Το ξέρεις ότι σε αγαπάω και σε εκτιμάω, αλλά θα έλεγα να σταματήσεις να ασχολείσαι με already obsolete ανούσια πράγματα και να ασχοληθείς λίγο με τον γιο και την κόρη σου
για την γυναίκα δεν λέω τίποτα, άσε την να βράζει στο ζουμί της.
δεν κοιτάς λίγο και τον εαυτό σου αλήθεια που μου φαίνεται ότι τον έχεις παραμελήσει τελευταία; :flower:
Τέσπα, να μιλήσω σοβαρά τώρα, αν και η γενική ιδέα είναι η παραπάνω.
Αυτό που κάνεις, εάν γουστάρεις μπορώ να σου δείξω πως να το κάνεις με ρυθμίσεις που καλύπτουν τον μέσο όρο, μαζικά σε κάθε τεύχος σε λίγα λεπτά με τα ίδια αποτελέσματα περίπου, ώστε να μην χάσεις την ζωή σου με κάτι που ήδη προσωπικά θεωρώ ανούσιο και περιττό. Γιατί μιλάω για ανούσιο, περιττό, obsolete κλπ - σκληρούς ίσως - χαρακτηρισμούς για το κατά άλλα θεμιτό στόχο που έχεις. Δυστυχώς εξαρχής όλα ξεκίνησαν στραβά, ήτοι χαμηλές προδιαγραφές και γενικά άσχημα scan, σκέψου ότι πολλά έγιναν με 100dpi. Έκανα και εγώ και ξέρω, ενώ από μόνος μου προσπάθησα να ανεβάσω λίγο τις ρυθμίσεις, αλλά την εποχή που έγιναν βάρος δόθηκε στο μέγεθος και όχι στην ποιότητα, στην ποσότητα και όχι στην λεπτομέρεια, χώρια τα μηχανήματα που είχαμε στην διάθεση μας τότε και τις ταχύτητες που δούλευαν. Έτσι από χάλια πρωτότυπα θα λάβεις απλά μέτρια αποτελέσματα, οπότε η δεκαετία και η υπερπροσπάθεια σου πιστεύω θα πάει χαμένη.
Το σωστό κατά την γνώμη μου είναι να μπουν νέες βάσεις, πιο αυστηρές με μεγαλύτερες προδιαγραφές που να στοχεύουν σε σωστά αποτελέσματα που θα κρατήσουν για καιρό. Όπως κατάλαβες, προσωπικά προτείνω εάν θέλεις να κάνεις ένα Pixel DX Project που να αξίζει, να κατεβάσεις τα pixel από το πατάρι και να τα βάλεις στο scanner για νέα ψηφιοποίηση με καλύτερες προδιαγραφές (300~600dpi καινούργιο). Πόση ώρα σου πέρνουν τώρα οι αλλαγές και πόσο το σκανάρισμα εκ νέου ανά σελίδα; Εάν δεν κάνεις λιγότερο χρόνο, σίγουρα κατά την γνώμη μου τα αποτελέσματα θα είναι πολύ ανώτερα.
Για να δω ποιες είναι οι επιλογές; χμ... Προσωπικά αδιαφορώ για τα pixel και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ ξανά μαζί τους, με ενδιαφέρει όμως ο χρόνος και ο κόπος σου, να είναι για κάτι που να τα αξίζει, οπότε ψηφίζω "Όχι, δεν με ενδιαφέρει." Πάντως εάν παρ' ελπίδαν αποφασίσεις να συνεχίσεις, μπορώ να σου πω με ποιο πρόγραμμα κάνω μαζικές αλλαγές και εάν το βρεις χρήσιμο και βολικό να σε βοηθήσει στον στόχο σου.