Phoenix 04 - Δεκέμβρης 2009

Πολύ καλή δουλειά. Το διάβασα χθες βράδυ. Ότι πρέπει για τον φανατικό σπεκτρουμά.

Το άρθρο με τα James Bond games μου άρεσε πολύ. Adventure paradise, ματιά στο παρελθόν, software review μου ξαναέφεραν στη μνήμη το αγαπημένο Pixel.

Πάντα τέτοια παιδιά. Μπράβο!
 
Είστε απίστευτοι και γρήγοροι σαν πολυβόλα. Εσείς σε 9-5 κατάσταση θα βγάζατε δύο περιοδικά το μήνα!

Νομίζω ότι μια έγχρωμη εκτύπωση του κάτω από δέντρο είναι must.

Εύγε και πάλι παιδιά!
 
Άριστη δουλειά!Ευχαριστούμε!
 
Απλά εξαιρετικό. Μπράβο σας παιδιά.
 
Φοβερό! Υπάρχει πιθανότητα για εκτυπωμένη έκδοση;
 
Αυτό είναι δώρο Χριστουγέννων!!! Ευχαριστούμεεεεε!!!!!!!!!! :D
 
μπραβο τελειο δωρο!!!καφεδακι και περιοδικο....αντε να βγαινει καθε μηνα ...

αμα υπαρχει μερακι ολα γινονται..
 
Τελικά το "ΜΗΝΙΑΙΟ" στο εξώφυλλο του προηγούμενου τεύχους, δεν ήταν αστείο!!! :D
 
Πωπω, παιδιά, και ήθελα πολύ να ψαχτώ με τα παιχνίδια του Bond!! Φανατικός γαρ... Να είστε πάντα καλά! Καλά Χριστούγεννα και να κάνετε πάντα τέτοιες κιμπάρικες δουλειές!!
 
Εγω παντως θα ηθελα να ακουσω τι σας αρεσε και θα καρα-γουσταρα να διαβαζα τι δεν σας αρεσε.

Να ξερει ο καθενας τι να διορθωσει. Μην βαλτωσουμε
 
Aυτο που σκεφτηκα οτι μπορουσαμε να βαλουμε χιουμοριστηκες ατακες κατω απο μερικα screenshots παιχνιδιων η να βαζαμε π.χ. "σκηνη απο την πρωτη πιστα" το λεω απλα σαν ιδεα,θυμαμαι παλια το κανανε στα περιοδικα.
 
Ως συνήθως, τέλειο !

Μπράβο σε όλους τους συντελεστές.

Άντε με το καλό και σε έντυπη μορφή, στα περίπτερα ...
 
Παιδιά 1000 συγχαρητήρια για αυτό το εκπληκτικό περιοδικό που όντως θυμίζει πολύ PIXEL!!!!!! Ένα αληθινό ταξίδι στο χρόνο, αναμνήσεις και μεράκι που παίρνουν μορφή... Εύχομαι να συνεχιστεί και να καθιερωθεί αυτή η προσπάθεια. Μπράβο και πάλι.
 
τι δε μου άρεσε

-κάποιες σελίδες είναι πιο λουστραρισμένες και δείχνουν πιο "new age" απο άλλες με αποτέλεσμα να μην έχει συνοχή το περιοδικό και λόγω θεμάτων δηλαδή δε κολάει doom μαζί με spectrum 16k games...ισως θα έπρεπε να χωριστεί σε section 90s και 80s?

-επίσης στα public domain θα μπορούσαν να μπουν και κάποια χρήσιμα utilities Amiga.

-λείπει ένα arcade section, με παρουσιάσεις 2-3 coin op. θα μπορούσε σε ένα μελλοντικό τεύχος ο αρχισυντάκτης να αναθέσει σε κάθε συντάκτη ανάλογα τις γνώσεις του καθένα τη παρουσίαση θεμάτων.

-απουσιάζει μια στήλη που θα καλύπτει νέα όπως το natami για παράδειγμα

-χρειάζονται περισσότερα reviews παιχνιδιών πρέπει να είναι συνολικά απλά reviews 6-7 games.

