[PANINI] Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Τοξότης Βόλου είναι, 100%. Ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας που έπαιξε στη Β' Εθνική ήταν και ο Αποστόλης Γαλάτης, γνωστή φίρμα σήμερα του τοπικού αθλητικού Τύπου, με cult εκπομπή στο TRT που φιλοξενείται συχνά-πυκνά στα βιντεάκια του Θέμου.
 
Matsablokos είπε:
Τοξότης Βόλου είναι, 100%. Ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας που έπαιξε στη Β' Εθνική ...
Χε χε χε .... Αυτός είναι ο λόγος που έκανα εγγραφή στο Retromaniax !!! Επειδή όσοι συμμετέχουμε σε αυτό αποδεικνύουμε, μέσα από τις "σελίδες" του, ότι κάποια "παλιά πράγματα", που έφυγαν ανεπιστρεπτί, μόνο ξεχασμένα και "πεθαμένα" δεν είναι !!! Από τη στιγμή που κάαααποια στιγμή, έστω και πριν πολλάαα χρόνια, τα "βρήκαμε μπροστά μας" και υπέπεσαν στην αντίληψή μας .... πάει, τέλειωσε, έμειναν "ζωντανά", όσο μικρά και ασήμαντα κι αν είναι !!!

Να, όπως η ποδοσφαιρική ομάδα του Τοξότη Βόλου [την οποία σήμερα ... πόσοι ποδοσφαιρόφιλοι τη γνωρίζουν άραγε ???], για την οποία ανοίξαμε συζήτηση : Με αφορμή τα αυτοκόλλητα χαρτάκια ΠΑΝΙΝΙ, υπέπεσε στην αντίληψή μας μια παλιά φωτογραφία της του 1982, όταν η ομάδα έπαιζε στον Βόρειο Όμιλο της τόοοτε Β΄ Εθνικής !!! Κι αυτό το "μικρό και ασήμαντο" περιστατικό του παρελθόντος .... έμεινε "ζωντανό" μέσα από τις σελίδες του Retromaniax !!!

Ω ναι, αυτό το site θα υπάρχει εδώ για να μας θυμίζει ότι στη ζωή μας τίποτα δεν πάει χαμένο !!! Πως ο,τιδήποτε βρίσκουμε "στο διάβα μας" σε ετούτη τη ζωή, ακόμη και το πιο μικρό και ασήμαντο, είναι κέρδος μας !!!!!
 
Ετσι ακριβώς. :)

Είναι κομμάτια της ζωής μας, για κάποιο λόγο μας θυμίζουν μια πιο αθώα εποχή και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Οπως το λες, όλα κάτι αφήνουν στον καθένα μας.
 
όταν ζούσα στη Θεσσαλονίκη, Panini είχε τα γραφεία τους εκεί στη δεκαετία του '80.

Πήγα στο γραφείο τους για να πάρω κάποια αυτοκόλλητα δωρεάν!

Έχω επίσης το ευρώ 1980 album με αυτό τον τρόπο. kai ESPANA 82!
 
Rinus Cesar είπε:
Με έκανες να .... κάνω ανασκαφή στη βιβλιοθήκη μου και να ... ξεθάψω το άλμπουμ με τα χαρτάκια της ΠΑΝΙΝΙ !!!
Λοιπόν, έχεις εν μέρει δίκιο για την ομάδα της Καβάλας !!! Οι παίκτες της δεν είναι φωτογραφημένοι με πολιτικά, πλην, όμως, είναι φωτογραφημένοι με τις φόρμες τους με το σήμα της ομάδας, τις οποίες φορούν όταν πηγαίνουν σε προπονήσεις, σε κοινές συνεστιάσεις κλπ !!! Γι' αυτό, ίσως, θυμόμουν ότι "είχαν φωτογραφηθεί με πολιτικά" !!! Το ότι, όμως, δεν είχαν φωτογραφηθεί, ο καθένας, στο χώρο του γηπέδου, με φόντο το χορτάρι, τις κερκίδες κλπ το θυμόμουν πολύ καλά !!! Όντως, οι παίκτες της Καβάλας είναι φωτογραφημένοι έξω από ένα οίκημα, με φόντο τα μεγάλα παράθυρά του, κάτι δέντρα κλπ !!! Οι καλύτερες φωτογραφίες παικτών της Καβάλας που αυτή τη στιγμή βλέπω στο "ξεθαμμένο" άλμπουμ είναι του Συμεών Ανθουλάκη και του Βασίλειου Κοντογεωργίου : μάς δίνουν να καταλάβουμε η φωτογράφηση των παικτών έγινε σε μέρος με θέα από κάτω !!!

Και όντως ... Ο Αντώνιος Κόπανος της Καστοριάς είναι φωτογραφημένος με φόντο .... κάτι ομπρέλες [ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας της Καστοριάς είναι φωτογραφημένοι με φόντο τα παράθυρα ενός οικήματος] !!! Μπράβο σου που το θυμάσαι !!!

Άλλα που περιέχει το άλμπουμ : Ξεχωριστή ενότητα "παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου", με χαρτάκια - ασπρόμαυρες φωτογραφίες παλιών παικτών : Μουράτης, Δομάζος, Γιούτσος, Μποτίνος [θυμάμαι μικρούλης ήταν η λατρεμένη μου "ενότητα" του άλμπουμ] !!! Αλλά και ξεχωριστή ενότητα χαρτάκια - φωτογραφίες με της ομάδες του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής !!! Αυτή ήταν χωρισμένη σε Νότιο και Βόρειο Όμιλο, που ο καθένας τους περιλάμβανε 20 ομάδες !!! Και, φυσικά, οι περισσότερες ομάδες είναι φωτογραφημένες σε ξερό γήπεδο !!!

Δυο ομάδες του Νοτίου Ομίλου, που φωτογραφίες τους περιέχονται στο άλμπουμ, αλλά σήμερα ... αγνοείται η τύχη τους : Ατρόμητος Πειραιώς [!!!], Ολυμπιακός Λουτρακίου !!! Και μια του Βορείου Ομίλου, που ομοίως περιέχεται φωτογραφία της στο άλμπουμ αλλά ... αγνοείται η τύχη της : Τοξότες Βόλου !!! [ο Βόλος εκείνη τη χρονιά είχε 3 ομάδες στο Βόρειο Όμιλο της Β΄ Εθνικής !!!] !!! Επίσης, η ομάδα της Ξάνθης, φωτογραφημένη σε ένα ... "κατάξερο" γήπεδο χωρίς κερκίδες [και ... χωρίς το Skoda μπροστά της, βεβαίως βεβαίως] !!!!

Και φυσικά .... Σκέτη "πόρωση" να βλέπεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άλμπουμ συμπληρωμένο, χωρίς να του λείπει ούτε ένα χαρτάκι !!! Να 'ναι καλά ο φίλος παραπάνω που με έκανε και το ξέθαψα !!! Κι αφού συνέβη αυτό .... θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να κάνω ανάρτηση φωτογραφιών από αυτό !!!!
Πάλι λάθος κάνεις, φίλε μου. Οι παίκτες της Καβάλας είναι φωτογραφημένοι κανονικά με τις φανέλες της ομάδας. ASICS TIGER με μπλε γιακά. Τις θυμάμαι καλά από εκείνη την εποχή. Αν ήτανε με τις φόρμες, θα φαινότανε κάπου και το φερμουάρ (τι ψάχνω τώρα κι εγώ, ε ;) . Ας πούμε, στο άλμπουμ ESPANA 82 για το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς οι Γιουγκοσλάβοι και οι Γάλλοι είναι όντως με τις φόρμες τους και φαίνεται ξεκάθαρα...
 
πω πω και εγω ειχα μια κουτα γεματι με χαρτακια δεκαετια 90s με αθηναικο δοξα και τετοια,κριστιωλη απ το ευροπε1 ε χαχα ;)
 
enrique19 είπε:
πω πω και εγω ειχα μια κουτα γεματι με χαρτακια δεκαετια 90s με αθηναικο δοξα και τετοια,κριστιωλη απ το ευροπε1 ε χαχα ;)
Με ξέρεις από κει, ε; Δυο χρόνια έχει που έφυγα. Άρα, είσαι Θεσσαλονικιός...
 
χαχα ναι θεσσαλονικιος σε θυμαμαι αχτυπητο διδυμο με τον ραπ...τρελο γελιο με τον τηλεθεατη με το ρεταρισμα...η η η ο ο ο χαχα επικο βιντεο με των κωστη να του φευγει η φραπα απο τα γελια,κριμα που εφυγες,νομιζω σε εχω δει παλια πριν κανα δυο χρονια και στο 31 βουλγαρη κτελ εμοιαζε να ησουν εσυ,παντως ωραιος σωστος ηρεμος ωραιο διδυμο σας εβλεπα καθε φορα με τον κωστη αχ good old times..
 
enrique19 είπε:
χαχα ναι θεσσαλονικιος σε θυμαμαι αχτυπητο διδυμο με τον ραπ...τρελο γελιο με τον τηλεθεατη με το ρεταρισμα...η η η ο ο ο χαχα επικο βιντεο με των κωστη να του φευγει η φραπα απο τα γελια,κριμα που εφυγες,νομιζω σε εχω δει παλια πριν κανα δυο χρονια και στο 31 βουλγαρη κτελ εμοιαζε να ησουν εσυ,παντως ωραιος σωστος ηρεμος ωραιο διδυμο σας εβλεπα καθε φορα με τον κωστη αχ good old times..
Πιθανότατα να ήμουν εγώ, γιατί αυτό έπαιρνα για να πάω στο κανάλι. Αυτό το περιστατικό μου φαίνεται ότι θα με κυνηγάει για πολλά χρόνια ακόμη...
 
ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:
Οι παίκτες της Καβάλας είναι φωτογραφημένοι κανονικά με τις φανέλες της ομάδας. ASICS TIGER με μπλε γιακά.
Α μπράβο, αυτοί οι τεράστιοι μπλε γιακάδες των παικτών της Καβάλας είναι η αιτία που μού έμειναν .... "εσφαλμένες αναμνήσεις" !!! Τους θυμόμουν σαν "γιακάδες από πουκάμισα" ή κάτι τέτοιο, γι' αυτό και θυμόμουν ότι ... ήταν φωτογραφημένοι με πολιτικά ρούχα !!!!
 
ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΑΙΔΙΑ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΟΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1981 ΜΕ 225 ΧΑΡΤΑΚΙΑ. [Edit] Ζητάς κάτι που είναι παράνομο! [edit] ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΩ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να και μερικές φωτογραφίες από το album του ελληνικού πρωταθλήματος του 1982 #)

Οι Ομάδες :

  • Παναθηναϊκός
  • Ρόδος
  • Καβάλα
  • Μια σελίδα από τον Βόρειο όμιλο της τότε β' εθνικής
  • Μια σελίδα από τις παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου

panini1.jpg

panini4.jpg

panini3.jpg

panini2.jpg

panini5.jpg
 
Υπεροχες στιγμές αναζητησης και ολοκληρωσης της συλλογης με ανταλαγες και νικες μεταξυ μας !!!

Πρωταθλημα 1984

P6224052_resize.JPG

P6224050_resize.JPG

P6224053_resize.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΠΩ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΤΕ ΤΩΡΑ!!!!ΓΥΡΩ ΣΤΟ 82-83-84 ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ Τ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ!!!!!!ΤΟ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΣΙΛΙΚΙ ΜΟΥ ΧΑΛΟΥΣΑ ΣΕ ΔΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ!!!!ΕΙΧΑΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1-100 ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΟΛΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΜΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΜΠΑΛΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!!!!ΠΟΥ ΝΑ ΧΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΑΖΕΥΑ ΤΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΠΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΤΕ!!!ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ Κ.Λ.Π ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ!!!ΤΟ [edit] ΝΟΥΜΕΡΟ 56 Ο ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!!ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΤΩΡΑ!!!ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΦΛΟΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙ!!!!ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΓΑΖΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΓΟΦΡΕΤΕΣ!!!ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΠΙΔΙΚΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!Ε!!!ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΑΥΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!ΩΡΑΙΕΣ ΑΘΩΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΝΤΩΣ!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλώς όρισες.

