Πριν κανα 6μηνο, ξεκινησα με αυτα τα υλικα και εργαλεία. Σημερα χρησιμοποιω και καλαμακια απο σουβλακια, πηχακια απο μαραγκο (για τις κολονες, αρχικα τις εφταχνα απο ξυλακια παγωτου, αλλα ηταν πολυ χρονοβορα διαδικασια) ενω απο εργαλεια εχω "επιστρατευσει" πριονακια, dremel, κοφτες, ξυραφια κλπ. Εχω φτιαξει συνολικα 4 σπιτακια απο τα οποια 2 εχουν και οροφο... προσεχως θα τα ανεβασω...
Πρωτα κοβονται τα κομματια σε πεπιεσμενο χαρτονι και μετα τα "ντυνω" με τα ξυλακια. Ωστοσο, η ολη δουλεια γινεται κομματι-κομματι γιατι ορισμενες φορες τα κομματια δεν ταιριαζουν (καπου θα περισσευει καποιο ξυλακι, καπου δεν θα μετρησα καλα, κατι θα μου ξεφυγε να υπολογισω (πχ τις διαστασεις για τις ενωσεις). Μονο η σκεπη δεν εχει χαρτονι... Σε γενικες γραμμες ειναι ευκολη η κατασκευη τους κι ας μην ειχα προηγουμενη εμπειρια. Η μονη δυσκολια ειναι τα κουφωματα στα παραθυρα και τη πορτα (η οποια ανοιγοκλεινει... τα παραθυρα ειναι σταθερα)..
Αρχικα ελεγα να τα φτιαξω μονο με πεπιεσμενο χαρτονι, με φελιζολ, (ή καποιο παρομοιο υλικο που χρησιμοποιειται σε μακετες αλλά ειναι πανακριβο), με νοβοπαν (λεπτο αλλά επισης ακριβο) κλπ μεχρι που ειδα ενα βιντεο στο youtube οπου καποιος εφτιαξε αποκλειστικα με ξυλακια παγωτου ολοκληρο σπιτι σε διαστασεις περιπου 1μΧ1μ...
Το εσωτερικο, θα το ντυσιμο με ξυλακια ή θα το βαψω. Απλα στο πρωτο, η κατασκευη θα γινει ελαφρως πιο βαρεια και δεν θα εχει νοημα το χαρτονι... αλλά ανεβαινει και το κοστος (το θεμα ειναι να μην φτασω να φτιαxvω ενα σπιτακι και να μου κοστισει περισσοτερο αποτι να μου κοστισει η αγορα ενος σπιτιου playmobil απο το ebay (τροπος του λεγειν))