PS3 120 V !

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.811
Αντιδράσεις
1.820
Κάμπγια, καλού κακού εχε κολλημένο καπου το πιο κατω νούμερο:

199

 


:D
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.069
LOL Rygar.

Δεν θα το συνδέσω στο ρεύμα αν δε βεβαιωθώ 10000% για την τροφοδοσία του. Σε λιγάκι θα προχωρήσω στο χειρουργείο.

Mega thanks παίδες για τη βοήθειά σας.
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
348
Nαταλι ανοιξε το και δες..εαν μπορεις ποσταρε και φωτο...και η δικη μου συμβουλη ειναι να το τσεκαρεις πρωτα πριν το βαλεις κατ΄ευθειαν στα 220,γιατι ποτε δεν ξερεις...
 

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
34
Δεν ξερω κατα ποσο ανταποκρινεται η Sony στη τηρηση των standards, αλλα θελω να πιστευω πως εφοσον αναφερει στην δικια του ταμπελα πως δεν ειναι universal, αυτο σημαινει πως θελει μονο 120V. Eιναι σαν το τροφοδοτικο των αμερικανικων ST που μεν παιρνουν κανονικο καλωδιο PC αλλα θελουν ρευμα μονο 120V αλλιως πετας μπριζολες επανω και ανοιγεις μπυρα. Στο δικο μας ρευμα απλα θα καταστραφει. Δεν χρειαζεσαι πολλα παντως για να κανεις την δουλιτσα σου. H δικια μου προταση Nαταλι:

http://www.ebay.com/itm/RadioShack-50W-1600W-Dual-Power-Foreign-Travel-Voltage-Converter-273-1410-/181245172826

Αυτο το πραγματακι χρειαζεσαι. Ουτε μεταλλικα, ουτε γαργαντουες ουτε τιποτα. Αυτο που χρειαζεσαι ειναι κατι πολυ απλο οπως το παραπανω μικρο converter της Radioshack (Part n. 273-1410 , 2A09). Εχει διακοπτη αν θελεις να το χρησιμοποιησεις στα 50W η εως 1600W. Tην ενδειξη Not for Continuous use και τις ενδειξεις για μη χρηση σε ηλεκτρονικα που εχει μπορεις απλα να την αγνοησεις και αυτο στο λεω απο την προσωπικη μου εμπειρια λειτουργωντας τα σε μονιμη βαση για χρονια. Σιγουρα θα ακουστουν πολλες γνωμες περι της αξιοπιστιας μιας τετοιας λυσης με νουμερα και καταναλωσεις και καταστροφολογιες, αλλα εχω χρησιμοποιησει πολλα απο τα συγκεκριμενα τοσο για λειτουργια παλαιολιθικης τηλεορασης 27" Sony Trinitron CRT, πασης φυσεως game systems (και ΧΒΟΧ), ηχοσυστηματος, οσο και για την πιο ενεργοβορα λειτουργια απο ολα σε σεσουαρ. Αν νομιζεις πως το ps3 ειναι ικανο να τραβηξει περισσοτερο ζορι στον μετατροπεα αυτο απο τις παραπανω συσκευες.. Ολα αυτα στα λεω εκ πειρας και πανω κατω ξερεις πως εχω κατα το 95% αμερικανικες συσκευες σε καθημερινη απροβληματιστη λειτουργια.

Και για το προβλημα του βυσματος.. ενα απλο παλι μετατροπακι που θα το κανεις τοστ μεταξυ καλωδιου PC και του μετατροπεα ρευματος:

http://www.ebay.com/itm/Universal-EU-UK-AU-Converter-to-US-USA-AC-Travel-Power-Plug-Charger-Adapter-/331305034161?pt=Travel_Adapters_Converters&hash=item4d2351a1b1

(Oι ebay πηγες που εβαλα ειναι απλα σαν αναφορα για το ποια προιοντα σου χρειαζονται. Υπαρχουν πολλες πηγες προμηθειας και μαλιστα δεν αποκλειεται να τα βρεις και σε μαγαζακια ηλεκτρονικων).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.069
Λοιπόν. Χθες το ανοίξαμε μαζί με την D@redevil. Το τροφοδοτικό του είναι universal. Οπότε δε νομίζω να μου ψηθεί :D

Σας βάζω και την φωτογραφία

20141122_213309.jpg
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.811
Αντιδράσεις
1.820
Η ενδειξη 100-240V είναι απόλυτα ασφαλής. Μπορείς να το συνδέσεις κανονικά.
 

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
362
Απο το ρευμα εισαι ενταξει, ενα καλωδιο χρειαζεσαι μονο οπως των υπολογιστων.

Απο εκει και περα, επειδη τα παλια ps3 ειναι τρομακτικα ασταθη, σκεψου παρα πολυ σοβαρα να του αποκαταστησεις τηνθερμοαγωγιμη παστα του επεξεργαστη:

 

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
2.074
Αντιδράσεις
2.540
Ναι Νάταλι, κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις να το συνδέσεις. Αυτό με τα universal τροφοδοτικά βολεύει και τις εταιρείες γιατί αντί να φτιάχνουν 2-3 εκδόσεις φτιάχνουν μια και καθάρισαν! Να ξεκαθαρίσω κι εγώ κάτι, που ανέφερε και ο Rygar πιο πάνω:η φαινομένη ισχύς (apparent power στα αγγλικά) εκφράζεται σε VA, η πραγματική (real powerοΌσε W και είναι το γινόμενο της φαινομένης ισχύος επί το συνημίτονο φ, όπου φ είναι η γωνία μεταξύ του στρεφόμενου διανύσματος της τάσης και της έντασης του ρεύματος. Το συνημίτονο φ είναι αλλιώς και efficiency factor στα αγγλικά. Η διαφορά φαινομένης ισχύος - πραγματικής είναι ή άεργη ισχύς, και εκφράζεται σε VAr (VoltAmperereactive). Τώρα, αν θέλουμε να το ψάξουμε πιο βαθιά, η φαινομένη ισχύς είναι ένας μιγαδικός σε καρτεσιανή μορφή και το πραγματικό μέρος είναι η πραγματική ισχύς και το φανταστικό η άεργος. (Συγγνώμη για την...στρυφνή γλώσσα αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα εξηγήσει κανείς αυτά).
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.811
Αντιδράσεις
1.820
Uskoke είπε:
η φαινομένη ισχύς (apparent power στα αγγλικά) εκφράζεται σε VA, η πραγματική (real powerοΌσε W και είναι το γινόμενο της φαινομένης ισχύος επί το συνημίτονο φ, όπου φ είναι η γωνία μεταξύ του στρεφόμενου διανύσματος της τάσης και της έντασης του ρεύματος. Το συνημίτονο φ είναι αλλιώς και efficiency factor στα αγγλικά. Η διαφορά φαινομένης ισχύος - πραγματικής είναι ή άεργη ισχύς, και εκφράζεται σε VAr (VoltAmperereactive). Τώρα, αν θέλουμε να το ψάξουμε πιο βαθιά, η φαινομένη ισχύς είναι ένας μιγαδικός σε καρτεσιανή μορφή και το πραγματικό μέρος είναι η πραγματική ισχύς και το φανταστικό η άεργος.
Ναι; Μίλησε κανείς; Ακουσα κάτι παράσιτα.

:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
362
Uskoke είπε:
Αυτό με τα universal τροφοδοτικά βολεύει και τις εταιρείες γιατί αντί να φτιάχνουν 2-3 εκδόσεις φτιάχνουν μια και καθάρισαν!
Πολυ σωστα. Συγκεκριμενα, στην ηπειρο της Αμερικης οι περισσοτερες χωρες παιζουν στα 110V, ενω καποιες λιγες στα 220V. Οι εταιριες ειδανε πως ειναι ασυμφορο να υπαρχουν δυο διαφορετικες μοναδες παραγωγης, εξου και πολλα μηχανηματα να ειναι καθαρα multi voltage.
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.216
Αντιδράσεις
1.986
Παγκοσμιοποιηση!
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.069
Αν δε σε θέλει, δε σε θέλει.... :mad: :banghead:

Είπα σήμερα να το συνδέσω. Βάζω την πρίζα αλλά δεν ανοιγω ακόμα τον διακόπτη του τροφοδοτικού. Συνδέω το HDMI στην τηλεόραση και πάω να το συνδέσω και στο ps3. Και......το απόλυτο σκοτάδι σε όλο το σπίτι!!! Έριξε το αντιηλεκτροπληξιακό αμέσως! Αντε λέω μήπως η θύρα του hdmi έχει πρόβλημα. Πάω να το συνδέσω με το πολύχρωμο χταπόδι που το λεώ και αφού έχω βγάλει τελείως το καλώδιο του ρεύματος από πίσω (και εννοείται στο off ο διακόπτης). Οκ μπήκαν στα χρώματά τους τα καλώδια και πάω να βάλω το καλώδιο του ρεύματος. Μαντέψτε! Δεύτερη φορά μου έριξε το ρεύμα.

Τώρα 2 τινά. Ή όταν το άνοιξα και έβγαλα το τροφοδοτικό κάτι δεν κούμπωσε καλά ή κάπου έχει πρόβλημα και δεν ξέρω που. Σκέφτομαι να το δοκιμάσω σε άλλη πρίζα γιατί στο πολύμπριζo που το έβαλα έχει θα έλεγα αρκετό φορτίο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι 2 διακοπές μου "χτύπησαν" την μητρική στο ένα pc.

Ω ναι... ο γκαντέμης του μήνα είμαι εγω....

Ακούω γνώμες όσο ακόμα πιάνουν οι βαθιές αναπνοές και έχω ακόμα την ψυχραιμία μου. Γιατί η βαριοπούλα μου χαμογελάει πολύ γλυκά....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
348
Aυτος που το ειχε τι ειπε?οτι ηταν ΟΚ?Ανοιξε το ξανα να δεις τι γινεται..οι ασφαλειες του ειναι ΟΚ?..σου φαινεται κατι καμμενο???Για να ριχνει το αντιηλεκτροπληξιακό βραχυκυκλωμα μυριζει
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.069
Βραχυκύκλωμα σίγουρα. Θα το ανοίξω και πάλι. Αυτός που το είχε δύσκολο να βρεθεί, ακατόρθωτο όχι... Αν και με διαβεβαίωσε οτι ήταν 100% λειτουργικό και μάλιστα είχε παίξει πολύ λίγο γιατί ήθελε XBOX.

Σκέφτομαι να το ανοίξω σε πρώτη φάση και να αποσυνδέσω το τροφοδοτικό απο την μητρική. Να δω τι θα μου κάνει. Αλλά το ρεύμα πέφτει οταν συνδέω οποιοδήποτε δεύτερο καλώδιο. Άρα πάμε μητρική λογικά. (και πόσο ήθελα να αποφύγω αυτή τη φάση δε λέγεται...)

Και αφού το έκανα βίδες επανέρχομαι.

Καμένο δεν μυρίζει πουθενά, ούτε υπάρχουν ίχνη καμένου πυκνωτή. Όλα είναι φυσιολογικά όσο μπορώ να διακρίνω.

20141124_235510.jpg

Αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση όσο ξεβίδωνα μέχρι να ξεφασκιώσω την μητρική ήταν ίχνη θερμοαγώγιμης πάστας σε άσχετα μέρη! Όταν δε έβγαλα την μητρική έμεινα κάγκελο. Θερμοαγώγιμη παντού! Όποιος πήγε να την αλλάξει πρέπει να έβαλε τουλάχιστον 3 σωληνάκια πάνω στους επεξεργαστές! Ξεχείλιζε...

20141124_235954.jpg

Και δεν είναι κάτι που μπορεί να έγινε κατά την αφαίρεση της μητρικής. Η πάστα είναι τελείως ξεραμένη και κολλημένη πάνω στην πλακέτα. Θα την καθαρίσω και αύριο θα πάω να πάρω ένα σωληνάριο να την αντικαταστήσω.

Καμιά άλλη ιδέα για το τί μπορεί να φταίει στο βραχυκύκλωμα;

Πριν το βάλω σε λειτουργία αύριο θα αλλάξω καλώδιο και θα το δοκιμάσω σε άλλη πρίζα.

20141124_235651.jpg

20141124_235724.jpg

20141124_235415.jpg

20141124_235600.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
34
Η σκεψη μου παει στο τροφοδοτικο Nαταλι. Το οτι δεν μυριζει κατι καμμενο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να υπαρχει προβλημα εκει μεσα. Κοιταξε για κανενα σκασμενο/λυωμενο πυκνωτη (ριξε και μια ματια αναμεσα στα βαρελακια γιατι και εκει κανα δυο ξαπλωτους) και αν δεν κανω λαθος πρεπει να εχει και μια ασφαλειοθηκη εκει. Ισως θελει αλαγη η ασφαλεια και σου προκαλει αυτο το προβλημα (αν στην εκαψε οταν το συνδεσες στα 220V σηκωνει και συζητηση αν μπορει να υπαρχει καμια παγαποντια ως προς το Universal του θεματος ασχετα με το τι εχει μεσα - ισως η ταμπελιτσα των 120V να μην μπηκε τυχαια στο κουτι).

