Rock / Metal Clubbing - From 80s to Today

exodus και "χωρίς καρέκλα" τα αγαπημένα μου!

Α και ένα ηλεκτρονικάδικο στο Ν. Ηράκλειο , που έπαιζε ότι κασσέτα του έδινες (massacre, sepultura, obituary).
 
"Χωρις Ανασα" στο Χα'ι'δαρι και μολις εκλεινε "βρωμικο" στην καντινα ακριβως απο κατω! Πηγαινα μεχρι το 2002,οπου και εκλεισε... Δεν ειχε κλιματισμο και τα καλοκαιρια λιωναμε,αλλα γουσταραμε γιατι ηταν "pure metal" φαση! Να μην ξεχασουμε και το "No Name" στον Πειραια!
 
Εγω πηγαινα Rainbow,οπου μαζευονταν περισσοτερο παναθηναικοι λογω και περιοχης(Μπραχαμι,Δαφνη κτλ).Στο Χωρις Ανασα ειχα παει κανα δυο φορες,στην Λ.Καβαλας,οπου ντιτζεη ηταν ο Αγγελος Γεωργιοπουλος (εκανε και εκπομπη με μεταλ στον rock fm τοτε)οπου μαζευονταν περισσοτερο ολυμπιακοι(σημειωση:τοτε καποιοι οπαδοι-μεταλαδες των ομαδων φοραγαν κρεμασμενο μπρελοκ της ομαδας τους απο την ζωνη του τζην και πολλες φορες ηταν και ο λογος για τσαμπουκαδες και ξυλο).Επισης το Exodus στη φιλλεληνων ηταν και γαμω τα κλαμπ ,και επαιζε πολυ μπροστα για την εποχη μουσικες(Rage against,Body count, Faith no more,Red hot κτλ).Αργοτερα νομιζω εφυγε απο φιλλεληνων και ειχε παει καπου στην Λ. Αλεξανδρας.Στην Renegate ειχα παει μερικες φορες ,στην Spider ενα καλοκαιρι πηγαινα συνεχεια(ηταν στην Γλυφαδα ,εκει που σημερα ειναι τα GOODYS)και επισης στην Γλυφαδα στη μπιφτεκουπολη ηταν και το Ελ Ραντσο το οποιο επαιζε προγραμμα παρομοιο με το ΕXodus.Aυτα για σημερα...
 
rainbow ειχα κανει 2-3 live τοτε με την μπαντα μου...μεγαλεια λεμε...εγω αραζα rock house στου ζωγραφου(ιλισια για την ακτιβεια)οπου ο Χαρης και ο Μητσος που ειχαν το μαγαζι και ο Νικολακης ο Μπαρμαν μας μεγαλωσαν κερνοντας συχνα πυκνα μπυρες μιας και πιτσιρικαδες δεν ειχαμε και πολλα φραγκα...respect
 
γειασαν του μαγκα!το rock house παραλιγο να το ξεχασουμε! :D

καλα περασαμε κι εκει...
 
Αυτο στο Αιγαλεω? Εχουν αφησει ακομα την ταμπελα...
 
:) ξερω που λες,στη Θηβων,αλλα μιλαμε για το αλλο στα Ιλισσια ,διπλα στη φοιτητικη εστια.
 
σωστα...dokken αλλα 4 ποστ και σταματας να γραφεις(postcount 662)
 
Ωραία πράγματα!! Θυμάμαι ατελείωτες ώρες στην Γκρόττα και μετά καπάκι Παρανόιντ και βέβαια τις βραδιές στο Τέξας!! Είχα πάει κατά καιρούς και σε πολλά άλλα "κλαμπ" ,αλλά αυτά τα τρία στέκια μου άρεσαν περισσότερο και ήταν πιο προσβάσιμα.Ακόμα θυμάμαι την Ντάντα που είχε πολές φορές δύο dj και έβαζαν ότι γούσταραν με προφανώς διαφορετικά γούστα δημιουργώντας ένα πρόγραμμα με αλλαγές όπως από cure σε crematory και από rolling stones σε metallica!! Πάντως και σήμερα υπάρχουν καλά μαγαζιά, και είναι πολύ καλύτερα σε ποιότητα , περιβάλλον, ήχο κλπ κλπ αλλά τελικά ήταν και αυτό το άθλιο του θέματος που γουστάραμε και συμπλήρωνε το πακέτο! Κι εμείς δεν είμασταν και καλύτεροι τότε :) Έχει πάει κανείς στο Bad City στην Λ. Αλεξάνδρας στο Lazy στην λεωφόρο Πεντέλης ή στο Kamelot απέναντι από τα ΤΕΙ Αιγάλεω;
 
Τελικα ειχα κρατησει ενα! Το εισητηριο απο το αγαπημενο μου club!...(Δεν ειναι και τοσο retro,ειναι του 1998!)...
picture.php
 
το next στα εξαρχεια που μετα εγινε ρωσσικο κλαμπ , μετα σκυλαδικο , μετα underworld και τωρα δεν ξερω καν αν υπαρχει εχει αναφερθει? Επαιζε πολυ ωραια μουσικουλα και γενικα ηταν αρκετα underground και μεταφορικα και κυριολεκτικα .

