Plawres Sanshiro (Sanshiro Sougata) (1983)

xalia

RetroActive
Joined
27 Απρ 2006
Μηνύματα
379
Αντιδράσεις
8
Θα σας παρακαλούσα να μη θεωρήσετε το παρόν thread διαφήμιση. Ποιος δε θυμάται τον Sanshiro Sougata να φωνάζει ο jumaru είναι έτοιμος!!! μέτριο μεν anime αξέχαστο για πολλούς. Στην Ελλάδα παίχτηκαν 7 μεταγλωττισμένα επεισόδια. Ένα ελληνικό fan sub group έχει αναλάβει το δύσκολο έργο και μεταφράζει όλη τη σειρά. Με ελληνικούς υπότιτλους φυσικά αλλά και αγγλικούς. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λεγότανε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ (1983)

ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΕ BINTEOΚΑΣΣΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕDUSA VIDEO TO 1986

και ποίος δεν θυμάται αυτό και το Ninja Boy (1983) ή πιο γνωστό ως kabamaru igano (MAKARONADA) η το ΚΑΠΤΑΙΝ ΧΑΡΛΟΚ
 
παντως με αυτα τα γιαπωνεζικα κατι παιζει....

ο καπαμαρου τρελαινοταν για μακαροναδα(Το ιδιο και εγω....υπαρχει προβλημα????χε χε)

τα χελονονινζακια γουσταρανε πιτσα...Ειναι τρελοι οι ιαπωνες!!!Θυμαστε κανενα ηρωα που να του αρεζε κατι αλλο?
 
Dominion είπε:
Λεγότανε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ (1983)ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΕ BINTEOΚΑΣΣΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕDUSA VIDEO TO 1986

και ποίος δεν θυμάται αυτό και το Ninja Boy (1983) ή πιο γνωστό ως kabamaru igano (MAKARONADA) η το ΚΑΠΤΑΙΝ ΧΑΡΛΟΚ
όλα τα πιδιά, είχαμε πορωθεί άσχημα τότε με τον Jumaru.

Επίσης τρελό κόλλημα έπαιζε και με ROBOTECH !
 
Ναι χάθηκα, λιώνω γενικά... τόσες ώρες ρίχνω telamonas στο ebay που κυνηγάω originals!

στο robotech όσο μου άρεσε ο πρώτος κύκλος άλλο τόσο με ξενέρωσε ο δεύτερος, the robotech masters, 4 επεισόδια με το ζόρι τα είδα....

back to the subject το μοναδικό τελικά που θα ολοκληρώσουν οι animeclipse είναι το plawres...

δε πιστεύω να μη κατέβασε κανείς το area88??
 
xalia είπε:
Θα σας παρακαλούσα να μη θεωρήσετε το παρόν thread διαφήμιση. Ποιος δε θυμάται τον Sanshiro Sougata να φωνάζει ο jumaru είναι έτοιμος!!! μέτριο μεν anime αξέχαστο για πολλούς. Στην Ελλάδα παίχτηκαν 7 μεταγλωττισμένα επεισόδια. Ένα ελληνικό fan sub group έχει αναλάβει το δύσκολο έργο και μεταφράζει όλη τη σειρά. Με ελληνικούς υπότιτλους φυσικά αλλά και αγγλικούς.  [edit] copyrights [edit]
οχι κ μετριο το Τζουμαρου!!!!

ξερεις ποσα παιχνιδια χαλασα γιατι πιστευα πως με τα κομματια τους θα εφτιαχνα τον δικο μου Τζουμαρου;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Jumaru......Τί άλλο να πεις.

Jumaru ή Juohmaru ή Juomaru (το έχω δει και με τις τρεις ονομασίες) και τα μυαλά στα κάγκελα..... Αγαπημένο παιδικό μαζί με Kabamaru που ύστερα από πολύ πολύ ψάξιμο βρήκα όλα τα επεισόδια και από τα δύο.....Θέλω να πιστεύω ότι όσοι έχουν δει το Jumaru κόλλησαν.....Χαρακτηριστικές σκηνές η μάχη με τον κουνούπι και τον Mad Hurricane του Κουρισάκι στην λίμνη από διαλυτικό.....
 
