Review: Bubble Bobble

Ωραίος ο Τελώνιος!
 
Αυτό το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα! Ομολογώ ότι δεν το ήξερα αρχικά ούτε το είχα παίξει στα Coin-up's. Πώς έγινε η γνωριμία μου με αυτό; Το εβλεπα επί πολλούς μήνες στο Top-Ten του γνωστού μας Pixel να είναι στην πρώτη θέση σχεδόν σε όλα τα (8/16 bit) format's!!

Τι γίνεται εδώ; Σκέφτηκα! Τι υπόθεση να έχει και πως να μοιάζει;Χμμμ δεν το έχουν κάνει ούτε ένα Review! Αλλά τι κάθομαι όμως και αναρωτιέμαι εδώ μιλάνε τα ντοκουμέντα!!!!! Σίγουρα θα έχει τα γραφικά του Defender of the Crown!!! Πρέπει να το πάρω! Δεν γίνεται να μείνω εγώ απέξω!

Την άλλη μέρα γρήγορα- γρήγορα πετάχτηκα στο Atari club (Computer market) δίπλα στην οδό Στουρνάρη και αφού κατάφερα να προφέρω μετά από πολλές προσπάθειες και στο περίπου το όνομα του παιχνιδιού στην συμπαθή υπάλληλο έφυγα -μετά από 15 λεπτά- με την πολύτιμη δισκέτα στα χέρια μου!

Με το που φτάνω σπίτι και το φορτώνω στον SΤ :eek: καταλαβαίνετε ότι έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου!!! Τι είναι αυτό το παιδιακίστικο ;; :banghead: Το έβγαλα από το Drive και καταστεναχωρημένος δεν ασχολήθηκα μαζί του για καμιά εβδομάδα! Μα πόσο λάθος έκανα...... Μιλάμε για ένα από τα πιο εθιστηκά παιχνίδια της ιστορίας των computer games!!!!! Και όπως λέει και το συμπαθητικό telonio το 2up Σκοτώνει!!!!

Σε ευχαριστώ telonio για την ωραία παρουσίαση σου και για αυτά που μου θύμησες........ :p
 
Λοιπόν... Η πρώτη μου επαφή με αυτά τα παιχνίδια, έγινε με το RAINBOW ISLANDS. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το BUBBLE BOBBLE, δε με συγκίνησε ποτέ (ντροπή μου, το ξέρω), βλέπετε προτιμούσα να παίζω με το PHOENIX, στα ουφάδικα.

Βέβαια, όταν πήρα την έκδοση για ATARI ST, την έλιωσα και εγώ με τη σειρά μου, αλλά όπως προείπα, δεν ήταν και το καλύτερό μου.

Παρόλα αυτά, μιλάμε για ένα κλασσικότατο παιχνίδι, πρόδρομος των εξαιρετικών cute games, RAINBOW ISLANDS , RODLAND όπως και NEW ZEALAND STORY...

Μπράβο telonio! :thumbup: (Μου άναψες τα αίματα να το βάλω στον ST μου και αφού παίξω, να δω τι διαφορές έχει με την έκδοση της AMIGA)
 
Ακόμα προσπαθώ να το τερματίσω στο MAME χωρίς να χάσω καμμία ζωή. Ομολογώ, οτι μιας και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα, προφανώς δεν θα γίνει ποτέ :p

Πολύ καλό το conversion στην Amiga, αν και απ'οτι θυμάμαι τότε δεν είχα χαρεί και ιδιαίτερα, καθώς δεν ήταν ακριβώς ίδιο με αυτό των coin-ops.

Όπως και να'χει νομίζω οτι το BB είναι το κλασσικότερο "διπλό" των arcades των 80s.

Telonie, Kudos για την άψογη παρουσίαση :thumbup:
 
Πολύ ωραίο το review για ένα παιχνίδι πραγματικά σταθμό. Πολύ παιδικό εκ πρώτης όψεως αλλά απίστευτα εθιστικό στην συνέχεια... η πρώτη μου επαφή ήταν με την έκδοση του Commodore 64 όπου και εκεί κατά τη γνώμη μου ήταν αρκετά καλό. Αργότερα στην Amiga απλά το έλιωσα παρέα με τον αδερφό μου. Κορυφαίες στιγμές οι διαμαντόπιστες κάθε δέκα πίστες (αν βέβαια δεν είχες χάσει ζωή) και η ομπρέλα στη πίστα 50 που σε παίρναγε 20 πίστες αν θυμάμαι καλά (επίσης αν δεν είχες χάσει ζωή). Κατα τη γνώμη μου οι συνέχειες Rainbow Islands και Parasol Stars δεν το πλησίασαν καν παρότι ήταν αρκετά καλά παιχνίδια.
 
Οne version to rule them all.

Amstrad CpC 6128.

[edit] Dead pic [edit] 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγκρατούμαι γιατί έχεις PS3... :D :D:D
 
AARDVARK είπε:
Οne version to rule them all.
Amstrad CpC 6128.

[edit] Dead pic [edit] 


Αν και θα έπρεπε να υποστηρίξω τον αγαπημένω μας Amstrad, θα παραδεχτώ οτι τα 8bit conversions (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) ήταν ότι πιο φρικτό έχει να επιδείξει η ιστορία του gaming. Απόδειξη το παραπάνω screenshot :nervous:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικό!!!!!!!Μεγαλειώδες..Review συγχαρητήρια Telonie....Ρε είμαστε όλοι Τσουρινάκιδες πάει και τελείωσε!!!Πάω για ένα bubble bobble!!! :D
 
Οχι οχι η παραπανω φωτο ειναι τραβηγμενη απο τον emu μου με τις δικες μου ρυθμισεις για αυτο ειναι ετσι.

Για δες εδω.

[edit] Dead picσ [edit] 

Σε μικροτερη αναλυση φαινονται καλυτερες. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Turrican είπε:
Την άλλη μέρα γρήγορα- γρήγορα πετάχτηκα στο Atari club (Computer market) δίπλα στην οδό Στουρνάρη και αφού κατάφερα να προφέρω μετά από πολλές προσπάθειες και στο περίπου το όνομα του παιχνιδιού στην συμπαθή υπάλληλο έφυγα -μετά από 15 λεπτά- με την πολύτιμη δισκέτα στα χέρια μου!
Άλλο μεγάλο κεφάλαιο του παιχνιδιού.... το όνομά του!

Μόλις το πρωτοείδα και γνωρίζοντας ολίγα Αγγλικά, το ανέφερα ως ΜΠΑΜΠΛ ΜΠΟΜΠΛ. Όμως ακούω πολλούς, ακόμα και σήμερα, να το λένε ΜΠΟΥΜΠΛΕ ΜΠΟΥΜΠΛΕ... Να υποθέσω πως είναι και αυτό κατάλοιπο από τα ουφάδικα, όπως και το "Έχω άλλα 2 κανονάκια", ενώ παίζεις platform και όχι πολεμικό παιχνίδι; :D
 
Μαριε συγχαρητηρια και για το review,αλλα και για το παιχνιδι που διαλεξες....!!

Και ναι,ειναι και για μενα το παιχνιδι που ειχα ταισει περισσοτερο απο καθε αλλο στα ηλεκτρονικα!Αλλωστε απο ενα σημειο και μετα,οταν το μαθαινες,μπορουσες με ενα κερμα να παιζεις πολυ ωρα,σπαζοντας τα νευρα βεβαια σε οσους περιμεναν τη σειρα τους να παιξουν..!! :D :D :D
 
τι μου θυμισες.........ωρες και ωρες στο δωματιο μου με αυτο το παιχνιδι αν και πιο πολυ το eπαιζα σε amstrad ,οταν βγηκε στην amiga ειχα γινει βετερανος! .πολυ καλο review! :)
 
Εγώ το έλεγα -εις γνώσιν μου- ΜΠΟΥΜΠΛΕ ΜΠΟΜΠΛΕ !

Ίσως επειδή όταν το έλεγα ΜΠΑΜΠΛ ΜΠΟΜΠΛ, οι άλλοι με κοιτάγανε περίεργα

και δεν καταλάβαιναν σε ποιό παιχνίδι αναφέρομαι.

Πάντως θυμάμαι ατελείωτα "διπλά" παιχνίδια.

Ίσως είναι το κλασσικότερο παιχνίδι όλων των εποχών.

Όταν δε, έπαιρνα "τσίχλα" ή "παπούτσι", έκανα τρελή χαρά !

Νομίζω ότι υπήρχε και ένα "λυχνάρι" που έκανε κάτι καλό,

αλλά δε θυμάμαι σίγουρα.
 
Νομίζω ότι υπήρχε και ένα "λυχνάρι" που έκανε κάτι καλό,
Τα λυχνάρια αν θυμάμαι καλά , έκαναν διάφορα πράγματα. Κάποια γέμιζαν την πίστα με νερό και "σκότωναν" όλους τους "κακούς" ενώ κάποια πέταγαν φωτιές με τα ίδια αποτελέσματα :D
 
Μπράβο Μάριε :thumbup:

Τι ωραίο παιχνιδάκι ρε παιδιά! Για παιδιά και μεγάλους. Οχι σαν τις πατάτες που παίζουμε τώρα, μέσα στα αίματα και στα ξεκοιλιάσματα!
 
Εγω παλι το βαριομουν αφανταστα...απο την αλλη ομως λατρευα το RainBow Islands και το Puzzle Bobble1 (παρολο που δεν ηταν hardcore enough :biglaugh:)
 
Puzzle bobble.... χμμμμ

Γιαααααα να βάλω μπρός τη NeoGeoCD.... :D :D
 
Πίσω
Μπλουζα