PS3 120 V !

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.084
Μια και στις παιχνιδομηχανές σας έχω για ειδικούς :D ας κάνω και γω μια ερωτησούλα γιατί έχω, πλέον, ps3 και δεν μπορώ να το χαρώ!

Την περασμένη εβδομάδα πήρα ένα μεταχειρισμένο ps3 fat (λεφτά για καινούριο γιοκ). Ευκαιρία που δεν έλεγε να την χάσω.

Το θέμα είναι πως το παιδί μιας και είναι από Αμερική το έφερε μαζί του από κει. Φαντάστηκα πως θα είχε μαζί του και κάποιο μετατροπέα αλλά έμεινα με τη φαντασία μου :p

Πήγα χθες σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά - ηλεκτρολογικά υλικά και ζήτησα μετατροπέα. Το καρτελάκι που είναι κολλημένο στο μηχάνημα έχει ένδειξη 120V ~ 3A Προβολή συνημμένου 118802 οπότε έδωσα αυτά τα στοιχεία. Ότι μου έδειξαν όμως είναι είτε για αμερικάνικο φις πρίζας, είτε θα πρέπει να κόψω το καλώδιο του PS3 και να το ενώσω στον μετατροπέα! Το δικό μου όμως βγάζει πρίζα σούκου όπως ακριβώς το καλώδιο του τροφοδοτικού από το pc. Προβολή συνημμένου 118803 Στο Αμέρικα δεν έχουν τέτοιες πρίζες!

Ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο διαβάζω πως τα ps3 έχουν universal power supply και με βάση την wiki http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3_technical_specifications#Universal_power_supply το αντίστοιχο μοντέλο που έχω (CECHLxx) έχει 280W. Ok δε θα το έγραφαν όμως στο καρτελάκι; Δεν θα είχε έστω την ένδειξη 110 - 220;

Είναι ή οχι universal το τροφοδοτικό του? Να πάρω μετατροπέα και αν είναι τι να πάρω? Δε θέλω να το ψήσω με το καλημέρα σας... :(

Yγ. Ψάχνω να βρω και το παιδί που μου το έδωσε να τον ρωτήσω πως το λειτουργούσε αλλά λείπει στο εξωτερικό!
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.837
Αντιδράσεις
1.917
Θα το ψήσεις μόνο αν του βαλεις 220, δηλαδή κατευθείαν στην πρίζα χωρίς μετασχηματιστή. Θες υποχρεωτικά μετασχηματιστή 220 σε 110. Αλλα θες να μπορεί να βγάζει και 280W. Ενδεικτικά ενας των 300W κοστίζει ενα 30άρι.

Εχω παρει τέτοιο μετασχηματιστή αλλα ηταν για ενα apple iigs που εχει μικρή κατανάλωση και μάλιστα δεν είχα καν πει στον πωλητή πόσα W θελω. Απλα είχα ζητήσει μετασχηματιστή από 220 σε 110.

cloud είπε:
Μέχρι να ποστάρω, τώρα με πρόλαβες εσύ :D . Πριν λίγο κοιτούσα αυτή τη λίστα αλλα δεν αναφέρει μεγάλους μετασχηματιστές, άντε μεχρι τα 75 watt.

Λοιπόν μιλησα με κατι παληκαρια που εργάζονται στο τμήμα και μου είπαν ότι θες μετασχηματιστή 200 σε 110 γύρω στα 500VA(βγαίνει περίπου 350Watt) ώστε να αντέχει.

Δεν αγοράζεις δηλαδή μετασχηματιστή στα watt του PS3 αλλά κάτι μεγαλύτερο, αλλιώς θα ζεσταίνεται. Αν δεν αντέχει, ενδεχομένως να καεί, αλλά όχι το PS3. Αυτό θα καεί αν παρει πανω από 110V.

Ενδεικτικά λινκς:

http://www.cosmodata.gr/product/222789/?ref=bestprice.gr

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=2141_45_450&products_id=18712&zenid=atthkg23cctvbdor3jalsltii5

κι εδώ ολόκληρη η λίστα:

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=index&cPath=2141_45_450

Παρακαλω αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.661
Αντιδράσεις
1.348
Δεν ξέρω επακριβώς την απάντηση αλλά μου φαίνεται λογικό κάθε μηχάνημα να έχει το δικό του τροφοδοτικό αναλόγως την περιοχή διότι πέραν των άλλων σημασία πάιζει και η συχνότητα που στην Αμερική είναι 60Hz ενώ εμάς 50Hz.

Νομίζω ότι δεν θα αποφύγεις να αγοράσεις ένα μετατροπέα.
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.084
Ωραία ευχαριστώ. Τί κάνω όμως με το φις της πρίζας? Δεν έχω αμερικάνικο αλλά σουκου και σε αυτά που βλέπω κουμπώνει αμερικάνικο φις (εκτός από κανα 2 αλλά σε χαμηλά watt)
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.837
Αντιδράσεις
1.917
Τι έχω κάνει εγώ με το δικό μου μετασχηματιστή (ο οποίος εχει ίδια υποδοχή με το μετασχηματιστή που εβαλε ο cloud). Την ημέρα της αγοράς πήρα και ενα βύζμα που να κουμπώνει εκεί πανω. Μετα εκοψα την άκρη από ενα καλωδιο PC και συνέδεσα το νέο βύζμα. Και βουαλά! Ζορίστηκα πολύ βέβαια, ήταν παρα πολύ δύσκολη δουλειά, πηρα τηλ τον Ααρντβαρκ, αυτός πηρε το γκαθηγητή του στο ΜΙΤ ο οποίος δεν ήξερε ο άνθρωπος, είναι και 103 χρονών. Τελικά, ρώτησα ενα γυφτάκι που περνούσε παρα δίπλα και μου εξήγησε :D :D:D:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.084
Ωραία :) Φχαριστώ :flower:
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.837
Αντιδράσεις
1.917
Η αλλη λύση είναι αυτό εδώ. Συνδέεις κατευθείαν το πισοκαλώδιο χωρίς να το κόψεις, και νομίζω ότι αυτό θα επρεπε να σου είχα πει από πιο πριν (τσάμπα το αστείο με το γυφτάκι :D )
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.084
Καλύτερη αυτή η λύση από το να κανιβαλίσω το καλώδιο. Δεν είναι και μεγάλο το έξοδο.
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
58
Οπωσδήποτε χρειάζεσαι γερό μεταλλικό μετασχηματιστή για πολλά Watt για το Fat PS3. Είναι τρομερά ενεργοβόρο μηχάνημα, απολύτως καμία σχέση με την κατανάλωση του Slim/Superslim. Διαφορετικά αργά η γρήγορα το μηχάνημα θα πάθει ζημιά, όχι μόνο ο μετασχηματιστής (ειδικά το FAT έχει περισσότερες πιθανότητες να βγάλει βλάβες στα ηλεκτρονικά components), οπότε πρόσεξε αυτό που σου είπε ο Rygar. Προσωπικά θα πήγαινα σε 500W κατευθείαν και χωρίς συζήτηση.
 

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
362
Απο οτι θυμαμαι, δεν χρειαζεται καποιο εξωτερικο μετατροπεα ρευματος. Οι συγχρονες κονσολες εχουνε "universal" τροφοδοτικα γιαυτο το σκοπο.

Το παρων θεμα μεπιβαιβεωνει τα παραπανω.

http://www.psu.com/forums/showthread.php/45240-US-PS3-in-Europe-Power-converter-not-needed?

Θα βρω δυο φιλους που εχουνε επισης αμερικανικο μηχανημα στην Ελλαδα και θα ενημερωσω το θεμα τι κανανε αυτοι!
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.084
Αυτό το θέμα το διάβασα και γω χθες αλλά φοβάμαι να το επιχειρήσω. Θα περιμένω την απάντησή σου Getta.

Αν το ανοίξω και δω το τροφοδοτικό θα βγει άκρη ή τζάμπα θα πάει ο κόπος?
 

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
362
Kambia είπε:
Θα περιμένω την απάντησή σου Getta. Αν το ανοίξω και δω το τροφοδοτικό θα βγει άκρη ή τζάμπα θα πάει ο κόπος?
Ελπιζω σε μια ωρα να εχω απαντηση. Δεν γραφει το ιδιο το κελυφος του ps3 πως λειτουργει στα 100/240V; Νομιζω οτι αναφερεται και στις οδηγιες αυτο..

Οπως και να εχει, πιθανοτατα απλα χρειαζεσαι ενα αλλο καλωδιο τροφοδοσιας η ενα μετατροπεα απο usa σε pal μπριζες. Διχως πολλα κυκλωματα κτλ. Η θεωρια ειναι ιδια με τα τροφοδοτικα των υπολογιστων, ιδια λειτουργεια με ελαχιστα διαφορετικη συνδεσμολογια.

Υγ. Υποψην πως τα παλια μοντελα του ps3 χρειαζοντε σχεδον υποχρεωτικα συντηρηση στις ψυκτρες και στον επεξεργαστη τους!
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.837
Αντιδράσεις
1.917
Βασει της ένδειξης 110V στο πισω μερος (και όχι 110/220), πρέπει υποχρεωτικά να συνδεθεί μετασχηματιστής. Πάντως παίζει εσωτερικά να γράφει 110/220V και εξωτερικά 110V επειδή είναι US, όπως διάβασα στο λινκ του Getta robo.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
58
Getta Robo είπε:
Απο οτι θυμαμαι, δεν χρειαζεται καποιο εξωτερικο μετατροπεα ρευματος. Οι συγχρονες κονσολες εχουνε "universal" τροφοδοτικα γιαυτο το σκοπο.Το παρων θεμα μεπιβαιβεωνει τα παραπανω.

http://www.psu.com/forums/showthread.php/45240-US-PS3-in-Europe-Power-converter-not-needed?

Θα βρω δυο φιλους που εχουνε επισης αμερικανικο μηχανημα στην Ελλαδα και θα ενημερωσω το θεμα τι κανανε αυτοι!
Δεν ειναι ολα τα μοντέλα FAT multivoltage. Αν δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ενδέχεται να το κάψεις χωρίς transformer.Τα Slim είναι πάντως όλα multivoltage αφού έχουν εσωτερικά ρεγουλατόρια.

Θα βοηθούσε και ενα ξεβιδωμα για να δεις τι γραφει πανω στο τροφοδοτικό, και όχι πίσω στο κελυφος της κονσόλας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.485
Αντιδράσεις
3.174
Οπως ειπαν τα παιδια, ψαξε για μεταλλικο μετατροπεα.

Με τον εικονιζομενο (που ειναι και Ελληνικος) τρεχω ενα Dreamcast Sega Sports και ενα 3DO χωρις θεμα. Ναι, δεν εχουν σοβαρες απαιτησεις ισχυος αλλα με εναν πλαστικο της πλακας που δοκιμασα στην αρχη δεν ειδα φως. Σαφως χρειαζεσαι περισσοτερα VA

attachment.php
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.084
Ωραία τότε θα το ανοίξω για να δω τί γράφει το τροφοδοτικό πάνω του. Με την ευκαιρία θα του κάνω και ένα καθάρισμα.

Θα σας ενημερώσω για τα νεότερα.
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
58

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
362
Βρηκα και τους δυο. Και τα δυο μηχανηματα ειναι NTSC-US, το πρωτο η αλλιως "χοντρο" μοντελο, και το ενα απο τα δυο ειναι αγορασμενο πρωτη μερα κυκλοφοριας στις ηπα. Επισης ειναι τα backwards compatible μοντελα.

Και οι δυο παιζουνε κανονικα με ενα απλο σουκου καλωδιο που εχουνε οι υπολογιστες. Ενα οποιοδηποτε "συγχρονο" τετοιο καλωδιο κανει τη δουλεια. Η τροφοδοσια στα μηχανηματα ειναι multi voltage οπως και γραφουνε αλλωστε και τα ιδια.

Δεν γνωριζω για μη multivoltage ntsc ps3 ουτε μπορω να βρω κατι.

Το οτι τα ps3 ειναι multivoltage επιβεβαιωνεται απο την επισημη αμερικανικη κοινοτητα του ps3

http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-General/Is-the-PS3-dual-voltage/td-p/30996323

Οπως και απο αλλες κοινοτητες, οπως του neo gaf.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=528924

Απο εκει και περα, για εμενα οι step down/up converters μεμονομενα για εμενα ειναι αδικα χρηματα. Καλυτερη ειναι η επενδυση ενος καλου αμερικανικου πολυμπριζου ασφαλειας με ενα καλο power converter παρα να γεμιζουμε με μετατροπεις απο εδω και απο εκει.

Other_Reality είπε:
Δεν ειναι ολα τα μοντέλα FAT multivoltage. Αν δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ενδέχεται να το κάψεις χωρίς transformer.Τα Slim είναι πάντως όλα multivoltage αφού έχουν εσωτερικά ρεγουλατόρια.
Τα αμερικανικα ειναι ολα, καποια ελαχιστα Ευρωπαικα δεν ηταν. Δεν θα εχει κανενα προβλημα η Kambia με το αμερικανικο ps3 στην Ευρωπη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα