[PANINI] Τransformers (1986)

Olorin

RetroMaNiaC
Joined
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
717
Αντιδράσεις
38
Από τις αγαπημένες μου "παράνομες" απολαύσεις τα "χαρτάκια"... :eek:

Βλέπετε, οι γονείς μου το θεωρούσαν "απάτη" και "ανούσια σπατάλη" του περιορισμένου μου εισοδήματος, οπότε όλες σχεδόν τις συλλογές (και μιλάμε κατά μέσο όρο 2-3 διαφορετικές τον χρόνο) τις έκρυβα είτε κάτω από το κρεβάτι μου ή σε συρτάρια κ.λπ.

Φυσικά οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές ήταν όταν γεμάτος ενθουσιασμό γύριζα από το σχολείο το μεσημέρι έχοντας μόλις αγοράσει από το περίπτερο το φακελάκι κι έχοντας τύχει το τάδε σπάνιο χαρτάκι που μου έλειπε για να συμπληρώσω το παζλ της μεγάλης εικόνας κι ενώ προσπαθούσα ξαπλωμένος στο πάτωμα να ευθυγραμμίσω το αυτοκόλλητο με τα ήδη υπάρχοντα, άκουγα βήματα στον διάδρομο και το κόλλαγα βιαστικά-βιαστικά (και συνήθως στραβά... :cry: ) για να προλάβω να το ξανακρύψω κάτω από το κρεβάτι και να σηκωθώ ώστε να το παίξω ανήξερος... :rolleyes: Βέβαια, τώρα πια καταλαβαίνω πως ήταν σχεδόν αδύνατο να μην τα είχε αντιληφθεί το... scanner της μάνας, αλλά μάλλον το διασκέδαζε κι αυτή με το να κάνει τα στραβά μάτια... #)

Αν δεν με απατά το Alzheimer μου, το πρώτο μου άλμπουμ πρέπει να ήταν αυτό των Thundercats που post-αρε ακριβώς από πάνω ή QueenofHearts... Θυμάμαι μάλιστα πως είχε ένα σκίτσο με όλους τους Thundercats στο τελευταίο εσώφυλλο και είχα προσπαθήσει να το αναπαράγω στο πρώτο, με εκπληκτικά αποτελέσματα για την ηλικία των 6-7 ετών που ήμουν...

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν άπειρα, όπως φυσικά τα Transformers από τα οποία βρήκα και φωτο:

cover.jpg
Προβολή συνημμένου 131708

p01.jpg
Προβολή συνημμένου 131709

p06.jpg
Προβολή συνημμένου 131710

p11.jpg
Προβολή συνημμένου 131711

//Όλο το άλμπουμ εδώ (είναι μεν η κινέζικη έκδοση, αλλά είναι ακριβώς η ίδια)

...αλλά και όλα σχεδόν τα cartoons της εποχής, από G.I. Joe, Teenage Mutant Ninja Turtles κ.λπ.

Εννοείται πως ακολούθησαν τα ελληνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από την ΚΑΡΟΥΖΕΛ, με το κλασικό μοτίβο "δώρο ανά συμπληρωμένο 2-σέλιδο", το οποίο ουσιαστικά "εξασφάλιζε" πως για τα ακριβότερα ειδικά δώρα (π.χ. αν δεν κάνω λάθος, θυμάμαι πως το τελευταίο δισέλιδο έδινε ένα Atari 2600!), θα υπήρχε πάντα ένα υπερ-σπάνιο χαρτάκι στο δισέλιδο...

Αξέχαστες φυσικά στιγμές στο διάλειμμα στο Δημοτικό και με τις ανταλλαγές (καλά αυτές πολλές φορές γινόταν και την ώρα του μαθήματος με τον διπλανό, τον μπροστινό σου κ.λπ.) τα παιχνίδια στο τοιχάκι για να κερδίσουμε νέα χαρτάκια. Οι δυο κλασικές παραλλαγές που θυμάμαι ήταν το ποιος θα το πάει πιο μακριά (με τους "πονηρούς" να χρησιμοποιούν το τρικ του τσακίσματος της γωνίας για να κερδίσουν προβάδισμα στη βολή, με αποτέλεσμα όμως αν τελικά τους κέρδιζες να σου δίνουν ένα ελαφρώς τσαλακωμένο στη γωνία αυτοκόλλητο και να εκνευρίζεσαι :angry: ) και φυσικά το "καπάκωμα", το οποίο σήκωνε πολλή στρατηγική και "scouting" του αντιπάλου, αφού έπρεπε να ξέρεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία κάθε αντιπάλου, αλλά και του εδάφους!!! :cool:

//Πάντως ακόμα και στα πρώτα 1-2 χρόνια του Γυμνασίου, δεν το εγκατέλειψα το σπορ, απλώς το γύρισα σε κάτι πιο κυριλέ, τις (αληθινά) συλλεκτικές κάρτες ΝΒΑ από την περίφημη Upper Deck... Τουλάχιστον αυτά τα έχω ακόμη (τα υπόλοιπα χάθηκαν -όσα δεν είχαν πεταχτεί- στην προ 7ετίας μετακόμισή μου) και μπορώ να πω πως ειδικά για το συμπληρωμένο άλμπουμ της σεζόν '92-'93 είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος... :happyjump:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ξαναματαλεω, φωτο διαμαντια,απιστευτες αναμνησεις. :bow:
 
Τransformers (πανινι 1986)

Τransformers (πανινι 1986)

qx3akk9g7clxfu1rh8qt.jpg


6nmq0rrvg59paoi26y31.jpg


kpi9avnekvxl2nv2vrd1.jpg


7zzunaccd3le5tapq3vr.jpg


jzjv0wq2zx589mtcdd70.jpg


Απο Greek comics.gr
 
Άλμπουμ TRANSFORMERS (Panini)

Το θρυλικό άλμπουμ των Transformers (αγγλική έκδοση) !

fetch


fetch


fetch


fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
που υπάρχει?το έχεις?κάρτες τώρα βγαίνουν? :)
 
Λοιπον, με αυτο το αλμπουμ επαθα μεγαλη ζημια....μαζευα σαν τρελος τα αυτοκολλητα (τα οποια εχω ακομα και μαλιστα καποια και διπλα) αλλα ποτε δεν βρηκα να παρω το αλμπουμ...ειτε γιατι δεν το ειχε το ψιλικατζιδικο,ειτε γιατι του εφεραν λιγα κομματια και του εφυγαν,ειτε,ειτε,ειτε,ειτε....και απο τοτε μου εμειναν αμανατι τα αυτοκολλητα! Μακαρι καποια στιγμη να βρεθει καποιος που να το εχει διπλο και να....ΕΕΕΕΕΕΕΕ...ξυπνα...δεν γινονται θαυματα!!!!!!!!
 
Σημερα βρηκα και τα δικα μου αυτοκολλητα! :) Ιδου λοιπον...

Panini TRANSFORMERS Stickers (back).jpg

Με στεναχωρει μονο που δεν προλαβα ποτε να παρω το αλμπουμ... :( :cry: :cry:

Panini TRANSFORMERS Stickers collection.jpg

Panini TRANSFORMERS Stickers.jpg

Panini TRANSFORMERS Stickers #2.jpg
 
Αυτό το είχα κι εγώ αλλά από ότι θυμάμαι δεν κατάφερα να το συμπληρώσω και δυστυχώς κρατούσα μόνο τα album που συμπλήρωνα όταν ήμουν μικρός, μόνο ένα κράτησα που δεν το είχα συμπληρώσει (Tiny Toons). Πάλι καλά να λες που κρατούσα έστω και αυτά ώστε να τα έχω ακόμα.
 
ενα απο τα αγαπημενα μου αλμπουμ!!!

το εχασα μικρος και πριν κανα 2 χρονια το αγορασα πολυ φθηνα συμπληρωμενο εκτος απο τα πρωτα 2 χαρτακια.
 
Σταυρο θες ακομα αλμπουμ? ;)
 
viking4a είπε:
Σταυρο θες ακομα αλμπουμ? ;)
Βασιλη,να 'σαι καλα αγορινα για την προσφορα.... :thumbup: .....αλλα το βρηκα! :)

Το βλεπεις παραπανω,στο post #3 του Παναγιωτη. Το ειχα ανταλλαξει μαζι του με το Bravestarr. ;)
 
Τιποτα φιλε μου.. ;)

ΜΗΝ ανοιγεις πληγες με το BRAVESTARR ρε φιλε, δε βρισκεται με τιποτα! Και ξερω αρκετα ακομα ατομα που το ψαχνουν χρόνια, οπως κι εγω..

Να το χαιρεσαι! ;)
 
Βασίλη ωραίος που βρήκες και αυτό το άλμπουμ :thumbup:
 
πολύ όμορφο το άλμπουμ με τα αυτοκόλλητα.

Eγώ ήμουν φανατική συλλέκτρια των αυτοκόλλητων Power Rangers την περίοδο 1993-1994, είχα συμπληρώσει το άλμπουμ και πήρα δώρο φιγούρες skate board mania...
 
Ωραία η παραπομπή συνονόματε, δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν χαρτάκια και άλμπουμ πανινι για τρανς και θαντερκατς!!!

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτογραφίες και από τρανς δικά μου....
 
saxlina είπε:
Ωραία η παραπομπή συνονόματε, δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν χαρτάκια και άλμπουμ πανινι για τρανς και θαντερκατς!!! Κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτογραφίες και από τρανς δικά μου....
Υπαρχουν και μαλιστα ειναι 2 απο τα πιο αγαπημενα μου αλμπουμ, ειδικα το Τhundercats, που ειναι και πιο σπανιο..
 
το Transformers βρίσκεται πιο εύκολα από άλλα άλμπουμ, αλλά το δύσκολο είναι να το βρεις με ελληνικά κείμενα!!
 
[edit] Εκτός κανονισμών. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα