Χαίρομαι, γιατί την περισσότερη δουλειά ήδη την έχω κάνει για τα αντίστοιχα βραβεία του byteme. Αγχώνομαι όμως γιατί σε πολλές περιπτώσεις με κάλυψε -όχι μόνο η επιλογή, αλλά και η εξήγηση- του αντι-Nintendo-ικού Wally...
1)First Person
Call of Duty: MW2 (X360/PS3/PC)(αρκετά συμπαθες και το Bordrlands, αν και δεν ήταν ακριβώς FPS)
2)Third Person
Batman: Arkham Asylum (X360/PS3/PC) (ήμουν στο τσακ να βάλω Brutal Legend, αλλά τα κάτι-σαν-strategy κομμάτια του, αν και έξυπνα ως υλοποίηση μου χαλούσαν την ορμή. Το Bayonetta δεν το μετράω γιατί ιαπωνικά δεν ξέρω καλά, οπότε θα το βάλω του χρόνου -ειδικά αφού το έπαιξα για καμιά ωρίτσα τον Αύγουστο στην gamescom νομίζω πως δύσκολα θα το περάσει κάποιο μέσα στο 2010-)
3)RPG/JRPG
Diablo III...

Εντάξει, απλά ήθελα να ψωνιστώ που έπαιξα για δυο ώρες το καλοκαίρι ενώ εσείς θα το δείτε για πρώτη φορά σε -τουλάχιστον- δυο χρόνια! Στα σοβαρά τώρα,
Dragon Age: Origins (X360/PS3/PC)(Ειδική μνεία στο Torchlight που είναι ίσως ο πιο αξιόλογος κλώνος του Diablo)
4)Indie
Εχμ...
Braid (ναι, το ξέρω ότι είναι cheating, αλλά για PC φέτος βγήκε κι εγώ φέτος το έπαιξα...

)
5)Adventure
Wally είπε:
Machinarium [PC]. Μαγευτικο χωρις να ειμαι ειδημων του genre. Δεν πηγα για το φρεσκο SOTMI ισως διοτι ολοι ειχαμε πολυ υψηλες (και αδικαιολογητες) προσδοκιες...
(με κάλυψε...)
6)Sport
Wally είπε:
Αν και ειχα ελπιδες για τον NBA2K10 τελικα αποδειχθηκε μια unplayable συλλογη bugs τελικα. FIFA10
(με ξανα-κάλυψε -έστω και αν εκ παραδρομής έγραψε 2Κ9- btw, κάτι ψιλοέγινε με το patch, αλλά πάλι υπάρχουν ουκ ολίγα ζωύφια να τριγυρνούν εδώ κι εκεί...)
7)Strategy
Dawn of War II (PC) (δεν είμαι κι ο πιο ειδικός και ειδικά φέτος έπαιξα ελάχιστα -ένα εκ των οποίων ήταν και το μετριότατο Halo Wars-, αλλά 29 στρατετζάδες φίλοι/συνάδελφοι αυτό συνιστούν για φέτος. Αυτοί ξέρουν...

)
8 )Vehicle Simulation
Αν και είμαι πολύ περισσότερο οπαδός του arcade racing και δεν τρελαίνομαι για ρεαλιστικά simulation δεν μπορώ να παραβλέψω το μεγαλείο του
Forza Motorsport 3 (X360) που κάνει το Gran Turismo να μοιάζει με... Crash Team Racing -πλην τον χαβαλέ- (εκτός αν ψηφίσω Burnout Paradise γιατί κι αυτό φέτος βγήκε σε PC...

)
9)Casual
Πολλά μου έρχονται στο μυαλό, αλλά θα ψηφίσω το πιο πρωτότυπο παιχνίδι που έχω παίξει εδώ και χρόνια:
Scribblenauts (DS) (να παλευόταν και ο χειρισμός τι καλά που θα ήταν...)
10)Best Exclusive Title
New Super Mario Bros. Wii (Wii), γιατί όπως πολύ σωστά είπε και κάποιος πιο πάνω
"...όταν βγαίνει Super Mario Bros. ξεχνάμε όλα τ'άλλα" (ok, ίσως και να μην το είπε ακριβώς έτσι...)
11)Best Multiplatform Title
Batman: Arkham Asylum (X360/PS3/PC)
12)Best Legacy Title (8/16bit)
Αν και την παρακολουθώ αρκετά την homebrew σκηνή, είμαι σίγουρος ότι κάτι θα ξεχάσω, οπότε -προς το παρόν- το αφήνω κενό και θα το συμπληρώσω πιθανότατα στην πορεία...
13)SEUP
Ντρέπομαι που το λέω, αλλά φέτος έπαιξα ελάχιστα shmups. Από όσα τίμησα πάντως, θα κάνω την έκπληξη και θα ψηφίσω το
Space Invaders Extreme 2 (DS).
14)BEU
Wally είπε:
Street Fighter IV [360]. Tο καλυτερο transition BEU τιτλου απο τα 2D στο 3D. Οι μαγκες στη Capcom μεταχειριστηκαν το franchise με το respect που του αρμοζε.
(αυτή η -μερική, έστω- ταύτιση απόψεων με τον Wally έχει αρχίσει να με ανησυχεί λιγάκι...)
15)ΜΜΟ
Το μοναδικό genre με το οποίο δεν ασχολούμαι καθόλου...