johnny19818
Retromaniax Thread Excavator!
- Αντιδράσεις
- 2.237
Ανοίγω αυτό το θέμα για να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στο συγκρότημα που με μύησε στην Italo Disco ειδικά και στις μελωδίες της ντίσκο γενικότερα. Όλα ξεκίνησαν κάπου στο 2005 όταν είδα για πολλοστή φορά την ταινία Ροζ Γάτος. Πάντα μου άρεσαν τα τραγούδια της ταινίας αλλά ποτέ δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία. Μια από τις πολλές λοιπόν μου ήρθε να ψάξω το τραγούδι που ακουγόταν όταν ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν στην ντίσκο (Chance to desire). Κλασσικά έπιασα το ρεφραίν ώστε να βρω το τραγούδι. Έτσι βρήκα και το συγκρότημα, τους Radiorama (Ρειντιοράμα). Το συγκρότημα ανήκει στο είδος Italo Disco. Έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι, ψάχνοντας και άλλα συγκροτήματα της Italo μουσικής και σιγά σιγά έγινα λάτρης του είδους. Πολλά αγαπημένα συγκροτήματα όπως οι Scotch, Lee Marrow, Den Harrow, Eddie Hundigton, Max Him, Fun Fun και πολλοί άλλοι με έκαναν να ακούω επί ώρες τραγούδια της ντίσκο. Ακόμη και φαντάρος το 2006 ήμουν συντονισμένος στον Blue Space FM στους 107,2 που δυστυχώς μάλλον δεν εκπέμπει χρόνια τώρα. Θυμάμαι να διαφημίζουν τότε τα ντίσκο πάρτυ στη Boom Boom στον Πειραιά που τόσο ήθελα να πάω.
Όσον αφορά τους Radiorama τώρα μερικά κομμάτια που λατρεύω να ακούω είναι:
Chance to desire
Yeti
Aliens
Vampires
Cenerentola
Desire
Hey hey
Το συγκρότημα που ξεκίνησε το 1986, με τα χρόνια εξελίχθηκε αναλόγως των ακουσμάτων της εποχής.
Θυμήθηκα και ένα ντίσκο πάρτυ που γινόταν στην πόλη μας το οποίο διοργάνωνε ένας ραδιοφωνικός σταθμός του Ηρακλείου στις 6 Ιανουαρίου 2006. Μέχρι τότε εγώ είχα κάνει αρκετή "προπόνηση" με στίχους των περισσότερων τραγουδιών και όταν τα τραγουδούσα οι φίλοι μου είχαν μείνει κάγκελο.
Έχω ηχογραφήσει μάλιστα και το διαφημιστικό σποτ και είναι το παρακάτω.
Όσον αφορά τους Radiorama τώρα μερικά κομμάτια που λατρεύω να ακούω είναι:
Chance to desire
Yeti
Aliens
Vampires
Cenerentola
Desire
Hey hey
Το συγκρότημα που ξεκίνησε το 1986, με τα χρόνια εξελίχθηκε αναλόγως των ακουσμάτων της εποχής.
Θυμήθηκα και ένα ντίσκο πάρτυ που γινόταν στην πόλη μας το οποίο διοργάνωνε ένας ραδιοφωνικός σταθμός του Ηρακλείου στις 6 Ιανουαρίου 2006. Μέχρι τότε εγώ είχα κάνει αρκετή "προπόνηση" με στίχους των περισσότερων τραγουδιών και όταν τα τραγουδούσα οι φίλοι μου είχαν μείνει κάγκελο.
Έχω ηχογραφήσει μάλιστα και το διαφημιστικό σποτ και είναι το παρακάτω.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: