Outrun 2006 coast 2 coast

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα Wally!

Πχ για εμένα που κυρίως γουστάρω strategy και RPG και σιχαίνομαι τα περισσότερα action και τα περισσότερα ξυλίκια οι κονσόλες ποτέ δεν θα είναι επαρκής κάλυψη. Που είναι το Heroes Of Might & Magic, το Warcraft, το Civilization, το Baldur's Gate 2, το Age Of Empires (μερικά τυχαία παραδείγματα από σειρές που έχω λιώσει όταν ακόμα είχα χρόνο να παίζω πολύ). Τέτοια παιχνίδια θα κυκλοφορούν μόνο σε PC (ή αν βγουν σε κονσόλα θα είναι ένα είδος παρωδίας, είτε στον χειρισμό είτε στο concept)

Και ειδικά για το OutRun 2/2006 το σχόλιο δεν έχει κανένα νόημα. Το αντίστοιχο arcade χρησιμοποιούσε Chihiro board (modified XBox hardware) οπότε είναι απολύτως λογικό να πηγαίνει αποδοτικότερα το port του XBox μια και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ακριβώς για να ξεζουμίζει τις δυνατότητες ενός XBox clone-δεν νομίζω ότι έκατσε να κάνει και κανένα ιδιαίτερο optimization η Sega για την PC έκδοση, δεν υπήρχε λόγος άλλωστε. Το παιχνίδι δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε hardware για την χρονική περίοδο που κυκλοφόρησε στο PC.

Α, και φυσικά για θύμισε μου σε τι ανάλυση παίζει το XBox το OutRun 2006 γιατί σίγουρα δεν είναι 1280x1024 που τράβαγε η Geforce 5600. Μήπως το PC έσπρωχνε αρκετές χιλιάδες παραπάνω pixels? :)

Don't get me wrong, μου αρέσει το XBox μου (ranking 2nd μετά το Dreamcast από όσα έχω στην κατοχή μου ή έχω δει in action) αλλά νομίζω ότι παρασύρεσαι... ;)
 
Νομίζω οτι το value-for-money της κονσόλας είναι πολύ καλύτερο όσον αφορά τα γραφικά γενικότερα, απλά πιστεύω οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά στα είδη. Σε κονσόλα δεν θα δούμε ποτέ RTS,και στο PC επίσης δεν θα δούμε σοβαρό driving sim (εκτός απο κάποιες φιλόδοξες - σπάνιες - προσπάθειες). Ούτε καν F1 :(

Το ίδιο ισχύει και για πολλά αλλα είδη, αλλα όσον αφορά τα γραφικά αυστηρά, η κονσόλα είναι μπροστα κυρίως λόγω optimization που στο PC είναι ανέφικτο....
 
στα 1280 με πόσο antialising? ποση λεπτομερεια? ποσα καρφωμενα fps?

To xbox και το chihiro ειναι PC χωρις τα τρωτα του PC.

Ουσιαστικα το ιδιο effort ηθελαν και τα 2 port.

Λαβε υποψη οτι το Chihiro εχει διπλασια ή τετραπλασια(αναλογα την εκδοση) μνημη απο το xbox!

Eπισης οτι κυκλοφορησε 6 μηνες σχεδον μετα το πρωτο xbox outrun...
 
@Wally

Ωπα γιατρέ, πήρες φόρα. Το XBOX 1 πόσο AA έχει και σε τι ανάλυση?

Όσον αφορά το οπτικό αποτέλεσμα καθαρά, μπορεί τα γραφικά της κονσόλας να είναι πιο fancy , αλλα για λεπτομέρεια δεν νομίζω να γίνεται λόγος. Δοκίμασε να βάλεις RTS (που έχουν μικρά sprites) σε προηγούμενης γενιάς κονσόλα και πες μου αν ξεχωρίζεις τους ιππότες απο τους καλικάτζαρους :p :p :p

Στο PC έχεις πάντα την επιλογή να ανεβάσεις την ανάλυση , στην κονσόλα ότι σου σερβίρεται το τρώς. Δεν είναι PC χωρίς τα τρωτά του PC. Είναι cut-down version του PC (με μεγάλη δυνατότητα optimization λόγω του πεπερασμένου του hardware)
 
Ο γιατρός είμαι εγώ keeper...όχι ο Wally.

