Η δική μου ιστορία με την Amiga αρχίζει κάπου το 89 με 90. Μαζί με μπλε Fly, κονκάρδες Θ13 ,Slayer και DR martens με κόκκινα κορδόνια.
ενω το βράδυ είχε υποχρεωτικά HeadBangers Ball. Νομίζω κάθε Παρασκευη. Την επομένη Σαββατο πρωι υποχρεωτικά στο Aμιγκαδικο....
Το Amigαδικο της γειτονιας μου στην Κυψέλη -τώρα είναι προπατζιδικο- ειχε δεκαπέντε 500άρες με σετακι 2 Tomahawk joystick του Ανερούση
είναι στοιχειωμένες στην μνήμη μου. H ωραιότερη θέα σε 16bit που μπορεί να έχει άνθρωπος!
Μπαινοντας μέσα την πρώτη φορά αντικρίζω τα υστερικά click click του Kick Off2. 12 στις 15 Amigες παιζουν υστερικά kick off
To μάτι μου πέφτει στις 3 υπόλοιπες που είχαν είχαν φορτωμένες στο df0 drive άλλα παιχνίδια...
Πρώτη επαφή αν θυμαμαι καλά τα Lotus2 , το Vroom , το Τurrican2, το Midnight Resistance και το Final Fight.
Τυχεροι ειμασταν αν προλαβαιναμε ελευθερο ένα Philips μονιτορ το μόνο που έιχε καλώδια RCA συνδεδεμένα.
ο ιδιοκτήτης μαλλον το είχε κρατήσει ετσι για να μην γινεται χαμός από τον 4καναλο στερεοφωνικό ήχο από 15 Amiga.
Μετά ήρθε στο Shadow of the Beast3 , το First Samurai, το Cabal, το Toki
Aργότερα το Jaguar και το Lotus3, το Flashback , το Alcatraz και το αγαπημένο Sensible (το μοναδικό ποδοσφαιράκι που κόλλησα)
Tι να λέμε τώρα κάθε παιχνίδι από αυτά πολύ κοντά στα coin op και όσα ήταν μόνο για Amiga μνημείο gameplay.
Aψογα...
ο μεταλλικός ήχος του Cabal ακόμα με πορώνει σαν την πρώτη φορά.
Μετά το 1993 με τον ερχομό της 600 η 500άρες ακόμα πούλαγαν.
Οι πρώτοι συμμαθητές μου πήραν Amiga και σε εναν καλό μου φίλο σπίτι του είδα για πρώτη φορά
το SF2 η πρώτη μου επαφή λοιπον με τον θρύλο των arcade ήταν στην Amiga!
Και δεν με χαλαγε καθόλου.
Εκπληκτικός ήχος , ξερές γροθιές και κλοτσιές και ένα ...διαφορετικό gameplay από την US Gold.
Για αυτο ακριβώς μου άρεσε. Εστω και με ένα κουμπι τα διπλά πήγαιναν σύννεφο. Ας είναι καλά και ο Ανερούσης
Αmiga 500 χωρις δύο joystick δεν είδα ποτέ. Παντα το ένα δίπλα στο άλλο. Ετσι πρέπει.
Εδω να σας πω και την "αμαρτία" μου. Εκείνη την περίοδο υπήρχε ένα Atarάδικο στου Γκύζη.
Απ ότι θυμαμαι ιδιοκτήτρια ήταν μια πολύ ευγενική κοπέλα. Eιχα πάει δύο φορές και θυμαμαι
οτι επαιζα Vroom μανιωδός. (Οι υπολοιποι τριγύρω τον χαβά τους με το Kick off 2 )
Παιδία το ομόλογώ. Δεν ήξερα ούτε για OCS και ECS ούτε οτι και ότι ο ST έίχε τον 68000 να τα κάνει όλα μαζί μέσω της CPU
ενώ η Amigαρα είχε και custom chips.
To 1990 δεν ειχαν πολύ σημασία όλα αυτα...Αρκούσε η πόρωση των αγαπημένων μας τίτλων.
Kαι το gameplay που απ ότι φαίνεται πατάμε 2021 σχεδόν και δεν ξεπερνιέται με τίποτα.