Retro Σοκολάτες !

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας exetlaios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
η φωτογραφία της σοκολάτας κιςς αφορα τα 90ς. Στα 80ς ηταν ολο ροζ το περιτυλιγμα

η φωτογραφία της σοκολάτας κιςς αφορα τα 90ς. Στα 80ς ηταν ολο ροζ το περιτυλιγμα
Η φωτο που γράφει 80ς αναφέρεται στη Lacta, ωστόσο ναι έχεις δίκιο για την 90ς. Η Kiss των 80s είχε δύο φιγούρες που φιλιόντουσταν.IMG_6359.jpeg

Τελευταία επεξεργασία:
ειχε και διαφορά στην γευση...αλλαγη συστατικων λογω υπερβολικής ζαχαρης και νεων συντηρητικων. Εγινε κατι αλλο, χειρότερο .

Παιδιά μου άρεσε η συσκευασία με τα σοκολατένια δημητριακά γιαυτό ανεβάζω φωτο. Είναι ρετρό, αλλά ξένο. Υπήρχε κάτι ανάλογο Ελλάδα;IMG_6142.jpeg

Είχατε ποτέ ακουστά αυτές τις παλιακές σοκολάτες; Μια φορά Λέοντος μόνο το έμπλαστρο ξέρω! Όσο για την corona…no comments
(Έχω ερωτευτεί τις αφίσες!)
IMG_6131.jpegIMG_6163.jpegIMG_6161.jpegIMG_6159.jpegIMG_6162.jpeg

Θυμάται κανένας την σοκολατίτσα με σήμα την πεταλούδα κάπου στις αρχές 90's;

Προβολή συνημμένου 209839

Ρε Φιλε, Optimus, πραγματικά σε ευχαριστώ γι' αυτή την ανάρτηση!

Δε φαντάζεσαι πόσο καιρό έψαχνα αυτή τη σοκολάτα.. ήταν σα θολή ανάμνηση σε σημείο που έλεγα υπήρχε τελικά αυτή η σοκολάτα ήταν στη φαντασία μου και είχα μπερδευτεί με τις κλωστές με το σήμα πεταλούδα? Χαχαχα απίστευτο.

Το θέμα είναι ότι τριάντα χρόνια μετά τελικά είδα πάλι τη σοκολάτα αυτή και νομίζω ότι μεσα στο αχανές ίντερνετ, μόνο η δική σου σχετική ανάρτηση υπάρχει.
Σε ευχαριστώ πολύ για την αναβίωση αυτής της ανάμνησης, να είσαι καλά.

Τα σοκολατάκια ΙΟΝ noisetta κατά την γνώμη μου είναι κατά πολύ ανώτερα των αντίστοιχων Τζοκόντα.
Είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Αγαπώ πολύ τα noisetta γιατί η γεύση (και η σύνθεση) είναι ξεκάθαρη: Σοκολάτα γάλακτος και 1 φουντούκι στη μέση. Απλά πράγματα.
Αλλά τα Τζοκόντα ήταν τα πιο αγαπημένα μου έβα! Είχαν μια πολυπλοκότητα που δεν βρίσκεις πια. Από πού να τα πιάσω; Από το φοβερό περιτύλιγμα με την ίδια την Τζοκόντα απ' έξω; Τέτοια τιμή σε "σελέμπριτι" μόνο οι Αυστριακοί έχουν κάνει στον Μότσαρτ (βλ. Mozartkugel ) κι εμείς στη Μόνα Λίζα (ούτε καν οι Ιταλοί που είναι και δική τους, αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Από το σχήμα; Αυτός ο υπέροχος σοκολατένιος θόλος όπου μέσα του κρυβόταν μια μοναδική γεύση μόνο συνηθισμένος δεν ήταν.
Από τη γέμιση; αχ, αυτή η γέμιση! Βελούδινη πραλίνα με τέτοια ιδανική υφή ώστε μετά το σπάσιμο του περιβλήματος να σε εκπλήσει ευχάριστα αυτό που ακολουθούσε, ενώ στην κορυφή μια μικρή δόση κροκάν φουντουκιού για να έχεις την αίσθηση και την πολυτέλεια του καραμελωμένου ξηρού καρπού χωρίς το άγχος πώς θα τον σπάσεις με το δόντι. Ήταν ήδη εκεί να τον απολαύσεις!
Στο σύνολό του το σοκολατάκι αυτό ήταν ένα ποίημα και δεν το προσέφεραν όλα τα σπίτια λόγω της τιμής του (πιο ακριβό από τη Νουαζέτα). Φήμες της εποχής εκείνης λένε ότι η κόντρα ανάμεσα στα δύο σοκολατάκια ήταν συν τοις άλλοις και ταξική. :rolleyes:
Εγώ πάλι δεν ξέρω, όποιο κι από τα δύο να μου έδιναν το έτρωγα ευχαρίστως. Τι κρίμα που καταργήθηκαν τα Τζοκόντα! (αν και τα τελευταία χρόνια είχε εκπέσει κατά πολύ η γεύση).

Είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Αγαπώ πολύ τα noisetta γιατί η γεύση (και η σύνθεση) είναι ξεκάθαρη: Σοκολάτα γάλακτος και 1 φουντούκι στη μέση. Απλά πράγματα.
Αλλά τα Τζοκόντα ήταν τα πιο αγαπημένα μου έβα! Είχαν μια πολυπλοκότητα που δεν βρίσκεις πια. Από πού να τα πιάσω; Από το φοβερό περιτύλιγμα με την ίδια την Τζοκόντα απ' έξω; Τέτοια τιμή σε "σελέμπριτι" μόνο οι Αυστριακοί έχουν κάνει στον Μότσαρτ (βλ. Mozartkugel ) κι εμείς στη Μόνα Λίζα (ούτε καν οι Ιταλοί που είναι και δική τους, αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Από το σχήμα; Αυτός ο υπέροχος σοκολατένιος θόλος όπου μέσα του κρυβόταν μια μοναδική γεύση μόνο συνηθισμένος δεν ήταν.
Από τη γέμιση; αχ, αυτή η γέμιση! Βελούδινη πραλίνα με τέτοια ιδανική υφή ώστε μετά το σπάσιμο του περιβλήματος να σε εκπλήσει ευχάριστα αυτό που ακολουθούσε, ενώ στην κορυφή μια μικρή δόση κροκάν φουντουκιού για να έχεις την αίσθηση και την πολυτέλεια του καραμελωμένου ξηρού καρπού χωρίς το άγχος πώς θα τον σπάσεις με το δόντι. Ήταν ήδη εκεί να τον απολαύσεις!
Στο σύνολό του το σοκολατάκι αυτό ήταν ένα ποίημα και δεν το προσέφεραν όλα τα σπίτια λόγω της τιμής του (πιο ακριβό από τη Νουαζέτα). Φήμες της εποχής εκείνης λένε ότι η κόντρα ανάμεσα στα δύο σοκολατάκια ήταν συν τοις άλλοις και ταξική. :rolleyes:
Εγώ πάλι δεν ξέρω, όποιο κι από τα δύο να μου έδιναν το έτρωγα ευχαρίστως. Τι κρίμα που καταργήθηκαν τα Τζοκόντα! (αν και τα τελευταία χρόνια είχε εκπέσει κατά πολύ η γεύση).
Θα λάβεις το Όσκαρ της τζοκοντας έτσι που τα περιεγραψες τα πράγματα

Θα λάβεις το Όσκαρ της τζοκοντας έτσι που τα περιεγραψες τα πράγματα
Μαράκι πόσες κατηγορίες Όσκαρ θα βάλεις πια; Νομίζω ότι το κάνεις για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα