teflon
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 29
Πολλά.Rygar είπε:Μα αν στήσω ενα μηχανάκι για δοκιμές, ποιό το πρόβλημα αν μπω με root;
Τα άπειρα botnets που υπάρχουν δεν τρέχουν σε servers της Nasa.Rygar είπε:Επαναλαμβάνω, δε στήνω το server της Nasa.
Απάντησε στην ερώτηση "Αν ο άλλος θέλει να οδηγεί μεθυσμένος, εν γνώσει του, ΔΕΝ έχει άγνοια, θέλει απλά να οδηγεί μεθυσμένος, για ποιο λόγο να μη τον κάνει;" και θα έχεις απαντήσει και στη δικιά σου.Rygar είπε:Ενα τεστ θελω να κανω. Και θα γίνω κι εγώ κακός. Αυτή την ιστορία/πιπίλα "why login as root? it is dangerous κλπ κλπ" ποτέ δεν την κατάλαβα. Αν ο αλλος θελει να μπει με root, ΔΕΝ εχει άγνοια (όπως εγώ), για ποιό λόγο να μη μπει;
Κι όμως δεν το κάνει ΚΑΝΕΝΑ. Μήπως υπάρχει λοιπόν σοβαρός λόγος που είναι έτσι τα πράγματα;Rygar είπε:Τα setupια όλα θα έπρεπε να ρωτάνε από την αρχή αν θέλει ο χρήστης να ενεργοποιήσει το root ΜΕ ΔΙΚΗ του ευθύνη.
Γιατί δεν ξέρει. Αν ήξερε, δεν θα ήθελε να το κάνει.Rygar είπε:Αν ο αλλος ξέρει, για ποιό λόγο να μη μπει με root;;
Αλλά αν δεν δουλεύει κάτι σωστά ΕΠΕΙΔΗ εισαι root, ενώ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν ήσουν απλός χρήστης, όπως θα έπρεπε, θα σου φταίνε άλλα και θα βγάλεις και λάθος συμπεράσματα.Rygar είπε:ΥΓ. Η δοκιμή ειναι δοκιμή, δεν υπάρχει κάτι άκυρο πάνω σ'αυτό. Αν χαλάσω κάτι με root....δοκιμή είναι. Δοκιμαστικό περιβάλλον ειναι, γκοντ ντάμιτ!
Θα το πω μια φορά ακόμα. Θελω να κανω ΔΟΚΙΜΗ! Δε θελω να στήσω σοβαρό μηχανάκι με χρήστες κλπ κλπ κλπ. Μια απλή δοκιμή.gapan είπε:Πολλά. Οπως;
Τα άπειρα botnets που υπάρχουν δεν τρέχουν σε servers της Nasa.
Απάντησε στην ερώτηση "Αν ο άλλος θέλει να οδηγεί μεθυσμένος, εν γνώσει του, ΔΕΝ έχει άγνοια, θέλει απλά να οδηγεί μεθυσμένος, για ποιο λόγο να μη τον κάνει;" και θα έχεις απαντήσει και στη δικιά σου. Δε μπορώ να μου απαντήσω, γιατί ειναι τελείως διαφορετικός ο βαθμός επικινδυνότητας, στην περίπτωση του μεθυσμένου φεύγει μια ζωή, αν μπω με root και τα σκίσω όλα, δεν έγινε τίποτα.
Κι όμως δεν το κάνει ΚΑΝΕΝΑ. Μήπως υπάρχει λοιπόν σοβαρός λόγος που είναι έτσι τα πράγματα; Το ότι η Microsoft σου επιτρέπει πολύ άνετα (ούτε commandline ούτε τίποτα) να ενεργοποιήσεις τον administrator, είναι καλό παράδειγμα; Και μη μου πεις, ότι δεν είναι σοβαρή εταιρία
Γιατί δεν ξέρει. Αν ήξερε, δεν θα ήθελε να το κάνει. Εγώ δηλαδή που είμαι αντμιν σε ενα σωρό σερβερς, είμαι άσχετος; Η μήπως ο administrator είναι χαμηλότερου κύρους από τον root;;;
Αλλά αν δεν δουλεύει κάτι σωστά ΕΠΕΙΔΗ εισαι root, ενώ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν ήσουν απλός χρήστης, όπως θα έπρεπε, θα σου φταίνε άλλα και θα βγάλεις και λάθος συμπεράσματα.