Old PC Emulation, DosBox, ScummVm etc

Monochrome monior emulator

Μηπως ξέρει κανεις, για το αν γίνεται να εξομειώσω μονοχρωμα Monitors (yellow/black, green/black, b/w) ωστε να παίξω παιχνίδια με αυτές τις αποχρώσεις στο DosBox?
 
gremlinakos είπε:
Μηπως ξέρει κανεις, για το αν γίνεται να εξομειώσω μονοχρωμα Monitors (yellow/black, green/black, b/w) ωστε να παίξω παιχνίδια με αυτές τις αποχρώσεις στο DosBox?
Ασπρόμαυρο γίνεται, άλλα μονόχρωμα νομίζω δεν γίνονται.

Κώδικας:
dosbox -machine hercules
και φυσικά θα χρειαστείς το simcga για παιχνίδια που δεν τρέχαν σε hercules.
 
Μπορεί κάποιος παρακαλώ, να μου πει τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να εξομοιώσω στο DosBox 0.74 Hercules Graphics; Είδα πως το νέο DosBox μπορεί να εξομοιώσει καλύτερα το Hercules mode, ακόμη και σε διάφορα χρώματα εκτός του ασπρόμαυρου. Έκανα ήδη κάποιες προσπάθειες αλλά δεν κατάφερα τίποτα!
 
Νέο επετειακό ScummVM. Έκλεισε 10 χρόνια!
 
Εϊχα βάλει πρόσφατα μία έκδοση του scummvm, για να παίξω Monkey Island 3. Μεγάλη, η χάρη του. Ειδικά με το android, έχει βρει δεύτερη ζωή.

Όσον αφορά το dosbox, εγώ έχω προβλήματα ταχύτητας, ακόμα και σε παιχνίδια αγορασμένα απο το gog, το οποίο ναι μεν τα έχει ελέγξει ότι τρέχουν, αλλά σε κάποια σημεία τρέχουν πολύ γρήγορα.

Π.χ. το παλιό καλό Might & Magic 1 & 2.
 
Το ScummVM συνεχίζει τις "βόλτες" του σε εκτός adventure χώρους, υποστηρίζοντας πλέον τα τρομερά Eye of the Beholder I και II! :D

The ScummVM Team is pleased to announce support for Eye of the Beholder and Eye of the Beholder II: The Legend of Darkmoon. So grab your copies of the DOS versions of the games and start playing in the latest daily build of ScummVM and help us with the testing, while enjoying these great games.
http://www.scummvm.org/news/20121130/
 
Ένας πολύ καλός λόγος να κάτσω να μεταφέρω τις 5 1/4 στο pc.
 
Oh my, EOB support! Έχω χάσει τι μπάλα με το τι υποστηρίζει πια το ScummVM γιατί έχω περάσει στο Dosbox. Αλλά θα το κοιτάξω να δω τι πλεονεκτήματα έχει αν έχει. Ίσως τα scaling φίλτρα.

υ.γ. Χμμ,. υποστηρίζει και τις Amiga versions που δεν έχω δει ποτέ γιατί βαριόμουν να ψαχτώ με τον WinUAE. Να ένας ακόμα λόγος να το δοκιμάσω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμ σιγουρα υποστηριζει τις Amiga εκδοσεις? Εγκαταστησα το τελευταιο build αλλα τα adf δεν τα βλεπει..
 
Χμμ, ναι καλή απορρία, στα PC versions πρέπει να αντιγράφω αρχεία σε φάκελο, στην Amiga το ADF φτάνει ή πρέπει να κάνω extract τα αρχεία από εκεί; Θα το δοκιμάσω σύντομα.

p.s. Ψέματα, απλώς είδα Amiga κάπου και βιάστικα. Τώρα που το είδα πιο προσεκτικά λέει "Amiga and PC-98 versions are not supported".

p.p.s. Άρα και πάλι δεν έχω πολλούς λόγους να το δοκιμάσω μιας και ήδη έχω το dosbox, αλλά μάλλον θα το δω για να δω τι δουλειά έχουν κάνει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και μετα απο δεν ξερω και εγω ποσα χρονια...νεα εκδοση του DosBox(0.74-2)

Φαινεται απο τα λεγομενα οτι η 0.75 ειναι κοντα και θα περιεχει βελτιωσεις σε συγκεκριμενα παιχνιδια
 
Αν δεν βάλουν D3D και shaders,  δεν αλλάζω έκδοση!!!! Πλάκα πλάκα μέχρι και Win98 έχω βάλει και παίζω παιχνίδια!!!
 