Γράφε σε παρακαλώ με μικρά γράμματα γιατί τα κεφαλαία κουράζουν στο διάβασμα και επιπλέον στη "γλώσσα" του ίντερνετ δηλώνουν οτι φωνάζεις :)
 
είδα το τόπικ και με πήγε μια βόλτα κατευθείαν σε άλλες εποχές,γυρω στο 97' όταν ήμουν 6 χρονών και πρωτοθυμάμαι να αρχίζω να κάνω την πρώτη μου συλλογή επηρεασμένος από έναν μεγαλύτερο ξαδερφό...Από τότε κόλλησα και γω με τελευταία συλλογή αυτή του Μundial 2002.Πραγματικά τώρα μετά από μια δεκαετία είναι πολύ κρίμα που δεν έχω ούτε ένα άλμπουμ να θυμάμαι από τις τότε εποχές....Πληροφοριακά ξέρει κανείς πότε ξεκίνησε αυτό με την panini?
 
Αν εννοείς γενικώς, η εταιρεία ξεκίνησε στη Μόντενα της Ιταλίας το 1960 και το 1961 εξέδωσε το πρώτο ποδοσφαιρικό άλμπουμ CALCIATORI για το Campionato που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Συνέχισε με διάφορα άλλα άλμπουμ (ζώα, κινούμενα σχέδια, τηλεοπτικές σειρές κ.τ.λ.) και το 1970 κυκλοφόρησε την πρώτη διεθνή της έκδοση, το περίφημο (και πανάκριβο σήμερα) MEXICO 70 με αφορμή το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Βγήκε με δύο εξώφυλλα, ένα για την Ιταλία κι ένα για το εξωτερικό.

Την περίοδο 1972-73 σταματά την έκδοση απλών καρτών που κολλούσανε με κόλλα στα άλμπουμ και φτιάχνει πλέον τα αυτοκόλλητα τα οποία όλοι γνωρίζουμε. Την ίδια περίοδο, επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο Βέλγιο κι εκδίδει το πρώτο ποδοσφαιρικό άλμπουμ για πρωτάθλημα άλλης χώρας πλην της Ιταλίας.

Ακολουθεί το γαλλικό (1975-76), το αγγλικό-σκωτσέζικο (1977-78) και το ελληνικό πρωτάθλημα την περίοδο 1979-80. Στην Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει το '78 το άλμπουμ για το Μουντιάλ και νομίζω και τα τρία EUROFOOTBALL (1977-1978-1979), ενώ αργότερα κυκλοφόρησε και συλλογές με καρτούνς που είχαν εκδοθεί νωρίτερα σε άλλες χώρες (π.χ. Χάϊντι, Στρουμφάκια, Αστυνόμος Σαϊνης κ.τ.λ.). Από το 1980 έως το 1985 εξέδιδε τα ελληνικά άλμπουμ ποδοσφαίρου και ξαναπήρε τα δικαιώματα από το 1994 ως το 2002, ενώ την τελευταία τριετία εκδίδει και τη Σούπερ Λίγκα.

Όποια άλλη πληροφορία θέλεις, στείλε μήνυμα...
 
να σαι καλά φίλε Tάσο,σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες,πολύ ενδιαφέροντα τα ιστορικά που αναφέρεις!
 
Οι γκοφρέτες που λέει ο φίλος KIATOS νομίζω λέγονταν FOOTBALL ή κάπως έτσι. Η συλλογή είχε 100 κάρτες που έδειχναν τον ποδοσφαιριστή, με κάποιο σύντομο βιογραφικό του από κάτω. Στην πίσω πλευρά της κάρτας είχε σκίτσα με κανόνες του ποδοσφαίρου σε πράσινο φόντο. (πχ. Ξανθόπουλος Νούμερο 63 και από πίσω 'Κάλυψη του τερματοφύλακα', Μαυρίκης 'Τα βήματα του τερματοφύλακα' κλπ). Θυμάμαι πως η πρώτη κάρτα ήταν ο Νίκος Αναστόπουλος του Ολυμπιακού...
 
Πρόσφατα ανακάλυψα και εγω μερικά χαρτάκια της σειράς Panini Ποδόσφαιρο 1985 που ειχα ξεχάσει οτι ειχα στην κατοχή μου. Ιδού...

1459994_237097109787734_357550258_n.jpg

Κυρίως μαζευα την σειρα: Ντογιακος "Ποδόσφαιρο '85" εγω.

Ιδου ο Ντογιάκος...

card1.jpg

card12.jpg

1001600_237096016454510_2031869203_n.jpg

1460293_237096023121176_343221083_n.jpg

1441393_237095946454517_241576200_n.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα