Playstation 5

Κρίνεις λοιπόν με το δεύτερο κριτήριο. Γιατί καταλαβαίνεις ότι το 360 αδυνατούσε να φτάσει τις περισσότερες φορές τα 720p στα ΑΑΑ, ενώ το PC εκείνη την εποχή είχε το λιγότερο 768 ανάλυση πόσο μάλλον των 2000 που θα είχε σίγουρα 1080p. 

Νομίζω συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, προφανώς και το Call of Duty θα έδειχνε καλά γιατί είχαν μειώσει οτιδήποτε θα χάλαγε τη σούπα ώστε να δείξει καλά. Εδώ το Halo έπεφτε στα 640p για να δείξει καλά. 

Και αυτό έλεγα ή τουλάχιστον προσπαθούσα να αναδείξω. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι στα μάτια του gamer δεν υπήρχε μεγάλο άλμα από το την προηγούμενη γενιά σε αυτήν, χωρίζοντας τους gamers των mainstream κονσολών σε δύο κατηγορίες αναλόγως του τι ζητάνε και τι θεωρούν nextgen κάθε φορά. Άλλοι θεωρούν εξέλιξη την αύξηση της ανάλυσης, άλλοι την ποιότητα εικόνας. 

Οι πρώτοι δεν καταννοούν ότι πριν δεν είχαν καν 720p και εκεί που είχαν ήταν φτωχό το οπτικό αποτέλεσμα για να βγουν τα νούμερα. Και οι δεύτεροι κρίνουν κάτι που πολλές φορές δεν είναι εύκολο να κριθεί γιατί δεν ξέρουμε τι κοστίζει σε ισχύ για παράδειγμα άλλη μια πηγή φωτός σε μια σκηνή.

Κάτι άλλο που πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όταν συγκρίνουμε κονσόλες με τα PC της γενιάς τους να είναι να βλέπουμε και τις εξελίξεις στα PCs. Ποια η εξέλιξη των CPUs/GPUs στα PC όλο αυτό το καιρό; Μήπως το άλμα για τα PCs είναι πολύ μεγάλο ώστε να δυσκολεύονται οι ανεμικές σε σχέση με αυτά κονσόλες να το καλύψουν; Μήπως επειδή πλέον οι κονσόλες είναι x86_64 οι βελτιώσεις των μηχανών για τις κονσόλες περνάνε και στα PCs;
 
Ρε σεις, πρέπει να έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο για να γράφετε τόσο μεγάλα κείμενα για μια ρημαδοκονσόλα. Ημαρτον δηλαδή! Σας αρέσει; Πάρτε τη. Δε σας αρέσει; Μην την αγοράζετε. Εγώ στο μεταξύ θα παίξω το far cry μου που μου κόστισε μονο ως παιχνίδι και δε χρειάστηκε να δώσω ενα 200άρι για κάρτα γραφικών. Το ίδιο θα συμβεί και του χρόνου με το νεο Λάστοβα. Μονο το παιχνίδι θα πληρώσω, όχι και κάρτες γραφικών. Με πιάνετε ορισμένοι;;; Δε συγκρίνονται τα πισιά με τις κονσόλες. Τα πισιά φτιάχνονται έτσι ώστε καθε 2 χρόνια να θες τα πουσάρεις, η κονσόλα κατασκευάζεται για να διατηρηθεί σε ένα βάθος 6-7 χρονών (για να μην πω περισσότερα χρόνια). Αφτά. Και πολλά έγραπσα!

υγ. Και μην πει κάποιος ότι στο πισί δίνεις 200 ευρώ για κάρτα γραφικών αλλά το παιχνίδι το παίζεις σπαζμένο γιατί θα του σπάσω το κεφάλι.
 
Όχι θα πούμε ότι όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους δεν είναι άσπρο μαύρο, θα δεις θετικά και αρνητικά και στις δύο μεριές. Αναλόγως τα βάρη που τους δίνεις πας από τη μια μεριά ή την άλλη.

Κάποιοι βέβαια χαίρονται και τις δύο:)
 
Οπως λεει ο shock καλο ειναι να γραφονται και τα θετικα-αρνιτικα.Δεν το εχω ψαξει αν στα πρωτα παιχνιδια το 360 αδυνατουσε να φτασει τα 720p σε ΑΑΑ τιτλους για να πω κατι και για να το λες ετσι θα ειναι.Εγω το ειπα γιατι ειχα δει μερικες συγκρισεις οπως εδω!το call of duty 2 στο 360 με 720p σε μια συγκριση με pc χωρις καμια μειωση στην εκδοση κονσολας.review για το pc και ποιες διαφορες εντοπισαν στο 360 απο ενα γνωστο site.
  
http://www.gameover.gr/reviews/1178-call-of-duty-2

Δεν γνωριζω σε συτο που λες αν είχαν μειώσει οτιδήποτε θα χάλαγε τη σούπα ώστε να δείξει καλά αλλα οπως εγραψα παραπανω αυτο διαβασα αυτο εγραψα.

Και σε αυτο που λεει ο Rygar για την διαρκεια τις κονσολας εννοειται οτι σε βαθος χρονου οσο δυνατες και αν ειναι οι κονσολες θα μεινουν πολυ πισω.Ετσι γινοταν παντα.H συγκριση αφορα τον πρωτο καιρο κυκλοφοριας τους γιατι μετα απο 1,5-2 χρονια τα pc θα ειναι πολυ μπροστα!!Αυτο ειναι δεδομενο!!εξαλου και το πρωτο crysis που οταν κυκλοφορησε τελη 2007 ηταν ανωτερο απ τα γραφικα του xbox 360.Και σε αυτη την γενια η συγκριση σε σχεση με πριν αφορα παλι τον πρωτο καιρο κυκλοφοριας!!μετα απο 2 χρονια ειναι ανουσια η συγκριση με pc.οπως και να 'χει ο καθενας επιλεγει αυτο που του αρεσει.  
 
 
υγ. Και μην πει κάποιος ότι στο πισί δίνεις 200 ευρώ για κάρτα γραφικών αλλά το παιχνίδι το παίζεις σπαζμένο γιατί θα του σπάσω το κεφάλι.
Έχεις δει τι γίνεται με τις τιμες, των GPU τώρα τελευταία? Με την τιμή μιας Vega 56, αγοράζεις και ps4 pro KAI xbox one x!!!    :cry:
 
Καταραμένο mining. 
 
Λιγο μετα το λανσαρισμα του 360 ειχαμε το τελος μιας εποχης.

Μετα απο λιγο τα PC πηραν τα επανω τους, οχι μονο τεχνικα αλλα και ξαναρχισαν να βγαινουν ΑΑΑ τιτλοι.

Αυτο το επετρεψαν διαφοροι χαρτογιακαδες που στοχευσαν στους καζουαλαδες.

Aν θελουμε να προσωποποιησουμε τις ευθυνες για το χαλι αυτης της γενιας, πρεπει να παμε πισω στο Wii και (κυριως) στον Don Mattrick.

Πλεον τα PC πανε να γινουνε κονσολες και οι κονσολες PC. Θλιβερο καταντημα. Η Ιαπωνια που καποτε κρατουσε ψηλα το console gaming με παραγωγη μεγαλων τιτλων, εχει τελειωσει.

Τα PC θα επρεπε να ειναι για emulation και Indies και στα κονσολικα να εχουμε μεγαλους τιτλους.

O Phil Spencer (στον οποιο ειχα εναποθεσει ελπιδες γιατι ειναι ο μονος CEO gamer) δεν καταφερε να καθαρισει την κοπρο του Αυγεια.

Εχει μια τελευταια ευκαιρια στο επομενο εξμποξκουτι...και το ξερει και το ξερουμε. Αν τα καταφερει? Οψομεθα...(και ενδομυχα ελπιζουμε)
 
Τα PC θα επρεπε να ειναι για emulation και Indies και στα κονσολικα να εχουμε μεγαλους τιτλους.
Κλασσικός Wally, το τραβάει μέχρι εκεί που δε πάει :)

Και αν θέλει κανείς κάνα σοβαρό FPS θα έχει το pad αντί για ποντίκι! Ή αν θέλει flight simulators, ή Strategy, θα τα παίξει στην κονσόλα! Αν θέλει πραγματικά καλά γραφικά και διαθέτει χρήματα για 1080; Ουπς δυστυχώς θα μείνει σε αυτά που θέλουν τα underpowered μηχανάκια. Αν θέλει σοβαρό VR και διαθέτει π.χ occulus και θέλει να παίξει εκεί το Elite Dangerous π.χ?

Οι κονσόλες δεν είναι για όλους και για όλα τα είδη παιχνιδιών. Και όχι μόνο αυτό δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να πάρω για άλλη μια φορά hardware που δεν θα είμαι σίγουρος αν σε μια δεκαετία θα μπορώ να παίζω τα παιχνίδια του. Αν θέλει η εταιρία backwards compatibility ίσως, αλλιώς την έκατσα. Πάει μια 400αρα+, πάνε και τα χρήματα για τα παιχνίδια που συνήθως είναι πανάκριβα.

Δεν υπάρχει καν σύγκριση σε τιμές με Steam/GOG. Για παράδειγμα θέλω (κυριολεκτικά) 3 παιχνίδια στο Switch και πρέπει να δώσω τουλάχιστον 350+ (3*50)=500 ευρώ για 3 παιχνίδια! Και σε 10 χρόνια μπορεί να μην παίζουν ή να χρειαστεί να τα ξανααγοράσω σε άλλη μορφή.

Παρατήρηση δεν κρίνω όσους μπορούν/γουστάρουν να τα δώσουν, εννοείται δεν ελέγχω το πορτοφόλι τους, μιλάω προσωπικά για μένα, ότι είναι πολλά τα λεφτά για 3 παιχνίδια. Επίσης δε βλέπω πλέον το νόημα συνδρομής ΚΑΙ εκεί. Μπορώ όμως κάποια στιγμή να βάλω μια απλή κάρτα γραφικών στο PC που έτσι κι αλλιώς έχω μια φοβερή παιχνιδομηχανή. Και όλα τα παιχνίδια που έχω αγοράσει από το Steam 10 χρόνια τώρα παίζουν τέλεια και μάλιστα καλύτερα γιατί εκμεταλεύονται το νέο hardware.

Οι κονσόλες είναι καλές για τα παιχνίδια... κονσόλας, παιχνίδια που δεν θα βρεις σε PC. Για τους exclusive τίτλους και γι' αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτούς. Κυρίως είναι καλές για τις εταιρίες που τις φτιάχνουν για την πειρατία και για user lockup στη πλατφόρμα τους. 
 
Εγω ξερω οτι εχουμε καταντησει να κανουμε αναλυσεις και κριτηκες για τα παιχνιδια και το hardware περισσοτερη ωρα απο οσο παιζουμε τα ιδια τα παιχνιδια... 
Το τι ειναι καλυτερο ή χειροτερο ειναι υποκειμενικο.
 
Παιξτε εκει περα οτι σας αρεσει και οπου βολευει τον καθεναν και αφηστε τα πολλα πολλα. Σημασια εχει να διασκεδαζουμε  :D

Ηumor Mode ON

Για παράδειγμα θέλω (κυριολεκτικά) 3 παιχνίδια στο Switch και πρέπει να δώσω τουλάχιστον 350+ (3*50)=500 ευρώ για 3 παιχνίδια! Και σε 10 χρόνια μπορεί να μην παίζουν ή να χρειαστεί να τα ξανααγοράσω σε άλλη μορφή.
Το καλο και ποιοτικο πραγμα πληρωνεται   :cool:
Αντωνη, δεν κρατιεσαι  να παιξεις τον αρχοντα Μαριο ε;  :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα PC θα επρεπε να ειναι για emulation και Indies και στα κονσολικα να εχουμε μεγαλους τιτλους.
Δεν το πολυ καταλαβαίνω αυτό που γραφεις εδώ. Εννοείς να είναι οι κονσόλες το target σύστημα και στα PC να βγαίνουν ports? Νομίζω ήδη γίνεται αυτό κατα ένα μεγαλύτερο ποσοστό. Η μήπως εννοείς να μην βγαίνουν καθόλου μεγάλοι τίτλοι στα PC? Επίσης, τι εννοείς με το "μεγάλους τίτλους"? Στο budget πχ? Γιατί και τα Starcraft πχ θεωρούνται τεράστιοι τίτλοι αλλά δεν νομίζω να είναι κατάλληλοι για κονσόλες.

Πολλά genres παίζονται καλύτερα στα PCs, μάλιστα κάποια το απαιτούν. Από την στιγμή που στο PC μπορείς να παίξεις και με χειριστήριο στην τηλεόραση αλλά και σε "desktop mode" με πληκτρολόγιο και mouse, σημαίνει ότι κάνει για όλα τα genres ενώ οι κονσόλες περιορίζονται μόνο σε ότι παίζει με χειριστήριο. Εκτός και αν κάνουν standard το πληκτρολόγιό και το mouse και στις κονσόλες που μάλλον δεν θα γίνει ποτέ αυτό μιας και οι κονσόλες είναι στην συνείδησή του κόσμου σαν συσκευές σαλονιού.
 

1@Ajax87[/USER]LOL. Όχι μόνο Mario αλλά και platoon

1@Imgema[/USER] Αυτό προσπάθησα να πω αλλά εσύ το είπες καλύτερα.

 
Ηumor Mode ON

Το καλο και ποιοτικο πραγμα πληρωνεται   :cool:
Γκουχ... γκουχ... Cemu... γκουχ

Μάλλον κυκλοφορεί γρίπη :p

Αλλά έχεις δίκιο. Για να παίξεις το Zelda με καλύτερο frame rate, μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερο filtering θέλει να τα σκάσεις και να πάρεις ένα PC με μία καλή CPU :p
 
Εχετε δικιο οτι καποια genres δεν παιζονται σε κονσολα. Το ξεχναω συνεχεια διοτι επι τω πλειστω δεν μου καιγεται καρφι για Simulations, MMORGs κτλ

Πριν την 7η γενια και κυριως πριν την 6η, οι κονσολες ηταν ισχυροτερες απο τα PC.

Αν αυτο ισχυε και τωρα, δηλαδη οι κατασκευαστες κονσολας εβαζαν επανω την Αρτα και τα Γιαννενα, θα ειχαμε επιστροφη στην ισοροπια και καλυτερες τιμες.

Οι διαολο miners εχουν κανει το χομπυ μας ακομα πιο ακριβο.
 
Γκουχ... γκουχ... Cemu... γκουχ

Μάλλον κυκλοφορεί γρίπη :p

Αλλά έχεις δίκιο. Για να παίξεις το Zelda με καλύτερο frame rate, μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερο filtering θέλει να τα σκάσεις και να πάρεις ένα PC με μία καλή CPU :p
Πετυχημενο!! χαχαχα  :rofl: :rofl: :rofl:  

Μιλαμε για Legit λυση :p  
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε σεις, πρέπει να έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο για να γράφετε τόσο μεγάλα κείμενα για μια ρημαδοκονσόλα. Ημαρτον δηλαδή! Σας αρέσει; Πάρτε τη. Δε σας αρέσει; Μην την αγοράζετε. Εγώ στο μεταξύ θα παίξω το far cry μου που μου κόστισε μονο ως παιχνίδι και δε χρειάστηκε να δώσω ενα 200άρι για κάρτα γραφικών. Το ίδιο θα συμβεί και του χρόνου με το νεο Λάστοβα. Μονο το παιχνίδι θα πληρώσω, όχι και κάρτες γραφικών. Με πιάνετε ορισμένοι;;; Δε συγκρίνονται τα πισιά με τις κονσόλες. Τα πισιά φτιάχνονται έτσι ώστε καθε 2 χρόνια να θες τα πουσάρεις, η κονσόλα κατασκευάζεται για να διατηρηθεί σε ένα βάθος 6-7 χρονών (για να μην πω περισσότερα χρόνια). Αφτά. Και πολλά έγραπσα!
Πιο παλιά θα συμφωνούσα μαζί σου. Αλλά πλέον δεν ισχύει αυτό. Ειχα στήσει PC φίλου μου πριν 3-4 χρόνια με i5 τρίτης γενιάς επάνω και GTX 970. Οκ τα έσκασε αλλά μετά από 4 χρόνια ακόμα οι επιδόσεις του ίδιου συστήματος είναι ανώτερες απο τις base κονσόλες, αλλά και από το PS4 pro. Πολλά games μπορεί και τα τρέχει ακόμα και στα 60fps με παρόμοιες ρυθμίσεις στα γραφικά με τις κονσόλες (medium-high@1080p). Και θα κρατήσει σίγουρα για 2 χρονάκια ακόμα πριν κάνει αναβάθμιση σε κάρτα γραφικών, ούτε καν αναβάθμιση σε CPU αφού είναι ανώτερη ακόμα και από του XBOX X.

Πλέον αυτοί που κάνουν συχνές αναβαθμίσεις δεν είναι αυτοί που απλά θέλουν να παίξουν games αλλά οι απαιτητικοί, που θέλουν 60fps locked με όλα στα ultra. Μην ξεχνάμε ότι το standard του frame rate στα PC έχει ανέβει πολύ και τα 60 θεωρούνται το ελάχιστο. Το να τρέξεις ένα game στο PC στα 30fps όπως στις κονσόλες δεν απαιτεί καν "καλή" κάρτα γραφικών ή σύγχρονο PC. Ακόμα και σε PC του 2011 (ένας i5 δεύτερης γενιάς ξεπερνάει ακόμα και την CPU του XBOX X) αν του βάλεις μία last gen budget κάρτα όπως την 950 παίζεις Dark Souls 3 πχ και δεν έχει καμία διαφορά από την έκδοση του PS4 (με 960 που του κότσαρα πας και στα 50 fps στα highest settings).

Πετυχημενο!! χαχαχα  :rofl: :rofl: :rofl:  

Μιλαμε για Legit λυση :p  
Πλάκα πλάκα όμως... Στο δικό μου PC, όπως έχω ρυθμίσει το Zelda δεν θα το άλλαζα με το Switch. To λέω γιατί το έπαιξα πρόσφατα σε Switch και μου κακοφάνηκαν τα frame rate drops και το μέτριο filtering. Ακόμα και το ότι δεν μπορώ να αλλάξω τα κουμπιά με χάλασε! Αλλά ΟΚ έτυχε και βγήκε το Zelda στο WiiU. Δεν μπορώ να παίξω Mario Odyssey στο PC (όχι ακόμα :p )

Πριν την 7η γενια και κυριως πριν την 6η, οι κονσολες ηταν ισχυροτερες απο τα PC.
Εγώ λέω πήγαινε λίγο πιο πίσω καλύτερα... Ενας Pentium στα 100+ mhz με μία Voodoo επάνω ήταν πολύ ανώτερος από ένα PS1 ή N64. Απλά η διαφορά είναι ότι τα PC τότε ήταν ακριβότερα απο ότι σήμερα και για να φτάσεις αυτές τις επιδόσεις ήθελες να πουλήσεις το αμάξι πρώτα. Οι λόγοι που οι κονσόλες 5ης γενιάς θεωρούνται ισχυρότερες είναι γιατί άργησαν λίγο παραπάνω να βγουν οι 3D accelerators (στην αρχή της γενιάς, το 1995, δεν υπήρχαν ακόμα αλλά από το 1997 και μετά, στην μέση της γενιάς δηλαδή, ήταν πλέον standard) και γιατί όσοι είχαν PC είχαν κάποιον 386 ή 486 από πριν και προτιμούσαν κονσόλα από ένα πανάκριβο νέο PC.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ τη διασκεδαζω αυτην την συζητηση,θυμηθηκα τα παλια, κουβεντουλα,επιχειρηματα ,οχι παρεξηγησεις φανατιλες,με πειραγματα,:p  : D  smilie πως τα λενε,ο Αντωνης παντα εμπεριστατωμενος ,ο Γουαλη με τα δικα του τα ωραια. :p

Αυτα πεινασα παω να φαω..
 
