Ωραιο θεμα πραγματι!! Μονο που αν ανοιξουμε ολοι τα τεφτερια μας, δεν ξερω ποσες σελιδες θα γεμισουμε!
Θα συμφωνησω με προλαλησαντες για πολλα ονοματα, μια που καθησα και τα διαβασα ολα να δω αν ξεχασατε κανεναν! Εντυπωση μου εκανε που στο χωρο του ποδοσφαιρου δεν αναφερθηκε νωρις νωρις ο Μαραντονα, μια που ηταν μορφη πραγματικα στα 80's. Βεβαια προσωπικα δε τον πολυπηγαινα (Πελε και μπραζιλ φαν καθοτι), αλλα αυτο δεν τον κανει να εχει λιγοτερο ταλεντο! Ηταν απιστευτος.
Κατα τα αλλα από αυτους που ειπωθηκαν θα ξεχωρισω τον Van Basten, γιατι δυστυχως σταματησε νωρις και δεν τον χαρηκαμε οσο θα θελαμε. Βεβαια υπαρχουν παμπολλοι αλλοι που μπορουμε να αναφερουμε, καθε χωρα ειχε τα ταλεντα της σε διαφορες εποχες, που τωρα ειναι πια θρυλοι του ποδοσφαιρου, και ετσι ο καταλογος γινεται πολυ μακρυς...
Καποιοι που μου ερχονται στο μυαλο, οχι τοσο για το ταλεντο τους, οσο για τις "ιδιοτροπιες" τους ειναι 2 τερματοφυλακες: Ο Γερμανος Schumacher, που η μεγαλη περιοχη του ηταν η ...σεντρα, και ο Κολομβιανος Higuita, που δε νομιζω να θελει συστασεις για τους ποδοσφαιροφιλους. Οι αγωνες στους οποιους συμμετειχαν ειχαν κατι το ...διαφορετικο!
Και μια που αναφερθηκα σε τερματοφυλακες, να αναφερω καποιους απο τους καλυτερους: Lev Yashin (δεκαετια 50-60), Dino Zoff, Rinat Dasayev, Peter Shilton και Peter Schmeichel.
Συνηθως θυμομαστε αυτους που βαζουν τα γκολ, που ειναι και ο στοχος του αγωνα, και οχι αυτους που δεν τα αφηνουν να συμβουν.
Αυτά για το ποδοσφαιρο (το διεθνες). Στο μπασκετ για μενα μορφη ηταν ο Γκαλης. Ισως γιατι ειμαι και παιδι εκεινης της δεκαετιας και σταθηκε η αφορμη για να αρχισω να παρακολουθω μπασκετ. Τωρα στον ευρωπαϊκο χωρο ξεχωριζω και το Σαμπονις, που δεν αναφερθηκε παραπανω.
Αυτά για την ωρα...