[PANINI] Ελληνικό Ποδόσφαιρο

oneiropolo

RetroN00b
Joined
11 Φεβ 2010
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
4
... από τα άλμπουμ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1980 και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1981. Έκλαιγα ένα μήνα επειδή δεν μπορούσα να βρω τον Στέφα της Κορίνθου και τον Αλφάρο Μπιστάκη του ΠΑΟ για να το συμπληρώσω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
και μονο που εψαχνες τον Στεφα,μπραβο κ θενξ,σου αξιζει..

οσο για τον Μπιστακη ασε..τον ψαχνουν ακομα οι..Ελληνες γονεις του!

:D
 
θυμαμαι μεχρι τα μεσα των 80s ο ποδοσφαιριστης που ψαχναμε ηταν ο ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ...θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι καποιοι τον ειχαν διπλο και τριπλο και τον εδιναν απο 3 αυτοκολλητα και πανω..επισης σπανιο χαρτακι ηταν τα σηματα ΕΠΟ και ΠΣΑΠ στην πρωτη σελιδα διπλα απο το προγραμμα α εθνικης
 
oneiropolo είπε:
... από τα άλμπουμ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1980 και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1981. Έκλαιγα ένα μήνα επειδή δεν μπορούσα να βρω τον Στέφα της Κορίνθου και τον Αλφάρο Μπιστάκη του ΠΑΟ για να το συμπληρώσω!
φιλε oneiropolo σε καταλαβαινω ευτυχως εγω στο ποδοσφαιρο 82 τον ειχα,εψαχνα ομως τον αρχοντη κατσαριδη της Δοξας για πολυ καιρο,χαχα,συνεχιζω με ποδοσφαιρο 82 και ποδοσφαιρο 83
 
Τα εξώφυλλα των άλμπουμ 80 και 81 είναι από τη δική μου συλλογή κι από το blog που είχα στα σκαριά να φτιάξω με άλμπουμ και αυτοκόλλητα απ' όλο τον κόσμο. Έχω στην κατοχή μου συνολικά 115 άλμπουμ ποδοσφαίρου από πολλές χώρες κι έφτιαξα αυτό τον "μπούσουλα" για να ξεκινήσω. Ωστόσο, συνέβησαν διάφορα και το άφησα προς το παρόν...

Αυτά προς αποκατάσταση του copyright...
 
Θυμάμαι ότι σε κάποια τέτοια συλλογη το σπάνιο "κομμάτι" ήταν ο Neto Guerino αν θυμαμαι καλά του ΠΑΟΚ.
 
Δεν πιστεύω να ηταν και τοσο σπάνιο.....ημουν πολυ γκαντεμης για να το εχω !!!

Image0010.JPG

Ας ανεβάσω και εγω μερικές φωτο απο την μικρή συλλογή μου από αυτοκόλλητα Panini Ελληνικό ποδόσφαιρο του 84 & 85.

DSC03037.jpg

DSC03036.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
QUIZ:

Ξέρει κανείς να μου πει από ποιους αγώνες είναι οι φάσεις στα εξώφυλλα των τεσσάρων άλμπουμ που εικονείζονται;
 
Η πρώτη είναι κατά 99% από τον αγώνα Ελλάδα - Ιταλία 0-2, τον Δεκέμβριο του '80 στη Λεωφόρο (προκριματικά Μουντιάλ '82). Για τη δεύτερη, δεν ξέρω, είναι και μικρή η φωτό κι εγώ μεγάλος.

Συγκινήθηκα και με τα αυτοκόλλητα από το Ποδόσφαιρο '84. Το πρώτο μου άλμπουμ, το οποίο ποτέ δεν συμπλήρωσα εννοείται.
 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 80: Φάση από το ματς του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1979-80 Νάπολι-ΟΣΦΠ 2-0 στο "Σαν Πάολο" με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Καραβίτη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 81: Δεκέμβριος 1980, Ελλάδα-Ιταλία 0-2 στη Λεωφόρο για τα προκριματικά του Π.Κ. 1982 (Τζοφ, Σιρέα, Καψής, Κωστίκος).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 82: Απρίλιος 1981, ΠΑΟ-Σέρρες 4-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια (λόγω ζημιών στη Λεωφόρο από τους σεισμούς του Φεβρουαρίου). Στη φάση ένα γκολ του Σπύρου Λιβαθηνού και εικονίζονται οι Δημήτρης Σκούνας, Βασίλης Τραϊανόπουλος, Παύλος Δημητρίου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 83: ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 6-0 στις 8/2/81 (χωρίς σχόλια...). Σπύρος Οικονομόπουλος, Λάκης Νικολάου, Σταύρος Παπαδόπουλος (με το περιβραχιόνιο του αρχηγού των "ερυθρόλευκων")...
 