δηλαδή με 2 λόγια μπορεί και πρέπει ο αρχισυντάκτης να ζητάει συμμετοχή και ανάλογα να αναθέτει καθήκοντα :)

(πολύ edit ρε παιδί μου) :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το βρήκα απολαυστικότατο και γεμάτο μεράκι,

εύγε για την προσπάθεια

φοβερή και η διαφήμιση του Nemesis στο τέλος

wish για το επόμενο ένα αφιέρωμα για τα d&d games!
 
Κατ' αρχάς σ' ευχαριστούμε για τα σχόλια.

Shinobi είπε:
τι δε μου άρεσε -κάποιες σελίδες είναι πιο λουστραρισμένες και δείχνουν πιο "new age" απο άλλες με αποτέλεσμα να μην έχει συνοχή το περιοδικό και λόγω θεμάτων δηλαδή δε κολάει doom μαζί με spectrum 16k games...ισως θα έπρεπε να χωριστεί σε section 90s και 80s?
Αυτό μάλλον απευθύνεται στο Phil. Το αφήνω σε αυτόν

-επίσης στα public domain θα μπορούσαν να μπουν και κάποια χρήσιμα utilities Amiga.
Για να γίνει αυτό μάλλον πρέπει κάποιος Amiga user να κάτσει να γράψει. Θα ήθελα κι εγώ να δω κάποια τέτοια προγράμματα, ειδικά σύγχρονα..

-λείπει ένα arcade section, με παρουσιάσεις 2-3 coin op. θα μπορούσε σε ένα μελλοντικό τεύχος ο αρχισυντάκτης να αναθέσει σε κάθε συντάκτη ανάλογα τις γνώσεις του καθένα τη παρουσίαση θεμάτων.
Ναι, όμως μιας και δεν υπάρχουν πλέον arcades είναι λίγο δύσκολο. Μέσω mame? Γίνεται λίγο σαν την οποιαδήποτε παρουσίαση παιχνιδιού. Προσωπική άποψη βέβαια.. Τώρα αναφορικά στις αναθέσεις, είναι hobby project, και οι αναθέσεις μπορεί να μην δουλέψουν καλά...

-απουσιάζει μια στήλη που θα καλύπτει νέα όπως το natami για παράδειγμα
Νομίζω ότι αυτό είναι και το πιο ξεπερασμένο κομμάτι ενός περιοδικού. Με το Internet τα νέα μεταδίδονται ταχύτατα και μέχρι να βγει το περιοδικό είναι μπαγιάτικα. Καλύτερα είναι μάλλον σε τέτοια πρότζεκτ να γίνονται παρουσιάσεις γνωριμίας.

-χρειάζονται περισσότερα reviews παιχνιδιών πρέπει να είναι συνολικά απλά reviews 6-7 games.
Πάλι εδώ υπάρχει το πρόβλημα, το ίντερνετ είναι γεμάτο από reviews παιχνιδιών, τι παραπάνω μπορούμε να προσφέρουμε ως περιοδικό; Κατανοώ ότι το Phoenix είναι ένα pdf file ;) .

δηλαδή με 2 λόγια μπορεί και πρέπει ο αρχισυντάκτης να ζητάει συμμετοχή και ανάλογα να αναθέτει καθήκοντα :)

(πολύ edit ρε παιδί μου) :p
Αυτό επαναλαμβάνομαι, δεν θα δουλέψει μάλλον. Προσωπικά σε μένα τουλάχιστον. Δεν πρόκειται να γράψω ένα θέμα που δεν με ενδιαφέρει και φυσικά τα ενδιαφέροντα μου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με των υπολοίπων. Ναι αυτό έχει το αποτέλεσμα της ασυνέχειας η οποία είναι πρόβλημα οπότε πρέπει να βρούμε κάποιον τρόπο να το λύσουμε χωρίς όμως να αποτρέψουμε τον καθένα μας από το να γράφει αυτό που του αρέσει και αυτό που έχει σκεφτεί. Δύσκολο πρόβλημα...

Για να μην παρεξηγούμαι, θεωρώ το Phoenix "κακό" και πρωτίστως τα άρθρα μου. Κι αυτό γιατί ότι κάνω κατ εμέ πρέπει να είναι τέλειο. Το phoenix δεν είναι τέλειο και προσωπικά δεν θεωρώ ότι τα thanks βοηθάνε ιδιαίτερα στο να βελτιωθεί.

Με βάση αυτά, σ' ευχαριστώ ξανά για τα σχόλια σου. Ήδη έχω μερικές ιδέες για το τεύχος 5 ;) .

Edit: Για να μη παρεξηγηθώ ξανά: Ο καθένας μας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό σε αυτό το τεύχος με πρώτο τον Phil και τελευταίο εμένα και να είστε σίγουροι ότι όλοι δουλέψαμε πάρα πολύ πάνω σε αυτό κάνοντας (σχεδόν) επαγγελματική δουλειά. Αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση και αυτό ζητάμε από εσάς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα συμφωνησω με τον Shinobi οτι υπαρχει ενα "κενο" οσο αφορα την Amiga το οποιο ενα πουλακι μου ειπε οτι θα διορθωθει στο 5ο τευχος.

Επισης θα συμφωνησω στο οτι πρεπει να υπαρχουν περισοτερα review και καπως πιο "βιωματικα". Στο internet "βρωμαει ο τοπος" με την προυποθεση οτι ψαχνεις κατι συγκεκριμενο ή οτι θα συναντησεις τις κλασικες λιστες. Πχ δεν θα πεσεις πανω στο Spectipede κατα τυχη. Στο Phoenix η ολη συνταγη που προσπαθουν ολοι να δεσουν ειναι οτι γραφεται απο gamers και απευθυνεται σε gamers - αποκλειστικα. Δεν πρεπει να ειναι mainstream-ιλα, ουτε να αντιγραφει ξενα εντυπα-πηγες και πιστευω οτι εκει εχει ψιλοπετυχει.

Το Phoenix πρεπει να περιεχει περισοτερη αρθρογραφια περι gaming culture. Πχ το τευχος αυτο ειχε μια πρωτη προσπαθεια απο τον Μανο.

Επισης μαζικοτερη συμμετοχη απο φιλους. Δεν μπορει να με πεισει καποιος ουτε οτι μονο 7-8 ατομα ασχολουνται με VG εδω μεσα, ουτε οτι καποιος δεν εχει 2 ωρες να στησει ενα αρθρακι.

Το τελευταιο τευχος μου αρεσε πολυ (ουδεις μπορει να πιστεψει το ποσο ελαχιστο χρονο αναγκαστηκε ο phil να εχει στη διαθεση του). Αν αλλαζα κατι θα ηταν την υπαρξη margins και μια "universal" γραμματοσειρα.

Πιστευω οτι η διαφορετικοτητα του Phoenix ανα τευχος ειναι κατι που κανει τοσο την αναγνωση οσο και τη δημιουργια πιο intriguing που λενε και οι Αγγλοσαξωνες και πρεπει να συνεχισει ωε εχει...
 
Χίλια ευχαριστώ στον Shinobi και μακάρι κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του! Τα αναλυτικά σχόλια θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε. Προσωπικά χαίρομαι για τα μπράβο που συνοδεύουν την κυκλοφορία κάθε τεύχους αλλά ώρες ώρες πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέμαι αν κανείς διαβάζει τη στήλη μου... βρε μήπως να κυκλοφορούσαμε ένα ερωτηματολόγιο όπως έκανε παλιά το Pixel; :)

Στον τομέα των Amiga public domains που αναφέρθηκε θα μπορούσα ασφαλώς να βοηθήσω.
 
Αυτο που ειδα να λειπει και να δημιουργει "κοιλια" στο περιοδικο κατα την δημιουργια του, ειναι η ελειψη πολυ στεγνου κειμενου.. και εξηγουμαι:

Υπαρχει ελειψη νεων. Και δεν μιλω για νεα στον χωρο των υπολογιστων, αλλα μια λεπτομερη καταγραφη του τι γινεται στον χωρο του homebrew gaming, ΑΛΛΑ, αποκλειστικα για 8-16bit υπολογιστες η game systems (Αντε απο 2600 μεχρι Dreamcast και PS1 θα πω γιατι οτιδηποτε αλλο δεν εχει απλα θεση εδω). Δεν ειμαστε Edge, δεν ειμαστε XBOX Magazine και εχουμε δικο μας orientation. Συμπληρωνω λοιπον οτι θα μπορουσαν να μπουν σφηνα αναμεσα στις σελιδες των reviews σελιδες νεων (η και παλιων νεων). Απο καποιο adaptorακι για 2600 (οπως πχ μας ξεφυγε, η καλυτερα δεν ειχαμε χρονο να βαλουμε, και το νεο Harmony για το 2600 που ηδη εχουν προμηθευτει πολλοι φιλοι μας στο φορουμ), τα καινουρια σχεδια της Cronosoft, νεα απο διαφορα spectrum/cbm/cpc fanzines κλπ..

