Playmobil

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
thebest20 είπε:
Αν ξέρεις τι κωδικούς έχουν τα κουτιά που έχεις αγοράσει της κόρης σου,μπορείς να δεις πότε βγήκαν στη Γερμανία και πότε κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα!Τα αγόρασες πρόσφατα ή πριν μερικά χρόνια?Γενικά ,από ποια σειρά είναι?Από νεοκλασικά σπίτια κλπ?Από βασιλιάδες?
Πάντως το καινούργιο πιάνο σκέφτομαι να το αγοράσω και να το βάλω στη βιβλιοθήκη μου!Είναι ωραίο και για διακοσμητικό!
Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν μπορω να μπω ΚΑΙ σε αυτη τη διαδικασια, με τα playmobil!! Αλλωστε τα κουτια εχουν πεταχτει. Μεσα στον τελευταιο χρονο τα αγορασαμε, απο εναν πολυ μεγαλο Σκλαβενιτη, και αλλα γνωστα παιχνιδαδικα. Δεν ειναι απο μεγαλες συλλογες, αλλα απο μικρα κουτια. Μαμα με παιδι, γαμπρος με νυφη, τετοια...

Το set με το γαμπρό και τη νύφη είναι αυτό?

Playmobil%204298%20Bridal%20Couple%20with%20Wedding%20Cake.jpg

ή αυτό

5509.jpg

Set με μαμά και παιδί λες αυτό?

5406.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πρωτο σετ γαμπρου-νυφης. Η μαμα -παιδι ειναι τελειως διαφορετικα.

Και μαμα με μωρο εχουμε. 2-3...

Κατάλαβα...η δεύτερη και η τρίτη photo είναι της εποχής 1990-1994 και είναι συλλεκτικότατα και δεν κυκλοφορούν πουθενά!Ο γαμπρός και η νύφη που έχεις πάρει για την κόρη σου,νομίζω έχει 9,5?!Τώρα γιατί έχουν στα πόδια τους 1994 κλπ δεν ξέρω,ίσως τους έμειναν τα ανταλλακτικά,εφόσον τα ροζ παπούτσια της νύφης τα έχουν πολλές γυναικείες φιγούρες εποχής 1990-1995,το ίδιο ισχύει και με τα παπούτσια του γαμπρού!Γενικά από ότι ξεμένει από παλιά φτιάχνουν παρόμοιες φιγούρες και γενικά υπάρχει ένα είδος ανακύκλωσης!

thebest20 είπε:
!Γενικά από ότι ξεμένει από παλιά φτιάχνουν παρόμοιες φιγούρες και γενικά υπάρχει ένα είδος ανακύκλωσης!
Αν αυτο που λες ειναι εξακριβωμενο, τοτε λυθηκε το μυστηριο!

Τουλάχιστον ξέρω ότι μένουν ανταλλακτικά στο εργοστάσιο και για θέμα οικονομίας χρησιμοποιούν τα παλιά!Σίγουρα 100% αυτό έγινε με τη Lyra (την εταιρεία που έβγαζε τα ελληνικά playmobil ως τέλος δεκαετίας 80).Με ότι είχε απομείνει πριν κλείσει το εργοστάσιο η Lyra έφτιαξε νέα sets (τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ελαττωματικά,χαλαρωμένα τα σώματα στις φιγούρες κλπ).

Πάντως εδώ λόγω οικονομικής κρίσης κυκλοφορούν τα sets σε περιορισμένο αριθμό,και το έχω προσέξει!Στα μεγάλα καταστήματα Jumbo και ΚΟΥΚΟΥ που έχει τύχει να πάω, δεν φέρνουν sets με σπίτια,παλάτι,γαμήλια δεξίωση,αλλά μπορεί να τύχει να φέρουν 1-2 μικρά κουτιά από αυτές τις σειρές,και συνήθως αυτά που υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό είναι οι δεινόσαυροι,οι Αιγύπτιοι,η αστυνομία και το κάστρο.

Aardvark είπε:
Kαλα μιλαμε απο οταν πρωτοδα αυτην την φωτο ,επαθα ζημια.....Ανοιξε το κουτακι των αναμνησεων και τσουπ θυμηθηκα κατι που ειχα ξεχασει πολλα ,παρα πολλα χρονια...........

3510.jpg

Δεν ειναι καλη η αναλυση αλλα μπορειτε να δειτε το red στο λινκ κατω.

Εγω ειχα το πανω το Blue,κυκλοφορησε το '78 και σταματησε το '83.

Θυμηθηκα τις διαφημιστικες ταμπελες το πως το'στηνα,την σκαλα που ειχε αγκιστρα στις ακρες για να πιανετε ,το πατωμα του σπιτιου που πιανει η σκαλα αποτελειτο απο πρασινες σανιδες και αλλα πολλα.

Σνιιιιιιφ τι ζημια επαθα........ :cry:

http://www.collectobil.com/catalogue/catalogue.html

Για το φίλο που ενδιαφέρεται,το συγκεκριμένο set κυκλοφόρησε από τη Βραζιλιάνικη εταιρεία Trol το 1978...έψαχνα πρόσφατα κάπου και το είδα...στην Ελλάδα υπάρχει το ίδιο σε κόκκινο όμως!Λες όμως ότι είχες το μπλε!Τώρα δεν ξέρω τι να σου πω!Έτσι έλεγε ένα forum με playmobil!

Εγω το ειχα την εποχη που βγηκε και γραφω παραπανω 78-83 μπορει και ως '85 (πιστευω το μπλε κατα 99% περασαν και χρονια).

Υπαρχει το κοκκινο λες ακομα;

Eπισης ψαχνω μεγαλυτερη φωτο μιας και η παραπανω ειναι οτι καλυτερο καταφερα να βρω,αν βρεις τιποτα η δωσε λινκ η ποσταρε.

Αnyway thanks very much για τις ινφο!! ;)

Δυστυχώς μεγαλύτερη photo δεν έχω καταφέρει να βρω!Επίσης δεν το είχα δει παλιότερα σε κανέναν κατάλογο,αν και έτυχε να βρω playmobil πρώτης γενιάς σε αποθήκες παιχνιδιών τη δεκαετία του 90 (μικρά sets με φιγούρες τσίρκου).Είχα βρει σε site έναν κατάλογο Trol σε εικόνες,αλλά έκανα βλακεία και δεν τον αποθήκευσα!

Nαι αυτο ειναι,θυμηθηκα τα πολυχρωμα κομματια που μπαινουν στο τελος της κερκιδας!! :)

Τότε ίσως βγήκε από τη Geobra στο εξωτερικό και κυκλοφόρησε από τη Lyra στην Ελλάδα και από την Trol στη Βραζιλία!Τελικά το κόκκινο τσίρκο ήταν μόνο από την εταιρεία Antex στην Αργεντινή μόνο!Επομένως για το μπλε τσίρκο ψάχνεις πληροφορίες!

Το Βικτοριανό σπίτι από την Playmobil(κωδικός 5300)

picture.php

Τέλειο!Το αγόρασες πρόσφατα?Το έχεις μέσα στο κουτί?Είναι ίδιο με της αδερφής μου,μόνο που το κουτί ήταν πιο ροζ!Και το δικό μου κουτί από το διώροφο που αγόρασα το 92 ήταν πιο ροζ και γενικά τα κουτιά που αγόραζα είχαν πιο ανοιχτό χρώμα.Αν επιτρέπεται,τι τιμή το πήρες,και το βρήκες σε αποθήκη παιχνιδιών?Πάντως όταν βγήκε το ? είχα δει 150? και νόμιζα ότι μετά σταμάτησε η κυκλοφορία του.Το 2ώροφο το είχα πάρει 16.000 και για το ίδιο με το δικό είχαν πληρώσει οι δικοί μου περίπου 45.000 αρχές δεκαετίας 90.

Το έχω αρκετό καιρό και φυσικά το έχω κρατήσει σφραγισμένο.Τέτοια κομμάτια για να τα ανοίξεις θα πρέπει να πάρεις μια γενναία απόφαση.Θυμάμαι ήθελα να το πάρω, αλλά το έβρισκα μόνο στο ebay και τα μεταφορικά σε έσκιζαν περίπου 100-120 ευρώ (και πως θα ερχόταν?)όποτε όταν το βρήκα έσκασα 170 ευρώ και το πήρα.έχω επίσης΄και μία άμαξα στο κουτί της από την Βικτωριανή σειρά...

Τις έχω και τις 2 άμαξες,μία με μωβ γυναίκα και 2 άντρες αλλά και τη γαμήλια άμαξα!Φυσικά μέσα σε κούτες τα έχω,τα κουτιά τα πέταγα!Πάντως σου λέω να το ανοίξεις το κουτί και να το στήσεις,και να φυλάξεις κάπου το κουτί!Απλά να το ανοίξεις προσεκτικά με χαρτοκόπτη!170? πιστεύω ότι είναι μια καλή τιμή τη στιγμή που δεν κυκλοφορεί,και τη στιγμή που το άλλο που βγήκε το 2004 έχει 160? χωρίς να είναι ωραίο!

Αν μπεις και στα album μου,έχω τραβήξει ένα μέρος από τη συλλογή μου

http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?u=1452

Γενικά τι τιμές τα πήρες τα υπόλοιπα?Εγώ τις άμαξες τις είχα πάρει 4.000 δρχ την πρώτη,5.000 δρχ τη γαμήλια και 6.000 δρχ το αμάξι Rolls Royce που έχω και στο album μου!Τα δωμάτια 4.000 δρχ το καθένα και το πιάνο 3.000 δρχ.Η γαμήλια δεξίωση κόστισε 9.000 δρχ στους δικούς μου,αλλά αφού έκανα φασαρία,μου το είχαν πάρει!Τα μικρά κουτάκια της βικτωριανής σειράς γύρω στις 700 δρχ-1500 δρχ

To 5300

το βρήκα πριν από έξι μήνες περίπου και το πλήρωσα 200 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε πολύ ακριβό, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ.

Περίπου ένα χρόνο πριν ανακάλυψα το

και το είχα πληρώσει 80 ευρώ.

Δυστυχώς αυτά, και το σετ βεράντας από τον κατάλογο εξαρτημάτων, είναι και τα μόνα που έχω από 1900.

Βασικά μπορείς να τα συμπληρώσεις με τα έπιπλα που κυκλοφόρησαν το 2004,είναι παρόμοια (20-25? το κάθε set)!Ακόμα και τα έπιπλα παλατιού ταιριάζουν,που είναι και φθηνά (10? το κάθε set+14? η κουζίνα που την παίρνεις από τo playmobil fanpark)

Παιδιά να χαιρετίσω κι εγώ με τη σειρά μου. Είμαι καινούριος στο forum. Μπήκα τυχαία μέσα όταν έψαχνα για τον γιό μου κάποιο πειρατικό καράβι (έχω το παλιό το 3550 το οποίο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και θα ήταν σε ακόμα καλύτερη αν δεν πήγαινε σε χεράκια μικρού παιδιού, αλλά χαλάλι!)Τελικά ανακάλυψα από τον φετεινό κατάλογο ότι στα special edition υπάρχει ένα παρεμφερές με το παλιό μου, το 4424. Δε στάθηκα λεπτό και αμέσως το παράγγειλα από την Αθήνα για να παίζω με τον γιό μου(παιδικά κατάλοιπα). Είναι υπέροχο!!!

Γεια σου!Θα περάσεις τέλεια στο forum!Τα playmobil είναι τα καλύτερα παιχνίδια!Κι εγώ έχω σε 1 κούτα ένα πειρατικό,το 3750-B που έχει και τη γυναικεία φιγούρα με τη μπλε στολή (σπάνιο για την εποχή που βγήκε να υπάρχει γυναικεία φιγούρα με στήθος+παντελόνι)!Τώρα τελευταία έμαθα ότι υπήρχαν και παλιότερα πειρατικά καράβια,ψάχνοντας τα sets που έχουν κυκλοφορήσει ever!

Πίσω
Μπλουζα