Playstation 5

Reviews του ign για τις νεες αποκλειστικοτητες του ps5

9/10 πηρε το Ratchet & Clank Rift Apart και 8/10 το Returnal


 
Grand Theft Auto: The Trilogy ερχεται στο ps5 για τους gta fans με νεα γραφικα και η εκδοση για το ps5 απ οτι λενε θα τρεχει σε 4K αναλυση με αποδοση εως 60 FPS.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition Trailer

 
Retro gaming στο ps5 με capcom arcade stadium


Και με διαφορα φιλτρα για την εικονα

 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα νεα first person shooters call of duty vanguard και far cry 6 κυκλοφορησαν για το ps5

(PS5) FAR CRY 6 IS INSANE! | Ultra High Realistic Graphics Gameplay [4K HDR 60 FPS]


Call of Duty: Vanguard 4K PS5 Gameplay σε τροπικες περιοχες - παγωμενες περιοχες κλπ.


 
Νεο gameplay απο το GTA The Trilogy Definitive Edition για το ps5

Grand theft auto vice city

To παιχνιδι ξανασχεδιαστηκε ωστε να τρεχει με την μηχανη γραφικων Unreal Engine 4

 
Νεο gameplay απο το GTA The Trilogy Definitive Edition για το ps5

Grand theft auto vice city

To παιχνιδι ξανασχεδιαστηκε ωστε να τρεχει με την μηχανη γραφικων Unreal Engine 4


Και είναι για τα σκουπίδια δυστυχώς
 
Νεο gameplay απο το GTA The Trilogy Definitive Edition για το ps5

Grand theft auto vice city

To παιχνιδι ξανασχεδιαστηκε ωστε να τρεχει με την μηχανη γραφικων Unreal Engine 4

Σε κάποιο νήμα (άσχετο με τα βιντεοπαιχνίδια) είχα γράψει εν συντομία τη γνώμη μου για τα remakes των ταινιών, των σειρών και τα remasters των βιντεοπαιχνιδιών που έχει καταντήσει "παράδοση" τη σήμερον ημέρα, δυστυχώς... Επειδή δεν μπορώ να το βρω, είχα πει πως "τα αυθεντικά δεν πρέπει να τα ακουμπάμε! Πρέπει να τ' αφήνουμε ως έχουν!". Και το GTA Trilogy: Definitive Edition επιβεβαιώνει αυτή τη στάση που τηρώ για τα remasters, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων.

Όντας μεγάλος fan των Grand Theft Auto είμαι κάτοχος όλων των τίτλων της σειράς, τόσο των τίτλων για PC όσο και αυτών που βγήκαν μόνο σε κονσόλα, στο PSP, συγκεκριμένα. Μόλις έμαθα ότι θα κάνουν remaster τα τρία καλύτερα (για εμένα) παιχνίδια της σειράς, ονόματι "Definitive Edition", τολμώ να πω ότι χάρηκα, ορμώμενος, κυρίως, από το εξαιρετικότατο remaster του original Mafia, το Mafia: Definitive Edition που βγήκε πέρυσι το Σεπτέμβριο, που εκεί όντως έγινε πολύ καλή δουλειά! Μάλιστα, η σκέψη μου ήταν "πω, ρεεεεεε, θα γίνουν σαν το Mafia: Definitive Edition"!!! Πωωωωωωωωω!!!"

Και "σκάει" η πρώτη ανακοίνωση από τη Rockstar που λέει ότι θα έχουν μεν αναβαθμισμένα γραφικά, visuals και λοιπά, αλλά θα κρατήσουν το "παραδοσιακό στυλ". Εκεί άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια... Δεν μου "χτύπησε" καλά αυτό το "παραδοσιακό στυλ"... Βγαίνει μετά από κάνα δυο βδομάδες και το επίσημο trailer και εκεί έχασα πάσα ιδέα για το πολυαναμενόμενο Definitive Edition...

Και έρχεται η Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021...

(Να διευκρινίσω σ' αυτό το σημείο ότι δεν το αγόρασα, καθώς είμαι απ' τους gamers που δεν αγοράζουν τα διάφορα παιχνίδια από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, καθώς είμαι πάντα σίγουρος ότι θα έχουν bugs, οπότε περιμένω λίγο ή πολύ καιρό να διορθωθούν, και μετά προβαίνω στην αγορά. Δυστυχώς το GTA Trilogy δεν ήταν εξαίρεση...).

