Open PS2 Loader 1.0.0

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.337
Αντιδράσεις
9.483
Πρόσφατα κυκλοφόρησε μετα απο σχεδον 5 χρονια αναμονής η εκδοση 1.0.0 του Open PS2 Loader, με μια τεραστια λιστα νεων λειτουργιών, αλλαγών, βελτιώσεων και διορθώσεων. Ειπα και εγω να αναβαθμίσω την εγκατάστασή μου.

Ξεκίνησα με το πιο προσφατο Noobie Pack για το Free McBoot που συμπεριλαμβάνει την νεα εκδοση. Η διαδικασια κατα τα γνωστα, αντιγράφουμε τα αρχεια εγκατάστασης σε ενα USB stick, τρεχουμε το uLaunchELF, εκτελουμε το πρόγραμμα εγκαταστασης και φτιάχνουμε την memory card μας.

Μερικες φωτογραφιες απο την νεα εκδοση.

Το menu του Free McBoot



Η οθονη επιλογης παιχνιδιου



Η κεντρικη οθονη ρυθμισεων



Η οθονη about



Shadow of the Colossus



Αρχικα συνάντησα ενα θεμα με την νεα εκδοση, οτι δεν μπορουσε να δει τον εσωτερικο δισκο, ενω δεν ειχε κανενα προβλημα να προσπελάσει τον εξωτερικο usb δισκο.



Ειπα να προσθεσω καμποσα παιχνιδια εκει. Πρωτο προβλημα, οτι καμποσα απο αυτα ηταν bin/cue. Επειδη εγω ξερω καλύτερα, αγνόησα τις διάφορες νουθεσίες και χρησιμοποίησα το ultraiso. Αποτυχία νούμερο ενα. Ακομα και απο αυτα που ηταν σωστα, κάποια δεν εμφανίζονταν καθολου γιατι ειχαν περιεργους χαρακτηρες στο ονομα. Αποτυχια νουμερο δυο. Αυτες οι δυο αποτυχιες διορθωθηκαν με το OPL Manager που εχει ενσωματωμένο σύστημα μετατροπής σε iso. Επιπλεον ξερει να μετονομάσει τα διαφορα images με τετοιο τροπο που να αρέσουν στο Open PS2 Loader. Επιπλέον κατεβασα και εικονες απο εξώφυλλα κλπ, κατι εντελώς προαιρετικό.



Ενα ακομα προβλημα που αντιμετωπισα ηταν οτι καποια images δεν ετρεχαν γιατι ηταν fragmented στον δισκο. Αγνοησα τις διαφορες συμβουλές και εκανα defrag τον δισκο απο τα windows. Αποτυχια νουμερο 3. Μετα χρησιμοποιησα την δωρεαν εκδοση του defraggler και εκανα defrag μονο τα προβληματικα iso αρχεια και το πρόβλημα λύθηκε.



Τελος εψαξα να βρω μια ακρη για τον εσωτερικο δισκο. Μετα απο πολυ πειραματισμό αποφάσισα να εγκαταστήσω την νεα εκδοση στον δισκο. Θα υπενθυμίσω οτι ο εσωτερικος δισκος ειχε ηδη μια εκδοση του Free HD Boot. Αντέγραψα το εκτελέσιμο του Open PS2 Loader απο την καρτα που ειχα φτιαξει στον δισκο και πλεον δουλευει αψογα και απο τον δισκο αν ξεκινησω απο το Free HD Boot. Για να κανω την ζωη μου πιο εύκολη πρόσθεσα και ενα entry στο menu του Free HD Boot. Αν φανταστείτε εναν πίθηκο να προσπαθήσει να πιλοτάρει ενα Boeing 747, κάπως ετσι ημουν και εγω παλεύοντας με ολα αυτα, αλλα τελικα τα κατάφερα.

Νομιζω οτι το τελικο αποτέλεσμα αξιζει τον κοπο γιατι η νεα εκδοση εχει σημαντικές βελτιώσεις που κανουν την ζωη μας ακομα πιο εύκολη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Bλεπω πολλα καλουδια ,να παρω την αποφαση να την αναβαθμισω και εγω.
 
Πίσω
Μπλουζα