Rock / Metal Clubbing - From 80s to Today

Και μενα μου κανει εντυπωση που δεν εχουμε καμμια αναφορα για τα ροκαδικα στην Πλακα..

Εγω πανω που αρχισα να ..αλητευω με προλαβε η..Μελινα!Κατι ιστοριες για τον Αρη ειχα ακουσει απο "μεγαλους"της εποχης.

Ειναι και αυτο δειγμα της αντιμετωπισης που ετυχε η Ροκ και γενικα η ξενη μουσικη απο τις..κρατικες παλιοπαρεες στα 80ς.

Αν εχεις ζησει αυτα τα μαγαζια ,ειμαι(και ειμαστε νομιζω)ολος αυτια!!(μμ,ματια ρε Ντον)
 
don dokken είπε:
Και μενα μου κανει εντυπωση που δεν εχουμε καμμια αναφορα για τα ροκαδικα στην Πλακα..Εγω πανω που αρχισα να ..αλητευω με προλαβε η..Μελινα!Κατι ιστοριες για τον Αρη ειχα ακουσει απο "μεγαλους"της εποχης.

Ειναι και αυτο δειγμα της αντιμετωπισης που ετυχε η Ροκ και γενικα η ξενη μουσικη απο τις..κρατικες παλιοπαρεες στα 80ς.

Αν εχεις ζησει αυτα τα μαγαζια ,ειμαι(και ειμαστε νομιζω)ολος αυτια!!(μμ,ματια ρε Ντον)
Αν τα εχω ζησει λεει?με το κουταλι τα ειχα φαει τοτε.πολυς κοσμος στην πλακα τοτε.χρυση εποχη των ροκαδων.τα εζησα απο το 78 που αρχισα να πηγαινω μεχρι το 83 περιπου που τα εκλεισαν ολα τα μαγαζια.τι να προτοπω.για το tiffanis ,το υπογειο στην αδριανου που επαιζαν οι σπυριδουλα ,η για το skylamp και τη ληδρα με τις μουσικες ταξιαρχιες.ο αρης τοτε ηταν η ζωη ολων μας.απο κει ξεκιναγαμε και γυρναγαμε ολα τα μαγαζια.το jazz club κατω απο την ακροπολη για πιο cool και ηρεμες καταστασεις με τον πλατανο απεξω και την ωραια μουσικη που εβαζε.προς το τελος βεβαια σχεδον καθε βραδυ αστυνομιες και ιστοριες πολλες.καθε βραδυ σχεδον μετα τα μαγαζια ,μαζευομαστε μεγαλες παρεες και πηγαιναμε θησειο στην πλατεια μεχρι το πρωι.καμμια σχεση το θησειο οπως ειναι τωρα.ενας σταβλος υπηρχε και δεν θυμαμαι πως λεγοταν ενα αλλο μαγαζι διπλα στο σταβλο.βεβαια μετα το κλεισιμο αρχισα να πηγαινω και σε αλλα μαγαζια.frogs ,το υπογειο στην οδο κυψελης,στην quinta,πανω στην πλατεια,problem,πλατ.αμερικης. για μενα καλυτερο μαγαζι εκεινης της εποχης ηταν το rock club,στηνκηφισια,γινοταν χαμος στην πιστα οταν εβαζε punk.ompre,crazy,με τις κουμπουριες που ειχαν πεσει,και σε αρκετα ακομη,που δε θυμαμαι ονοματα.επειδη τωρα εχω ψιλοαραξει,ψαχνομαι για κανα μαγαζι,με κλασικη ροκ.10ετια 60-70.αν ξερει κανεις ας μου πει.εχω μεινει στα παλια εγω γιατι τοτε εζησα με τα μαγαζια πολυ super.

