Αυτό που λένε στο χωρίο μου "του χαρίζουνε άλογο και αυτός το κοιτάει στα δόντια"iplas είπε:Με καθε σεβασμο στην προσπαθεια σας παιδια, λιγο δυσδιακριτες μου φαινονται οι σελιδες!
Μερικά clues: είναι κάποιος που συνεχίζει να είναι ακόμα στον χώρο 20+ χρόνια αργότερα, πάντα του άρεσε να δημιουργεί περιεχόμενο και όχι απλώς να καταναλώνει το έτοιμο και από τότε ακόμα ασχολούταν με Elite-ίσμο...telamonas.stokos είπε:Ο Κυριαρχος του Παιχνιδου ?...ποιον μου θυμιζει , ποιον μου θυμιζει![]()
Επίτηδες το έκανα για να σε ζορίσω...iplas είπε:Με καθε σεβασμο στην προσπαθεια σας παιδια, λιγο δυσδιακριτες μου φαινονται οι σελιδες!
:evil::evil::evil:iplas είπε:Επισης,επειδη θιχτηκε το θεμα απο ορισμενους...η κυριαρχια κρατησε ολα κι ολα ...4 τευχη! Μετα παρουσιαστηκε Η ΘΕΑ!! χεχεχε...
Το'σωσες!iplas είπε:Ο σεβασμος παντως στον αντιπαλο ειναι δεδομενος!
Λοιποοοόν, 31 χρόνια μετά -όσα και τα μέχρι τότε τεύχη του PIXEL- καθόσον ευτυχής κάτοχος πλέον και της Mallard BASIC και του Zeus Assembler και κυρίως επειδή πλέον δεν μου φαίνονται επιστημονική φαντασία τα όσα περιγράφει, έρχομαι να επιβεβαιώσω τις αναζητήσεις του ανήσυχου νεανία και όχι μόνο! Τα μηνύματα εκτός του ότι εμφανίζονται και στον ταπεινό μου windows text editor, κατάφερα με λίγο ψάξιμο να βρω απάντηση στο ερώτημα 1. Take that PIXEL! :animlaugh:1) Ανοίγουμε τον amstrad 8256 και αφού φορτώσουμε το CPM φορτώνουμε και την mallard basic από την ίδια δισκέτα. Μέχρι εδώ καλά. Έπειτα σκαρώνουμε στην basic ένα μικρό προγραμματάκι με σκοπό να ανοίγουμε το πρόγραμμα σαν file και να τυπώνουμε διαδοχικά τα byte που παίρνουμε από τον δίσκο από το ανοιγμένο tile ων χαρακτήρες. Ως γνωστό με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να τυπώσουμε και να δούμε στην οθόνη τα διάφορα μηνύματα που υπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό έκανα κι εγώ. Όμως κατά τη διάρκεια που με αυτό τον τρόπο έβλεπα τα περιεχόμενα της basic του 8256 ανάμεσα στα άλλα μηνύματα και τις άλλες ασυναρτησίες που τυπώνονται και αυτές στην οθόνη έκπληκτος είδα το μήνυμα: «§ Acorn computers» Και ερωτώ: τι δουλειά θέλει αυτό το μήνυμα μέσα σ' ένα μηχάνημα της amstrad και ειδικότερα στην basic του 8256 που φέρνει το copyright της amstrad.
2) Με τον ίδιο τρόπο που περιέγραφα προηγουμένως ερευνούσα το πρόγραμμα: ZEUS assembler για τον spectrum. Ανάμεσα στ' άλλα μηνύματα διέκρινα: "what is the meaning of life" Και ερωτώ: τι δουλειά θέλει ένα τόσο φιλοσοφικό μήνυμα μέσα σ' έναν assembler και μάλιστα ένα μήνυμα που εγώ δεν το έχω δει να εμφανίζεται πουθενά όσες φορές χρησιμοποίησα το πρόγραμμα!