*** Και εννοειται προσεχεις πως το ανοιγεις για καθε ενδεχομενο.

Μια δευτερη σκεψη (ασχετη με το μηχανημα) που δεν χανεις τιποτα να τσεκαρεις, ειναι η ασφαλεια στον πινακα που αντιστοιχει στην πριζα που εχεις την τηλεοραση. Ισως ειναι παλια/φθαρμενη η υπαρχει καποιο προβλημα στην γραμμη που χτυπαει οταν συνδεεις καλωδια στο PS3 (που μπορει με την σειρα του να εχει θεμα γειωσης/ασφαλειας?).

Try and error Ναταλι, δεν υπαρχει αλλος τροπος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.628
Αντιδράσεις
1.069
Το άνοιξα και αυτό! Δεν έχει τίποτα σκασμένο. Όλα τα βαραλάκια είναι μια χαρά. Τώρα για την ασφάλεια δεν ξέρω. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω και το πολύμετρό μου γιατί έμεινα από καλώδιο!

Anyway, με κούρασε σήμερα αυτό το σκηνικό. Πάω για νάνι :)
 

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
34
Κουραγιο Ναταλι! Κανε τον κοπο και δεσε το PS3 και δοκιμασε αυριο να συνδεσεις την τηλεοραση σου σε μια αλλη πριζα/γραμμη που να μην ειναι βεβαρημενη απο αλλες συσκευες και κανε την ιδια συνδεση που εκανες με το HDMI. Αν κανει το ιδιο τοτε εχει θεμα το PS3 και το πιο λογικο θα ειναι η ασφαλεια του (αν δεν εχει καποιο αλλο θεμα γενικα το μηχανημα). Αν δεν σου ριξει τον γενικο ξανα, τοτε ειναι καλα και κακα νεα, καλα γιατι δεν εχει την ευθυνη το PS3, και κακα γιατι η γραμμη που εχεις εως τωρα την τηλεοραση μαλλον εχει φερει την ασφαλειοθηκη στον πινακα σου σε ζορι, οποτε πας για αλλαγη εκει μετα.

Keep us posted..
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
348
Nαταλι πρεπει να τσεκαρεις το τροφοδοτικο μονο του χωρις να ειναι συνδεδεμενο στην μητρικη...τσεκαρε την ασφαλεια του αρχικα (αν και λογικα εαν ειναι καμμενη δεν θα επεφτε ο γενικος ) ενα tutorial πχ δες εδω

https://www.youtube.com/watch?v=xFizzmlll1I.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.811
Αντιδράσεις
1.820
Kambia είπε:
Α
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι 2 διακοπές μου "χτύπησαν" την μητρική στο ένα pc.
Τo UPS που λέγαμε τις προάλλες ;) Το ξέρω ότι αδυνατείς όμως. :(

Ομως απορώ τι στο καλό μπορεί να έγινε και να σου έριξε τις ασφάλειες. Να σου πω, δεν ανοίγεις το τροφοδοτικό του να δεις αν εχει μαυρίσει πουθενά και κυρίως αν μυρίζει περίεργα; Μηπως ακουσες και κανένα μπαμ; Αν ναι, εχει σκάσει πυκνωτής από τους μεγαλους. Αλλα βλακείες, θα είχε μυρίσει όλο το σπίτι. Βαλτο σε μια πρίζα που να ξέρεις σε ποιά ασφάλεια πέφτει, και κατέβασε τις υπόλοιπες προληπτικά. Εαν δεν, τότε βγάλτο και πάνε το σε μάστορα να το ελέγξει. Δε χρειάζεται ολοκληρη την κονσόλα, μονο το τροφοδοτικό.

EDIT: Ναι οκ, τώρα είδα ότι ποστάρισες και φωτογραφίες. Βιαζομαι πολύ ώρες ώρες :( Το ότι εχει θερμοαγώγιμη παστα σε πολλά σημεία, δε δικαιολογεί το σκάσιμο. Θελω να πω, ότι δε μπορεί να υπερθερμάνθηκε κάτι στη μητρική και το τροφοδοτικό να σου έριξε τις ασφάλειες. Μου φαίνεται τρελό να συμβαίνει. Απλα τυχαίνει να τις είδες και μπήκαν ψύλλοι στ'αυτιά. Μιας και θα βαλεις παστα, ρίξε μια μεγαλη σταγονα ΣΤΗ ΜΕΣΗ της CPU (ή του τσιπ που εχει ψύκτρα) ώστε όταν πατήσεις την ψύκτρα πανω της, η σταγόνα να απλωθεί και να μην πεταχτεί απόξω. Επίσης να πω ότι δε χρειάζεται να βρεις σκασμένο πυκνωτή. Αρκεί το πανω μέρος του πυκνωτή να εχει αρχίσει να φουσκώνει, κάτι που σημαίνει ότι θελει προληπτική αντικατάσταση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα