Rick Dangerous

Απίστευτες ώρες gameplay με τον Rick στην Amiga 500. Κόντρες με τον σχολικό μου φίλο, για το ποιός έφθασε μακρύτερα. Κάθε μέρα να εξιστορούμε στο σχολείο το επόμενο τμήμα του παιχνιδιού στο οποίο κατάφερε ο καθένας να φθάσει. Αν είχε τύχει να με περάσει, σήμαινε ότι έπρεπε να ρίξω προπόνηση το απόγευμα μετά το σχολείο.

Φανταστικό review απο τον Alucard, βγαλμένο απο τα παλιά. Welcome back και καλό retro gaming τις γιορτές σε όλους.
 
Σε πολλά παιχνίδια ήταν καλύτερο το σπεκτρουμ αλλά όχι στο ρικ είναι ανώτερο ελαφρά σε cpc για τον απλούστατο λόγο ότι πήραν το κώδικα του σπεκτρουμ άλλαξαν τα γραφικά και επειδή δεν υπάρχει κανενα σοβαρο scrolling παίζει μια χαρά σε αμστραντ. Όπου υπάρχει scrolling πατώνει ο αμστραντ (σέρνει όλο το λούκι ενα Ζ80 στα 3mhz να αλλάζει συνεχώς 16.000 bytes γραφικά για να σκρολαρει συν τα loop για collision, πόντους ρουτίνα κίνησης χαρακτήρων κ.α) ενώ ο c64 σκρολαρει παίζει μουσική και ακόμη μένουν κύκλοι στη cpu (1 mhz). Ο σπεκτρουμικος Ζ80 τα καταφέρνει γιατί μετακινεί 6000 byte αντί 16 2, 5 φορές πιο γρηγορος, απλά μαθηματικά είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
.....δυστυχώς ο shinobi έχει δίκιο σε όλα πέραν των mhz του z80 που δεν ήταν 3 αλλά 4.(Όχι ότι είχε κανά νόημα δηλαδή αλλά λέμε τώρα...) :p

Εγώ c64 πήρα πριν λίγα χρόνια όταν κόλλησα το μικρόβιο του retromaniac και εκ των υστέρων μπόρεσα στην πράξη να συγκρίνω με τα μηχανήματα που ήδη είχα (cpc 6128, zx spectrum)!

Συνήθως λοιπόν οι εκδόσεις για c64 είναι οι καλύτερες 8μπιτες και μόνο σε παιχνίδια με στατικές οθόνες ή σε παιχνίδια σε mode 1 πρώτευε ο cpc. Σε ταχύτητα συνήθως ο σπέκτρουμ ταπείνωνε τα cpc που έπαιρναν τουλάχιστον πίσω το αίμα τους στα πολλά χρώματα που προσέφερε το mode 0 με το μειονέκτημα φυσικά της χαμηλής ανάλυσης 160*200!

Σε ήχο ο c64 κλέβει εκκλησία ελέω sid όμως οφείλω να ομολογήσω ότι υπήρξαν παιχνίδια που ήταν καλύτερα σε κάθε μία από τις παραπάνω πλατφόρμες. (Ενδεικτικά gryzor-double dragon 2 σε cpc, chase hq-enduro racer σε zx spectrum, ghost and goblins, commando σε c64)!

Εγώ δηλώνω ευτυχής που τα έχω όλα πλέον λειτουργικά και τα γουστάρω...

-----------

Οn topic: το rick dangerous το έπαιζα τότε σε cpc και το είχα ευχαριστηθεί παρά την εκνευριστική δυσκολία του. Προσωπικά το προτιμώ στην εν λόγω έκδοση εξαιτίας της πιο αργής κίνησης που το κάνει πιο ευκολόπαικτο ενώ και η επιλογή των 16 χρωμάτων είναι άψογη. Στην αμίγκα αργότερα με είχε ξετρελάνει η κραυγή του ρικ όταν έχανε πέραν φυσικά των ανώτερων γραφικών.

Παιχνίδι σταθμός στην εποχή του.
 
Ακριβώς ότι λένε τα παιδιά. Ρεαλιστικά να μιλάμε, τόσα χρόνια πέρασαν μπορούμε πια να κρίνουμε.

Δεν είναι τυχαίο ποιος 8-bit υπολογιστής πούλησε περισσότερο (ούτε ποιος 16-bit αλλά μην το πάμε πιο μακριά).
 
spyros_s είπε:
Οn topic: το rick dangerous το έπαιζα τότε σε cpc και το είχα ευχαριστηθεί παρά την εκνευριστική δυσκολία του. Προσωπικά το προτιμώ στην εν λόγω έκδοση εξαιτίας της πιο αργής κίνησης που το κάνει πιο ευκολόπαικτο ενώ και η επιλογή των 16 χρωμάτων είναι άψογη. Στην αμίγκα αργότερα με είχε ξετρελάνει η κραυγή του ρικ όταν έχανε πέραν φυσικά των ανώτερων γραφικών.

Παιχνίδι σταθμός στην εποχή του.
Ωραίες αναμνήσεις Σπύρο !!

Συμφωνώ σε όλα, πλην του σχολίου περί "αργής κίνησης". Το παιχνίδι ήταν flip-screen, και η ταχύτητα ήταν ανάλογη των υπόλοιπων οκτάμπιτων home-micros. :)

NLS είπε:
Ακριβώς ότι λένε τα παιδιά. Ρεαλιστικά να μιλάμε, τόσα χρόνια πέρασαν μπορούμε πια να κρίνουμε.Δεν είναι τυχαίο ποιος 8-bit υπολογιστής πούλησε περισσότερο
Σωστός ο συνάδελφος Amiga-user NLS, εγώ απλά συμπληρώνω ότι προφανώς εννοεί ποιός οκτάμπιτος πούλησε περισσότερο παγκοσμίως. (ο C64 φυσικά, δεν χωράει αμφιβολία, και προσμετρώνται και μεγάλες αγορές όπως εκείνη της Αμερικής).

Αν μιλάμε για μεμονωμένες χώρες, οι τάσεις αλλάζουν (π.χ., best seller στην Ελλάδα τα CPC που τελικά ξεπέρασαν ακόμα και τον spectrum σε πωλήσεις. Σε Ολλανδία τα MSX, Aγγλία ο Spectrum, Γερμανία ο C64, Γαλλία ο CPC, Iσπανία Spectrum & CPC, κ.ο.κ.).
 
Σωστός και πάλι.

Ειδικά για τον CPC και την Ελλάδα ήθελα να το επισημάνω.

Επίσης όλη η Ανατολή κοιμόταν και ξυπνούσε με τα MSX.
 
Οντως. :)

Τα MSX ήταν πράγματι απο τα δημοφιλέστερα micros σε ασιατικές χώρες (μαζί με PC-8801, FM-8, κλπ)
 
Πίσω
Μπλουζα