α ρε φιλε και αν θυμαμαι καλα στο best επαιζε πολυ iron maiden, και στη rainbow,οταν ηταν ακομη επι της βουλιαγμενης,λιγο μετα απο την πλ.καλογηρων που πηγε αργοτερα,πιστευω να θυμασαι και τα μαχαιρωματα που ειχαν πεσει απο τους γαβρους που ειχαν κανει ντου μεσα.εγω εκεινο το βραδυ ειχα φυγει σχεδονμιση ωρα πιο πριν.και στη victoria ειχα παει μερικες φορες και βλεπω οτι ξερεις αρκετα απο τα μαγαζια τοτε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τα...ουφακια!ο ΟΥΦΟ (ονομαστος ολυμπιακος)κ ο αδερφος του..αυτοι ειχαν λαβει μερος στο..event στη Rainbow, αν θυμαμαι καλα..

Τοτε εκλεισε για πρωτη φορα..

Ευχαριστω για την εισαγωγη στο κλιμα της εποχης!Μετα γεμισε...τζατζικια κ γκρηκ αρτ η Πλακα..Α ρε Μελινα..
 
θυμασαι πολυ καλα μαζι και ο ακροβατης.ολοι αυτοι πηγαιναν στον αρη και αρκετοι ακομη γαβροι.σοκολατενιος,οικοδομος και αλλοι πολλοι.ειχα παει και κανα 2 φορες στη πλ. καλογηρων αλλα καμμια σχεση.οσο για την πλακα ρε φιλε ηταν το κατι αλλο τοτε.απο το ενα μαγαζι στο αλλο,παντου γνωστοι και φιλοι.πολυ ωραια ατμοσφαιρα.περιμενα αμανκαι πως να περασει η ωρα για να παω.και το trip ηταν πολυ ωραιο μαγαζι στην ιδιο δρομο με τον αρη και το skylamp λιγο πιο ακρη.εκει μαζευονταν πιο μεγαλοι αλλα ηταν με πολυ δυνατη μουσικη.βλεπω εχεις κολλημα με την μελινα.τι να πεις!!!!!!!!στον αρη θυμαμαι σκηνικα να μπαινουν μεσα μπατσοι και να πηδαμε απο τα παραθυρα.γινονταν πολυ τακτικα τετοια ντου.συνηθως μετα απο ματς.
 
Ρε παιδιά τι μου θυμίσατε… ατέλειωτα ξενύχτια, καυγάδες, πιόματα στη Hombre, Rainbow, Canyon, Rebound, West και στο τελείωμα μιας υπεροχής εποχής δεν έλειψαν οι απανωτές επισκέψεις στο ΕΧΟDUS. Μακάρι και ο γιός μου να μπορέσει κάποια στιγμή να ζήσει την αίγλη εκείνων των εποχών όπως εμείς. Δεν είναι τυχαίο που οι γηραιότεροι μας αποκαλούν ¨Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΥΧΕΡΗ ΓΕΝΙΑ¨!!!!!!!!!!!
 
leykh είπε:
Πήγαινα σε ένα μαγαζί στην πλατεία της Γλυφάδας αλλά η μνήμη μου δεν μου επιτρεπει να θυμηθώ το ονομα του!Όσο κι αν έσπασα το κεφάλι μου.Θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά, πως ήταν σε όροφο και πως στην βεράντα είχε δίχτυα για να μην τρωει ο κόσμος τις μπύρες και τα τσιγάρα στο κεφάλι!

Πως το έλεγαν...

Το Littlewing στην Καλλιθέα

Το Ρόδων στην Μάρνη

και την Αρχιτεκτονική(την παλιά)

Η spider ήταν το μαγαζί στην Γλυφάδα , είχε και μπαλκόνι...καλά θυμάσαι :)

Rinus Cesar είπε:
Το πλέον αγαπημένο μου ροκ μπαράκι στα τέλη των 80ς [οπότε και ... άρχισα να ξεπορτίζω #) #)] ήταν το Παλλιακό στην οδό Ερεσσού στα Εξάρχεια, σχεδόν απέναντι από το "Ρεσιτάλ" [έχω καιρό να περάσω από εκεί, υπάρχει ακόμη το "Ρεσιτάλ" ??? ] ???
Το Παλλιακό ήταν σε μια παλιά μονοκατοικία [η οποία έχει μείνει ακόμη] και ... έπαιζε "κάργα" παλιές ροκιές, δεκαετία '60 και '70 "στο φουλ"!!! Κι εγώ εκείνη την περίοδο "ψαχνόμουν" έντονα με το κλασικό ροκ παλαιότερων δεκαετιών κι έτσι .... είχα κατενθουσιασθεί που το ανακάλυψα !!! Επίσης, στο "Παλλιακό" δεν έλειπε και η πίστα για χορό !!! Οι θαμώνες του ήταν - τι άλλο - μακρυμάλληδες, κάποιοι παλαιοροκάδες αλλά και αρκετοί κουλτουριάρηδες φοιτητές !!! Γενικά, πάντως, ο κόσμος εκεί διασκέδαζε ήσυχα και ποτέ δεν θυμάμαι τους θαμώνες να παρεκτρέπονται !!!!

Το "Παλλιακό" συνέβαλε εκείνη την εποχή στη "μουσική μου διαπαιδαγώγηση" σε ό,τι αφορά τον τομέα "κλασικό ροκ" !!! Ένα σωρό "παλαιοροκάδικα" τραγούδια, που έγιναν αγαπημένα μου και, ακόμη και μέχρι σήμερα, με συντροφεύουν, τα άκουσα εκεί για πρώτη φορά [και ... σηκώθηκα στην πίστα του Παλλιακού για να "κουνηθώ" υπό τους ρυθμούς τους] : Heard It Through The Grapevine Creedence Clearwater Revival, Song Dance - Pavlov's Dog, This Boots Are Made Of walkin' - Nansy Sinatra, Power in the darkness - Tom Robinson Band και τόσα άλλα ....

Δυστυχώς, μόοολις μπήκαμε στα 90ς το Παλλιακό έπαψε να υπάρχει .... Και, ακόμη πιο δυστυχώς, από τότε ροκ μπαράκι σαν κι αυτό, που να αποπνέει τόση ζεστασιά, να υπάρχει με "εντιμότητα" και "αξιοπρέπεια" στο χάρτη της "ροκ διασκέδασης" στην Αθήνα, να σε πλημμυρίζει με τόσα όμορφα τραγούδια κλπ κλπ δεν ξαναβρήκα μπροστά μου, είτε στην Αθήνα, είτε οπουδήποτε αλλού ..... Το "Παλλιακό" ήταν από τα στέκια που, όταν κλείσουν, δεν αναπληρώνονται :( :(


'Εχεις δίκιο φίλε μου το Παλλιακό ήταν πραγματικά μαγαζί το οποίο μαζί του τελείωσε και μια εποχή, μετά άρχισαν τα ορθάδικα κλπ κλπ , πήγαινα κι εγώ σε όλατα μαγαζιά που αναφέρουν παραπάνω (Ombre , Rainbow , Ανάσα , Limbo , Crazy , Spider , Victoria κλπ) αλλά συνήθως Σάββατοκύριακα και με πολλά έκτροπα , από Crazy και Rainbow μας είχαν διώξει , ήμασταν και πιο μικροί και το κλίμα σε αυτά τα στέκια καθώς και αυτά που πίναμε μας έδιναν μια περίεργη ώθηση , πιο σκληρές εποχές...δεκαετία 80 !! και σρχές 90 , επειδή όμως στην πλατεία ήμουν καθημερινός στέκια όπως το Παλλιακό , LA κλπ έχουν χαραχτεί στην μνήμη , επίσης το Μποχώρι στην Ιπποκράτους το θυμάται κανείς?????

χαιρετώ όλους εδώ μέσα που μου θύμισαν αυτά τα χρόνια , άτομα της ηλικίας μου και μη γενικότερα φίλους ζωντανούς και μη.......

don dokken είπε:
..η ραιηνμποου ποτε δεν βρεθηκε στην πλατεια Βικτωριας ,κινηθηκε στα ορια Δαφνη-Μπραχαμι-Υμητο..δεν εχω ακουσει το τραγουδι ,ισως αναφερεται για την θρυλικη Βικτωρια στο Περιβολακι στον Κορυδαλο,που οπως φαινεται

λιγοι εως ελαχιστοι στο φορουμ την θυμουνται.Ακομα πιο λιγοι θα θυμουνται οτι την ειχε ανατιναξει μια αναρχοαριστερη "τρομοκρατικη" ομαδα και στην "προκυρηξη"εσουρε τα μυρια οσα για το χωρο και οσους πηγαιναν εκει..

Η Μπεστ,στην Ηλιουπολη μαζευε κοσμο γιατι ειχε Βιντεο!! και επαιζε μεταλλικα βιντεο κλιπς και λαιβ..

ειχα ακουσει μια βδελυρη φημη για τον "παππου" τον ιδιοκτητη,δεν χρειαζεται να το αναφερω εδω.

Και πιστεψε με φιλε,ο μυθος θα ηταν πιο δυνατος αν ειχες ζησει απο κοντα αυτη την ατμοσφαιρα σ εκεινα τα ροκομαγαζα..


εγώ την θυμάμαι φίλε και θυμάμαι ότι είχε καεί...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ε,ναι ως επακολουθο της εκρηξεως ηρθε η πυρκαγια..

ημουν εκει 2 μερες πριν οπως και στην ομπρε ημουν εκει το βραδυ που εγινε το φονικο

και την ειχα κανει μια ωρα πριν..
 
Τι μου θυμησατε ρε παιδια ........... τι ωραια χρονια .... ξενοιαστα ...τρελλά ... θυμαμαι την Victoria και το Picadilly στον κορυδαλλο (κορυδαλλιωτης γαρ), την Ombre, Rainbow, Grazy Horse που για να παμε μαζευαμε λεφτα η παρεα, τεσσερεις ημασταν οι σταθεροι, υπολογισμενα στην δραχμη για λεωφορεια/εισοδο και στις καλες μερες για ταξι στην επιστροφη αλλιως με το πρωτο πρωινο λεωφορειο .... τον Αρη (που περιεργο δεν τον ανεφερε κανενας, αν ειδα καλα) στη Λυσιου στην Πλακα στον πρωτο οροφο απεναντι απο το Skylab που τοτε επαιζαν οι Μουσικες Ταξιαρχιες και οι Vavoura Band και λιγο παρακατω το MAD σε ενα υπογειο που μαζευε πανκια και ποτε ποτε επεφτε και καμια ψιλη με τους ροκαδες απο τον Αρη...ε ρε γλεντια ..... το Φιλο στον Πειραια που θυμαμαι οτι την πρωτη φορα που πηγα ειδα μια κοπελα να χορευει το Hassan I Sahba και ειχα παθει μεγαλη πλακα (τι κριση μνημης ειναι αυτη ρε σεις?????????) στο ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ να ειχα παει 2-3 φορες ..... για να ειμαι ειλικρινης δεν μου αρεσε και τοσο, ισως να ειχα ηδη μεγαλωσει και να μου φαινοταν οτι μαζευε πολυ πιτσιρικαρια .... και οσο να ειναι η ατμοσφαιρα δεν ηταν η ιδια...οσοι ειναι κοντα στην ηλικια μου καταλαβαινουν τι λεω, ετσι δεν ειναι? μιλαω για πριν το 1986/7 (Victoria, Picadilly, Rainbow, Crazy Horse, Ombre, Aris) ..... απιστευτα χρονια ....Τελικα τον ΑΡΗ τον αναφερατε ..... γιατι εχω την εντυπωση οτι πολλοι κορυδαλλιωτες ειναι εδω μεσα? ρε μπας και ειμαστε και παλιοι γνωστοι?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
don dokken είπε:
ε,ναι το αλεξιπτωτο ηταν σημα κατατεθεν..οχι σαν μια στυλιστικη καινοτομια ,αλλα μαλλον για να καλυπτει τα μπετα στο ταβανι..αυτο για το δωματιο των νεκρων δεν το γνωριζω,δεν πολυσυχναζα ..
και μια και πιαστηκαμε με το γιουτιουμπι..

ΑΓΚΑΘΙ...ΜΑΚχ2 (ΜΑΚης ΜΑΚρης...)τσ τσ τσ..http://www.youtube.com/watch?v=oWygijpfLtY&feature=relmfu

καλο το αφιερωμα,καλο ταξιδι στο Χρησταρα που δεν προσεχε,αλλα την κοροιδαρα που πληρωσε για να κανει ο Μακης τον Ροκσταρ δεν τον πηρε το ματι μου..
το αλεξιπτωτο πληροφοριακα ηταν στη δευτερη Ανασα προς Παλατακι.

o Μακης ηταν ο ορισμος του γραφικου dj.10 Priest στη σειρα σε σημειο να του κανουν πλακα...πηγαιναν ατομα και τον ρωταγαν ειρωνικα ποτε θα βαλει κανα Priest να χορεψουν.μια φορα να πηγαινες ειχες μαθει απεξω ολο το προγραμμα.παντως μια φορα τη πατησε,εσκασαν καμμια 50αρια Μotorheadbangers και τον αναγκασαν να παιξει ολο το βραδυ Μotorhead.
 
Μήπως θα μπορούσε να προτείνει κάποιος ένα σημερινό ενδιαφέρον metal club στην Αθήνα;
 
Rock House/ΗΧΟΧΡΩΜΑ

Αιγάλεω ,στην Θηβών

rckhouse1.jpg

rckhouse2.jpg

Ό,τι έχει μείνει, δηλαδή...

Αρκετά παλιό μαγαζί ,δεν ξέρω πότε ακριβώς άνοιξε.

Το έβλεπα μικρότερος για καιρό και κατάφερα να πάω μία φορά, λίγο πριν κλείσει το '99 - 2000.
 
Alucard είπε:
Μήπως θα μπορούσε να προτείνει κάποιος ένα σημερινό ενδιαφέρον metal club στην Αθήνα;
Ειμαι αρκετα παλιος νυχτοπερπατητης των ροκ στεκιων , και θα δωσω με αφορμη την ερωτηση του πιο πανω συνφορουμιστα μερικα - οσα εχουν μεινει δηλαδη στην ευρυτερη περιοχη του λεκανοπεδιου - ροκ-μεταλ μαγαζια.

Δεν θα συμπεριληφθουν παρακμιακα "ροκ-μπαρ" περιοχων οπως ειναι η πλατεια Εξαρχειων ουτε καν μαγαζια που υπαρχουν στο Γκαζι η αλλου διοτι σε τετοιες περιοχες επικρατει μια σαπιλα ανευ προηγουμενου και μπορεις να βρεις μονο φθοροποιες καταστασεις.Σας παραθετω τα πιο ας πουμε 'ρομαντικα" κατα εναν τροπο μαγαζια , οπου η ατμοσφαιρα τους εχει κατι απο την ιστορια των αγαπημενων `80`ς.

Τα υπαρχοντα ευπρεπη λοιπον μεταλλαδικα-ροκαδικα ειναι τα εξης :

"Remedy" Ν.Ηρακλειο - https://www.facebook.com/RemedyClubGR/ - για σκληρα γουστα - μην περιμενετε να ακουσετε κλασσικο ροκ η μεταλ σε αυτο το μαγαζι, εκτος εαν εχει καποιο συγκροτημα σχετικου ειδους live.

Γενειοφοροι οπαδοι του operetic - power - black - doom - thrash new metal & stoners προσελθετε.

"The Crow" (παλιο Jasmine) Αμπελοκηποι - https://www.facebook.com/The-CROW-CLUB-363465030468468/

Καμμια σχεση με το παλιο πρωτο αγαπημενο jasmine με το τζακι και τις κλασσικοροκιες του.