Μακαρι τα Windows να ηταν τοσο ευχρηστα οσο ειναι μεσα απο VirtualBox ,ιδιως τις παλιες εποχες με το BSOD που ηταν συνηθες φαινομενο,savestates στο λειτουργικο ρυθμισεις στα παντα το κανεις "βιδες" και δεν σε νοιαζει τιποτα.

Θα ειχα ασχοληθει νωριτερα με τον συγκεκριμενο αλλα μου λεγανε οτι ειναι βαρυ κατι που δεν ισχυει ,του εχω πεταξει Win98,WinXP και τα θρυλικα Vista με τα ΧP να πετανε με 1 γιγα μνημη που του εχω δωσει και πλεον να μην παλευω στα 10αρια να τρεξω τα παλια παιχνιδια ειτε gog ειτε απο cd.

Ιδιως το πλεονεκτημα να τα παιζεις σε παραθυρα χωρις "μαϊμουδιες" στο λειτουργικο ειναι οτι καλυτερο.
 
Για το DOS η καλύτερη επιλογή πέραν του να χρησιμοποιείς παλιό υπολογιστή με κανονικό DOS , οθόνη crt και συμβατές κάρτες γραφικών και ήχου, είναι να χρησιμοποιείς παλιά οθόνη στο Dosbox. Θεωρώ το DOSBOX-X αυτή τη στιγμή το καλύτερο fork.

Βεβαια εκεί τα παιχνίδια προτιμούν την ανάλυση 640χ400 αντί την 640χ480. Προτιμότερο το Linux πλεον όσον αφορά τέτοιες χαμηλές αναλύσεις και κάτω.

Η δεύτερη καλύτερη λύση είναι οθόνη με gsync/freesync. Μπορεί να μην φτάνει την ποιότητα και το βάθος της κίνησης της CRT oθόνης, αλλά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και το σημαντικότερο, δεν παρουσιάζει screen tearing. Γιατί για ομαλή κίνηση καλό είναι να απενεργοποιήσετε το vsync ενώ έβαλα το sync rate στα 70 χερτζ.

 
είχα καιρό να ασχοληθώ με το dosbox Staging και είδα πως πέραν της υποστήριξης για vrr, απέσυρε τα παλιά shaders και ενσωμάτωσε καινούργια.
Με το crt auto δοκιμασα σύγκριση σε παλιά οθόνη crt shadowmask και οθόνη high end ips που είναι μέρα με τη νύχτα στη διαφορά τεχνολογίας και απεικόνισης και αν εξαιρέσεις τη διαφορά χρωμάτων το αποτέλεσμα είναι τόσο κοντά που είναι εντυπωσιακό. Αν και προτιμώ την οθόνη crt για τέτοια απεικόνιση και χρήση άλλων shaders στην ips. Οι εικόνες είναι υψηλής ανάλυσης από το κινητό για μεγέθυνση
IMG-20240126-231948.jpg

IMG-20240126-231955.jpg
 
μετά τις κατάλληλες ρυθμίσεις και δείγμα βίντεο σε 60fps έστω. Το μονο κακό είναι πως η crt αλλάζει αυτόματα αναλύσεις όταν πηγαίνεις από τα μενού στο φλιπερ σε αντίθεση με τη σύγχρονη οθόνη που δεν χρειάζεται καν να το κάνει.

Οπτικά είναι ίδια και απαράλλαχτα αλλά στην κίνηση, στην αίσθηση και στο βάθος υπερτερεί η crt και ας μην έχει vrr. Αρκεί ο ρυθμός ανανέωσης να είναι και στις δύο πάνω από 70




 
Πίσω
Μπλουζα