Αλλαξα τον τίτλο του θρεντ, καθώς το άνοιξε ο Philτατος αναφερόμενος σε μενα και όχι γενικά.
--------------------------------------------------------------------------------
Λοιπόν στο θέμα μας. Εχω ήδη εγκαταστήσει OS 6.0.8 σε εξωτερικό SCSI Zip drive με το οποίο μπουτάρω το Μακάκι. Στο About... βλεπω μονο 2ΜΒ μνήμης. Παράλληλα είμαι στη φάση να εγκαταστήσω τον Brainstorm accelerator που ανεβάζει το σύστημα στα 16ηΜίζ από τα στοκ 8. Το μάνουαλ αναφέρει ότι απαιτούνται μνήμες ταχύτερες από 120ms και επίσης προτείνονται 4ΜΒ μνήμης. Ψάχνω στο ΕΒΑΥ, τίποτα. Ψάχνω με βαση το part number που αναγραφόταν επάνω στα σιμάκια, μπαίνω στο πρώτο σάιτ που βρήκα, κοιτάζω στα specs και βλέπω Words: 1M. Μου μπαίνουν ψύλλοι στ'αυτιά μήπως κατι δεν πάει καλά με τα σιμάκια, ....ή με κάτι άλλο

. Δε μπορούσα όμως να τις τεστάρω σε άλλο μηχάνημα. Ψάχνω για mac plus memory upgrade και πέφτω
εδώ. Εχοντας βγάλει έξω τη μητρική, τσεκάρω το συγκεκριμένο σημείο που αναγράφει για τις αντιστάσεις R8 και R9. Στη δική μου περίπτωση, η R8 εκανε επαφή ενώ δεν υπήρχε καν R9, αρα εάν ήμουν σωστός για το 1M πιο πάνω, έπρεπε να κόψω τη μία άκρη της R8. Και ο γιές! Μπουτάρω και βλέπω 4096 ΟΛΟΚΛΗΡΑ kilobytes. Αυριο συνεχίζω με την εγκατασταση του accelerator, ο οποίος, σημειωτέον, ΔΕΝ είναι μια κάρτα που την κουμπώνεις καπου, αλλά ξεχωριστές ROMS, μια πλακέτα με εναν καινούριο 68000P16 που πρέπει να κολληθεί, μέσω ενός socket, επάνω στον υπάρχοντα 68000 και ενα 2 αλλα ICs με τα δικά τους sockets (εκτός από τις ROMS όλα τα αλλα είναι κολλημένα

). Θέλει αρκετές κολλήσεις δηλαδή. Ψάχνοντας από δω κι από κει, συμπέρανα ότι η αναβάθμιση είναι μονόδρομος, καθώς όλα μετά πάνε πιο γλήγορα. Πώς το λένε,... νιτράρεται το σύστημα.
Ολοκληρώνοντας, θα ποστάρω τις γνώσεις μου για ό,τι καλό διαπίστωσα και πώς έγινε.
Αφτιά προς το παρόν...
(ούτε σε μπλογκ να εγραφα

)