Phoenix 04 - Δεκέμβρης 2009

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254


To covertape του τεύχους που περιέχει demo παιχνιδιών του Spectrum έτοιμα να εγγραφούν σε κασσέτα και να φορτωθούν.

ZX SPECTRUM +2 7

SUBWAY USB 10

ATARI COLDFIRE 12

EMULATION 16

ΡΕΤΡΟΛΑΓΝΕΙΑ 18

DOOMSDAY ENGINE 19

SOFTWARE REVIEW 22

SPECTRUM 16K-GAMES 26

JAMES BOND GAMES 38

ADVENTURE PARADISE 46

XYZZY 49

MAΘΗΜΑ BASIC 52

FREEZONE ST 55

SPECIAL GAME REVIEWS 56

TOMAHAWK 60

MATIA ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 61

O ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ PACMAN 62
 
Επιτελους μια ακομα προσπαθεια μας παιρνει σαρκα και οστα με το τεταρτο τευχος του περιοδικου μας. Ειδικα αυτο το τευχος, το θελαμε οπωσδηποτε να κυκλοφορησει μεσα στις γιορτες, μιας και.. κατι εχουμε με τευχη μεσα στις γιορτες!!

Τι βαλαμε μεσα? Review παιχνιδιων ειναι παντα ενα κυριο θεμα που κοιταζουμε να καλυπτουμε στο περιοδικο. Ειδικα σε αυτο εχουμε και μια ολοκληρη σειρα, με τα παιχνιδια του πρακτoρα 007 σε ολα τα format, απο υπολογιστες μεχρι κονσολες. Σαν να μην εφτανε αυτο, ειδικα αφιερωματα στην Pacmania και στο Glider Rider (αληθεια το θυμοσαστε?) συμπληρωνουν την πολυχρωμη πλευρα του περιοδικου. Χωρια το Software Review, χωρια το Ματια Στο Παρελθον.. υπαρχει πολυ πραγμα για τον καθε παιχνιδοφιλο!

Η ζωη ειναι μια περιπετεια, και ετσι και εδω οι στηλες Adventure Paradise και Xyzzy θα σας συντροφευσουν στις αναζητησεις σας.

Υπαρχει ενα καταπληκτικο αφιερωμα στην Doomsday Engine που θα κανει το παλιο καλο Doom (και τις λοιπες του εκδοσεις) κυριολεκτικα αγνωριστες.

Αποκλειστικοτητα εχουμε και στο Atari Coldfire Project οπου εχουμε πληροφοριες εκ των εσω, αλλα και μια καταπληκτικη φωτο του κατασκευασμενου προτοτυπου!

Και φυσικα επειδη η πνοη του περιοδικου ειναι κατα κυριο λογο το home computing, αυτο το τευχος ειναι η χαρα του Spectrumα! Εχουμε και λεμε: αφιερωμα στον ZX Spectrum +2 αλλα και ΕΝΘΕΤΗ ΚΑΣΣΕΤΑ με 14 demo παιχνιδιων για τον Spectrum!! Εδωσε ποτε ελληνικο περιοδικο κατι τετοιο??! Tι αλλο θελετε?! :) Μηπως θελετε και την αφροκρεμα των παιχνιδιων του 16αρη Spectrum? Την απολυτη λιστα αν επρεπε οπωσδηποτε να ζησετε εσεις, ο spectrum και 10 μονο παιχνιδια στην απομονωση? Ο Αγιος Βασιλης φετος ακουσε πολλες ευχες και ετσι και αυτα υπαρχουν μεσα στο περιοδικο! Και υπαρχουν ακομα πολλα που θα ανακαλυψετε.

Κλεινοντας αυτη την μικρη εισαγωγη, θελω να ευχαριστησω ολα τα παιδια που μου εμπιστευθηκαν το τευχος, και που με βοηθησαν απιστευτα για να το φερουμε στα χερια σας στην ωρα που επρεπε. Ελπιζω με την σειρα μου να τους/σας χαρισα ενα δεμενο και ομορφο τευχος (δεν ειχαν ιδεα πως θα εμοιαζε) και μια ομορφη νοσταλγια, με τις πινελιες και την γνωριμη οψη απο ενα περιοδικο που λατρεψαμε στο παρελθον.

Απο ολη την συντακτικη ομαδα του PHOENIX, σας χαριζουμε αυτο το τευχος σαν το δικο μας Χριστουγεννιατικο δωρο. Καλα Χριστουγεννα λοιπον και καλο διαβασμα!!! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό και αν είναι έκπληξη μεγατόνων!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
 
Ευτυχως υπαρχει Αγιος Βασιλης!Ευχαριστουμε πολυ παιδια!!!!
 
Παιδια μπραβο!!τα θερμα μου συνγχαριτιρια!μου θυμισατε τις παλιες μερες του πιξελ και του γιουρ σινκλαιρ με τιν κασετα!μπραβο!μια ερωτηση τεχνικης αποψεως.πως γραφω σε κασετα τα αρχεια?δεν το εχω ξανακανει,παρακαλω λιγη βοηθεια!ευχαριστω!!καλα χριστουγεννα να εχουμε! :D
 
Ευχαριστουμε παιδια για το νεο τευχος!!

Να εισαστε ολοι καλα.

:)
 
ZX_Spectrum είπε:
Παιδια μπραβο!!τα θερμα μου συνγχαριτιρια!μου θυμισατε τις παλιες μερες του πιξελ και του γιουρ σινκλαιρ με τιν κασετα!μπραβο!μια ερωτηση τεχνικης αποψεως.πως γραφω σε κασετα τα αρχεια?δεν το εχω ξανακανει,παρακαλω λιγη βοηθεια!ευχαριστω!!καλα χριστουγεννα να εχουμε! :D
Τα αρχεια απλα τα ανοιγεις με Windows Media, VLC η οτι χρησιμοποιεις. Απο εκει και περα αρκει να εχεις συνδεσει την εξοδο Line-Out του υπολογιστη σου, στην εισοδο Line-In σε καποιο κασσετοφωνο. Ετσι πατας και το REC στο κασσετοφωνο και τελειωσες! Ετσι, ενα ενα μπορεις να φτιαξεις την κασσετα που προσφερουμε. Μια 60αρα ειναι μια χαρα για να τα χωρεσει.
 
Καταπληκτική και εορταστική δουλειά. Μπράβο παιδιά και ευχαριστούμε.
 
Μπράβο σας και πάλι!!!
 
Και κάπως έτσι,βγήκανε τελικά 2 τεύχη και το 2009! :p ;)
 
Ρε αθεόφοβε Μάνο, το μισό το έγραψες εσύ μου φαίνεται!

Μάλλον σου έχει κάνει καλό στην απόδοση το μαστίγωμα στο PCMaster. :p
 
Αν δεν τους απειλούσα με τον Sark-Sat εδώ μέσα, δεν θα είχαμε τεύχος στις γιορτές!!! :p

 

 


Μπράβο παιδιά! Ε, αυτό δεν το περίμενα με τίποτα!!!


(Καλό μαστίγωμα... εχμ συνέχεια ήθελα να πω :p )

 

 


Υ.Γ. Όλα καλά, όλα όμορφα αλλά... θα την πω την κακία μου. Συνωμοσία Spectrumάδων έχουμε εδώ μέσα;;; :D

 


Εμπρός για να βάλω λίγη τάξη!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Amstrad1981 είπε:
Υ.Γ. Όλα καλά, όλα όμορφα αλλά... θα την πώ την κακία μου. Συνομοσία Spectrumάδων έχουμε εδώ μέσα;;; :D
Μπα.. απλα ειμαστε openminded. Το αφιερωμα στον +2 και η εφαρμογη της κασσετας για Spectrum ειναι δικα μου δημιουργηματα. Και αν καταλαβες απο το avatar μου και την υπογραφη μου, ειμαι εντελως αλλου!! :)
 
Η αποκάλυψη στο χώρο του home computing με την μαεστρία της Amstrad!
Και μόνο που έβαλες αυτό Φίλιππε, φανερώθηκες.

Οποιοσδήποτε αυθεντικός Spectrum-ας δεν θα το έγραφε ποτέ αυτό. :)
 
Ναι βρε ξέρω. Φαίνεται και από την εικόνα που έχεις επιλέξει άλλωστε. ;) Απλώς το review του Fairlight απο την μία και τα demos του Spectrum από την άλλη, τι να κάνω ο Amstradάνθρωπος, έπηξα!!! :p
 
Eνα πανεμορφο χριστουγεννιατικο τευχος γεματο ρετρο χρυσες εποχες,υπεροχο! η κασσετα δωρο ειναι ολα τα λεφτα (πρεπει να ξαναπαρω spectrum)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα μεγάααααααλο Ευχαριστώ για αυτή τη τεραααααααστια προσφορά σας.

Μακράν το καλύτερο τεύχος και μάλιστα με άκρως νοσταλγικότατο εξώφυλλο !!!!!!!!!!!!!!
 
Τέλειο Χριστουγεννιάτικο δώρο ! Μπράβο σε όλους !

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω !
 
Εξαιρετική δουλειά παιδιά!!! Μπράβο!

Ευχαριστούμε για το αναπάντεχο δωράκι σας!!!
 
Καταπληκτικό! Μπράβο παιδιά!!!
 
Πίσω
Μπλουζα