Ας αρχίσω από το μοναδικό θετικό που βρήκα και αυτό "λειψό": τα visuals. Δε λέω, κάνανε όντως καλή δουλειά, με τις λεπτομέρειες, τα textures και τα διάφορα, αλλά χαλάσανε εντελώς το draw distance... Γιατί; Γιατί ο παίκτης να δύναται να δει ολόκληρη τη Liberty City, τη Vice City και όλη την πολιτεία του San Andreas αν είναι ανεβασμένος σε ένα ψηλό σημείο; Μόνο θετικό δεν το λες αυτό! Άσε που στην περίπτωση του San Andreas ο χάρτης μοιάζει πολύ μικρός, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι!!!

Και ας πάμε συνοπτικά στα πάμπολλα αρνητικά, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τους περισσότερους, αν όχι όλους:

Κατ' αρχάς, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν σε ΝΕΑ και ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΜΕΝΑ versions των παιχνιδιών ακριβώς τα ίδια glitches με αυτά των original; Πώς; Αλλά η απάντηση είναι πολύ απλή: πήραν τα original παιχνίδια, τους "φορέσαν" το Unreal Engine 4 και ορίστε, κόσμε, αγόρασέ το! Για μια εταιρεία του μεγέθους της Rockstar αυτό το πράγμα δεν την τιμάει!

Τα μοντέλα των χαρακτήρων: Ειλικρινά, μοιάζουν εντελώς ψεύτικοι οι χαρακτήρες, λες και είναι φτιαγμένοι από πλαστικό! Ειδικά δε, ορισμένους χαρακτήρες όπως την Misty
erhy3703r8v71.jpg
από το GTA III ή τον Tommy από το Vice City κατ' εμέ τους κατέστρεψαν! Βέβαια, μπορεί να είναι η ιδέα μου, αλλά μου φαίνεται ότι τον Tommy τον έκαναν κάπως "τσουπωτό" με μάγουλα :fafoutis: Δεν ξέρω, ίσως και να μην βλέπω καλά :D

Προτελευταίο τα cutscenes, που παίζουν βασικό ρόλο στα παιχνίδια: Γιατί να είναι τόσο σκούρα; Γιατί; Κερδίζουν σε ατμόσφαιρα; Τι παίζουμε; Ένα γκανκστερικό παιχνίδι ή βλέπουμε μια noir ταινία; Αδυνατώ να καταλάβω το τόσο κακό αποτέλεσμα...

Τέλος τα physics για τα οποία δεν θέλω να πω πολλά, παρά μόνο ένα: "Shame on you, Rockstar, shame!" :mad::mad:

Θέλουν 60 ευρώ για τρία παιχνίδια που τα έκανες χίλιες φορές καλύτερα χρησιμοποιώντας mods. Για κορόιδα ψάχνουν; Μάλλον ναι. Εγώ, πάντως, δεν πρόκειται να τα αγοράσω. Αφήστε που κατέβασαν και τις original versions από το Steam, μάλλον γιατί ήξεραν ότι ο κόσμος θα στραφεί σ' αυτές και όχι στις "Definitive" editions. Και μετά αναρωτιούνται γιατί καταφεύγουν πολλοί σε πειρατικές versions... Τέλος πάντων.


Τα είπα και ξεθύμανα :)
 
Για μένα το πιο αστείο λάθος στο Remaster είναι αυτό:

1637002649514m.jpg

Δηλαδή τι έκαναν τα παλικάρια... πέρασαν κάποιο αλγόριθμο στα γραφικά που αυξάνει τα πολύγωνα και τα κάνει πιο ομαλά και στρογγυλά. Και ναι, το μεγάλο donut το βοηθάει αυτό. Αλλά κάνανε το ίδιο και στο παξιμάδι του οποίου το σχήμα ήταν έτσι όχι λόγω λίγων πολυγώνων αλλά γιατί έτσι ειναι βρε αδερφέ τα παξιμάδια!

Υπάρχουν και άλλα τέτοια λάθη, όπως εδώ:

piarxg7x4az71.jpg
Που να κάτσουν να δουν τι θέλει να πει ο ποιητής, αυτό μοιαζει με "b" οπότε έτσι θα είναι.

Υπάρχουν ένα σωρό τέτοια λάθη. Καθώς και απλά ορθογραφικά. Αλλά υπάρχουν και κάτι τέτοια πολύ άσχημα:

comment_163679492094xj8AbzDs5GOjRMLOx9o8.jpg

"Που να κάθομαι να φτιάχνω γραμματοσειρές και textures, ας πετάξω εκεί ένα text με την γραμματοσειρά που είχα από πριν, πάνω στο texture όπως να ναι, απλά να διαβάζεται και θα είναι OK".

Οκ πες ότι στο πρώτο παράδειγμα οι άνθρωποι δεν ξέρανε. Αυτός/αυτή που το είδε και το πέρασε δεν είχε σφίξει ποτέ στην ζωή του/της παξιμάδι και δεν ξέρει πως είναι.

Οκ, πες το ορθογραφικό λάθος έγινε απο χαζομάρα. Δεν το πρόσεξε κάποιος. Μαζί με όλα τα άλλα (πολλά) ορθογραφικά. Στην βιασύνη γίνονται αυτά. Οχι ότι δικαιολογείται, αλλά δεν θα πω ότι έγινε ηθελημένα.

Αλλά αυτό το τελευταίο δείχνει καθαρά ότι οι devs δεν είχαν όρεξη να ασχοληθούν σοβαρά. Εμένα τουλάχιστον, ως γραφίστας, αυτό μου δείχνει. Δεν πετάς έτσι απλά μια γραμματοσειρά στα textures ρε φίλε και όπως βγει. Δεν φτιάχνεις meme φωτογραφία το 2001 με paint, video game φτιάχνεις και μάλιστα κουβαλάει το όνομα Grand Theft Auto.
 
Χωρίς να ξέρω το παρασκήνιο δημιουργίας του Definitive Edition, εγώ το βλέπω ως "κοιτάξτε, ρε, ο κόσμος ζητάει το GTA VI, αλλά επειδή το V βγάζει ένα σωρό χρήματα κάθε λεπτό, ποιος ο λόγος να βγάλουμε νέο τίτλο; Ας χρησιμοποιήσουμε ζεσταμένο φαΐ, ας του δώσουμε και έναν "φρέσκο αέρα" και τέλος, ξεμπερδέψαμε για τα επόμενα 1-2 χρόνια".

Ε-ΛΕ-ΟΣ!!!

Πάω να ξεκινήσω για 10η φορά τα original GTA III, το Vice City και το San Andreas για να ηρεμήσω :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θέλουν 60 ευρώ για τρία παιχνίδια που τα έκανες χίλιες φορές καλύτερα χρησιμοποιώντας mods. Για κορόιδα ψάχνουν; Μάλλον ναι. Εγώ, πάντως, δεν πρόκειται να τα αγοράσω. Αφήστε που κατέβασαν και τις original versions από το Steam, μάλλον γιατί ήξεραν ότι ο κόσμος θα στραφεί σ' αυτές και όχι στις "Definitive" editions. Και μετά αναρωτιούνται γιατί καταφεύγουν πολλοί σε πειρατικές versions... Τέλος πάντων.
Και εμενα δεν μου φαινεται να εχει καλα γραφικα το παιχνιδι αλλα και να εγραφα οτι δεν φαινονται ωραια τα γραφικα στο παιχνιδι μπορει να σου πει ο αλλος οτι εχει νεα αναβαθμισμενα γραφικα σε 4k αναλυση και 60 fps στην εκδοση του ps5 και αν γραψω οτι φαινεται λιγο αρχαιο μπορει να με πουνε και λιγο ασχετο με τα συγχρονα παιχνιδια.Oποτε βαζω κανα review απο το IGN η μονο την παρουσιαση με gameplay απο το youtube και ολα καλα.

Και εγω παντως δεν προκειται να το αγορασω μιας και δεν εχω ps5 και η τελευταια μου κονσολα και η πιο συγχρονη ειναι το xbox 360 και παιζω κυριως ρετρο παιχνιδια.

Ποσταρω ομως και εδω ωστε να ειμαι περισσοτερο ενεργο μελος στο retromaniax :fafoutis:
 
Και εμενα δεν μου φαινεται να εχει καλα γραφικα το παιχνιδι αλλα και να εγραφα οτι δεν φαινονται ωραια τα γραφικα στο παιχνιδι μπορει να σου πει ο αλλος οτι εχει νεα αναβαθμισμενα γραφικα σε 4k αναλυση και 60 fps στην εκδοση του ps5 και αν γραψω οτι φαινεται λιγο αρχαιο μπορει να με πουνε και λιγο ασχετο με τα συγχρονα παιχνιδια.
Καλά γραφικά έχει, καλά physics δεν έχει. Να σου πω την αλήθεια, ούτε εγώ ξέρω από specs παιχνιδιών, από ρυθμίσεις κ.λπ. Εγώ απλά παίζω τα παιχνίδια που μου αρέσουν, και είναι αρκετά. Δε μ΄ ενδιαφέρει, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, σε τι engine τρέχει, γιατί τρέχει 30 και όχι 60 fps το τάδε παιχνίδι (δεν αναφέρομαι στο GTA Trilogy), γιατί, γιατί, γιατί... Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να παίζεται άνετα και smoothly. Τα άλλα μου είναι "αδιάφορα".

μιας και δεν εχω ps5 και η τελευταια μου κονσολα και η πιο συγχρονη ειναι το xbox 360 και παιζω κυριως ρετρο παιχνιδια.
Αν σου πω ότι η πιο "σύγχρονη" κονσόλα που έχω είναι το PS2 το Fat τι θα μου πεις; :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis: Βέβαια, το έχω παροπλισμένο γιατί ό,τι παιχνίδι θέλω, καινούριο και παλιό, το έχω στο PC ή στο Steam Library μου.

Ποσταρω ομως και εδω ωστε να ειμαι περισσοτερο ενεργο μελος στο retromaniax :fafoutis:
Σατανικέ :diablotin::diablotin: :fafoutis: :fafoutis:
 
Αν σου πω ότι η πιο "σύγχρονη" κονσόλα που έχω είναι το PS2 το Fat τι θα μου πεις;
Μια χαρα κονσολα ειναι και το ps2 με πολλα διασκεδαστικα παιχνιδια και οσον αφορα το GTA The Trilogy Definitive Edition στο ps2 θα εχεις και πιο ρεαλιστικα εφε.Η εκδοση για το ps5 δεν εχει τοσο ρεαλιστικα εφε στο GTA The Trilogy Definitive Edition σαν το ps2.

Στο ps2 εχει πιο ρεαλιστικα εφε οπως τα σημαδια που αφηνει το λαστιχο στον δρομο η οταν ο χαρακτηρας σηκωνει τα βαρη στο γυμναστηριο φαινεται η πιεση που δεχεται στα χερια καθως τρεμουν και τα σηκωνει με δυσκολια η εκει που ειναι στο νερο σχηματιζεται και η κινηση του νερου κλπ.

Εχει τις διαφορες στο παρακατω βιντεο.GTA San Andreas (Original) vs. Remastered (Definitive Edition)


Χαχαχαχα.Ετσι παραμενει και ζωντανο το θεμα για το ps5.Εαν δεν ποσταρα και εγω για το ps5 ωστε να απανταει και κανενας αλλος θα ειχε πιασει αραχνες το θεμα.
 
Αν σου πω ότι η πιο "σύγχρονη" κονσόλα που έχω είναι το PS2 το Fat τι θα μου πεις; :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis: Βέβαια, το έχω παροπλισμένο γιατί ό,τι παιχνίδι θέλω, καινούριο και παλιό, το έχω στο PC ή στο Steam Library μου.

Ειμαι πιο "συγχρονος" απο σενα - PS3 Fat 80 Gb. Το χρησιμοποιώ ακόμα - ειναι ενεργο.
 
Κυκλοφορησε τις τελευταιες ωρες στο youtube βιντεο με gameplay του gran turismo 7 για το ps5 με την πιστα Deep Forest Raceway


Gran Turismo 6 vs Gran Turismo 7 - Deep Forest Raceway

 
Τελευταία επεξεργασία:
Gameplay απο ακομη ενα γνωστο παιχνιδι για την εκδοση του ps5.Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 Free Roam & Fight [PS5 Gameplay] 4K • 60FPS • HDR


Kυκλοφορησε αυτες τις μερες και το Gear Club Unlimited 2 Ultimate Edition για το ps5 και ειναι απο τα τελευταια racing games του 2021.Βγηκε και σε αλλες κονσολες οπως το ps4.

Gear Club Unlimited 2 Ultimate Edition PS5 Gameplay [4K]

 
Καλα Χριστουγεννα 2021; Εννοουσα Καλο Πασχα 2022! :fafoutis:

Καλο Πασχα 2022; Εννοουσα Καλη Πρωτομαγια 2024! :fafoutis::banghead::bash::cry:

 
Πίσω
Μπλουζα