Εν πάσει περιπτώσει Wally, επειδή δεν απαντάς επί της ουσίας, δείχνει το XBox πάνω από 800x600 σε μια νορμάλ τηλεόραση; Δεν νομίζω...

Άρα το XBox "σπρώχνει" 480000 pixels κάθε στιγμή ενώ στο PC στα 1280x1024 η Geforce "σπρώχνει" 1310720 pixels, κοινώς τριπλάσια! :D

Και βέβαια το XP3000+ που χρησιμοποίησες επίσης για να δείξεις πόσο αποδοτικότερο είναι το XBox δεν στέκει, minimum requirement για PC είναι 1.3 GHz-απλώς τύχαινε το δικό μου setup να είναι κατά τι καλύτερο σε CPU.

Όσον αφορά εμένα, το οπτικό αποτέλεσμα και η διασκέδαση που πήρα από τον τίτλο ήταν πρακτικά ίδια και στις 2 περιπτώσεις-με βόλεψε βέβαια σαφώς το joypad του XBox σε σχέση με το keyboard στο PC αλλά εκεί είναι δική μου ευθύνη που (συνειδητά) δεν έχω αγοράσει joypad στο PC-όπως είπα άλλωστε ήδη, οι τύποι παιχνιδιών που παίζω συνήθως απλά ΔΕΝ ταιριάζουν με joypad!

Όπως και να'χει το συγκεκριμένο thread είναι για respect στο καλύτερο παιχνίδι arcade racing ever και επειδή δεν μου αρέσει που μετατράπηκε ΚΑΙ αυτό σε PC vs console gaming σταματάω οριστικά εδώ και δεν θα ξαναπώ τίποτα που δεν αναφέρεται στο ίδιο το παιχνίδι.
 
Maddog είπε:
Ο γιατρός είμαι εγώ keeper...όχι ο Wally.
Sorry γιατρέ :tease: :tease:

Όπως και να'χει το πράμα, το OutRun είναι παιχνιδάρα, και είναι και ακριβής μεταφορά τόσο στο PC όσο και στο XBOX. Απλά στην TV φαίνεται να είναι πιο κοντα στο αυθεντικό feel του Outrun γενικότερα IMHO... Αλλα αυτά ειναι απλώς προσωπικες απόψεις... (οεο)
 
480000 * 2AA + full detail σε 733Mhz + Geforce3 + 64mb

131000 * xAA + (y * detail) se 3000Mhz + Geforce5 + (~15 * 64mb)

x? y?

Μιλαω λοιπον για "ογκομετρικη αποδοση" οπως θα ελεγε και ο driftopooky...(δηλαδη τι προσφερει χοντρικα ανα mHZ)

Δοκίμασε να βάλεις RTS (που έχουν μικρά sprites) σε προηγούμενης γενιάς κονσόλα και πες μου αν ξεχωρίζεις τους ιππότες απο τους καλικάτζαρους
Θεωρεις οτι ενα PC πενταετιας εχει καλυτερη τυχη στο να απεικονισει RTS απο μια κονσολα 5ετιας????Απλα οι κονσολες ειναι για TV και αναγκαστικα περιοριζονται σε αυτες τις αναλυσεις...

Είναι cut-down version του PC (με μεγάλη δυνατότητα optimization λόγω του πεπερασμένου του hardware)
μονο αυτο ειναι φιλε Keeper?Σε περιμενα λιγακι πιο ενημερωμενο τεχνικα... ;)

Stick to the PCs then... :D

Tα ριχτε το detail,παιξτε στα 28fps,κατεβαστε την αναλυση,αλλαχτε drivers,μην μασατε με τα hiccups εδω και καιρο με ξενιζουν...αλλωστε ο spectrumακος μου, (στις 99.999999% περιπτωσεις) η Amigoυλα μου κτλ παιζαν τα παιχνιδια τους το ιδιο σε ολα τα μηχανακια....ισως το original gaming experience εχει ξεθωριασει....

Τεσπα,ο maddog εχει δικιο.(εκτος αν θελει να συνεχισουμε τη συζητηση για το

επειδή δεν απαντάς επί της ουσίας
.) ;) Ξεφυγαμε και μαλιστα με δικη μου υπαιτιοτητα.

Σορρυ αλλα στο Gaming ειμαι ψειρας...
 
