σε ρωτησω μηπωσ τωρα που την εβαλε η ερτ σε επαναληψη την εγραψεσ και την εχεισ για να τη δουμε?
 
ζητω ταπεινα συγνωμη για το λαθοσ μου δεν το ηξερα.αμα θελει να μαθει καποιοσ οχι γιαυτο το φορουμ αλλα για αλλου πωσ γινεται?
 
Οτιδήποτε θέλεις να μάθεις από αυτά που δεν επιτρέπονται να ειπωθούν δημόσια στο φόρουμ, υπάρχουν και τα πμ. Πάντως καλώς ήρθες φίλε μου στην παρέα μας, καλή διαμονή και ρίξε και μια ματιά στους κανονισμούς
 
Απο τα καλύτερα αποσπάσματα και ειδικά το γέλιο του Καλογήρου αξίζει όσο τίποτα!
 
Αν δεν κανω λαθος ειναι και η τελευταια εμφανιση του αγαπημενου μας Μιμη, στην τηλεοραση. Ενος κωμικου με μοναδικο στιλ και ταλεντο και συναμα ενος ανθρωπου με σπανια ευαισθησια και παιδεια.

Νομιζω πως λιγο καιρο μετα το τελος της σειρας ο Μιμης, μας αποχαιρετησε για παντα.........
 
bambinella 100 είπε:
Αν δεν κανω λαθος ειναι και η τελευταια εμφανιση του αγαπημενου μας Μιμη, στην τηλεοραση. Ενος κωμικου με μοναδικο στιλ και ταλεντο και συναμα ενος ανθρωπου με σπανια ευαισθησια και παιδεια.Νομιζω πως λιγο καιρο μετα το τελος της σειρας ο Μιμης, μας αποχαιρετησε για παντα.........
Ναι οντως ειναι η τελευταια του δουλεια στην τηλεοραση γιατι τον οκτωβρη του 1986 απεβιωσε.Ηταν οντως καταπληκτικος ηθοποιος και η σειρα αυτη πολυ καλη.
 
Φέτος το καλοκαιράκι τα πρωινά στην ΕΤ1 το ξαναέβαζε και έτσι θυμάμαι πολύ καλά επεισόδια και πρωταγωνιστές αυτής της αξιόλογης σειράς!
 
Λίγα πλάνα από την σειρά ακολουθούν

 
Ευχαριστούμε πολύ Άλκη!
 
attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Πίσω
Μπλουζα