Αν ειναι να το ψειρισουμε, το 1997 το PS1 και το Saturn ηταν 3 χρονια στην αγορα. :)

Επισης με κατοσταρη Pentium δεν την τάιζες την Voodoo και ηθελες ουσιαστικα και αλλη μια VGA. Eγω την τάιζα με 200αρη Κ6 και μια ακριβη Matrox Mystique.

Εκεινη την περιοδο εχοντας εγκαταλειψει την Amiga (το 1996) τσιμπησα το πρωτο μου PC* και βλεπωντας την εκρηξη του hardware acceleration και μπηκα διαβολεμενα στα PC μεχρι και το 2001. Μια περιοδο μαλιστα εζησα παραλληλη ζωη (χαχαχαχα) με PC τουμπανα και Dreamcast. Το XBOX1 εφερε προσωρινα τοτε την ισορροπια στον γαλαξια.

Στα PC αναγκαστηκα να στραφω ξανα μετα τα θλιβερα One/PS4...

*Ξεκινησα σεμνα και ταπεινα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακομα δεν τον ειδαμε, Γιαννη τον βαφτησαμε.

καθιστε να βγει πρωτα, και μετα βλεπουμε. Θεωρω οτι η μονη σημαντικη βελτιωση ειναι η ps4 συμβατοτητα, εαν αυτη θα υπαρξει.
Γιατι η αληθεια ειναι οτι το xbox ONE το μονο σημαντικο πλεονεκτημα που εχει εναντι του ps4 ειναι η συμβατοτητα με 360. Ετσι μεσα απο το ONE παραμενουν ενεργοι πολλοι multiplayer servers απο παιχνιδια διαμαντια του 360. Για παραδειγμα το halo REACH που παιζει σε ONE και ειχε δωθει καποια στιγμη δωρεαν απο το GOLD, εχει καθε φορα που κανω log-in, περιπου 1500-2000 ατομα online, απιστευτο νουμερο για παιχνιδι 8 χρονων και σε κονσολα παλιοτερης γενιας. Εαν δεν υπηρχε η συμβατοτητα με 360 και η δυνατοτητα παιξιματος σε ΟΝΕ, δεν ξερω εαν θα υπηρχε ο multiplayer server.
 
Επισης με κατοσταρη Pentium δεν την τάιζες την Voodoo και ηθελες ουσιαστικα και αλλη μια VGA. Eγω την τάιζα με 200αρη Κ6 και μια ακριβη Matrox Mystique.
Pentium 133 και S3, πιάνεταΙ? Και έβαλα και το Archimedian Dynasty, και μου έτρεχαν τα σάλια !!!!!

Στα PC αναγκαστηκα να στραφω ξανα μετα τα θλιβερα One/PS4...
Παράλληλα με το PC, και μόνο για exclusives!! (A! Ρε Horizon Zero Dawn, τί μας έκανες!!  :p

Εχετε δικιο οτι καποια genres δεν παιζονται σε κονσολα. Το ξεχναω συνεχεια διοτι επι τω πλειστω δεν μου καιγεται καρφι για Simulations, MMORGs κτλ
Αυτό για τα simulations, μην το αναφέρεις όταν είναι κοντά ο billy!!! :ban:

Οι διαολο miners εχουν κανει το χομπυ μας ακομα πιο ακριβο.
To Hell And Beyond!!!!  :eviltongue:   :eviltongue:
 
Kαποιες νεες πληροφοριες ανακοινωθηκανε,αυτο που μου μενει περισσοτερο ειναι το 2018,λες να χουμε next gen αυτα τα χριστουγενα;;;

.

Base architecture could be based on AMD Navi, not specifically using Navi.
CPU custom Zen by AMD.
Release date: author suggests 2018. The forecast is based on the large amount of dev kits sent to developers. Launch could be getting close.
VR things baked in at the silicon level.
There is not specific info about power or backwards compatibility.
Link
 
Πίσω
Μπλουζα