Μόλις τελείωσα το παιχνίδι και η γενική εντύπωση είναι καλή.
Well, καλή λέγοντας σε σχέση με 2 πράγματα:
α) Ότι η έκδοση του PSP είναι απλά απογοητευτική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα!
β) Για 19.90 που το αγόρασα, θεωρώ ότι είναι ένα καλό παιχνίδι που έχει replay value (δεδομένου ότι είμαι τρελή και παλαβή με τον πρίγκηπα!

)
Κατά τ' άλλα, ή εγώ έχω γίνει πολύ καλή στα PoP, ή αυτό ήταν τρομέρα εύκολο σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχω παίξει...
Στα συν:
+Πολύ καλοσχεδιασμένα γραφικά με μεγάλη λεπτομέρεια! (ε, ρε αυτά τα παλάτια!

)
+Εξαιρετική μουσική που όχι μόνο με μετέφερε στην Ανατολή, αλλά δεν τη βαρέθηκα λεπτό (εκτός βέβαια από τα pause που έπαιζε το ίδιο μοτίβο!

)
+Ενδιαφέρουσες πίστες με αρκετό challenge!
+Πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον upgrading system!
+Το πρώτο στόρυ που θυμάμαι, που ο πρίγκηπας δεν πάει να σώσει πριγκήπισσα!
+Πολύ έξυπνο το πάγωμα του νερού, καθώς και η αποκατάσταση ολογραμματικών κομματιών! Δεν το έχω ξαναδεί κάπου & μου φάνηκε πολύ πετυχημένο.
Στα μείον:
-Αυτή, η σιχαμένη, καταραμένη κάμερα... Είπαμε: είναι καλό να μου δίνεις ένα hint "κλειδώνοντας" τις γωνίες, αλλά άσε με, που να σε πάρει η ευχή, να κοιτάξω κι εγώ εκεί που θέλω!
-Μικρή γκάμα εχθρών. 5-6 είδη, άντε 7 το πολύ!
-Πολύ μικρή γκάμα κινήσεων στην επίθεση. Μας είχαν κακομάθει τα προηγούμενα PoP με μεγάλη γκάμα θεαματικών combos και λίγο ξενέρωσα που έβλεπα τα ίδια και τα ίδια....
-Πού είναι το block, ωέο?! Μα, να μη μπορώ να κάνω ένα μπλοκ - τον πέθανα στις τούμπες, για να αποφεύγω αντιπάλους....
-Για να μάθετε τι έγινε η Razia, πρέπει οπωσδήποτε να δείτε όλους τους τίτλους!
3 πράγματα πριν κλείσω:
α) Το παιχνίδι παίζει να είναι από τα πιο σύντομα που έχω παίξει (<10 ώρες) άρα qualifies for Wally's standards!
β) Εκεί που παίζω, η προσοχή μου σταματάει στη γραφή που υπήρχε σ' έναν τοίχο! Προς στιγμή αναρωτιόμουν αν είναι
αραμαϊκά... Γρήγορα απέρριψα την ιδέα, λόγω του ότι το αραμαϊκό αλφάβητο, θυμίζει το εβραϊκό (που το γνωρίζω πάρα πολύ καλά) κι επιπλέον, τα αραμαϊκά θεωρούνται μεταγενέστερα του περσικού κόσμου... Το γυρνούσα στο μυαλό μου αρκετή ώρα (και το χειρότερο είναι ότι είχα τα δρακοειδές αλφάβητο στο μυαλό μου από το Skyrim! Αυτό είναι κάψιμο!

) μέχρι που θυμήθηκα το χαρακτηριστικό αλφάβητο
της σφηνοειδούς γραφής. Ως γνωστόν ήταν η "επίσημη" γραφή της Περσικής γλώσσας!
Έκτοτε πρόσεχα ότι στους τοίχους, υπήρχα πάντα επιγραφές στη σφηνοειδή! Respect για τη λεπτομέρεια!
γ) Μόνο εμένα μου φαίνονται ότι οι σφραγίδες που άνοιγαν τις πόρτες και τα εμβλήματα στις κατακόρυφες σημαίες ότι είναι σαν το σύμβολο από το Assassin's Creed?!