Αρχαίο μεν το ποστ, αλλά... οκ, χαλάρωσε! Παγκρατιώτης από γεννησιμιού είμαι, 7/28 όλη μου τη ζωή, αλλά και Μεσολογγίου πέρναγα άνετα, και Άλσος έλειωνα με παντός είδους παιχνίδια, και ποτέ δεν με είχαν δείρει... Σίγουρα, πολλές #&@%@$#φατσες στα σχολεία του Παγκρατίου, αλλά μην το κάνουμε να ακούγεται και σαν καλτ βιντεοταινία!Alucard είπε:Το Παγκράτι τη δεκαετία του 80 και αρχές 90 ήταν μια από τις πιο αλητο-συνοικίες της Αθήνας. Η πλατεία Μεσολογγίου και το άλσος δίπλα από το 28ο και 7ο Λύκειο ήταν περιοχές όπου αν τις διέσχιζες μικρός, είτε μέρα είτε βράδυ, ή δαρμένος θα έφευγες ή θα σε είχαν ληστέψει (ή και τα δυο).
Πετρούπολη που μεγάλωσα, μια χαρά ήταν πάντως.Η πλάκα είναι ότι περιοχές σαν την δική μου στα βορειοδυτικά προάστια(Καματερό-Πετρούπολη-Ίλιον-Αγίοι Ανάργυροι) στερεοτυπικά θεωρούνται εγκληματογόνες...
αυτο ξαναπες το!ακομα και πραγματικοι "μπαντ γκαις"ειχαν καποιους αγραφους κωδικες που σημεα δεν υπαρχουν..με τα δεδομενα εκεινων των εποχων,ακομα και το Α' νεκροταφειο σημερα,αλητοσυνοικια θα θεωρουταν!spyros_s είπε:αυτό υποστηρίζω και εγώ Μάνο! Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις της εποχής κυριαρχούσαν τόσο που μακριά μαλλιά μέταλ αμφίεση και...μηχανάκι σήμαιναν αυτόματα αλητεία και χρήση ναρκωτικών. Οι περισσότεροι...μάγκες της εποχής σήμερα φαντάζουν τακτικοί μαθητές του...κατηχητικού.Οι δείκτες εγκληματικότητας του τότε(όσα καταγράφηκαν) και του σήμερα (όπως καταγράφονται στις ετήσιες εκδόσεις του πρώην ΥΔΤ, σήμερα κομμάτι του ΥΠΕΣ) αποκαλύπτουν την τεράστια διαφορά προς το χειρότερο.
α,καλα..απο τετοια..το πιο συνηθες σχετικο με γηπεδικα"πηρε ΜΟΝΟΣ του ντου,σε 1252..αλλοφυλους...ΤΟΝ ΕΙΔΑ!"manos426f είπε:don,δε με αντιλήφθηκες.Δε λέω ότι οι εδώ γράφοντες είναι φιδέμπορες,μιλάω για τις φήμες που βγαίνανε σχετικά με τέτοιες καταστάσεις-πρόσωπα...
Ίσως βέβαια κάποια από αυτά που έχουμε "ακούσει" κι εμείς,να εντάσσονται σε αυτά....
Το σκεφτομαι σε συναρτηση με βρωμοξυλο Κερατσινι-Δραπετσωνα και πεθαινω στο γελιοdecadence είπε:φιλοθέιιτες εναντίον εκαληωτών...τρελό ξύλο και κλωτσιές με timberland
Σχεδον ναι. Θυμαμαι οταν ειχα παει πρωτη φορα επισκεψη σε ενα φιλο μου στο Ν.Ηρακλειο ειχα παθει πολιτισμικο σοκ. Βεβαια μπορει να επεφτε περιστασιακα ξυλο προς Πειραια γειτονιες, αλλα δεν υπηρχε το φαινομενο της εντονης παιδικης εγκληματικοτητας οπως σε αλλες περιοχες με καλυτερο πιθανα ονομα. Σκηνικα του να σου παρουν flight, ή αθλητικα κτλ δεν επαιζαν. Ουτε εντονοι τοπικισμοι. Απλα αμα επεφταν μαπες επεφταν στα αληθεια και με τις διαφορες παρεες μπορει να λαμβαναν διαστασεις κανονικης βεντετας. Δεν μπορω ομως να πω πως υπηρχε καποιος κινδυνος ή απειλη για οποιους δεν ανακατευονταν με τα πιτουρα.spyros_s είπε:μην πω για Περιστέρι-Αιγάλεω... ακόμα και τις μάχες μεταξύ γειτονιών σε περιοχές της δυτικής Αττικής...τότε πραγματικά είχε νόημα να μιλάμε για...βουτυρομπεμπέδες σε Β.Π κλπ. Πλέον παντού υπάρχουν τα πάντα...