μαλλον αυτη πρεπει να ειχαμε κι εμεις στο σπιτι,την ειχε φερει η γιαγια μου οταν δουλευε στη Γερμανια και την εβαλε στο δωματιο της.Ηταν η πρωτη τηλεοραση που μπηκε στο σπιτι,δε θυμαμαι ποια χρονια την αλλαξαν με μια εγχρωμη.Ο,τι παιδικες σειρες και εκπομπες εχω δει σ αυτη την τηλεοραση ειναι και οι αγαπημενες μου κι ας τις εβλεπα ασπρομαυρες στο δωματιο των παππουδων.Το 1991 μπηκε και δευτερη τηλεοραση στο σπιτι αλλα αυτη τη φορα στο σαλονι και ηταν εγχρωμη.Αυτη την εγχρωμη την εχουμε μεχρι σημερα αν και εχει καμποσα προβληματα..tsalk είπε:Η πρώτη μας τηλεόραση ήταν μια ξύλινη Saba μοντέλο Τ-248 1972 (όπως βλέπεται και στην φωτογραφία)Η τηλεόραση φυσικά ζει και βασιλεύει και θα την βάλω και σε περίοπτη θέση όταν (πρώτα ο Θεός) φτιάξω το retro playroom που ονειρεύομαι. Και τι δεν έχω δει σ αυτήν δεν λέγεται μέχρι το 1984 που την αντικαταστήσαμε με έγχρωμη. Φυσικά πάντα δούλευε από τότε ως σήμερα. Περιττό να σας πω ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν έπαθε τίποτα.
Δίπλα η διαφήμηση από έντυπο της εποχής.
Wally είπε:Saba λειτουργικοτατη εν ετει 2012!!!
Συγχαρητηρια για το μερακι σου Αλκη!! Εισαι και κυριολεκτικα RetroTV Maniac!
pooky(1) είπε:Άλκη μέγιστο respect. Βάλε κι άλλες φωτό αν μπορείς από το μέρος που έχεις τα μηχανήματα.
(
Από ραδιόφωνο σου ρίχνω ! Έχω μια κονσόλα Grundig του 64 πε πικάπ. Δες βιντεάκι του ίδιου απόtsalk είπε:Ευχαριστώ πολύ Πάνο.
Επειδή εσύ μου το ζήτησες!!! (Βέβαια το ποστ αυτό είναι λίγο off topic μιας και ουσιαστικά πρόκειται για φωτό από τον χώρο μου)
Η πρωτη εγχρωμη τηλεοραση που μπηκε σπιτι μας. Πραγματικο σκυλι πολεμου οπως το ειπες, και η δικη μας επαιζε αξιοπρεπως στο χωριο μεχρι πριν 2-3 χρονια.nektarios1451 είπε:
Αυτήν ακριβώς την τηλεόραση την είχαμε στο σαλόνι! Νομίζω ότι είναι μοντέλο του 1984, γιατί κάπου τότε μου είχαν πει οι γονείς μου ότι την αγόρασαν. Μπορεί να βγήκε και το 1985, δεν ξέρω.nektarios1451 είπε:Προβολή συνημμένου 73842Προβολή συνημμένου 73843
Ενχρωμη τηλεοραση philips αγορασμενη το δεκεμβριο του 1986 με ξυλινη επενδυση σκυλι του πολεμου μεχρι σημερα ζει αν και τωρα εχει μια ζημια που φτιαχνεται ολο αυτη εβγαζε παντα να καιει ενα πυκνωτη και να μην αναβει δεν εκατσα να την φτιαξω γιατι σπανια βλεπω τηλεοραση απο το pc οποτε αυτη μονο για το ρολοι καθεται που παει κανονικα και ποτε δεν εχανε ουτε μπροστα εφευγε.Το 8 που ειναι κολλημενο το κολλησα εγω καποτε πιτσιρικας ειχα βαρυ χερι για τις συσκευες οπως και το 4 που και που να κολαει και να σου αλλαζει το καναλι και να σου σπαει τα νευρα.Τα κουμπια ειναι σε αυτο το χαλι γιατι το τηλεκοντρολ αγνοειται η τυχη του εδω και χρονια!!!!!
Eγώ δε θυμάμαι να έχω δει σε κατάστημα ασπρόμαυρη τηλεόραση. Οι έγχρωμη tv ξεκίνησε ουσιαστικά στην Ελλάδα το 1980. Τώρα αν μιλάμε για κάτι πολύ μικρές φορητές ίσως. Δε θυμάμαι αν μετά την εμφάνιση της έγχρωμης εξακολούθησαν να υπάρχουν ασπρόμαυρα μοντέλα προς πώληση. Νομίζω πως όχι. Άρα μιλάμε για πάνω από 30 χρόνια.Spartan_X είπε:Να σας ρωτήσω, θυμάται κάποιος πότε σταμάτησαν να κυκλοφορούν στο εμπόριο οι ασπρόμαυρες τηλεοράσεις; Ποία χρονία περίπου ήταν η τελευταία που είδατε τέτοια να πωλείται σε μαγαζί ; Είχαμε μια τέτοια συζήτηση με παλίο συνάδελφο ο οποίος δουλεύει πωλητής σε κατάστημα ηλεκτρωνικών συσκευών, και εκείνος ( ο οποίος έχει κάπου 20 χρόνια στο επάγγελμα ) θυμάται περίπου κάπου για αρχές δεκαετίας '90