Για το χασμα 80/90's που ανεφερε ο shinobi, προσπαθησα να τα φτιαξω λιγο τα κυρια hardware αρθρα στην αρχη, και μετα το παιχνιδομανι ωστε να υπαρχει συνοχη. Ας μην ξεχναμε οτι στα περιοδικα που εχουμε μεγαλωσει, η θεματολογια χωριζεται και απο τις πολλες διαφημισεις, ενω εμεις δεν εχουμε καμια. Ακομα θα ηθελα πολυ να ειχα στην διαθεση μου καμια 15αρια ακομα σελιδες του Ζορο (λατρευω την Basic φιλε!) που θα εβαζαν μια βαρβατη "μεση" στο περιοδικο για να χωρισει τα δυο κυρια sections (hardware/Software), αλλα προσπαθησα να καλυψω αυτο το κενο με την Doomsday Engine, τις Adventuroστηλες και την Basic.

Τα καινουρια νεα οπως Natami κλπ, σιγουρα μπορουν να καλυψουν κενο σε υλη, αλλα δεν εχουν σχεση με το περιοδικο μας πιστευω. Αυτο το πραγμα οτι και να ειναι, it ain't no Amiga.. οπως επισης και τα εναλακτικα λειτουργικα που παλι δεν κολανε με την θεματολογια. Αυτο που λειπει ειναι reviews απο ξεχασμενα απο τον χρονο παιχνιδια.

Θελω καποια στιγμη να καθιερωσω και μια στηλη για το 2600 στο περιοδικο, αλλα.. χρονος, χρονος, χρονος.. (θα κανω οτι μπορω παντως για αυτο).

Eπισης αυτο που ειπε ο ChrisTOS ειναι σωστοτατο. Κατα παραγγελια αρθρα δεν γινονται, και θα βγουν στην ξεπετα. Οπως εγω καλη ωρα οταν εφτιαχνα το περιοδικο, τα παιδια μου εστελναν οτι διεθεταν ορεξη να φτιαξουν. Δεν θα μπορουσα εγω να τους πω "Α, οχι, μην κανεις αυτο, κανε εκεινο". Ετσι εσπασα εγω το κεφαλι μου να δω πως θα μπορουσα να τα κολησω καλυτερα και να βγαινει συνοχη απο το αποτελεσμα. Το πολυποθητο που θα ηθελα να δω και που κατα την κριση μου ετσι πρεπει να γινεται, ειναι να δημιουργηθει ενα PHOENIX VAULT οπου εκει να ριχνουμε μεσα οτι μας κατεβει (πχ, μπορει να φτιαξω 30 review παιχνιδιων και να ειναι ολα για το 2600, αλλος να φτιαξει ενα και μοναδικο για cpc, αλλος για κανενα gadgetaki..) ουτως ωστε ο εκαστοτε αρχισυντακτης να ανοιγει το vault και να παιρνει οτι χρειαζεται απο μεσα για να φτιαξει το περιοδικο με οτι του κολαει καλυτερα. Ετσι θα υπαρχει ροη υλης (με την προυποθεση οτι θα βρει ανταποκριση η προσπαθεια), και δεν θα εχουμε το αδιεξοδο "εχουμε διαθεσιμα 4 review Amiga, 2 review Amstrad, 5 review Saturn, 1 review Philips MSX, κατσε και κανε το τευχος".

Η κυρια γραμματοσειρα που επιλεγω και που κυριαρχει στο 90% του τευχους ειναι η Georgia. Για καποιο λογο δειχνει πολυ γλυκα γραμματα σε οτι αναλυση και μεγεθυνση να γινει. Και για τις λεζαντες επελεξα την Arial που για καποιο λογο δεν χωνευω καθολου αλλα δειχνει οκ σε λεζαντες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα