Ας αναφέρω κι εγώ την πρώτη και μοναδική μου «επίσημη» ενασχόληση με τον αθλητισμό η οποία έγινε μέσω της σκοποβολής.
Το να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο άθλημα ήταν επιθυμία δική μου όταν ήμουν περίπου 14-15 ετών και ξεκίνησα αν θυμάμαι καλά το Φθινόπωρο.
Γράφτηκα σε σκοπευτικό σύλλογο στην κατηγορία εφήβων, ως αθλητής πιστολιού.
Οι αρχικές προπονήσεις περιελάμβαναν βολές με αεροβόλο πιστόλι σε απόσταση 10m. Εδώ να σημειώσω πως το αεροβόλο πιστόλι είναι ο «βασιλιάς» της σκοποβολής όπως πολύ σωστά μου είχαν αναφέρει τις πρώτες εκείνες μέρες.
Εκεί μαθαίναμε τις βασικές αρχές της σκοποβολής καθώς και αυτοπειθαρχία αλλά και σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους συναθλητές. Στη συνέχεια (περίπου μετά μισό χρόνο) ασχολήθηκα με τα πυροβόλα πιστόλια, ημι-αυτόματα και μη, χωρίς βέβαια να παρατήσω το αεροβόλο.
Θυμάμαι ακόμη το άγχος στον πρώτο μου αγώνα Γ’ κατηγορίας (μικρός συναγωνισμός) όπου είχε συνοδευτεί όμως και από το πρώτο μου μετάλλιο. Δε θυμάμαι να είχα ξανανιώσει πολλές φορές πιο υπερήφανος μέχρι τότε
.
Επίσης θυμάμαι αρκετούς από τους συναθλητές, με κάποιους από τους οποίους είμαι ακόμη φίλος, καθώς και τα ταξίδια μας και το χαβαλέ που γινόταν στη Θεσσαλονίκη, Βόλο κλπ. όπου πραγματοποιούνταν αγώνες.
Αν και στατικό άθλημα, η σκοποβολή με βοήθησε ώστε να αναπτύξω αρκετές ατομικές και κοινωνικές αρετές (αν και υπήρχαν φυσικά και κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις), καθώς και να αποκτήσω συλλογικό πνεύμα, κάτι το οποίο λίγες δραστηριότητες πέρα από τον αθλητισμό μπορούν σήμερα να προσφέρουν στα παιδιά.
Δυστυχώς πρωταθλητισμός και σπουδές δεν πάνε εύκολα μαζί, οπότε μερικά χρόνια αργότερα αναγκάσθηκα να διακόψω τις προπονήσεις μου.
Κάποιες φορές ονειρεύομαι πως είμαι ακόμη ενεργός αθλητής και βλέπω-αισθάνομαι την ατμόσφαιρα των αγώνων.