Ωωωω .... άλλο ένα σημαντικό "κομμάτι" των παιδικών /εφηβικών μας χρόνων εκεί στα 80ς : Τα αυτοκόλλητα χαρτάκια ΠΑΝΙΝΙ, με φωτογραφίες ποδοσφαιριστών !!!

Εγώ στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού είχα συμπληρώσει το άλμπουμ ποδοσφαίρου με το πρωτάθλημα του 1982 !!! Μάλιστα, με τον αδελφό μου συμπληρώναμε το άλμπουμ κρυφά από τους γονείς μας, επειδή δεν τους άρεσε να μάς βλέπουν να ξοδεύουμε το χαρτζιλίκι μας στα αυτοκόλλητα !!! Το άλμπουμ αυτό το συμπληρώσαμε ολόκληρο και ... αισθανθήκαμε πολύ - πολύ περήφανοι !!! Να τι έχω να θυμάμαι από αυτο :

- Γενικά, δεν υπήρχαν σπάνια αυτοκόλλητα για εκείνο το άλμπουμ. Μόνο ένα ήταν σπάνιο : Ο Βένος του Άρη !!! Κάποια στιγμή, όμως, σε ένα σχολικό διάλειμμα του Δημοτικού εντοπίσαμε ένα άλλο παιδάκι που επιδείκνυε έναν πάκο αυτοκόλλητα, ανάμεσα στα οποία ... ναι, ναι, και αυτό με τον Βένο !!! Και ... τα καταφέραμε και το αποκτήσαμε, με αντάλλαγμα ένα "γενναίο πάκο" με αυτοκόλλητα που είχαμε μαζέψει και τα είχαμε εις διπλούν !!! Ω, ναι, όπως θα θυμάστε, πολλά αυτοκόλλητα τα αποκτούσαμε κάνοντας .... ανταλλαγή με αυτοκόλλητα από άλλα παιδάκια : "Έχω τον Παραφέστα, μού δίνεις τον Σαραβάκο που δεν έχω ??" "Α, μόνο τον Παραφέστα ??? Δώσε μερικά αυτοκόλλητα ακόμη για να πάρεις τον Σαραβάκο"!!! Κάπως έτσι αποκτήσαμε το αυτοκόλλητο με τον Βένο : Ο μικρός στην αρχή αρνιόταν : "όχι, δεν τον δίνω, δεν το έχω εις διπλούν" !!! Όταν, όμως, το ανταλλάξαμε με .... πάνω από καμιά 20αριά αυτοκόλλητα, δεν μπόρεσε να αντισταθεί !!!

- Μού άρεσαν πολύ οι πληροφορίες κάτω από τις φωτογραφίες των ποδοσφαιριστών !!! Από ποιες ομάδες πέρασαν κλπ κλπ ...

- Μού προξένησαν απορία τα μικρά ονόματα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννενα : "Ριγκανί Κοντογεωργάκης" !!! "Αλφρέδος Γκλασμάνης" !!! Αλλά και ένα του Παναθηναϊκού : Χουάν Μπουμπλής !!!

- Στις φωτογραφίες του άλμπουμ υπήρχαν και φωτογραφίες ποδοσφαιριστών που, σε κάθε Αθητική Κυριακή, όταν βλέπαμε τα στιγμιότυπα .... περίμενα πώς και πώς να ακούσω τα ονόματά τους !!! Αλλά .... μάταια .... Αυτοί οι ποδοσφαιριστές "πέρασαν και δεν ακούμπησαν" απ' το ελληνικό πρωτάθλημα !!! Μερικά παραδείγματα : Γιόζεφ Σαλαμόν του ΠΑΟΚ. Ντιέτμαρ Κωνσταντίνι της Καβάλας [αυτός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του άλμπουμ, ήταν Αυστριακός] ...

- Και μιας και ανέφερα την ομάδα της Καβάλας, οι πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες ήταν αυτές των παικτών αυτής της ομάδας !!! "Γιατί έτσι" ??? θα με ρωτήσετε !!! Μα ... επειδή δεν τους έδειχνε με φόντο το χορτάρι του γηπέδου, φορώντας ποδοσφαιρική στολή, αλλά ... στους χώρους κάποιου ξενοδοχείου, φορώντας "πολιτικά" !!! Εκεί τους πέτυχε ο φωτογράφος μαζεμένους !!! Κι αυτό, ως μικρούλης, το είχα εισπράξει πολύ θετικά !!! Από αυτούς τους παίκτες θυμάμαι, εκτός από τον προαναφερόμενο Αυστριακό, τη φάτσα του Μόσχου : Ίδιος ο ηθοποιός Βογιατζής ["Μικές"] βρε παιδιά !!!!

- Αλλά η πιο "αγαπημένη φάτσα" ποδοσφαιριστή ήταν αυτή του Πολωνού τερματοφύλακα του Απόλλωνα : Ζίγκμουντ Κούκλα !!! Αυτό το τόσο "γήινο" πρόσωπο, με τις ρυτίδες και το μουστάκι, πολύ με γοήτευε !!! Κι από κάτω έτος γεννήσεως : 1945 !!! Επρόκειτο για τον μεγαλύτερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν εκείνη τη χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα !!!

- Ο Σαραβάκος με τη φανέλα του Πανιωνίου ....

- Το άλμπουμ αυτό ... ούτε που γνωρίζω πού το έχω καταχωνιασμένο εδώ και πολλά χρόνια !!! Αν, όμως, το βρω ποτέ, θα ανατρέξω κατευθείαν στη φωτογραφία του Γιάννη Κυράστα, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και με το "αρχοντικό στιλ" του που ... είναι εμφανές ακόμη και σε μια απλή πόζα για τα χαρτάκια ΠΑΝΙΝΙ !!! Και θα την κοιτάξω με συγκίνηση, για να φέρω ξανά στο μυαλό μου την εικόνα αυτού του αγαπημένου ποδοσφαιριστή που "έφυγε νωρίς" από κοντά μας .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό που θα ήθελα εγώ να προσθέσω, είναι ότι βλέποντας αυτά τα γήινα πρόσωπα (που λέει και ο Rinus) με τα μουστάκια κ.λπ., μου φαίνεται παράξενο που όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν τότε εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Δηλαδή στα 32 τους, στα 30 τους ή και στα 25 τους φαίνονταν πολύ πιο γερασμένοι απ' ό,τι φαινόμαστε εμείς σήμερα, που είμαστε ήδη μεγαλύτεροι από όσο ήταν εκείνοι τότε.

Ο Κονσταντίνι της Καβάλας που αναφέρεις όχι μόνο είναι Αυστριακός, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι και ο προπονητής της Εθνικής Αυστρίας.

Ισχύει κι αυτό που λες για την Αθλητική Κυριακή, ότι περιμέναμε να δούμε σε δράση τους ήρωες των αυτοκόλλητων. Και ότι κάποιοι δεν εμφανίζονταν ποτέ... Τότε δεν υπήρχε τηλεόραση να δείχνει ματς, δεν υπήρχε ίντερνετ να ούτε τόνοι φωτογραφιών. Ούτε εφημερίδες διαβάζαμε καλά-καλά. Ολο αυτό, το να βλέπεις στα σύντομα στιγμιότυπα της TV ή τις λίγες φορές που πήγαινες στο γήπεδο, τις "μυθικές" μορφές της Πανίνι, ήταν απείρως πιο γοητευτικό, ειδικά στα μάτια ενός παιδιού.

Δύο σπάνια θυμάμαι εγώ. Το ένα ήταν ο Ντέταρι, στο άλμπουμ του '88-'89 (αν και το σπάνιο εξαρτιόταν από τη γειτονιά στην οποία έμενες, αλλού μπορεί να ήταν πανεύκολος). Και στο άλμπουμ της προηγούμενης χρονιάς της Καρουζέλ (αυτό με τις ολόσωμες φωτογραφίες των παικτών) ο Γκουτσίδης της Ξάνθης. Σε εκείνο το άλμπουμ πρέπει να είχε γίνει και η πατέντα με τις "Φάσεις Αγώνων" στις τελευταίες σελίδες και θυμάμαι ότι πανσπάνια ήταν η φάση του φοβερού γκολ που είχε βάλει ο Μαύρος στο Πανιώνιος - Λεβαδειακός, το τελευταίο-τελευταίο αυτοκόλλητο του άλμπουμ!
 
Matsablokos είπε:
Ο Κονσταντίνι της Καβάλας που αναφέρεις όχι μόνο είναι Αυστριακός, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι και ο προπονητής της Εθνικής Αυστρίας.
!
Ωχ ... μωρέ μπράβο .... Πάντως, την εποχή που πήρε μετεγγραφή για την ομάδα της Καβάλας [αρχές 80ς] μόνο ... στα χαρτάκια ΠΑΝΙΝΙ τον θυμάμαι [ή για να ακριβολογήσω : η ... παρουσία του στα αυτοκόλλητα ΠΑΝΙΝΙ είναι ο μοναδικός λόγος που τον θυμάμαι !!! ] !!! Έχω την εντύπωση ότι ο περί ου ο λόγος Αυστριακός έπαιξε ελάχιστα [ίσως ... και καθόλου] στην Καβάλα [αν κάνω λάθος με διορθώνετε] !!! Πάντως ... νομίζω ότι απ' όλες τις φωτογραφίες του άλμπουμ "Ποδόσφαιρο 1982" ο Κονσταντίνι ήταν ο πιο όμορφος ποδοσφαιριστής !!! Πολύ ωραία χαρακτηριστικά προσώπου .... Σημειωτέον, εκείνη τη χρονιά η ομάδα της Καβάλας μαζί με την ομάδα της Κορίνθου είχαν τερματίσει στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος [και μάλιστα με διαφορά από τις υπόλοιπες]. Για πρώτη φορά είχα ακούσει στη ζωή μου τη λέξη "ουραγός" ....

Και ... μια ακόμη "φλασιά": Το μικρό όνομα του εν λόγω Αυστριακού γράφεται Dietmar αλλά προφέρεται "Ντίτμαρ" !!! Όμως ... στα αυτοκόλλητα ΠΑΝΙΝΙ τον είχαν γραμμένο ως "ΝΤΙΕΤΜΑΡ" [προφανώς όπως το είδαν γραμμένο στα Γερμανικά... έτσι το απέδωσαν και στα Ελληνικά] κι έτσι κι εγώ τον θυμάμαι ως ... Ντιέτμαρ !!!

- Και ... ένα "παιδικό απωθημένο" : Στο ίδιο άλμπουμ, στο "δισέλιδο" που αφορούσε την ομάδα της Ρόδου, στα αυτοκόλλητα που παρουσίαζαν συγκεντρωμένη την ομάδα της Ρόδου [νομίζω με 2 αυτοκόλλητα συμπλήρωνες τη φωτογραφία της ομάδας] υπήρχε κι ένας "μαυρούκος", που βγήκε φωτογραφία μαζί με τους υπόλοιπους !!! Όμως ... στις "μεμονωμένες φωτογραφίες" των ποδοσφαιριστών .... πουθενά ο μαυρούκος !!! Κι εγώ ήθελα να μάθω : "ποιος είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής, από ποια χώρα" κλπ κλπ ....

- Εκτός από τα παραπάνω, στο άλμπουμ έπρεπε να συμπληρώσεις αυτοκόλλητα με τα εμβλήματα των ομάδων, αλλά και με τις φωτογραφίες των προπονητών !!! Θυμάμαι πόσο με είχε εντυπωσιάσει το έμβλημα του Πανσερραϊκού με το λιοντάρι στο βωμό !!! Αλλά και της Καβάλας με το αρχαίο καράβι !!!

Όσο για προπονητές .... χάρις στο άλμπουμ της ΠΑΝΙΝΙ θυμάμαι ότι εκείνη την εποχή προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο Λάκης Πετρόπουλος ... του Ολυμπιακού ο Αλκέτας Παναγούλιας ... του Πανσερραϊκού ο Έγκον Πίχατσεκ ... του ΠΑΟΚ ο Χάιντς Χέερ ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
λογικο να τα ξερεις εσυ φιλε μου
 
ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 80: Φάση από το ματς του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1979-80 Νάπολι-ΟΣΦΠ 2-0 στο "Σαν Πάολο" με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Καραβίτη.ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 81: Δεκέμβριος 1980, Ελλάδα-Ιταλία 0-2 στη Λεωφόρο για τα προκριματικά του Π.Κ. 1982 (Τζοφ, Σιρέα, Καψής, Κωστίκος).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 82: Απρίλιος 1981, ΠΑΟ-Σέρρες 4-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια (λόγω ζημιών στη Λεωφόρο από τους σεισμούς του Φεβρουαρίου). Στη φάση ένα γκολ του Σπύρου Λιβαθηνού και εικονίζονται οι Δημήτρης Σκούνας, Βασίλης Τραϊανόπουλος, Παύλος Δημητρίου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 83: ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 6-0 στις 8/2/81 (χωρίς σχόλια...). Σπύρος Οικονομόπουλος, Λάκης Νικολάου, Σταύρος Παπαδόπουλος (με το περιβραχιόνιο του αρχηγού των "ερυθρόλευκων")...
Άψογος Τάσο. ΑΨΟΓΟΣ!
 
Rinus Cesar είπε:
- Και ... ένα "παιδικό απωθημένο" : Στο ίδιο άλμπουμ, στο "δισέλιδο" που αφορούσε την ομάδα της Ρόδου, στα αυτοκόλλητα που παρουσίαζαν συγκεντρωμένη την ομάδα της Ρόδου [νομίζω με 2 αυτοκόλλητα συμπλήρωνες τη φωτογραφία της ομάδας] υπήρχε κι ένας "μαυρούκος", που βγήκε φωτογραφία μαζί με τους υπόλοιπους !!! Όμως ... στις "μεμονωμένες φωτογραφίες" των ποδοσφαιριστών .... πουθενά ο μαυρούκος !!! Κι εγώ ήθελα να μάθω : "ποιος είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής, από ποια χώρα" κλπ κλπ ....
Χαχα, χαίρομαι που μπορώ να σε βοηθήσω. Ο μαυρούκος της Ρόδου ήταν ο Φοτίλα, από το Ζαΐρ (σήμερα Λ.Δ. Κονγκό).
 
Rinus Cesar είπε:
Ωωωω .... άλλο ένα σημαντικό "κομμάτι" των παιδικών /εφηβικών μας χρόνων εκεί στα 80ς : Τα αυτοκόλλητα χαρτάκια ΠΑΝΙΝΙ, με φωτογραφίες ποδοσφαιριστών !!!
Εγώ στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού είχα συμπληρώσει το άλμπουμ ποδοσφαίρου με το πρωτάθλημα του 1982 !!! Μάλιστα, με τον αδελφό μου συμπληρώναμε το άλμπουμ κρυφά από τους γονείς μας, επειδή δεν τους άρεσε να μάς βλέπουν να ξοδεύουμε το χαρτζιλίκι μας στα αυτοκόλλητα !!! Το άλμπουμ αυτό το συμπληρώσαμε ολόκληρο και ... αισθανθήκαμε πολύ - πολύ περήφανοι !!! Να τι έχω να θυμάμαι από αυτο :

- Γενικά, δεν υπήρχαν σπάνια αυτοκόλλητα για εκείνο το άλμπουμ. Μόνο ένα ήταν σπάνιο : Ο Βένος του Άρη !!! Κάποια στιγμή, όμως, σε ένα σχολικό διάλειμμα του Δημοτικού εντοπίσαμε ένα άλλο παιδάκι που επιδείκνυε έναν πάκο αυτοκόλλητα, ανάμεσα στα οποία ... ναι, ναι, και αυτό με τον Βένο !!! Και ... τα καταφέραμε και το αποκτήσαμε, με αντάλλαγμα ένα "γενναίο πάκο" με αυτοκόλλητα που είχαμε μαζέψει και τα είχαμε εις διπλούν !!! Ω, ναι, όπως θα θυμάστε, πολλά αυτοκόλλητα τα αποκτούσαμε κάνοντας .... ανταλλαγή με αυτοκόλλητα από άλλα παιδάκια : "Έχω τον Παραφέστα, μού δίνεις τον Σαραβάκο που δεν έχω ??" "Α, μόνο τον Παραφέστα ??? Δώσε μερικά αυτοκόλλητα ακόμη για να πάρεις τον Σαραβάκο"!!! Κάπως έτσι αποκτήσαμε το αυτοκόλλητο με τον Βένο : Ο μικρός στην αρχή αρνιόταν : "όχι, δεν τον δίνω, δεν το έχω εις διπλούν" !!! Όταν, όμως, το ανταλλάξαμε με .... πάνω από καμιά 20αριά αυτοκόλλητα, δεν μπόρεσε να αντισταθεί !!!