εντιτ - τωρα ειδα οτι αναφερθηκε και πρωτο πρωτο ... κλαμπαρα εχω φοβερες αναμνησεις , ειδικα με Πανο Ανεστοπουλο ντι τζει !

να πω και ενα ευτραπελο που θυμηθηκα , παρτι πρωτοχρονιας (2001-02) στο Ροντεο με πανκιδες να πεφτουν πανω στο μπουθ του ντι-τζει και να πηδαει το σιντι και μετα να βαζουν αντι για κονκαρδες τα κορνιζακια του μαγαζιου με εξωφυλλα αλμπουμς.. καλτιλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[edit] Greeklish [ edit]

6. Aπαγορεύονται αυστηρά τα αντιαισθητικότατα GREEKLISH, δηλαδή τα Ελληνικά γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες. Μηνύματα που θα είναι γραμμένα σε φραγκοχιώτικα θα διαγράφονται ΑΜΕΣΑ από τους διαχειριστές & τους συντονιστές χωρίς δεύτερη προειδοποίηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τους μεγέθους τους ή της ποιότητας του περιεχομένου τους. Εξαιρέσεις δε θα γίνονται για κανέναν. Ο συγκεκριμένος κανόνας αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να αποδειχθεί ποιοί πραγματικά νοιάζονται για την εμφάνιση και την ποιότητα αυτού του δικτυακού τόπου, για την οποία τόσο έχουν κοπιάσει οι συντελεστές του. Συνίσταται επίσης να αποφεύγετε όσο μπορείτε το ατονικό σύστημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρχηγε ευχαριστουμε για τις επισημανσεις αλλα τα greeklish απαγορευονται (μας εβγαλες ελαφρως τα ματια να τα διαβασουμε :) ).

Aπο δω και μπρος, αν θες να προσθεσεις πληροφοριες χρησιμοποιησε Ελληνικα plz ;)
 
Καλησπέρα, πρώτη φορά γράφω, μάγκες με γυρίσετε πολλά χρόνια κ ωραία πίσω...Να προσθέσω μόνο το Λίμμπο απέναντι απο το παλιό Ανάσα που το χρεισημοποιουσαμε για αφτερ και να πηγαίνουμε τις γκομενες για να μην γινόμαστε σουσουρο..Το μόνο κλαμπ που άξιζε για μένα ήταν το Ανάσα και το Ηχοχρωμα. Αν θυμάμαι καλά στο τελευταίο έπαιζε ντιτζει κάποιος απο τους Κρας.Στο παρανοιντ κατεβήκαμε μετα τα γνωστα του κλεισίματος του Ανάσα αλλά ήταν πσιλοδηθενια.. το ρενεγκειτ ήταν λίγο β.π. αλλά σίγουρα καλύτερο του παρανοιντ. Η Φειμ στο περιστέρι ήταν πραγματικά στέκι και καλή παρέα.αν διαβάζει κάποιος απο τα παιδιά...να στείλει μυν!πιο παλιά έιναι άλλης γενιάς, τα νεότερα επίσης. Πάντως η όλη φάση ξεφτισε θαρρω μετα το νο πρειερ φορ δε νταινγκ, όλο το μεταλ άρχισε να βυθίζεται και μαζί κ η διασκέδαση...τι τα θες, σούπερ ήταν όσο κράτησε. Ευχαριστώ για το φλας μπακ!!
 
Που συχναζα:

Αρχες δεκαετιας 80

ΣΟΦΙΤΑ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΑΡΕΤΟΥΣΑ (πλακα), ROCK CLUB (κεφαλαρι) και ενα σωρο αλλα μα που να θυμαμαι...

Δεκαετια '80

για καφε:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ (πατησιων-αγ.μελετιου-μπροντγουαιη), ΚΑΝΥΟΝ (πετρουπολη), ΜΑΡΙΝΕΡ (ηρακλειο), ΤΖΑΚΙ (χαλανδρι).

για Club:

ΜΠΟΜΠΙΣ (γλυφαδα), ΦΙΛΟΣ (πειραιας), MAD (το παλιο), ΒΙΚΤΩΡΙΑ (νικαια-πλ.περιβολακι), ΟΜΠΡΕ (χαλανδρι), ΟΚΤΑΝΑ (εξαρχεια), REBOUND (πλ.αμερικης), RAINBOW (πλ.καλογηρων-δαφνη), ΛΟΥΚΙ (γαλάτσι), ΑΓΚΑΘΙ (φωκιωνος), WEST (βουλιαγμενης),

CRAZY (χαλανδρι), JASMIN (αμπελοκηποι) και αμετρητα αλλα που κακως δεν μπορω να τα αναφερω γιατι θα μου παρει αρκετο χωρο.

Δεκαετια '90

για καφε:

ΑΣΤΑΡΤΗ (γλυφαδα), ΛΟΜΠΑΡΔΙΑΡΗΣ (φιλοπάππου), TΡOT (πειραιας).

για club:

LITTLE WING (νεα σμυρνη και οχι καλλιθεα), ΠΑΤΑΤΡΑΚ (περιστερι), ΜΕΜΦΙΣ (χιλτον), ΑΓΚΑΘΙ (κηφισός),

THE CROW (κυψελη),

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ (πατησιων), LA ROCKA (καστελλα), PIQUE (κυψελη), ROCK PALAIS (νεο φαληρο),

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ (καστελα), DECADENCE (Στρέφη), το δυστυχως κυριλάτο CAMEL (βουλιαγμενης)

και αμετρητα αλλα που επισης δεν αναφερω.

Απο το 2000 περιπου και υστερα θα μου επιτρεψετε να μην ανοιξω το στοματακι μου γιατι θα γινω κακος.

Και μερικά αλλα μερη που αναφερθηκαν εδω μεσα εχουν αξιολογο ενδιαφερον.

Βεβαια αξιζει να πουμε πως υπηρχαν και υπαρχουν εκατονταδες συνοικιακα στεκια που λειτουργησαν απο τα 80's μεχρι και σημερα.

Παντως απο τα λιγα αυθεντικά που μου εχουν μεινει στην μνημη ηταν το INTERZONE (90's) κατω απο το συνταγμα. Dark εντελώς. Περα απο την diy εργασια που ειχαν κανει τα παιδια (μεχρι τις αυτοσχεδιες ζωγραφιες στον τοιχο και το λιβανι που μυριζε...) δεν υπηρχε ουτε δηθεν attitude, ουτε εισοδος (και στα event που ειχαν εισοδο σε αφηναν αν τους ελεγες πως εισαι αφραγκος...τέλειο!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω την εντυπωση πως αυτο το topic θα πρεπει να μεταφερθει στην ενοτητα ροκ.
 
Σαν Τροπέζ

Γεια σε όλους. Βρήκα αυτή τη σελίδα τυχαία, σε μια μέρα επίσης τυχαίας αναπόλησης!

Τα περισσότερα μέρη τα θυμόμουν, όχι όλα, ευχαριστώ για τις λεπτομερείς λίστες.

Πήγαινα τόοοοτε Βικτώρια (ναι ήμουν εκεί όταν ήταν οι Motorhead μετά το Σπόρτινγκ!),

Κάνυον, Όμπρε, Χωρίς Ανάσα, σε αυτά κυρίως, και πιο σπάνια και σε ένα σωρό άλλα.

Την Σαν Τροπέζ στα Σεπόλια/Κολωνό την θυμάται κανείς; Πήγαινα πολύ εκεί σε κάποια

φάση, είχε αρκετό φανατικό κοινό, και έπεφτε πολύ χτύπημα σε μουσική από κλασσικό

ροκ και μέταλ έως και πολύ πιο σκληρά είδη (νομίζω δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής

εκτός κι αν μου διέφυγε). Πολλές φορές ανά τα χρόνια έχω σκεφτεί πώς θα μπορούσα

να ξαναεπικοινωνήσω με φίλους και γνωστούς από τότε, αλλά δεν έχω ιδέα πού να ψάξω

(το λέω γιατί έχω μετακομίσει πόλεις και χώρες και έχω χάσει τους πάντες από τότε,

ιδίως τον τότε κολλητό μου τον Μάκη τον Slayer χεχε... φυσικά δεν θυμάμαι το επίθετό

του.....). Αν κανείς έχει καμιά συμβουλή ως προς πού θα μπορούσα να ψάξω θα το

εκτιμούσα πολύ! Επίσης αν κανείς με θυμάται από τότε πέστε ένα γεια! Με φωνάζανε

(κι εμένα...) με την προσωνυμία Slayer (τι έκπληξις......), και εκτός από τον Μάκη

έκανα πολλή παρέα και με τον Άγγελο τον Νεκρόφιλο (χαιδευτικά Νεκρός :) - τι

ωραία που τα περνάγαμε ε :)
 
Πίσω
Μπλουζα