Wally είπε:
Θεωρεις οτι ενα PC πενταετιας εχει καλυτερη τυχη στο να απεικονισει RTS απο μια κονσολα 5ετιας????Απλα οι κονσολες ειναι για TV και αναγκαστικα περιοριζονται σε αυτες τις αναλυσεις...
Ακριβώς για το γεγονός οτι είναι για TV το είπα .. αλλα το κατάλαβες απ'ότι είδα ;)

Wally είπε:
μονο αυτο ειναι φιλε Keeper?Σε περιμενα λιγακι πιο ενημερωμενο τεχνικα... ;) Stick to the PCs then... :D
Οι κονσόλες τις προηγούμενης γενιάς ακριβώς αυτό είναι - PCακια stripped. Τι είπα στραβα? :help:

Ξεφύγαμε ολίγον , αλλα δεν βαριέσαι είναι περασμένη ώρα, δικαιολογούμαστε :p :p :p :p
 
Το Saturn stripped PC?

To DC stripped PC?

Το Cube stripped PC?

To Y console stripped PC?

εκτος αν με τον ορο PC θεωρεις οποιαδηποτε υπολογιστικη προγραμματιζομενη μηχανη...πχ ηλεκτρονικο ξυπνητηρι... :D
 
LOL :D :D:D

Για το XBOX μιλούσα (για να είμαι και on-topic :p :p) που η βάση του είναι Intel CPU. (Λες και δεν το κατάλαβες - οεο :p )
 
οχι δεν το ειχα καταλαβει διοτι μιλαγαμε για κονσολες γενικα...μπορω να το θεωρησω καλη ντριπλα παντως

Οταν λοιπον εν ετει 2000 ειχαμε π.χ pixel+vertex shaders και Τ&L dedicated pipelines στο μαυρο κουτι θεωρεις οτι μιλαμε για striping down??
 
Έχουν vertex shaders το PS2 και το Cube? Η πάλι για το XBOX λέμε? (Ποίος ντρίπλαρε τώρα?)

Τα high-end pc της εποχής ήταν λίγο πιο μπροστά (μην με βάλεις να ψάχνω νυχτιάτικα :p )...

και δές και κανα pm...
 
Εγω απανταω σε οτι ρωτας... (διοτι αν μου το πας εκτος XBOX εκει ειναι που εχει χαθει το παιχνιδι του συλλογισμου σου,οποτε μεινε στο XBOX:D)

HiEnd το 2000-2001...χμμμ ειχαν 6.5GB/s memory bandwidth και DSP processors ας πουμε?

ψαξε αν και θα χασεις την ωρα σου... ;)

EDIT:ρε Pooky δε μεταφερεις το thread στους PC-κονσολοτσακωμους?
 
Έχει καταφέρει κάποιος απο εσάς να ξεκλειδώσει όλες τις αποστολές?

Είναι πολύ δύσκολες απο ενα σημείο και μετά!

Γενικά το παιχνίδι είναι καταπληκτικό! Είναι απο τα λίγα που έτρεξα να αγοράσω αυθεντικά αμέσως μόλις τα είδα!

Όταν το αγόρασα οι γείτονες μου με σιχάθηκαν, γιατί με την πώρωση που είχα με το game έβαζα τον ήχο στο τέρμα!! (magical sound shower for evah!!!)
 
Σωστός ο theoritikos!

Κι εγώ μόλις ξεκλείδωσα την classic version του Magical Sound Shower και την κλασσική Testarossa έλιωσα με τα ηχεία στο τέρμα!!

Welcome aboard :thumbup:
 
Η Αudio-Κασσετα με την μουσικη του Outrun που περιειχε η αυθεντικη-

- εκδοση κασσετα για C=64 .........

Δυστηχως το περιεχομενο της κασσετας δεν ..........

outrunaudiocass8tg.jpg
Δ
 
theoritikos είπε:
Έχει καταφέρει κάποιος απο εσάς να ξεκλειδώσει όλες τις αποστολές?Είναι πολύ δύσκολες απο ενα σημείο και μετά!

Γενικά το παιχνίδι είναι καταπληκτικό! Είναι απο τα λίγα που έτρεξα να αγοράσω αυθεντικά αμέσως μόλις τα είδα!

Όταν το αγόρασα οι γείτονες μου με σιχάθηκαν, γιατί με την πώρωση που είχα με το game έβαζα τον ήχο στο τέρμα!! (magical sound shower for evah!!!)
Σχεδόν όλες.Επειδή το έπαιζα στο PSP κατάντησα κάθε μέρα να φορτίζω 2 φορές την μπαταρία.
 
Πίσω
Μπλουζα