Το ανακαινισμενο μαγαζι υπο νεα διευθυνση απο περυσι το Σεπτεμβριο [συνεργασια των πρωην ιδιοτητων των Legacy/Wizard] εχει καθημερινα διαφορετικο ειδος μουσικης για τους θαμωνες του. Απο 80`s hard rock/metal μεχρι σημερινη νιου μεταλ - industrial - thrash - jam nights & live band shows , αλλα και ελληνικη / εντεχνη ροκ απο επωνυμους καλλιτεχνες .

Ο Αντωνης [ Danger Angel band member ] στο μπαρ μπορει να γυαλιζει το ματι του μερικες φορες, αλλα ειναι καλο παλλικαρι - μην τον ζοριζετε.

"Excalibur" πισω απο τη Μιχαλακοπουλου στο υψος του χιλτον https://www.facebook.com/excaliburbar.gr/

Ενα σταθερο φοιτητικο - αλλα οχι μονο - στεκι που αρκετα χρονια πειραματιζεται με βαση τη ροκ μουσικη.

Εκει θα ακουσετε heavy metal - classic & hard rock - pop rock - thrash - alternative rock εως και βραδιες αφιερωμενες στη χορευτικη γενια των 80`ς new wave-pop-electro-disco αλλα και αφιερωματα σε ελληνες καλλιτεχνες .Πλουσια ποικιλια ποτων και ειδικα στις μπυρες.Ζητειστε απο την Αθηνα στο μπαρ τα εμπνευσμενα σφηνακια της.

"Bullet" ειναι το αναβαπτισμενο BAT CITY της Λ.Αλεξανδρας https://www.facebook.com/batcity.gr/

Το μοναδικο μαγαζι στην Αθηνα [ δε γνωριζω αν και σε ολη την Ελλαδα] που παιζει ενα απο τα ομορφοτερα και ευηκοα ειδη διαχρονικης μουσικης .

A.O.R. κυριες και κυριοι καθε Τριτη και σε special events Σαββατα βραδυ on dexx.

To μαγαζι ειναι στεκι 15 χρονια περιπου και καθε βραδια του ειναι αφιερωμενη σε αλλο ειδος μουσικης.

Καλυπτει απο σκληρο μεταλ, εως και στοιχειωμενες νυχτες ατμοσφαιρικου γκοθ.

Επισης κανει τακτικα live με εγχωριες η και εισαγομενες παλαιες και νεες μουσικες μπαντες .

Μεγαλες πλακες λαβαινουν χωρα σε καθε εβδομαδιαιο καραοκε , αλλα και πολυς χορος σε ρετρο αφιερωματα με u.s. disco - pop - italodisco - νυχτες.Καλο για απογευματινο καφεδακι με μουσικα ακουσματα.

"Lazy" Χαλανδρι [γεφυρα α.ο. Βριλισσια] https://el-gr.facebook.com/club.lazy/

Καθαρα συναυλιακο στεκι με ατμοσφαιρα μπαρ - μικρο και καλο. Απο ροκ μεχρι μεταλ d.j. playlists για τον καφε σας και αργοτερα ελληνικη σκηνη εντεχνου-ροκ- μεταλ.

"Κομιξ" Ν.ΗρακλειοΑν σας αρεσει η πολυκοσμια τυπου Γκαζι , ενα στεκι με καλη ροκ φαγητο και μπυρες με νεαροκοσμο

https://www.facebook.com/KomixCoffeeBeerBar/?ref=un_c\

"Τιθορα" [2πλο μαγαζι ] Κατω Πατησια [πισω και αριστερα απο τη γεφυρα του τραινου στο τερμα Πατησιων]

Παλιο σχετικα στεκι με 2 ξεχωριστους χωρους - επανω το 2ωροφο καφε-ροκ κλαμπ απο νωρις μεχρι αργα - κατω το υπογειο ροκ/μεταλλαδικο μετα τις 11. Δεν προκειται για κατι πολυ ιδιαιτερο απο μουσικης αποψης , αλλα πολυ καλιτερο απο μαγαζια του ειδους στα Εξαρχεια και το Γκαζι.Το επανω διορωφο με αιθριο ροκ-καφε ειναι μοναδικο αυτη τη στιγμη στην Αθηνα ως ρετρο περιβαλλον.