- Μού άρεσαν πολύ οι πληροφορίες κάτω από τις φωτογραφίες των ποδοσφαιριστών !!! Από ποιες ομάδες πέρασαν κλπ κλπ ...

- Μού προξένησαν απορία τα μικρά ονόματα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννενα : "Ριγκανί Κοντογεωργάκης" !!! "Αλφρέδος Γκλασμάνης" !!! Αλλά και ένα του Παναθηναϊκού : Χουάν Μπουμπλής !!!

- Στις φωτογραφίες του άλμπουμ υπήρχαν και φωτογραφίες ποδοσφαιριστών που, σε κάθε Αθητική Κυριακή, όταν βλέπαμε τα στιγμιότυπα .... περίμενα πώς και πώς να ακούσω τα ονόματά τους !!! Αλλά .... μάταια .... Αυτοί οι ποδοσφαιριστές "πέρασαν και δεν ακούμπησαν" απ' το ελληνικό πρωτάθλημα !!! Μερικά παραδείγματα : Γιόζεφ Σαλαμόν του ΠΑΟΚ. Ντιέτμαρ Κωνσταντίνι της Καβάλας [αυτός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του άλμπουμ, ήταν Αυστριακός] ...

- Και μιας και ανέφερα την ομάδα της Καβάλας, οι πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες ήταν αυτές των παικτών αυτής της ομάδας !!! "Γιατί έτσι" ??? θα με ρωτήσετε !!! Μα ... επειδή δεν τους έδειχνε με φόντο το χορτάρι του γηπέδου, φορώντας ποδοσφαιρική στολή, αλλά ... στους χώρους κάποιου ξενοδοχείου, φορώντας "πολιτικά" !!! Εκεί τους πέτυχε ο φωτογράφος μαζεμένους !!! Κι αυτό, ως μικρούλης, το είχα εισπράξει πολύ θετικά !!! Από αυτούς τους παίκτες θυμάμαι, εκτός από τον προαναφερόμενο Αυστριακό, τη φάτσα του Μόσχου : Ίδιος ο ηθοποιός Βογιατζής ["Μικές"] βρε παιδιά !!!!

- Αλλά η πιο "αγαπημένη φάτσα" ποδοσφαιριστή ήταν αυτή του Πολωνού τερματοφύλακα του Απόλλωνα : Ζίγκμουντ Κούκλα !!! Αυτό το τόσο "γήινο" πρόσωπο, με τις ρυτίδες και το μουστάκι, πολύ με γοήτευε !!! Κι από κάτω έτος γεννήσεως : 1945 !!! Επρόκειτο για τον μεγαλύτερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν εκείνη τη χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα !!!

- Ο Σαραβάκος με τη φανέλα του Πανιωνίου ....

- Το άλμπουμ αυτό ... ούτε που γνωρίζω πού το έχω καταχωνιασμένο εδώ και πολλά χρόνια !!! Αν, όμως, το βρω ποτέ, θα ανατρέξω κατευθείαν στη φωτογραφία του Γιάννη Κυράστα, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και με το "αρχοντικό στιλ" του που ... είναι εμφανές ακόμη και σε μια απλή πόζα για τα χαρτάκια ΠΑΝΙΝΙ !!! Και θα την κοιτάξω με συγκίνηση, για να φέρω ξανά στο μυαλό μου την εικόνα αυτού του αγαπημένου ποδοσφαιριστή που "έφυγε νωρίς" από κοντά μας .....
Φίλε μου, ουδέποτε στα άλμπουμ ποδοσφαίρου υπήρξανε χαρτάκια ποδοσφαιριστών με πολιτικά. Επίσης, μπερδεύεις την Καβάλα με την Καστοριά στο άλμπουμ του '82. Οι παίκτες των "γουναράδων" ήτανε φωτογραφημένοι σε ξενοδοχείο (προφανώς...) και υπάρχει η χαρακτηριστική φωτογραφία του Κόπανου με μιαν...ομπρέλα από πίσω. Πάντως, όλοι φοράνε την κιτρινοκόκκινη φανέλα της Καστοριάς...
 
ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:
Φίλε μου, ουδέποτε στα άλμπουμ ποδοσφαίρου υπήρξανε χαρτάκια ποδοσφαιριστών με πολιτικά. Επίσης, μπερδεύεις την Καβάλα με την Καστοριά στο άλμπουμ του '82. Οι παίκτες των "γουναράδων" ήτανε φωτογραφημένοι σε ξενοδοχείο (προφανώς...) και υπάρχει η χαρακτηριστική φωτογραφία του Κόπανου με μιαν...ομπρέλα από πίσω. Πάντως, όλοι φοράνε την κιτρινοκόκκινη φανέλα της Καστοριάς...
Με έκανες να .... κάνω ανασκαφή στη βιβλιοθήκη μου και να ... ξεθάψω το άλμπουμ με τα χαρτάκια της ΠΑΝΙΝΙ !!!

Λοιπόν, έχεις εν μέρει δίκιο για την ομάδα της Καβάλας !!! Οι παίκτες της δεν είναι φωτογραφημένοι με πολιτικά, πλην, όμως, είναι φωτογραφημένοι με τις φόρμες τους με το σήμα της ομάδας, τις οποίες φορούν όταν πηγαίνουν σε προπονήσεις, σε κοινές συνεστιάσεις κλπ !!! Γι' αυτό, ίσως, θυμόμουν ότι "είχαν φωτογραφηθεί με πολιτικά" !!! Το ότι, όμως, δεν είχαν φωτογραφηθεί, ο καθένας, στο χώρο του γηπέδου, με φόντο το χορτάρι, τις κερκίδες κλπ το θυμόμουν πολύ καλά !!! Όντως, οι παίκτες της Καβάλας είναι φωτογραφημένοι έξω από ένα οίκημα, με φόντο τα μεγάλα παράθυρά του, κάτι δέντρα κλπ !!! Οι καλύτερες φωτογραφίες παικτών της Καβάλας που αυτή τη στιγμή βλέπω στο "ξεθαμμένο" άλμπουμ είναι του Συμεών Ανθουλάκη και του Βασίλειου Κοντογεωργίου : μάς δίνουν να καταλάβουμε η φωτογράφηση των παικτών έγινε σε μέρος με θέα από κάτω !!!

Και όντως ... Ο Αντώνιος Κόπανος της Καστοριάς είναι φωτογραφημένος με φόντο .... κάτι ομπρέλες [ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας της Καστοριάς είναι φωτογραφημένοι με φόντο τα παράθυρα ενός οικήματος] !!! Μπράβο σου που το θυμάσαι !!!

Άλλα που περιέχει το άλμπουμ : Ξεχωριστή ενότητα "παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου", με χαρτάκια - ασπρόμαυρες φωτογραφίες παλιών παικτών : Μουράτης, Δομάζος, Γιούτσος, Μποτίνος [θυμάμαι μικρούλης ήταν η λατρεμένη μου "ενότητα" του άλμπουμ] !!! Αλλά και ξεχωριστή ενότητα χαρτάκια - φωτογραφίες με της ομάδες του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής !!! Αυτή ήταν χωρισμένη σε Νότιο και Βόρειο Όμιλο, που ο καθένας τους περιλάμβανε 20 ομάδες !!! Και, φυσικά, οι περισσότερες ομάδες είναι φωτογραφημένες σε ξερό γήπεδο !!!

Δυο ομάδες του Νοτίου Ομίλου, που φωτογραφίες τους περιέχονται στο άλμπουμ, αλλά σήμερα ... αγνοείται η τύχη τους : Ατρόμητος Πειραιώς [!!!], Ολυμπιακός Λουτρακίου !!! Και μια του Βορείου Ομίλου, που ομοίως περιέχεται φωτογραφία της στο άλμπουμ αλλά ... αγνοείται η τύχη της : Τοξότες Βόλου !!! [ο Βόλος εκείνη τη χρονιά είχε 3 ομάδες στο Βόρειο Όμιλο της Β΄ Εθνικής !!!] !!! Επίσης, η ομάδα της Ξάνθης, φωτογραφημένη σε ένα ... "κατάξερο" γήπεδο χωρίς κερκίδες [και ... χωρίς το Skoda μπροστά της, βεβαίως βεβαίως] !!!!

Και φυσικά .... Σκέτη "πόρωση" να βλέπεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άλμπουμ συμπληρωμένο, χωρίς να του λείπει ούτε ένα χαρτάκι !!! Να 'ναι καλά ο φίλος παραπάνω που με έκανε και το ξέθαψα !!! Κι αφού συνέβη αυτό .... θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να κάνω ανάρτηση φωτογραφιών από αυτό !!!!
 
H ομάδα λέγεται Τοξότης Βόλου και έπαιξε Β' Εθνική μόνο εκείνη την περίοδο. Υπάρχει ακόμα φυσικά, αλλά βολοδέρνει στα τοπικά της Μαγνησίας (νομίζω στη Β' Κατηγορία).

Ο Ατρόμητος Πειραιά είναι κι αυτός στα τοπικά, αλλά ανεβοκατεβαίνει στη Δ' Εθνική. Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου συγχωνεύθηκε με άλλες ομάδες της περιοχής από το 1993 και η νέα ομάδα λέγεται Λουτράκι '93 (από κει ξεκίνησε ο Γουνδουλάκης του Πανιωνίου).

Τα ξερά γήπεδα, τέλος, έδιναν άλλη γοητεία σ' αυτό που είχαμε στο μυαλό μας για τις μικρότερες κατηγορίες.
 
Matsablokos είπε:
H ομάδα λέγεται Τοξότης Βόλου και έπαιξε Β' Εθνική μόνο εκείνη την περίοδο. Υπάρχει ακόμα φυσικά, αλλά βολοδέρνει στα τοπικά της Μαγνησίας (νομίζω στη Β' Κατηγορία).Τα ξερά γήπεδα, τέλος, έδιναν άλλη γοητεία σ' αυτό που είχαμε στο μυαλό μας για τις μικρότερες κατηγορίες.
Μπορεί, πράγματι, η ομάδα να λέγεται Τοξότης Βόλου, όπως γράφεις !!! Το άλμπουμ της ΠΑΝΙΝΙ του 82, όμως, την γράφει ΤΟΞΟΤΕΣ ΒΟΛΟΥ !!! Και μάλιστα στη μικρή αυτοκόλλητη φωτογραφία, που κοσμεί το άλμπουμ της ΠΑΝΙΝΙ, απεικονίζεται η ομάδα σε ... πλήρη παράταξη, όχι μόνο η βασική 11άδα, αλλά ... και οι αναπληρωματικοί [είναι η μόνη ομάδα του άλμπουμ που έχει φωτογραφηθεί ... πλήρης, κι όχι μόνο η 11άδα, ανάμεσά τους υπάρχει ακόμη και ένας πιτσιρίκος απ' τα "τσικό" !!! ] !!! Έχω το άλμπουμ μπροστά μου και, παρόλο που το πλάνο της ομάδας είναι μακρινό [με φόντο ένα κατάξερο γήπεδο φυσικά], βλέπεις ότι οι παίκτες του Τοξότη [ή Τοξοτών] ... ξεχειλίζουν από χαρά που φωτογραφήθηκαν !!! Γελάνε "και τα μουστάκια τους" !!! Τα τόοοοτε στοιχεία της ομάδας, σύμφωνα με το άλμπουμ :

Πρόεδρος : Ανέστης Ιωσηφίδης

Προπονητής : Αντώνης Παππάς

Αρχηγός ομάδας : Συμεών Σίμος

Στάδιο : Εθνικό Βόλου

Χρώματα ομάδας : Κόκκινο - μπλε [όντως, οι φανέλες είναι ριγέ κοκκινόμαυρες - σαν της Μίλαν - και τα παντελονάκια μπλε] !!!
 
Πίσω
Μπλουζα