To Plawres Sanshiro (Plastic Model Wrestling Sanshiro) έγινε γνωστό στην ελλάδα σαν Jumaru απο την χαρακτηριστική φράση του Sanshiro Sugata "ο Jumaru είναι ετοιμος".

Αντίστοιχα το Ninja Boy (Iga-no Kabamaru) έμεινε ώς "Καπαμαρού"
 
To Plawres Sanshiro ειναι απο τα πολυ αγαπημενα μου και το εψαχνα πολλα χρονια.Τελικα βρηκα και τα 37 επεισοδια με ενσωματομενους ελληνικους υποτιλους.Δεν ξερω ποσοι εχετε δει ολα τα επεισοδια αλλα το plawres sanshiro εκει που ξεκιναει με τον sanshiro να μαχεται ωστε να γιννει στην αρχη πρωταθλητησ ιαπωνιασ και στη συνεχεια πρωταθλητησ κοσμου μετα ξεκιναει μια πιο βαθεια πλοκη και βλεπουμε γιατι κυνηγανε να τον καταστρεψουν και να τον πεταξουν εκτοσ plawrestling.Γενικα πολυ καλο σεναριο μπορω να πω.
 
Facebook Account for Sansiro Sugata

Καλημερα σε ολους.

Νομιζω οτι αν καποιος χαρακτηρας επρεπε να εχει δικο του Facebook Account , ειναι ο Sansiro Sugata , απο την σειρα , Plawress Jumaru.

το Facebook Account ειναι το https://www.facebook.com/Sansiro.Sugata και παρακαλω να μην τον ενοχλειτε με PM αυτην την Κυριακη γιατι εχει αγωνα με τον Μαχητη του Σαββατοκυριακου.

Ευχαριστω.
 
Άνοιξα το thread κυρίως για να δω αν θα αναφέρει κανείς τη φράση που μου είχε μείνει από τα παιδικάτα μου και μόνο αυτό θυμόμουνα από τη σειρά, μέχρι που τη βρήκα. "Θα σε κονιορτοποιήσω"!! (Λατρεμένοι Έλληνες μεταφραστές!)
 
Παρα πολυ ωραιο Anime απο τα αγαπημενα μου το ειχα δει πριν 2-3 χρονια ολο στα Ιαπωνικα με Ελληνικους υποτιτλους. Ας θυμηθουμε λιγο την 2η μαχη με τον Κουνουπι :p

 
αυτο και το καμπαμαρου, απο τα καλυτερα καρτουν,για μενα!!
 
ειχαν βγει 4 βιντεοκασσετες απο medusa video η οποια ηταν η ιδια ακριβως με την symbol video productions που εβγαζε το καμπαμαρου και την fly video productions που εβγαζε ταινιες και οι 3 εταιριες ηταν στην ιδια διευθυνση τα επεισοδια με τον κουνουπι και τον κερασενιο βομβαρδιστη επαιζαν συνεχεια σε junior's tv και 0-6 τν θυμαμαι να παιζει και στο μεγκα αλλα δεν ξερω ποσα επεισοδια ειχαν προβληθει
 
Ξέρουμε καθόλου τους ηθοποιούς που "δάνεισαν" τις φωνές τους?

Πάντως ήταν ένα από τα amine που έβλεπα με μανία
 
Τι να λεμε τωρα!

Απο το πιο αγαπημενα και πιο σπανια "παιδικα"! (ισως μαζι με Voltron)

Ειδα το Real Steel και παω στοιχημα οτι οποιος το εγραψε μεγαλωσε με Plawres (φτου, ουτε να το προφερεις δεν μπορεις! προτιμω το Jumaru)!
 
Η σειρα ητανε 37 επισοδια κανονικα που νομιζω οτι ποτε δεν προβληθικανε εδω περα,και ο jumaru δεν ητανε απλα μοναχα για το ring αλλα ειχε να κανει και με την τεχνολογια του μαλιστα.Την εχω ολοκληρη την σειρα με αγγλικους υποτιτλους.Το ποιο ενδιαφερον ομως ειναι οτι χαρης αυτον υπηρξανε anime σειρες σε παρομοιο στυλ,οπως τα pokemon,medabots,και γενικα οτι ειχε να κανει με μικρα πραγματακια-τερατακια που παλεβουνε.

Οροστε και ενα link στο tube μανολ ο τυπος τα εχει φορτωσει ολα. ;)

[Edited] Αντιλαμβάνομαι το αγαθό των κινήτρων σου αλλά το λινκ διαγράφεται καθώς είναι αντίθετο με τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς και τη νοοτροπία του χώρου [Εdited]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξερω αν καποιο αθηναικο καναλι ειχε δειξει ποτε ολα τα επειδοδια αλλα προσωπικα ειχα δει πολυ λιγα και πεντακοσιες επαναληψεις το καθενα γιατι αυτα μονο εδειχνε ενα τοπικο καναλι των σερρων.Πριν πολλα χρονια που βρηκα την σειρα και μαλιστα με ελληνικους υποτιτλους εκατσα και την ειδα γιατι το ειχα πολυ μανια πιτσιρικας και ειχα και τρελη ορεξη να κατσω να το δω απο την αρχη ως το τελος.

Αυτο που επαθα λοιπον την πρωτη φορα που ειδα ολοκληρη την σειρα ηταν να φαω το ξενερωμα της ζωης μου ωσον αφορα το συγκεκριμενο παιδικο.Γουσταρα της μαχες την ιστορια,το μυστηριο με την sheela (το μωρο με την μηχανη) και γενικα οτι μαρεζε και ηθελα να δω το εβλεπα.Μολις εφτασε στο σημειο που φανερωθηκε γιατι προοριζοταν η τρχνολογια του τζουμαρου για τους κακους αλλα και γιατι προοριζοταν για το καλο και που φανερωθηκε τι πραγματικα ηταν η sheela και ολα αυτα γενικοτερα και εγειναι ενα γλυκαναλατο πραμα το παιδικο ξενερωσα τελειως και μπορω να πω οτι με το ζορι ειδα τα επομενα επεισοδια μεχρι να τελειωση η σειρα.Ασε που ειχα την εντυπωση οτι λες και βιαζοταν να τελειωσουν την σειρα οι δημιουργη της γιατι το παγκοσμιο πρωταθλημα στο τελοσ στην αμερικη ηταν αρπα κολα αλλα και οι μαχες ειχαν καταντησει εντελως αγευστες και αοσμες χωρις ιχνος φαντασιας και γενικοτερα να γουσταρεις να της βλεπεις οπως ηταν στα προηγουμενα επεισοδια.

Μπορει αλλους να τους αρεσε και να ξετρελαθηκαν με την καταληξη της σειρας αλλα εγω προσωπικα ξενερωσα δεν μαρεσε καθολου και απο τοτε που το ειδα ολοκληρο δεν εκανα τον κοπο να το ξαναδω παρα μονο συγκεκριμενα επεισοδια που μαρεσουν.
 
Η αγαπημένη μου σειρά anime και όχι μόνο. Πόσες φορές νοίκιασα τις βιντεοκασέττες και έβλεπα τα επεισόδια ξανά και ξανά ένας θεός ξέρει. Ο Ηλεκτρονικός Ιππότης μεταφράστηκε στα ελληνικά μόνο για 12 επεισόδια. Η σειρά μεταφράστηκε και στα αραβικά για ορισμένες αραβικές χώρες. Η σειρά αποτελείται από 37 επεισόδια και τα έχω όλα με αγγλικούς υποτίτλους. Τα τελευταία επεισόδια ήταν πολύ μελό και ναι μεν με ωραία μηνύματα και κάποιες αποκαλύψεις ειδικά για την κοπέλα με την μηχανή αλλά δεν ήταν σίγουρα ένα τέλος που με ενθουσίασε. Μέχρι τα 25 επεισόδια περίπου υπάρχει η μαγεία και η ατμόσφαιρα αλλά προς το τέλος λιγοστεύουν οι μάχες και υπάρχουν πολλοί ανούσιοι διαλόγοι. Αλλά όποτε ο Σανσίρο πετούσε τον Juοηmaru στο ρινγκ και άρχιζε η μουσική ήταν μαγικό.

Θυμάμαι μικρός ότι ήθελα αυτό το σπορ και γενικά το plawress να γίνει πραγματικό και να φτιάξω έναν μαχητή.

Χαχα θυμάμαι ότι με τα αδέλφια μου κλάψαμε όταν ο Κουνούπι άφησε τον Τζουμαρού χωρίς χέρια. :D
 
Aπό τα καλύτερα anime που 'χουν βγει που μπορεί να παρακολουθήσει ευχάριστα κι ένας νέος anime fan κι όχι μονάχα οι νοσταλγοί της σειράς. Αποτέλεσε δε τεράστια επιρροή για σειρές όπως το Angelic Layers της CLAMP (που σεναριακά αποτελεί κατά μεγάλο βαθμό αντιγραφή του Plawres Sanshiro) και το Medabots (που παίχτηκε και στην Ελλάδα). Η φοβερή λεπτομέρεια στον σχεδιασμό των robots, το κορυφαίο animation του και οι εντυπωσιακές του μάχες κάνει αρκετά σημερινά anime να ντρέποντα. Και δεν υπερβάλω καθόλου. Ας είναι καλά η AnimeClipse για το fan-translation ολόκληρης της σειράς.

Ιδού η φιγούρα του Juohmaru που είχα αγοράσει κάποτε από το Solaris:



Aν και μου είχαν πουλήσει το παραμύθι ότι ήταν σπάνιο κομμάτι (μετά ανακάλυψα ότι μπορούσες να την βρεις άνετα στο internet) δεν έχω παράπονο καθώς η τιμή του ήταν η ίδια (ή και φτηνότερη) από online μαγαζιά του εξωτερικού. Άσε δε που άμα το παρέγγελνα από το εξωτερικό θα με χρέωναν για τα μεταφορικά, οπότε λαχείο ήταν η εν λόγω αγορά. Σε κάποιο άλλο μαγαζί στην Νέα Σμύρνη είχα πετύχει φιγούρα με τον Κουνούπη.

Ορίστε και μια ωραία διασκευή του opening από τους Animetal (γνωστό ιαπωνικό συγκρότημα που όπως μαρτυρά κι η ονομασία τους αναλαμβάνουν heavy metal διασκευές για τραγούδια από παλιά, κλασσικά anime όπως το Dragonball, το Mazinger Z και το Cutie Honey):

http://www.youtube.com/watch?v=6n1nZd5aCec

Ο Sanshiro μάλιστα εμφανίζεται στην σκηνή αυτή στην anime σειρά Urusei Yatsura:



Aντίστοιχα η Lum, η πρωταγωνίστρια του Urusei Yatsura, εμφανίζεται στο πρωτοσέλιδο μια εφημεριδάς που διαβάζει ο Shota στο Plawres Sanshiro. Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρο screenshot καθώς παρακολουθούσα την σειρά στο iPod και δεν θυμάμαι σε ποιό επεισόδιο ήταν.

H Bandai έβγαλε και handheld LCD video game βασισμένο στο Plawres Sanshiro:

http://blogs.yahoo.co.jp/showagamer/65795229.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα