Robotech (1985)

domniki, δεν την σταματάμε την κουβέντα, γιατί μετά το τελευταίο μου σχόλιο έπεσε το site? :D :biglaugh::biglaugh:
 
Θυμάμαι άλλο ένα χαζοχαρούμενο τραγουδάκι που έλεγε η Miss Lynn Minmay... έλεγε..

And i am here now,singiiiing

all bells are ringiiiing...

τέλος πάντων... εμένα μου άρεσε για τις μάχες του... το έβλεπα και εγώ στο Sky το δορυφορικό... μου θύμιζε Star Blazers...

Οσο για το φιλί που λέτε... κοιτάξτε και λίγο παραπάνω τί έχει ειπωθεί... η ιστορία των εξωγήινων παραπέμπει σε ''θρησκευτικές'' αναφορές... μην ξεχνάτε ότι και ο Χριστός προδόθηκε με ένα φιλί... οπότε δεν είναι παράξενο που επιλέχτηκε αυτό σαν το ''υπέρτατο'' όπλο! :D
 
εγώ γεννημένος το 78 τα έβλεπα σε ελληνικό κανάλι αλλα πέρα απο της μάχες δεν θυμάμαι και πολλά. must ήταν σένα επεισόδιο που αυτός με το λευκό ρομπότ πολεμούσε σε πόλη και είχε χάση το ένατου χέρι θυμάμαι και το φιλί για να το σκάσουν απτή φυλακή..?
 
Καλησπέρα Retromaniaxs.Γράφω πρώτη φορά σε αυτό το καταπληκτικό site!Συγχαρητήρια στους δημιουργούς.

Ήθελα να αρχίσω ένα topic σχετικά με το Robotech αλλά φαίνεται ότι με πρόλαβαν.Είμαι hard core οπαδός της σειράς την οποία πρωτοείδα σε βιντεοκασσέτα το 1985.Στην Ελλάδα ήρθε σε αυτή τη μορφή (κασσέτες), μεταγλωτισμένο μόνο το πρώτο από τα τρία τμήματα, η σειρά Macross.Για εμένα αυτό ήταν το Robotech μέχρι την εποχή του internet όπου ανακάλυψα και τις άλλες δύο σειρές: Robotech Masters και New Generation.Σήμερα έχω όλη τη σειρά σε DVD.Να πω επίσης ότι το 2007 κυκλοφόρησε σε μορφή ταινίας η συνέχεια (Shadow Chronicles) με σύγχρονο animation φέρνοντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους βετεράνους του Robotech.Ετοιμάζεται και νέα anime ταινία (Shadow Rising) καθώς και πραγματική (live) ταινία από την Warner Bros!!!!!!!!!

Το Robotech αποτελείται ουσιαστικά από τρεις ανεξάρτητες γιαπωνέζικες σειρές κινουμένων σχεδίων (SDF Macross,Southern Cross SD Cavalry,Genesis Climber Mospeada) τις οποίες πήρε τα δικαιώματα η αμερικάνικη εταιρία Harmony Gold και σβήνωντας όλους τους διαλόγους και τη μουσική τα συνέραψε δημιουργόντας την 85 επεισοδείων σειρα Robotech.Πρόκειται για μια παραγωγή σταθμό στην ιστορία του animation για τη δύση, αφού εισείγαγε την κουλτούρα του γιαπωνέζικου anime στην δύση.Η ιστορία, η πλοκή, το δράμα ουδεμία σχέση είχαν με τις χαζές αμερικάνικες παραγωγές (δεν αναφέρομαι στα κλασσικά cartoons).Στην Ελλάδα όπως είπα ηρθε μεταγλωτισμένο μόνο το πρώτο μέρος σε βιντεοκασσέτες και προβλήθηκε για λίγο και στην τηλεόραση το '90, '91 αν θυμάμαι καλά.

Ως πιτσιρικάς με εντυπωσίασε τόσο πολύ που τότε ζούσα και ανέπνεα στον κόσμο του Robotech και με έχει σημαδέψει ως σήμερα.

Όσοι ενδιαφέρονται η σειρά κυκλοφορεί σε DVD και υπάρχει αρκετό υλικό στο internet καθώς και επίσημο site για ενημέρωση με πολύ ζωντανό κοινό.

LONG LIVE ROBOTECH!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλως ηρθες Amigabill. Σου εκανα μια διορθωση αφαιρωντας τα αστερακια διοτι τα ματια μου εγιναν.

Παμε ενα εισαγωγικο να κανουμε κεφαλι

 
Ευχαριστώ.

Τα αστεράκια μπήκαν γιατί το AmigaOS 4.1 μέσα απ΄το οποίο έγραψα το μύνημα δεν τα πάει και τόσο καλά με τα Ελληνικά.Πρέπει να έχω πατημένο το alt όσο γράφω ελληνικά και όταν πατάω space+alt γράφει αστεράκι.Δεν το πήρα χαμπάρι παρά μόνο όταν δημοσίευσα την απάντηση.

Sorry#)
 
up! ενημέρωση.

λοιπόν, τις τελευταίες 10 μέρες βρισκόμουν στην Κώ όπου κάποιο τοπικό κανάλι της δωδεκανήσου κάθε πρωί έβαζε 2 επεισόδια του robotech! (τα οποία αργότερα τα έδειχνε και σε επανάληψη!!)

η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμουν καθόλου αυτή τη σειρά και εάν την έβλεπα πιτσιρίκι (το πιθανότερο όχι..) και έτσι με την ευκαιρία αυτή είδα αρκετά επεισόδια τα οποία μπορώ να πω ότι μου άρεσαν κιόλας :)

(η αλήθεια είναι ότι είχα το νου μου μή τυχόν βάλει και καμιά μάχη των πλανητών ή βασιλιά αρθούρο αλλά τίποτα)
 
Ετοιμάζομαι να τα κατεβάσω και να τα δώ όλα απο την αρχή μέχρι το τέλος μαζί με τα νεότερα sequel / spin off κλπ! :biglaugh:
 
ntsmrtz είπε:
up! ενημέρωση.λοιπόν, τις τελευταίες 10 μέρες βρισκόμουν στην Κώ όπου κάποιο τοπικό κανάλι της δωδεκανήσου κάθε πρωί έβαζε 2 επεισόδια του robotech! (τα οποία αργότερα τα έδειχνε και σε επανάληψη!!)

η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμουν καθόλου αυτή τη σειρά και εάν την έβλεπα πιτσιρίκι (το πιθανότερο όχι..) και έτσι με την ευκαιρία αυτή είδα αρκετά επεισόδια τα οποία μπορώ να πω ότι μου άρεσαν κιόλας :)

(η αλήθεια είναι ότι είχα το νου μου μή τυχόν βάλει και καμιά μάχη των πλανητών ή βασιλιά αρθούρο αλλά τίποτα)

Μήπως μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένος: πιο κανάλι ήταν και τι ώρα έπαιζε? Σε ρωτάω μήπως βρεθεί κανένα online stream για να το δούμε
 
Αξεπέραστη η εισαγωγή αυτής της σειράς!

Αριστούργημα η μουσική!!

Θα ήθελα να δω το αυθεντικό ιαπωνικό γιατί θέλω πάντα το original, αλλά δε μπορώ λόγω αυτής της εισαγωγής (στο original Ιαπωνικό φυσικά όλη η μουσική της σειράς και των τίτλων είναι άλλη)
 
Αγαπημενη σειρα..Και ο Μαξ η μεγαλη μου αδυναμια!!!
 
Mε αυτο μεγαλωσαμε...Πρωτα στο αγγλικο SUPER CHANNEL και επειτα στο δικο μας MEGA.Hταν και το περιοδικο ΔΥΟ που εβαζε το κομικ της σειρας, δεν ηθελε και πολυ ενα αγορι να αγαπησει τα μαχητικα αεροσκαφη.Παρακατω ποσταρω τo γνησιο εισαγωγικο θεμα απο το ιαπωνικο ΜΑCROSS.Eπισης ειναι γνωστο οτι οσοι λατρευουν και τις δυο σειρες ειναι και πορωμενοι με το ΤΟP GUN oπως εγω :D .Στο δευτερο βιντεο που ποσταρω δειτε τι εφτιαξε το παλληκαρι.Δειτε το ομως ολο για να καταλαβετε απο μονταζ.

Macross Full Theme Song

 
Πίσω
Μπλουζα