"Οναρ" ενα 80`ς παλιο σχετικα ροκ-καφε στη Φωκιωνος https://el-gr.facebook.com/OnarRockCafeBar/

και τελειωνω με το τελευταιο και καλιτερο απο αποψη ατμοσφαιρας , χωρου, μουσικων επιλογων, τιμων, τοποθεσιας, παρκινγκ , προσβασης και αλλων προτερηματων του

"Rock Dragon" Περιστερι https://www.facebook.com/Rock-Dragon-645552382243358/

Το καλιτερο αυτη τη στιγμη 80`s ροκ/μεταλ κλαμπ οπου θα ακουσετε απο νωρις το progressive rock των Eloy να μετεξελισσεται σε κλασσικο χαρντ ροκ και χεβυ μεταλ μεγαλης γκαμας συγκροτηματων χωρις να σας ξεκουφαινουν καφρικοι ηχοι απο θρας η αλλα βαρβαρα ειδη [χαχαχα]

Το μαγαζι αυτο μολις μπηκα, με γυρισε σε ενα φλας-μπακ απιστευτα ευχαριστο μεχρι τις πρωινες ωρες οπου εφυγα ευχαριστημενος - κατι που ειχε πολυν καιρο να γινει σε μαγαζια του ειδους.

Το γιατι θα το αναλυσω σε ειδικη ενοτητα μου συντομα.

Μην ξεχνατε να ενημερωνεστε απο τι σελιδες ολων των μαγαζιων διοτι υπαρχει ποικιλια απο μερα σε μερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσθετω ενα ακομη αξιολογο παλαιο στεκι 30 περιπου ετων για οσους αγαπουν τη καλη ροκ μουσικη

https://www.facebook.com/pages/Stigma-Cafe-Bar-Kareas/120476531386237

Καφε μπαρ Στιγμα στον Καρεα . Πολυ ομορφη θεα ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες που εχει τραπεζακια στη βεραντα.
 
don dokken είπε:
..η ραιηνμποου ποτε δεν βρεθηκε στην πλατεια Βικτωριας ,κινηθηκε στα ορια Δαφνη-Μπραχαμι-Υμητο..δεν εχω ακουσει το τραγουδι ,ισως αναφερεται για την θρυλικη Βικτωρια στο Περιβολακι στον Κορυδαλο,που οπως φαινεται

λιγοι εως ελαχιστοι στο φορουμ την θυμουνται.Ακομα πιο λιγοι θα θυμουνται οτι την ειχε ανατιναξει μια αναρχοαριστερη "τρομοκρατικη" ομαδα και στην "προκυρηξη"εσουρε τα μυρια οσα για το χωρο και οσους πηγαιναν εκει..

Η Μπεστ,στην Ηλιουπολη μαζευε κοσμο γιατι ειχε Βιντεο!! και επαιζε μεταλλικα βιντεο κλιπς και λαιβ..

ειχα ακουσει μια βδελυρη φημη για τον "παππου" τον ιδιοκτητη,δεν χρειαζεται να το αναφερω εδω.

Και πιστεψε με φιλε,ο μυθος θα ηταν πιο δυνατος αν ειχες ζησει απο κοντα αυτη την ατμοσφαιρα σ εκεινα τα ροκομαγαζα..

