Πρώτα απ'όλα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τη βιωσιμότητα του περιοδικού, για να μην "ξεψυχίσει" όπως αναφέρεις, σύντομα...
Σαφώς και το "περιτύλιγμα" (δηλ. το εξώφυλλο), παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο, αλλά το "
Retroid", απ'οτι έχω καταλάβει είναι κυρίως "one man's show", όσον αφορά το στήσιμο του περιοδικού (και του εξωφύλλου) κατ'επέκταση, οπότε και δεν υπάρχει feedback του τύπου "κοίτα, αυτό κάντο λίγο πιο bold, αυτό θα του πήγαινε ένα πορτοκαλί" κλπ. Οπότε και ο δημιουργός με βάση τα δικά του κριτήρια, κρατάει το εξώφυλλο που του αρέσει.
Αυτό είναι και καλό και κακό... Από τη μία δεν έχει 5-6 άτομα να τον πρήζουν με τα δικά τους θέλω, από την άλλη όντως, μπορεί το εξώφυλλο που έχει δημιουργήσει να μην είναι και το καλύτερο...
Στην παρούσα φάση, θεωρώ οτι το εξώφυλλο "κάνει τη δουλειά του"...
Σημ. 1: Για τα εξώφυλλα που ανέβασα, πραγματικά δεν ξέρω αν υπήρχε
Playstore το
2008, για να πάρω έμπνευση από εκεί...
(Βασικά έκανα αναζήτηση και με έκπληξη διαπίστωσα ότι ξεκίνησε τον
Οκτώβριο του
2008)
Σημ. 2: Τα εξώφυλλα του "
Retro Planet" στα πρώτα τεύχη, είχαν υιοθετήσει το στυλ του "
Pixel" (δηλαδή του "
Time"), αλλά με τον καιρό, αυτό (ευτυχώς κατά την
ταπεινή μου γνώμη), σταμάτησε και το περιοδικό απόκτησε δική του "εξωφυλλική" ταυτότητα...
Σημ. 3: Δεν έβγαλε κανείς μαχαίρι, ούτε εγώ ούτε εσύ, και δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη, εαν συμπέρανες οτι ο τόνος μου ήταν αυστηρός και επιθετικός, στα προηγούμενα γραφόμενά μου...