Pang (Review) + Video Walkthrough by metalcandyman

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.819
Pang (1989)




Δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να ασχολειται με τα Arcades και να μην γνωριζει το pang.Το pang η Buster Bros στην αμερικη ειναι δημηουργια της οχι και τοσο γνωστης Mitchell γιατι περα απο αυτο ελαχιστα αλλα παιχνιδια της ειναι αξια αναφορας.Το Pang ομως εκανε μεγαλη επυτηχια κυριως το πρωτο αυτο που γραφω δηλαδη και προσωπικα δεν ετυχε να μπω σε μαγαζι με ηλεκτρονικα και να μην εχει μια καμπινα Pang.Η ιστορια μας εχει διδαξει οτι οταν το μεγαλητερο ατου ενος Arcade ειναι η απλοτητα τοτε η επυτηχια του ειναι σχεδον δεδομενη και δεν θα μπορουσε να ειναι εξερεση σαυτον τον κανονα το pang με το απλοικο αλλα παραληλα τοσο αιθηστικο gameplay του που οταν πιασει καποιος τον μοχλο στα χερια του και μπει στον κοσμο του pang δεν προκυται να τον αφηση ποτε ξανα και παντα θα παιζει αυτο το φανταστικο παιχνιδι.


56451.jpg
Το Pang δεν εχει καποια συγκεκριμενη ιστορια και αν θελαμε να φτιαξουμε εμεις μια μπορουμε να πουμε οτι εξωγηινα μπαλακια απο το διαστημα εχουν ερθει στην γη με σκοπο να κυριευσουν συγκεκριμενες περιοχες και συγκεκριμενα μνημεια και σκοπος δεικος μας ειναι να τα καταστρεψουμε ολα απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο.Ακουγετε πραγματικα αστειο ολο αυτο αλλα στην ουσια αυτος ειναι ο σκοπος του παιχνιδιου να καταστρεψουμε ολα τα μπαλακια :D Το παιχνιδι αποτελειται απο 50 πιστες και στο ταξιδι μας θα επισκεφτουμε πολλες περιοχες οπως Αθηνα,Μπαρτσελονα,Αυστραλια,Λονδινο και αλλες πολλες με σκοπο οπως ανεφερα να καταστρεψουμε ολες της μπαλες και τα μπαλακια που υπαρχουν σε καθε πιστα.Σε καθε πιστα αρχικα συνανταμε δυο οι τρεις μεγαλες μπαλες αλλα και μικροτερες και καθε φορα που χτυπαμε μια μεγαλη χωριζεται στην μεση και γεινονται δυο μετα αν χτυπησουμε μια απο της δυο χωριζετε σε δυο μικροτερες και αν χτυπησουμε και αυτες χωριζονται σε δυο μικρες που ειναι και το τελικο τους σταδιο.Τα οπλα που εχουμε στην διαθεση μας για να καταστρεφουμε της μπαλες ειναι 4.Ειναι το κανονικο που εχουμε και πεταει μια αλυσιδα προς τα πανω(Θα το λεω αλυσιδα γιατι δεν με ερχετε κατι αλλο στο μυαλο)ειναι η διπλη αλυσιδα που πεταμε δυο μαζι και μας βοηθαει πιο πολυ και πιο γρηγορα να καταστρεφουμε της μπαλες,ειναι η αλυσιδα που κολαει πανω σε οποιαδηποτε επιφανεια και πορουμε ετσι να καταστρεφουμε μπαλες σε στενα μερη αλλα και να ειμαστε πιο ανετοι και τεταρτο και τελευταιο ειναι το οπλο που πεταμε κατι σαν διπλο λειζερ και μπορουμε σε χρονο μηδεν να καταστρεψουμε μια μεγαλη μπαλα.Φυσικα δεν εχουν μονο πλεονεκτηματα τα οπλα αλλα και καποια μειονεκτηματα και θελουν πολυ προσοχη.Η αλυσιδα που κολαει πανω σε επιφανειες αν την εκτοξευσουμε και κοληση καπου για λιγο δεν θα μπορουμε να πεταξουμε αλλη με αποτελεσμα να ειμαστε ευαλωτοι στης αλλες μπαλες και πρεπει να παταμε σαν τρελοι το κουμπι του χτυπηματος γιατι ωσο το παταμε τοσο πιο γρηγορα θα εξαφανιστη η αλυσιδα και θα μπορεσουμε να πεταξουμε αλλη.Ετσι και με το οπλο μπορει να ειναι γρηγορο και να καταστρεφουμε σε χρονο μηδεν μια μεγαλη μπαλα αλλα εχει μεγαλο μειονεκτημα οταν μαζευονται πολλες μικρες μπαλες πυροβολαει απλα προς τα πανω ενω με της αλυσιδες μπορουμε να της εκτοξευσουμε και να μετακινηθουμε αριστερα δεξια κατι που μας κανει πιο ευεληκτους.

Περα απο τα οπλα αλλα αντικειμενα που θα μας βοηθσουν στην περιπετεια μας ειναι το ρολοι που σταματαει τον χρονο για καποια δευτερολπετα και μπορουμε τοτε να καταστρεψουμε ωσες μπαλες μπορουμε αλλα η ασπιδα που μας προστατευει απο ενα χτυπημα και ετσι γλυτωνουμε μια χαμενη ζωη.Φυσικα υπαρχουν και τα εμποδια οπως ο δυναμιτης που αν τον παρουμε καταλαθος ανατιναζονται οι μπαλες και σπανε σε πολυ μικρες με αποτελεσμα να δυσκολευει πολυ το παιχνιδι αλλα υπαρχουν και διαφορα ζωα μεσα στης πιστες που ελαχιστες φορες βοηθανε αλλα της περισσοτερες φορες ειναι μεγαλα εμποδια.Yπαρχουν μια κουκουβαγια που απο την μια ακρη της πιστας παει στην αλλη και χανετε,ενα κιτρινο πουλι που ερχετε στην μεση της πιστας συνηθως κανει δυο γυρες και φευγει,ενα πουλι σαν κολιμπρι με μεγαλη μυτη που σπαει της μπαλες,ενα οστρακοειδες που ανεβενει πανω στο ταβανι της πιστας και πεφτει πανω μας και που τα περισσοτερα απο αυτα αν μας αγγιξουν για λιγα δευτερολεπτα δεν μπορουμε να πυροβολησουμε.Υπαρχουν βεβαια και τα καβουρια που τρωνε της μπαλες και μπορουν να μας σωσουν απο μια δυσκολη κατασταση αλλα ωσες περνανε οι πιστες και δυσκολευουν και τα καβουρια αλλα και τα αλλα οντα του χωικου βασιλειου γεινονται εμποδια γιατι μπορει να χτυπησουμε μια μπαλα αλλα αντι να χτυπησουμε την μπαλα να χτυπησουμε καποιο απο αυτα και η μπαλα να προσγηωθει πανω μας με αποτελεσμα να χασουμε ζωη.Φυσικα μεσα στης πιστες υπαρχουν σκαλες και διαφορα πατωματα αλλα και διαφορα κουτακια που μπορουμε να σπαμε και να περνουμε οπλα,ασπιδα,διαφορα φρουτα που μας δεινουν ποντους αλλα σε καποια υπαρχουν και κρυφες ζωες.Σε γενικες γραμμες το pang ειναι ενα αρκετα δυσκολο παιχνιδι που στην αρχη οι πιστες ειναι σχετικα ευκολες αλλα στην πορεια δυσκολευουν αρκετα.

56452.jpg

Στον τεχνικο τομεα το pang ειναι εξαιρετικο.Ο χαρακτηας μας οι εχθροι τα οπλα οι μπαλες και η συμπεριφορα τους ειναι ολα καλωσχεδιασμενα και με μεγαλη ζωντανια.Οπως και η κινηση του χαρακτηρα μου που ειναι πολυ ομαλαη ητε κινουμαστε αριστερα,δεξια στην πιστα ητε ανεβενουμε καποια σκαλα.Υπεροχος επισης ειναι και ο σχεδιασμος της καθε πιστας αναλογα σε πιο μερος του κοσμου βρισκομαστε.Η μουσικη επισης ειναι πολυ καλα σε οποια πιστα αν ημαστε οπως και ο ηχος που κανουν οι μπαλες οταν σπανε αλλα θα μπορουσαν να ειχαν αυξηση λιγο την ενταση της μουσικης γιατι πιο πολυ ακουγονται οι μπαλες που σκανε παρα η μουσικη.Αυτος ειναι ομως λεπτομερεια και σε γενικες γραμμες ολα ειναι εξαιρετικα.


56453.gif
Το pang φιγουραρει με μεγαλη ανεση σε οποιαδηποτε λιστα με κλασσικα Arcades γιατι ειναι απο τα παιχνιδια που εχουν αντοχη στον χρονο και που παιζονται και θα παιζονται για παντα γιατιπολυ απλα η απλοτητα του και το αιθηστικο gameplay του ειναι δυο μονο απο τα πλεονεκτηματα που εχουν ολα τα Arcades σαν το pang που εχουμε αγαπηση και που ποτε δεν θα σταματησουμε να τα παιζουμε.

Σε αρκετες πιστες μπορουμε να εκτελεσουμε καποια συγκεκριμενη στρατηγικη απο ποια μπαλα θα αρχισουμε δηλαδη πως θα της χτυπησουμε με πια σειρα κλπ ωστε να μπορεσουμε να βγαλουμε πιο ανετα την πιστα.Το παρακατω βιντεο τερματισμου ειναι δεικο μου και μπορει να το δει οποιος θελει για μια παραπανω γνωμη για κατι που τυχον δεν ξερει η ακομα και να ποσταρει κατι που μπορει να μην ξερω εγω.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τα αγαπημένα μου Arcades, αδερφέ. Tα άλλα δύο που ακολούθησαν, πώς σου φάνηκαν;

Συγχαρητήρια και για το video. Thanks!
 
Απο τα υπεραγαπημενα arcade και εμενα.Μαλιστα με το Super Pang ειχα παθει τετοια εξαρτηση που υπηρξαν φορες που εβλεπα στον υπνο μου οτι επαιζα....
 
Πολυ ωραιο το pang απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια. Δεν ημουν βεβαια ποτε expert αλλα το τερματιζα με αξιοπρεπη αριθμο κερματων στο Mame :p

Ωραιο review Βασιλη και η ιστορια :p ,το βιντεακι θα το δω το μεσημερι.
 
Παίζω καμία φορά την έκδοση της Amiga. Μάλιστα το έχω και σε αυθεντική δισκέτα αν και πλέον μόνο μέσω whdload παίζω. Φθάνω κάπου στην 40η πίστα και μετά χάνω. Αρκετά δύσκολο παιχνίδι.
 
μπραβο ρε Bill για το review,εισαι και μεγαλη παιχτουρα!
 
Ευχαριστω για τα καλα λογια guys.

@Τantalos Metalbrother και τα αλλα δυο πανω στην ιδια φορμα πατανε αλλα την επυτηχια του πρωτου σε καμια περιπτωση δεν την εκαναν.Το pang 3 το θεωρω πανευκολο και το super pang ειναι πολυ καλητερο με μεγαλητερο βαθμο δυσκολιας και πιο κοντα στο πρωτο.Γενικα τα 1 και 2 για μενα ειναι κορυφη.
 
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα για τα υπόλοιπα sequel...
 
Αγαπημένο μου arcade!! (που όμως δεν τελείωνα με ένα credit αλλά συνεχίζω να το προσπαθώ στο μαμοκαμπινάκι μου)

πολύ καλή -και παλι- παρουσίαση Βασίλη, συνέχισε την καλή δουλειά και σε κάμποσο καιρό θα έχει μαζευτεί υλικό ίσως και για βιβλίο..! :)
 
Λοιπόν για να δείτε πόσο πολύ παίζω Pang, η κόρη μου με το που είδε τα screenshot φώναξε "Pang είναι αυτό" !!!

Εθιστικό, απολαυστικό αλλά και δύσκολο παιχνίδι. Εξακολουθώ να το "ταΐζω" κυρίως στις πίστες που έχουν πάγο. Θα μελετήσω το βιντεάκι σου Μέταλ μπας και γλυτώσω κανένα coin :D
 
Eξαιρετικη παρουσιαση απο τον Βασιλη για ενα εξαιρετικο παιχνιδι!
 
Το μόνο παιχνίδι που είναι κολλημένος ο αδερφός μου. Δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με games γενικότερα αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι το τερματίζει με ένα κέρμα. Και τώρα έχει στο PC του το MAME με ένα μόνο Rom, αυτό.
 
Βασιλη τελικα σημερα ειπα κατσε να παιξω λιγο pang , μια και το θυμηθηκα ειχα αρκετο καιρο .. τι το ηθελα μεχρι την 10 stage με 2 κερματα εφτασα.... και θυμηθηκα ποσο αθλιος παικτης ειμαι :p . Θα μελετησω το βιντεακι σου.. :D

(μετα ειπα κατσε να παιξω super street fighter 2 που ειμαι "καλος" ... και ξεφτιλιστηκα και εκει , μεχρι τον 5ο αντιπαλο εφτασα με ενα κερμα και νευριασα και το εκλεισα , εχω γινει χειροτερος απο τι ημουν :D )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
Βασιλη τελικα σημερα ειπα κατσε να παιξω λιγο pang , μια και το θυμηθηκα ειχα αρκετο καιρο .. τι το ηθελα μεχρι την 10 stage με 2 κερματα εφτασα.... και θυμηθηκα ποσο αθλιος παικτης ειμαι :p . Θα μελετησω το βιντεακι σου.. :D
(μετα ειπα κατσε να παιξω super street fighter 2 που ειμαι "καλος" ... και ξεφτιλιστηκα και εκει , μεχρι τον 5ο αντιπαλο εφτασα με ενα κερμα και νευριασα και το εκλεισα , εχω γινει χειροτερος απο τι ημουν :D )
Πρεπει να σε γραψω μια συνταγη εγω ο Arcade doctor φιλε γιατι η περιπτωση σου ειναι σοβαρη.Θα σε δωσω κατι χαπια και θα τα περνεις πρωι,μεσημερι,βραδυ μετα το φαγητο και αν δεν βελτιωθει το παιξιμο σου μετα θα σε δωσω κατι ενεσεις και πιστευω να στρωσεις :D :D:D:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραία παρουσίαση, metal !!

Iδιαίτερα διαδεδομένο και αγαπητό παιχνίδι στα arcades, αλλά και στα home μηχανήματα. (το είχα παίξει μετά μανίας σε Amiga), ενώ προσφέρει και πολύ διασκεδαστικό "διπλό".

Ειδικά για την έκδοση της Amiga, πολύς κόσμος νόμιζε τότε ότι η συγκεκριμένη version υπολειπόταν εκείνης του ST, λόγω της απουσίας των διαφόρων... "ζωακίων" που σουλάτσαραν στην πίστα. (είχα φίλο STάτορα, ο οποίος με κορόιδευε για το game αυτό).

Δυστυχώς, σε κανέναν απο τους τότε γνωστούς μου δεν πήγε το μυαλό τους στο ότι μπορεί να έφταιγε η... πειρατική έκδοση που έπαιζαν (η οποία *όντως* ήταν ένα είδος κουτσουρεμένης pre-release έκδοσης).

Φυσικά εγώ δεν "μάσησα", και επεδίωξα να τσεκάρω την αυθεντική έκδοση, η οποία έπαιζε κανονικότατα, και με την πρέπουσα... "πανίδα" !! (ενώ ταυτόχρονα το βούλωσε και ο εστιάτορας φιλαράκος μου :D )
 
πολυ καλο παιχνιδι αν και παντα μισουσα τον παγο...
 
ενα απο τα αγαπημενα των περισσοτερων, included me, να παιζουν στα ηλεκτρονικα..

Μπραβο φιλαρακι για το εξαιρετικο review, για ακομα μια φορα!!
 
Πίσω
Μπλουζα