H BEST στην Ηλιούπολη ήταν ημιυπόγειο που έπαιζε βίντεο από συναυλίες Heavy Metal και ειδικά από IRON MAIDEN. Είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο ιδιοκτήτης (Λάκης) ήταν χαφιές της αστυνομίας! Βέβαια το μαγαζί ήταν ο παράδεισος της βρώμας (μεταφορικά και κυριολεκτικά!) αλλά είχε κάτι πολύ cult για την εποχή! Εμείς τότε ήμασταν μαθητές του Γυμνασίου και πηγαίναμε μόνο τα μεσημέρια που ήταν άδειο για να πιούμε στη ζούλα καμιά μπύρα και να δούμε 1,2 τραγούδια στο βίντεο!
 
don dokken είπε:
ε,ναι το αλεξιπτωτο ηταν σημα κατατεθεν..οχι σαν μια στυλιστικη καινοτομια ,αλλα μαλλον για να καλυπτει τα μπετα στο ταβανι..αυτο για το δωματιο των νεκρων δεν το γνωριζω,δεν πολυσυχναζα ..
και μια και πιαστηκαμε με το γιουτιουμπι..

ΑΓΚΑΘΙ...ΜΑΚχ2 (ΜΑΚης ΜΑΚρης...)τσ τσ τσ..http://www.youtube.com/watch?v=oWygijpfLtY&feature=relmfu

καλο το αφιερωμα,καλο ταξιδι στο Χρησταρα που δεν προσεχε,αλλα την κοροιδαρα που πληρωσε για να κανει ο Μακης τον Ροκσταρ δεν τον πηρε το ματι μου..
Άσε μας καλέ μου που αποκτήσες και άποψη για το ''αγκάθι'' και τον ιδιοκτήτη του....βλακάκο!!!.Αν σας ξίνιζαν τα μούτρα να μην πηγαίνατε .Άντε μ@λ@κες πια !!!!.
 
Ήταν μια περίοδος που είχε κλείσει η παλιά Ανάσα και η Rainbow εκεί γύρω στο 95 , και είχε μείνει η Grotta σαν καφέ στην πλατεία, και καπάκι αυτός που είχε την Grotta  πήγε και άνοιξε το Chaos πίσω από το πολυτεχνείο. Πιο τελειωμένο μαγαζί δεν είχα δει. Ο dj είχε τους δίσκους κάτω σε ένα χαρτόκουτο, και τα μηχανήματα σε ένα θρανίο(!), 3-4 σκαμπό σε όλο το μαγαζί , η πίστα είχε στον τοίχο ένα σπασμένο καθρέφτη (στο ύψος του headbanging!!), και όσοι πήγαιναν και καλά τουαλέτα στον ημιώροφο έριχναν ζαριά για το αν θα κατέβαιναν κανονικά ή θα μέτραγαν τα σκαλιά (γιατί η σκάλα δεν είχε χερούλι να πιαστείς και αυτοί ήταν λιώματα)!!! Κι όμως όσες φορές πήγα δεν είχε πέσει κανένας λιώμας, αλλά την έπαθε ένας συντάκτης του Μ.Hammer μια φορά που πάτησε ένα μπουκάλι μπύρα στην σκάλα και έφυγε αεροπορικώς! 
 
Πρόσφατα η ΕΡΤ έβγαλε στον αέρα ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα για τα μεταλλάδικα στέκια. Πολύ συγκινητικό, ειδικά για όσους ανήκουν στην παλιά φρουρά, με πολλές γνωστές και μη εξαιρετέες φιγούρες του χώρου.

Μπορείτε να το απολαύσετε εδώ.
 
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για ΑΟR μουσική υπάρχει ένας Έλληνας στο youtube που κάνει κατα διαστήματα live εκπομπές με το όνομα DJ DINOS.Το κοινό του είναι γύρω στα 30-40 άτομα στο chat (Έλληνες και Ξένοι) λίγοι αλλά πιστοί και ανταλλάσουν τις γνώσεις τους για μουσική και συγκροτήματα.Έμαθα ένα σωρό 'καινούργια' παλιά κομμάτια που δε τα είχα ξανακούσει και τα εκτίμησα πολύ.
 
Πίσω
Μπλουζα