May be wrong but:Vetus είπε:Οχι, ρε! Ακους συνηρμος! :2beers: Τωρα επιτελους ξερω απο που προερχεται το παρατσουκλι αυτο (οπως τα "ουφαδικα" που βγηκαν απο το Space Invaders που ειχε γινει συνωνυμο των arcades και τα "κανονακια" απο τις εξτρα ζωες στο Space Invaders - παλι - που αναπαριστανεται με το διαστημοπλοιο που χειριζοσουν κι εμοιαζε με κανονι).
Να πω κι εγώ πως ο Bob θυσιαζόταν συνέχεια γιατί ήταν αυτός που μπορούσε να πάρει συνεχώς έξτρα ζωές είτε από τους πόντους που μάζευε είτε συμπληρώνοντας τη λέξη extend όσες φορές ήθελε! Αντιθέτως o Bub έφτανε τις 4 ζωές το μέγιστο...ambu_dare είπε:Ευχαριστώ πολύ όλους σας... Το 99% από όσα γράφτηκαν στο αφιέρωμα σαφώς και τα είχαμε κάνει κτήμα μας την εποχή που κυκλοφορούσαμε στα ουφάδικα και ξοδεύαμε το όποιο λιγοστό χαρτζιλίκι μας στα ηλεκτρονικά. Επειδή ήταν λίγα τα λεφτά, "αναγκαζόμασταν" να γινόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι με όποιο από αυτά ασχολιόμασταν και φυσικά να ξεκλειδώνουμε και την παραμικρή του λεπτομέρεια ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε κέρματα.
Ναι, το τερμάτιζα με ένα δεκάρικο ακόμη και σε μονό, και φυσικά στο διπλό αυτός που είχε τον Bub έφτανε χωρίς να χάσει στην 100η πίστα, αφού (δεν ξέρω γιατί) πάντα θυσιαζόταν ο Bob για χάρη του. Φυσικά στο απόγειο μας, καταφέρναμε και στο διπλό να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και για τον δεύτερο παίχτη. Είναι μέχρι και σήμερα από τα πιο αγαπημένα μου παιχνίδια, ανάμεσα στα: Wonder Boy II Monster Land / Ghost 'n Goblins / Tetris / Wonder Boy / Bomb Jack / Rygar και πολλά άλλα φυσικά.
ambu_dare είπε:Εάν σκάσετε φούσκες στον τοίχο ή πηδώντας επάνω τους και μαζέψετε βαθμούς όπου τα τρία τελευταία ψηφία έχουν κάποιο μοτίβο του στυλ: 000, 110, 220... 990, κλπ, τότε όταν σκάσετε τις φούσκες με τους τελευταίους εχθρούς εάν διατηρηθεί το μοτίβο αυτό, ΟΛΕΣ οι εναπομείναντες φούσκες γίνονται φρουτάκια ή παγωτά κλπ (ανάλογα με τα νούμερα και το αντίστοιχο θέμα).
Όχι, δε νομίζω να υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άσε που ήμασταν όλοι πιτσιρίκια.kingtiger077 είπε:Μαμαλίγκα μου είχε πει ένας Ρουμάνος λένε ένα είδος πίτας στη Ρουμανία που τη φτιάχνουν με καλαμπόκι...Τώρα αν είχατε κανένα που είχε σπουδάσει ίσως στη Ρουμανία τότε και του έβγαλε το παρατσούκλι...
ASiC είπε:Στην πόλη μου πάντως τον αποκαλούσαμε "ο Μαμαλίγκας"... Δεν έχω την παραμικρή ιδέα απο που προέρχεται!
kingtiger077 είπε:Μαμαλίγκα μου είχε πει ένας Ρουμάνος λένε ένα είδος πίτας στη Ρουμανία που τη φτιάχνουν με καλαμπόκι...Τώρα αν είχατε κανένα που είχε σπουδάσει ίσως στη Ρουμανία τότε και του έβγαλε το παρατσούκλι...
http://www.slang.gr/lemma/show/mamaligka_4541Μαμαλίγκα =
Ρουμάνικης προέλευσης. Αρχικώς ο χυλός από σιμιγδάλι ή άλλο (φθηνό) αλεύρι. Γνωστό και ως Κατσαμάκι στην Μακεδονία, την Θράκη αλλά και στην Βουλγαρία. Πιο τρέντυ ως Πολέντα.
Μεταφορικώς το χρήμα, το κέρδος.
Μαμαλίγκα = πηχτός χυλός (αλεύρι και λίπος)