Raspberry Pi - o Η/Υ των 25$ του Braben

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καθώς φαίνεται κυκλοφόρησε το καινούριο Raspberry Pi 500. Έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά με το 400 αλλά με επεξεργαστή ίδιο με του Raspberry Pi 5. Δεν θα δέχεται NVME σκληρό, αλλά ίσως να γίνει διαθέσιμος σε κάποιο Raspberry Pi 500+ καθώς υπάρχει πρόβλεψη χώρου μέσα στην πλακέτα. Περισσότερα στο video:

Καθώς φαίνεται κυκλοφόρησε το καινούριο Raspberry Pi 500. Έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά με το 400 αλλά με επεξεργαστή ίδιο με του Raspberry Pi 5. Δεν θα δέχεται NVME σκληρό, αλλά ίσως να γίνει διαθέσιμος σε κάποιο Raspberry Pi 500+ καθώς υπάρχει πρόβλεψη χώρου μέσα στην πλακέτα. Περισσότερα στο video:
Είναι ενδιαφέρον και σκέφτομαι την αγορά του. Με κρατάει λίγο πίσω ο φόβος μήπως έχει την ίδια τύχη με το Pi 3 που έχω, το οποίο εξακολουθεί να είναι αχρησιμοποίητο και κλεισμένο στο κουτί του.

Είναι ενδιαφέρον και σκέφτομαι την αγορά του. Με κρατάει λίγο πίσω ο φόβος μήπως έχει την ίδια τύχη με το Pi 3 που έχω, το οποίο εξακολουθεί να είναι αχρησιμοποίητο και κλεισμένο στο κουτί του.
τσιμπα εναν καλο κλωνο hifiberry dac+ hat, στησε και ενα Volumio και εχεις αξιοπρεπεστατη λυση γα ηχο. Μαλιστα μπορεις να στριμαρεις και Tidal, Spotify κτλ δια μεσω του Volumio.

τσιμπα εναν καλο κλωνο hifiberry dac+ hat, στησε και ενα Volumio και εχεις αξιοπρεπεστατη λυση γα ηχο. Μαλιστα μπορεις να στριμαρεις και Tidal, Spotify κτλ δια μεσω του Volumio.
Είχα σκεφτεί να στήσω έναν web server στο Raspberry Pi 3 (αυτός άλλωστε ήταν ο αρχικός σκοπός της αγοράς του), αλλά λόγω έλλειψης χρόνου παρέμεινε στο κουτί του. Ενδιαφέρουσα και η ιδέα σου, Wally!

στήσω έναν web server στο Raspberry Pi 3
Pi3 ? θα πετάει! :) ... εδω τρέχω (minimal) web server σε Pi Zero W ! εδω και κάτι χρόνια... οχι ομως 24x7 - κάπου κολλάει η database του RSS server (η βασική του χρήση για μένα) αν μείνει πολλές μέρες πάνω, 0.5M RAM (χωρίς swap) ! έτσι το κατεβάζω κάπου μετά τα μεσάνυχτα, τουλάχιστον (raspian/Bullseye, αλλά θα το πάω σε OpenBSD αν βρώ ενα patch για το BME280 (baro/thermo sensor) που έχω πάνω του)

Αυτή είναι η εντύπωση που έχω κι εγώ, τουλάχιστον από κάποια άρθρα που είχα διαβάσει, γι' αυτό και το επέλεξα. Είναι ιδανικό και για Mystic BBS (ή Synchronet που την είχα τρέξει ξανά στο παρελθόν και την γνωρίζω κάπως).

εδω τρέχω (minimal) web server σε Pi Zero W ! εδω και κάτι χρόνια...
Χε χε, καλή φάση! Έτρεχα τον Abyss Web Server στο σπίτι για αρκετά χρόνια σε έναν P4 που τον είχα ανοιχτό... όταν ήμουν εκεί :lol:

Πίσω
Μπλουζα