Project Morpheus [Playstation VR]

Αν είναι όντως στο 400αρι δεν είναι και τόσο άσχημα. Σε μερικούς μήνες λογικά θα πέσει κοντά στα 300.

Δεν κατάλαβα, δηλαδή με το vr θα βλέπουμε all around και τα υπάρχων παιχνίδια του ps4;
 
Ναι υποθετω οτι με το Headset θα παρομοιαζετε μια μεγαλη οθονη ,βλεπε κινηματογραφου και εκει θα παιζεις βλεπεις οτι βλεπεις τωρα οταν εχεις το PS4 σου στην TV.

 

 




“The system also has a Cinematic mode, which lets users enjoy a variety of content in a large virtual screen while wearing the headset. Supported content for the Cinematic mode includes standard PS4 games and videos as well as variety of PS4 features including Share Play and Live from PlayStation. Users will also be able to enjoy 360 degrees photos and videos that are captured by devices such as omnidirectional cameras on PS VR via PS4 Media Player, which will let them feel as if they are physically inside the captured scene.”

Cinematic mode will allow us to see videos on a virtual screen perceived like one measuring up to 225 inches at a distance of 2.5 meters.

“Users can enjoy content on a virtual screen up to 225 inches (5 meters in width) at a distance of 2.5 meters. The size of the screen will feel different depending on individual users.”

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οπως ειπα και πριν απογοητευτηκα λιγο...περιμενα Steve Race και "two ninety nine" για να γινει σεισμος

Νομιζω* οτι το PS VR ειναι σχεδον μονοδρομος για οσους θελουν VR και δεν ειναι Ελληνες εφοπλιστες με πεντε γραμματα

*To εδραζω στο γεγονος οτι εχω διαβασει οτι στο PC πρεπει να κτισεις ενα κτηνος
 
400 ευρω για σκετο headset και θες αλλα 50 ευρω για την καμερα που θα πωλειται ξεχωριστα αλλα και imove συνολο δηλαδη ενα 500σαρικο και μπορει η καμερα να μην ειναι 100% απαραιτητη γιατι οπως και στα υπολοιπα vr headset λειτουργει για το positional tracking αλλα υπαρχουν καποια πραγματα που δεν μπορουν να γινουν χωρις αυτη και για μια πιο ολοκληρωμενη εμπειρια την θες οπωσδηποτε.Οσο για τα specs γενικοτερα με τα specs που εχει το ps4 αντε να δειξουν κανα pacman 3d η κανενα καρτουνιστικο παιχνιδι να παιξει και να γελασει η παρεα κλπ γιατι σοβαρο παιχνιδι ουτε μια στο εκατομμυριο ασε που η ζαλαδα θα παει συνεφο αν πανε να κανουν κατι πιο απαιτητικο γιαυτο και απαιτειτε pc τουμπανο με τα αλλα vr headset.Στην ουσια μιλαμε για ενα πειραμα ενα beta προιον που θα το παρουν οσοι γουσταρουν το vr και το περιμενουν χρονια κυριως και οσοι θα θελουν να δουν τι μπορει να προσφερει ολο αυτο και δεν εχουν τα ευρω να παρουν καποιο απο τα αλλα σαφως κορυφαια και ανωτερα απο της sony vr headset.θα κοψει αντιδρασεις με λιγα λογια η sony ωστε να διορθωσει ολα τα στραβα του συγκεκριμενου vr και να κανει καλητερη την επομενη εκδοση που αν δεν κυκλοφορησει σε αυτη την γενια θα εμφανιστη σιγουρα με το ps5.

Κατα τα αλλα οπως γουσταρει τα λεφτα του ο καθενας τα ξοδευει και αν εμενα με φαινεται ακριβο σε καποιον αλλον φαινεται μια χαρα τιμη αλλα περα απο το ολο hype οπως εχω πει δεκαδες φορες το vr ειναι απλα μια νεα μοδα μια φουσκα που θα ξεφουσκωση οταν οι σοβαροι gamers θα αντιληφθουν πως να παιξουν να γουσταρουν κλπ οπως γινετε μεχρι τωρα δεν θα μπορουν να το κανουν και απλα θα βγουν καποια παιχνιδια που θα εκμεταλευονται το vr για την παρεα οπως ειπα παραπανω και μιλαω παντα για το vr της sony γιατι στα υπολοιπα με τα specs Που εχουν και τα pc Που θα χρειαζονται πιστευω πως θα δουμε καποια πολυ καλα πραγματα.
 
Ξεπουλησε!

Today PlayStation VR was made available for pre-order on European Amazon stores including Uk,Germany and France, but it wasnʼt up there for long. The headset remained available only a couple of minutes, before going sold out, with no mention on when itʼll be available again. Only Italy is lagging a bit behind, and there the headset is still available at the moment of this writing, even if we donʼt know for how long.
Link

 


To πρωτο δυνατο exclusive.


Link

 


50 παιχνιδια με την κυκλοφορια του και κατι λιγοι Developers που ασχολουνται με το μηχανακι.


320!


 


PSVR1.png


 


PSVR2-897x1024.png


PSVR3-1024x961.png
PSVR4-1024x729.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tρια μεγεθη οθονης με το μεγαλυτερο να ειναι στις 225 ιντσες,δυο ζωες να δουλευα τηλεοραση με 5 μετρα πλατος δεν προκεται να αγοραζα και τωρα με 400 ευρω θα την εχουμε.


Και το VR να ειναι συννεφο που περασε και δεν ακουμπησε θα εχουμε το σινεμα μας για νορμαλ παιχνιδια και ταινιες να παρηγοριομαστε.


psv12.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ότι θέλει την κάμερα απαραίτητα για να λειτουργήσει και αυτή δεν θα περιέχεται στο κουτί είναι μειoνέκτημα. Διαβάζω όμως πως μερικά παιχνίδια θα χρειάζονται και το move controller. Δεν μας τα λέει καλά η sony. Δηλαδή εγώ που είχα δύο move και ποτέ δεν συνεργάστηκαν με την led τηλεόραση που έχω τι γίνεται;
 
Θα χορεψουμε τον χορο της αναγκαστικά δυστυχως ,εγω δεν ειχα ποτε move,δεν ηθελα ποτε move,μου φαινονται λιγο γελοια,ελπιζω να μπορεσω να κανω χωρις αυτα,να μην τα χρησιμοποιούν καποιο παιχνίδι της αρεσκείας μου.
 
Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς για το move. Αν και ανυπομονώ τουλάχιστο να δοκιμάσω το vr στην κεφάλα μου έτσι για να μου φύγει η περιέργεια βρε παιδί μου. Τώρα ζορίζομαι να δώσω το 400αρι που θέλει. Να περάσει κανένας χρόνος να πέσει λίγο η τιμή, να βγούνε και μερικά παιχνίδια να δούμε τελικά τι γίνεται πρακτικά με το move στο vr και τι όχι και θα πράξω αναλόγως. Απο την άλλη πλευρά το oculus rift καλό είναι δεν λέω, αλλά δεν έχω τούμπανο pc που χρειάζεται, άσε και το 600αρι πάνω κάτω που κάπου διάβασα πως θα κοστίζει. Έτσι δεν έρχεται άσχημα το vr, εκτός βέβαια και αν μπει στο παιχνίδι στο μέλλον με ανάλογη συσκευή και η nintendo. Πάντως με μπρηζώνεις πολύ άσχημα με αυτά που postαρεις πως μπορείς να δεις ταινία μέσα από το vr σαν να βλέπεις εικόνα με 225 ίντσες.

Τι move και πράσινα άλογα, άχτι το έχω το πρώτο wii που όλο κάτι άλλο αγοράζω και δεν το παίρνω μεταχειρισμένο. Τρελή φάση και πολύ γέλιο με τα παιχνίδια του, αυτά είναι.
 
Μην σου πω πιο πολυ περιμενω το λεγομενο PSVR cinematic mode παρα το VR του.
 
Στη διαφήμιση που έχουν βγάλει στην αμερική κοστίζει 399 δολλάρια (περίπου) 357 ευρώ. Εδώ φυσικά 400 αν όχι παραπάνω γιατί είμαστε όλοι μεγιστάνες. Δεν περιλαμβάνει χειριστήριο και κάμερα.

Μια μικρή κοστολογική ανακεφαλαίωση.

Δηλαδή θα δώσω 400 ευρώ και δεν θα λειτουργεί, απλά θα το κοιτάω και θα λεω τι όμορφο είναι. Την επόμενη ημέρα θα πάω να αγοράσω την κάμερα που τώρα κοστίζει 45 ευρώ και όπως λένε όταν βγεί στην αγορά το vr θα διπλασιαστεί. Θα αγοράσω και με 60-70 το παιχνίδι που θα μου αρέσει και πες αν όχι το πρώτο, το δεύτερο θα παίζει μόνο με το move. Θα αγοράσω ξανά το move (που πιθανώς να αυξηθεί και σε αυτό η τιμή αφού βγει το vr) και θα πρέπει να αλλάξω και τηλεόραση, αφού το move στο παρελθόν ποτέ δεν συνεργάστηκε σωστά μαζί της. Δηλαδή με τιμές τώρα θα πρέπει να δώσω 550 ευρώ και αν είμαι τυχερός και παίζει σωστά το move στο 1084 monitor της Amiga.

Θα ήθελα ήξερα, για πόσο μεγάλα κορόιδα ψάχνουν εκεί στην sony;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το θεμα της ανατιμησης προς τα πανω ειναι γνωστο και τσουζει εδω και πολλα χρονια και σε προϊοντα απο ολες τις εταιριες.


Το καταλαβαινω να μην εχει καμερα (κοντρολ εχουν ολοι) αλλα εγω που εχω ηδη καμερα τι να την κανω στο πακετο;;



Για το ΜΟVE δεν υπαρχουν ανησυχιες,δεν ειχα ποτε και ουτε θελω να παρω,ολα τα παιχνιδια θα παιζουν με το PAD απο οτι λεει,τωρα αυτα για αυξησεις και διπλασιασμους στην τιμη...i mean come on.
 
Kαι μια εκπληξουλα απο την Σονυ που μας την κραταγε κρυφη


Μπορεις να συνδεσεις οτιδηποτε εχει HDMI στο VR και να τα βλεπεις σε μεγαλη οθονη,ειτε ειναι 360,ειτε ψηφιακος δεκτης να βλεπεις Τατιανα,ειτε να παιζεις PS3 ,οτιδηποτε σε 220 ιντσες.



Gears of War λεμε σε οθονη σινεμα!


Πριν χρονια ονειρευομουνα αυτο αλλα ειχε κατι χιλαρικα,αξιζε η αναμονη νομιζω,lol.


http://kotaku.com/tip-you-can-use-pl...her-1787774694
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Kαι μια εκπληξουλα απο την Σονυ που μας την κραταγε κρυφη
Μπορεις να συνδεσεις οτιδηποτε εχει HDMI στο VR και να τα βλεπεις σε μεγαλη οθονη,ειτε ειναι 360,ειτε ψηφιακος δεκτης να βλεπεις Τατιανα,ειτε να παιζεις PS3 ,οτιδηποτε σε 220 ιντσες.



Gears of War λεμε σε οθονη σινεμα!


Πριν χρονια ονειρευομουνα αυτο αλλα ειχε κατι χιλαρικα,αξιζε η αναμονη νομιζω,lol.

tumblr_inline_na0frtIuc21s0uyap.jpg


Έτσι θα γίνω.... :D
 
Karalol ,ας ελπισουμε να το αποφυγουμε αυτο. :D
 
Το έχω στη κατοχή μου από χτες.

Μια σύντομη κατάθεση εμπειρίας μετά την πρώτη μου οικιακή επαφή.

Καλιμπράρισμά, σετάρισμα κλπ κλπ έτρεξαν νεράκι.

To tracking δουλεύει άψογα, δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Ίσως να το παραέκανα λίγο μιας και η παρθενική μου επαφή διήρκησε μιάμιση ώρα σερί.

Too much μάλλον. Δεν έχω νιώσει κάποια ενόχληση. Λίγο το στομάχι μου και αυτό μόνο από το Rigs.

Δικαιολογημένα νομίζω καθώς η όποια παράξενη αντίδραση του οργανισμού είχε να κάνει με τεράστια άλματα στην αρένα που έπαιζα.

ΟΚ η αίσθηση που νοιώθεις και το μέγεθος που αισθάνεσαι πως έχεις είναι αλλού! ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ!

Το immersion έχεις πραγματική έννοια σαν λέξη πλέον αφού τον χώρο τον ζεις πραγματικά πλέον. Δε μπορώ να σας το περιγράψω, πρέπει από κάποιος να το βιώσει για να καταλάβει τι εννοώ.

Η εικόνα δεν είναι η πεντακάθαρη εικόνα της τηλεόρασης, είναι κάπως πιο ¨θολη¨ κατά κάποιο τρόπο και είναι λίγο πιο κουραστικό για τα μάτια (ίσως να παίζει ρόλο το ότι δεν είμαι ακόμη μαθημένος σε κάτι τέτοιο) όμως η εμπειρία; Τι να λέμε τώρα;

Με το που ξεκινήσεις να παίζεις ξεχνάς και θολούρας, ξεχνάς τα πάντα. Η αίσθηση ότι είσαι μέσα σε αυτόν τον κόσμο είναι τόσο τρομακτικά δυνατή που δε σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Αν αυτό μπορεί να διορθωθεί και με την έλευση του PlayStation pro ακόμη καλύτερα αλλά δε νοιάζει και τόσο.

Αυτά που δοκίμασα είναι τα RIGS, Ocean Descent, Here they lie και London Heist με τα move.

Όλα ιδιαίτερα ικανοποιητικά για το είδος τους με εξαίρεση το Here they lie το οποίο οπτικά κουράζει πολύ λόγω χαμηλής ποιότητας εικόνας. Σαν προσπάθεια όμως έχει ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα παιχνίδια που δοκίμασα έχουν πολύ καλό οπτικό αποτέλεσμα.

Η συνέχεια στα διάφορα demo από αύριο... Back to real world now...

Α και κάτι ακόμη. Νομίζω πως το τι σου προσφέρει το ένα είδος gaming σε σχέση με το άλλο

δε αναιρεί ή δε κοντράρει καθόλου μεταξύ τους. Δε πιστεύω δηλαδή πως το VR υποθετικά μιλώντας αν πιάσει

σαν τεχνολογία θα παραγκωνίσει τον τρόπο που παίζαμε ως σήμερα. Ίσα ίσα που το ένα θα συμπληρώνει το άλλο

τροφοδοτώντας με νέες ιδέες και τρόπους προσέγγισης.

Κάτι ακόμη που σκεφτόμουν ασυναίσθητα κάποιες ώρες αργότερα αφού είχα σταματήσει να παίζω χωρίς να είμαι σίγουρος αν μπορώ να το μεταφέρω σωστά.

Έχουν περάσει κάποιες ώρες που έκλεισα το VR και η εντύπωση που μου έχει μείνει είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και νέο σε σχέση με ότι άλλο είχα νοιώσει στο παρελθόν. Τι εννοώ... Κατά μια έννοια ξεπερνάει το όριο του απλού παιχνιδιού. Όταν το μυαλό σου ξεγελιέται και είσαι πλέον εκεί, όταν ο περίγυρός σου έχει αποκοπεί και ο μόνος κόσμος που αντιλαμβάνεσαι είναι ο χώρος του παιχνιδιού, τότε αυτόματα όλο αυτό γίνεται βίωμα και όχι απλά μια gaming εμπειρία. Δηλαδή σκεφτόμουν το τι είχα δει και η ανάμνηση που έχω δεν έχει σχέση με αναμνήσεις που έχω από αλλά παιχνίδια. Οι επισκέψεις στους κόσμους του VR είναι πως να το πω...

Δε σκεφτόμουν απλά μόνο πως θέλω να πάω να παίξω, αλλά περισσότερο πως θέλω να ξαναβρεθώ ¨εκεί¨. Σαν ένα ταξίδι σε τόπους που είχα επισκεφτεί παλαιότερα και θέλω να ξαναπάω.

Σαν η ανάμνηση να αφορά κάτι που πραγματικά έχεις ζήσει, έναν πραγματικό χώρο που έχεις επισκεφτεί.

Δε μπορώ να το πω πιο απλά. Είναι τρομερά γοητευτικό και συνάμα επικίνδυνο.
 
Πραγματικά είναι εντυπωσιακή η μεταφορά της εμπειρίας που είχες με αυτό το μηχάνημα!

Απο την μια με ενθουσιάζει αυτή η νέα τεχνολογία και απο την άλλη με... τρομάζει ακριβώς για αυτά που αναφέρεις στο δευτερο σου ποστ ( #58 ) το οποίο θέτει πολλά προς συζήτηση ..

welcome to the (mini) Matrix!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Fred χρειάζεται απαραίτητα την κάμερα και το move; Το move το είχα πάρει καινούργιο, αλλά ποτέ δεν συνεργάστηκε σωστά με την led lg που έχω και θέλω να το αποφύγω. Παίζει out of the box;
 
Καμερα θελει ναι,εγω το χρησιμοποιω χωρις MOVE μονο με PAD.
 
Πίσω
Μπλουζα